فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 111 (تیر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهرا جباری، احیا گرشاسبی*، محمدرضا جلالی ندوشن، صدیقه حنطوش زاده، شهره جلایی، طوبی غضنفری صفحه 1
    مقدمه وهدف
    دیابت حاملگی(GDM) بصورت عدم تحمل گلوکز با شدت متفاوت است که اولین بار در دوران بارداری شروع و یا تشخیص داده می شود. ایمونوپاتولوژی این بیماری به خوبی شناخته نشده است.ایمنی سلولی متفاوت بویژه تعداد لکوسیت وزیررده ها در این بیماری گزارش شده است. باتوجه به اهمیت سیستم ایمنی و بویژه سلول های تک هسته خون محیطی(PBMC) درپاتوژنز دیابت بارداری، مطالعه حاضر با هدف مقایسه فعالیت حیاتی سلول های تک هسته خون محیطی زنان باردار سالم و مبتلا به دیابت بارداری انجام گرفت.
    مواد وروش ها
    طی یک مطالعه مورد- شاهدی، از 37 زن باردار سالم و 37 زن مبتلابه دیابت بارداری، نمونه خون جمع آوری گردید وسلول های تک هسته خون محیطی جدا سازی شد. سپس این سلول ها به مدت 48 ساعت، در حضور و عدم حضور میتوژن(PHA) کشت داده شد ودر نهایت با استفاده از روش MTT فعالیت حیاتی دو گروه سنجیده و اندکس تحریکی دو گروه مقایسه گردید. با آزمون آماری پیرسون و اسپیرمن، همبستگی متغیر ها بررسی گردید.
    نتایج
    بین دو گروه از نظر سن، شاخص توده بدنی و سن حاملگی تفاوت معنی داری وجود نداشت.درصد اندکس تحریکی گروه مبتلا به دیابت بارداری و باردار سالم به ترتیب عبارت بود از 6/23± 37/ 134 و 5/31± 2/135.تفاوت معنی داری در اندکس تحریکی (SI) سلول های PBMC زنان مبتلا به دیابت بارداری و باردار سالم مشاهده نشد(P=0.89).
    نتیجه گیری
    فعالیت حیاتی سلول های PBMCزنان مبتلا به دیابت بارداری در سه ماهه سوم بارداری تفاوت معنی داری با بارداری طبیعی نداشت.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، فعالیت حیاتی، سلول های تک هسته خون محیطی
  • صدیقه توکلی، محمدحسین اسماعیلی*، مریم بنانج صفحه 9
    مقدمه و هدف
    بیماری الزایمر شایع ترین بیماری نورودژنراتیو مغز در دنیا می باشد. درمان های فارماکولوژیک موجود فقط می توانند روند پیشرفت علائم آن را کند کنند ولی نمی توانند این بیماری را درمان کنند. مشخص شده است که بنزودیازپین ها و اگونیست های مربوطه، در محل اتصال بنزودیازپین بر روی گیرنده های گابا خواص ضد اضطرابی و فراموشی آوری دارند در حالی که اگونیست های معکوس آنها از قبیل بتا-کاربولین ها (نورهارمون) بر عکس از خود خواص اضطراب زایی و افزایش میزان یادگیری نشان می دهند. این یافته باعث تمرکز تحقیقات بر روی استفاده بالقوه از بتاکاربولین ها به عنوان داروی ضد الزایمر شده است. هدف مطالعه حاضرتعیین اثرات تزریق مزمن نوروهارمان بر حافظه فضایی موش های الزایمری مدل استرپتوزوتوسین بود.
    مواد و روش ها
    48 موش نر ویستار (200 تا 250 گرم) به گروه های زیر تقسیم شدند: کنترل، استرپتوزوتوسین، استرپتوزوتوسین+ الکل و استرپتوزوتوسین+ نور هارمان. گروه الکل و نورهارمان به مدت 10 روز الکل اتانول(2/0 میلی لیتر) و نورهارمان (1،2و4 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. برای القای آلزایمر استرپتوزوتوسین (3 میلی گرم بر کیلوگرم، 10 میکرولیتر در هر طرف) به صورت دو طرفه به درون بطن های جانبی تزریق شد. تمام موش ها به کمک ماز آبی تحت آزمون حافظه فضایی قرار گرفتند.
    نتایج
    تزریق قبل از آموزش نورهارمان در دوز کم (1و2 میلی گرم بر کیلوگرم) باعث بهبود حافظه فضایی ولی دوز بالای آن (4 میلی گرم بر کیلوگرم) باعث تضعیف حافظه فضایی موش های الزایمری مدل استرپتوزوسین شد. به طوری که تفاوت بین گروه کنترل و استرپتوزوتوسین+ نور هارمان (2میلی گرم بر کیلوگرم) معنی دار نبود در حالی که تفاوت بین گروه کنترل و استرپتوزوتوسین + نور هارمان (1و4میلی گرم بر کیلوگرم) معنی دار بود(01/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، نوروهارمان در دوز کم در درمان بیماری الزایمر به وسیله توانایی آن در تحت تاثیر قرار دادن سیستم گاباارژیک موثر است.
    کلیدواژگان: نورهارمان، حافظه فضایی، الزایمر
  • محمودرضا گوهری، احمدرضا باغستانی، آرزو اروجی*، محمد امین پورحسینقلی صفحه 17
    مقدمه
    سرطان روده بزرگ جزء سرطان های شایع و کشنده است و پیش بینی این که افراد در آینده چه وضعیتی دارند اهمیت زیادی دارد و نتیجتا ارزیابی پیش بینی نیز بسیار مهم می باشد. هدف از این مقاله برازش مدل کاکس و شناسایی عوامل موثر بر پیش بینی وضعیت بقای بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ و مقایسه مدل کاکس با منحنی کاپلان مایر با استفاده از تابع زیان برایر است.
    مواد و روش ها
    طی سال های 1380 تا 1385 تعداد 724 بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ به بیمارستان طالقانی شهر تهران مراجعه نمودند و حداقل 5 سال پیگیری شدند. برای تعیین عوامل مرتبط با وضعیت بقای سرطان کولورکتال مدل رگرسیونی کاکس به داده ها برازش داده شد و این مدل با منحنی کاپلان مایر به وسیله برآورد خطای پیش بینی به روش تابع زیان برایر مقایسه شد.
    یافته ها
    از 724 بیمار،422(3/58%) نفر مرد و 302(7/41%) نفر زن بودند. 177(4/24%) از بیماران فوت کردند که 65% آن ها مرد بودند. میانگین سنی این بیماران 81/14±03/53 بود. میانه بقای بیماران 3/23±104 ماه بود. وضعیت بقای بیماران با عوامل جنس (058/0p=)و اندازه تومور (017/0p=) ارتباط داشت. و مقدار زیان(ریسک) برایر مدل کاکس در بعضی از زمان ها کمتر از منحنی کاپلان مایر شد.
    بحث و نتیجه گیری
    وجود متغیرهای کمکی و استفاده از مدل ها در پیش بینی وضعیت بقای افراد موثر است. در این مطالعه برازش مدل کاکس و وجود متغیرهای کمکی باعث کاهش خطای پیش بینی شد.
    کلیدواژگان: مدل مخاطره متناسب کاکس، منحنی کاپلان مایر، خطای پیش بینی، سرطان روده بزرگ
  • زهرا سپهرمنش*، سید علیرضا مروجی صفحه 23
    زمینه
    علیرغم مطالعات گسترده درمورد ارتباط شب ادراری با اختلالات روانپزشکی همچنان میزان همبودی اختلالات روانپزشکی با شب ادراری مشخص نیست در حالیکه آگاهی از نوع وفراوانی این اختلالات برای برنامه های درمانی ضروری است. هدف مطالعه حاضر تعیین شیوع ونوع اختلالات روانپزشکی همراه در کودکان مبتلا به شب ادراری میباشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 100 کودک مبتلا به شب ادراری مراجعه کننده به درمانگاه روانپزشکی ا طفال دانشگاه علوم پزشکی کاشان توسط روانپزشک اطفال بر طبق چک لیست DSM IV مورد مصاحبه بالینی قرار گرفته و اختلالات روانپزشکی همراه آنهامشخص گردید. برای موارد مبتلا پرسشنامه ای شامل متغیرهای دموگرافیک و سوابق بالینی والدین و کودک تکمیل و اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS و آزمون های دقیق فیشر وخی دوموردتحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    سن متوسط کودکان 14/7 بود. 52% پسر بودند. بیشترین نوع شب ادراری اولیه(82%)بود، 46% سابقه اختلال روانی در خانواده و 34%سابقه شب ادراری در خانواده داشتند.57% کودکان مبتلافرزند اول خانواده بودند.میزان شیوع اختلال روانپزشکی همراه در کودکان 89%بود. که در موارد شب ادراری ثانویه بیش از شب ادراری اولیه بود. بالاترین همبودی به ترتیب مربوط به اختلال بیش فعالی کم توجهی(40%)واختلالات اضطرابی(39%)بود.
    نتیجه گیری
    براساس مطالعه حاضر شیوع همبودی سایر اختلالات روانپزشکی در کودکان مبتلا به شب ادراری بسیار بالا میباشد. وجود اختلال بیش فعالی کم توجهی و اختلالات اضطرابی در این کودکان قابل ملاحظه می باشد لذا بررسی وجود همبودی این اختلالات در کودکان مبتلا بسیار مهم بوده و جهت درمان موثرلازم است مورد توجه قرار گیرند..
    کلیدواژگان: همبودی، شب ادراری، اختلال روانی
  • امیر شمس*، محمدعلی اصلانخانی، بهروز عبدلی، حسن عشایری، مهدی نمازی زاده صفحه 29
    مقدمه و هدف
    توانایی کنترل موقعیت های مختلف بدن در فضا ناشی از تعامل پیچیده سیستم های عصبی، حسی و اسکلتی- عضلانی است که به طور کلی به عنوان سیستم کنترل پاسچر تعریف می شود. بنابراین، هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر دستکاری سیستم های حسی بر کنترل پاسچر پسران 15-4 سال بود.
    مواد و روش ها
    نمونه آماری تحقیق شامل 160 پسر 15-4 سال (4 گروه سنی) و 40 مرد 25-22 سال بود که براساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. جهت ارزیابی کنترل پاسچر آزمودنی ها از آزمون سازماندهی حسی دستگاه پاسچروگرافی پویای کامپیوتری استفاده شد. این آزمون دارای 6 وضعیت است که سیستمهای حسی درگیر در کنترل پاسچر را مورد ارزیابی قرار می دهد. همچنین قد، وزن و شاخص توده بدنی آزمودنی ها نیز اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج آزمون تحلیل واریانس یک راهه نشان داد تفاوت معنی داری درکنترل پاسچر گروه ها وجود دارد. براساس نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی در وضعیت اول، پسران تا سن 15 سالگی به کنترل پاسچری مشابه با افراد بزرگسال دست نمی یابند. در وضعیت دوم نتایج نشان داد بین گروه سنی 15-13 سال با افراد بزرگسال تفاوت معنی داری وجود ندارد (05/0P<)، اما تفاوت میان گروه های دیگر معنی دار بود. همچنین در وضعیت سوم نیز نتایجی مشابه با وضعیت اول بدست آمد. در وضعیت چهارم پسران 15-13 سال به کنترل پاسچری مشابه با افراد بزرگسال دست یافتند به طوری که تفاوت معنی داری میان این دو گروه مشاهده نشد (05/0P>). در وضعیتهای پنجم و ششم نیز پسران مورد مطالعه نتوانستند به کنترل پاسچری مشابه با افراد بزرگسال دست یابند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج تحقیق حاضر به نظر می رسد پسران تا سن 15 سالگی قادر به پردازش، یکپارچه کردن و سازماندهی اطلاعات سیستمهای حسی در کنترل پاسچر مشابه افراد بزرگسال نیستند.
    کلیدواژگان: سیستم بینایی، حس عمقی، سیستم دهلیزی، پاسچروگرافی پویای کامپیوتری
  • محمدحسن قوسیان مقدم*، مهرداد روغنی، مونا شیرازی، مریم راهنمای بشم صفحه 39
    مقدمه و هدف
    در طب سنتی از گیاه مرزنجوش به عنوان ماده موثر در بیماری های متابولیک استفاده می شود.دراین بررسی، اثر تجویز این گیاه بر میزان گلوکز، لیپیدهای سرم، آنزیم های آمینوترانسفراز کبدی و سطح مالون دی الدئید در موشهای صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 32 موش صحرایی نر به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با مرزنجوش، دیابتی و دیابتی تحت تیمار با مرزنجوش تقسیم شدند. گیاه مرزنجوش به صورت خوراکی یک هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین به مدت 6 هفته تجویز شد. میزان گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول توتال، کلسترول LDL و HDL سرم قبل از بررسی و در هفته های 3 و 6 پس از بررسی تعیین گردید و در پایان کار سطح مالون دی الدئید و میزان فعالیت آنزیم های آسپارتات و آلانین-آمینوترانسفراز در بافت کبد تعیین شد.
    نتایج
    در هفته ششم میزان گلوکز سرم در دو گروه دیابتی و دیابتی تحت تیمار به طور معنی دار (001/0p< و 005/0p<) بیشتر از نتایج هفته قبل کار بود و تیمار با مرزنجوش در گروه دیابتی کاهش معنی دار میزان گلوکز سرم در مقایسه با گروه دیابتی بوجود نیآورد. در خصوص کلسترول HDL نیز تیمار موشهای دیابتی افزایش معنی دار این پارامتر را در مقایسه با گروه دیابتی ایجاد نمود (05/0p<) و تیمار موشهای دیابتی موجب کاهش معنی دار کلسترول LDL، کلسترول توتال و نیز تری گلیسیرید سرم در مقایسه با گروه دیابتی نگردید.
    نتیجه گیری
    تجویز دراز مدت مرزنجوش به موشهای دیابتی فقط موجب افزایش معنی دار کلسترول HDL سرم می گرددو بر سایر چربی ها و گلوکز سرم تاثیر ندارد.
    کلیدواژگان: مرزنجوش، دیابت، لیپید، گلوکز
  • عبدالمجید آزادیان، حمید صالحی، رحمان باقرنیا*، محمود اصل محمدی زاده، محمد مشهدی صفحه 47
    مقدمه و هدف
    هدف تحقیق حاضر، ارزیابی عملکرد بینایی- فضایی در افراد مسن مبتلا به بیماری آلزایمر و سالم با استفاده از روش تکلیف دوگانه بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نیمه تجربی بود که در آن از طرح بین آزمودنی درون آزمودنی ها استفاده شد. شرکت کنندگان شامل 23 فرد (11 زن و 12 مرد) با دامنه سنی 62 تا 81 سال که 13 نفر مبتلا به آلزایمر(AD) و10 فرد مسن سالم (EC) با عملکرد شناختی طبیعی بودند. شناسایی افراد آلزایمری و سالم بر اساس تشخیص پزشک و پرسشنامه وضعیت شناختی (SPMSQ) انجام گرفت. پس از بدست آوردن خطای کلی (E) یا ریشه مجذور خطا (RMSE) و خطای متغیر (VE) تکلیف پیگردی در شرایط پایه (task single)، شرکت کنندگان 10 بار دو تکلیف شناختی (شمارش ماه های سال به مدت 20 ثانیه) و پیگردی بینایی – فضایی را به طور هم زمان (شرایط Dual-task) در دو حالت ساده و دشوار اجرا کردند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که گروه AD نسبت به همتایان گروه کنترل (EC) در اجرای تکلیف بینایی فضایی در شرایط Single-task خطای بیشتری مرتکب شدند. همچنین اثر سطح دشواری بر افت دقت و همسانی اجرای تکلیف پیگردی در شرایط Dual-task معنادار بود (05/0p <)، ولی اثر ابتلا به AD معنادار نبود (05/0< p).
    نتیجه گیری
    افت عملکرد در تکلیف بینایی- فضایی ناشی از افزایش تداخل در سطح پاسخ به دلیل نقصان در سازوکارهای توجه انتخابی هر دو گروه بود.
    کلیدواژگان: افراد مسن سالم، بیماری آلزایمر، تکلیف دوگانه، تکلیف پیگردی بینایی، فضایی
  • مریم عمیدی مظاهری، زهرا طاهری، محبوبه خورسندی*، اکبر حسن زاده، مسعود امیری صفحه 55
    مقدمه
    با توجه به افزایش شیوع سزارین در دهه های اخیر در میان مادران باردار و تاثیر تمایل مادران به انجام نوع زایمان و اهمیت خودکارآمدی در انتخاب روش زایمان و غلبه بر ترس ناشی از زایمان، تعیین میزان خودکارآمدی در مادران باردار در طی بارداری ضروری می باشد. پژوهش ها نشان می دهد مادرانی که خودکارآمدی پایین تری دارند، انجام زایمان را امری دست نیافتنی می دانند و ترس بالاتری را در دوران بارداری تجربه می کنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط خودکارآمدی و انتظار پیامد با شیوه ی زایمان مورد تمایل در مادران باردار طرح ریزی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه مشاهده ای توصیفی از نوع مقطعی است که بر روی 130 مادر باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرکرد انجام گردید. نمونه گیری به روش سهمیه ای انجام شد. جهت تعیین خودکارآمدی از پرسشنامه خودکارآمدی و ترس از زایمان استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار spss20 انجام گردید. به منظوربرسی داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون های آماری تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز رگرسیون چندگانه و آنالیز کواریانس (ANCOVA)) استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد، بین نمرات خودکارآمدی زایمان و ترس از زایمان رابطه مکوس مشاهده گردید (p<./001). 5/51% از مادران تمایل به زایمان طبیعی و 5/48% تمایل به سزارین داشتند، همچنین مادرانی که تمایل به انجام زایمان طبیعی داشتند، نسبت به کسانی که زایمان سزارین را انتخاب کرده بودند ترس کمتر (p<0/001) و نمره انتظار زایمان و خودکارآمدی بالاتری داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نقش خودکارآمدی را به عنوان عامل موثر در تمایل مادران به زایمان طبیعی و رفتار مقابله با درد زایمان تایید می کند. لذا طراحی مداخلات آموزشی مناسب مبتنی بر خودکارآمدی لازم و ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، سزارین انتخابی، ترس از زایمان
  • ابوالفضل مظفری*، صادق فرزام، طیبه محمدلو، اعظم سادات میرقیصری، سیامک محبی صفحه 63
    زمینه و هدف
    اختلالات تنفسی حین خواب یکی از علل شایع اختلالات خواب است. شیوع خفیف آن در افراد میانسال 20% است. از عوارض شایع آن فشارخون بالا و بیماری عروق کرونر است که این همراهی در بیش از یک سوم موارد دیده می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع اختلالات تنفسی حین خواب در بیماران قلبی و ارزیابی اینکه پالس اکسیمتری می تواند جایگزین مناسبی برای تشخیص اختلالات تنفسی باشد یا خیر صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    از بخش پست سی سی یو 60 بیمار که شرایط ورود به مطالعه را داشتند در بازه زمانی 6 ماهه انتخاب گردید. بیمارانی که سابقه سکته مغزی، مصرف داروهای خواب آور و بیماری های تنفسی داشتند کنار گذاشته شد. توسط نازال کانولا فشاری و پالس اکسیمتر میزان آپنه و افت اشباع اکسیژن خون در طول خواب اندازه گیری شد. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS18 اطلاعات تحلیل گردید.
    نتایج
    میانگین سن بیماران 11±61.08 و 61.7% زن بود. ارتباط معناداری بین اندکس خواب آلودگی بیش از 10 و 16 با اندکس آپنه هیپوپنه بالای 15 وجود نداشت ولی ارتباط معناداری بین اندکس افت اکسیژن شریانی بیش از 10 با اندکس آپنه هیپوپنه بالای 15و 30 مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    اختلال تنفسی حین خواب یافته شایعی در بیماران قلبی است و تشخیص زودرس میتواند در کم کردن موربیدیتی و مورتالیتی کمک شایانی نماید.
    کلیدواژگان: آپنه تنفسی حین خواب، بیماری ایسکمی قلب، افت اکسیژن شریان خون
|
  • Page 1
    Background
    Gestational diabetes mellitus (GDM) is defined as glucose intolerance of variable severity with onset or first recognition during pregnancy. Immunopathology of GDM is not well known, Different parameters of cellular immunity particularly leukocyte count and subset have been reported. Considering the importance of the immune system, particularly peripheral blood mononuclear cells (PBMC) in the pathogenesis of gestational diabetes, the aim of this study was to investigate viability of peripheral blood mononuclear cells (PBMC) in patients with GDM in comparison with healthy pregnant women.
    Methods
    During a case -control study 37 pregnant women with GDM and 37 healthy pregnant women in gestational age28-36 week were recruited. Fasting venous blood was collected from all subjects. PBMC was separated from ficoll density-gradient centrifugation. Cells were suspended in culture medium RPMI 1640, 10% FBS and cultured in the absence and presence of PHA in 96-well plate(1* 106 cells/ml) at 370C 5% CO2 for 48h. Cell viability was assessed with MTT assay. Stimulation index was calculated and compared between groups.
    Results
    There was no significant difference in age, body mass index, and gestational week in the two groups. Stimulation index of PBMC in GDM and control groups, respectively were 134.37 ±23.6 and 135.2± 31.5. There was no significant difference in stimulation index of PBMC in GDM women compared to their matched control subjects.
    Conclusion
    These results show that there was no significant difference in peripheral blood mononuclear cell's viability in GDM women compared to healthy pregnant women.
    Keywords: Gestational Diabetes Mellitus, cell viability, Peripheral Blood Mononuclear Cell
  • Page 9
    Background And Objective
    Alzheimer’s disease (AD) is the most common neurodegenerative disease worldwide. At now Pharmacological treatments available only can slow down the progression of symptoms but can not treat the disease. It is established that benzodiazepines, and related agonists at the benzodiazepine site of GABA receptor, present anxiolytic and amnesic properties, whereas inverse agonists, such as β-carbolines, (Norharmane) could exert anxiogenic and learning-enhancing actions. This finding has now directed the focus of research on the potential use of β-carbolines as anti-AD drug. The goal of the present study was to investigate the therapeutic efficacy of Norharmon on spatial memory of streptozotocin (STZ) Rat Model of AD
    Materials And Methods
    48 male wistar rates were divided into: control, STZ, STZ+ alcohol and STZ+ norharmane groups. Alcohol and Norharmane groups rats received alcohol (0.2ml) or Norharmane (1,2, 4 mg/kg, i.p.) for 4 day before training and 6day during training, 30 min. before each session of experiments. For induction of AD, STZ (3 mg/kg, i.c.v, 10 μl each) were administered bilaterally into lateral ventricles. All rates were tested spatial memory in the Morris water maze.
    Results
    pre-training injection of Norharmane improves spatial memory in low doses(1,2 mg/kg) but attenuated spatial memory retention in high doses(4 mg/kg) in STZ Rat Model of AD. so that there was no significant differece between control and STZ+Norharmane (2 mg/kg) group, whereas the differece between control and STZ +Norharmane (1,4 mg/kg) groups were significant.
    Conclusion
    According to the findings Norharmane, in the low doses, may be effective in the treatment of Alzheimer's disease by its ability to influence the GABAergic system
    Keywords: Alzheimer\'s Disease, Norharmane, learning, spatial memory, water maze
  • Page 17
    Introduction
    Colorectal cancer is one of the most widespread and killer among cancers. It is important that we predict what status people have in the future. The purpose of this study was comparison of the Cox model and Kaplan-Meier curve with IBS and also identifying the factors about predicted survival time of patients with colon cancer.
    Materials and Methods
    This paper is related to colorectal cancer patients in Tehran Taleghani Hospital that at least were followed up for five years. These patients consulted to Taleghani Hospital from 1380 to 1385 and their information was recorded in the cancer section of Digestion Research Center and at least was followed up for five years. The Cox Proportional Hazards model and Kaplan- Meier curve were used for prediction of survival status in different times and these were compared with estimation of prediction error by IBS method.
    Findings
    Among 724 patients there was 422 men (58.3%) and 302 wemon(41.7%). Total of 177 patients were died among them 65% were men. Survival median of patients was 104±23.3.: Cox model showed significant relation between size of tumor and sex with survival time. Sometimes, prediction error with IBS method for Cox model was less than Kaplan-Meier curve and Cox model is more perfect for these data. Discussion &
    Conclusion
    Presence of covariates and the use of models in predicting survival of patients is effective. In this study, the presence of covariates and Cox model reduces the prediction error.
    Keywords: Cox proportional hazards model, Kaplan, Meier curve, prediction error, colorectal cancer
  • Page 23
    Background
    Although the relationship between enuresis and psychopathology has been studied intensively, little is known about the prevalence of specific psychiatric disorders comorbidities with enuresis, which the assessment of these disorders is necessary for preventive and therapeutic strategies implementation. The aim of present study was to investigate the prevalence of psychiatric disorders comorbidities with enuresis in children that were referred to akhavan hospital of Kashan city.
    Material and Methods
    In this cross-sectional study, One hundred children with enuresis that were referred to child psychiatric clinic of kashan university of medical sciences were interviewed by child-psychiatrist according to DSM IV check-list and the psychiatric disorders were determined. The questionnaire included demographic variables and clinical history of patients and their parents completed too. All gathering data were analyzed by using SPSS software and descriptive tests.
    Results
    The mean age of children was 7.14. 53% of them was boy. The prevalence of concurrent psychiatric disorders was 89% which in secondary enuresis was more prevalent than primary enuresis (94.45% and 82.8% respectively). Attention deficit hyper activity disorder was the most prevalent concurrent disorder in these children and anxiety disorders were in the second rank.
    Conclusion
    According to the result of present study the prevalence of psychiatric disorders are high in children with enuresis especially ADHD and anxiety disorders so attention to investigate the concurrent disorders is very important in treatment outcomes.
    Keywords: comorbidity, enuresis, psychiatric disorders
  • Page 29
    Background And Objective
    The ability to control various body positions in space caused by a complex interaction of, sensory, musculoskeletal and neural systems, that is generally defined as a postural control system. Thus, the purpose of present study was to examine the effect of sensory systems manipulation on postural control in boys with 4-15 years-old.
    Materials And Methods
    The statistical sample included 160 boys with age range of 4-14 years-old (in 4 age groups) and 40 male with age range of 22-25 years-old that selected based on inclusion and exclusion criteria. To evaluation of postural control, the sensory organization test of computerized dynamic posturography system was used. This test is composed of 6 conditions and can be assessed the sensory systems that involved in postural control. Also, weight, height and BMI of subjects were measured.
    Results
    The one-way ANOVA test results showed that there are significant differences in postural control among all groups. Based on the results of Bonferroni post hoc test in condition 1, boys up to 15 year-old cannot achieved to postural control similar to adults. Also, in condition 2, results showed that the differences between 13-15 year-old group and adults were not significant, but the differences between other age groups were significant (P<0.05). Furthermore, in condition 3 the results were obtained similar to condition 1. The 13-15 years-old boys, in condition 4, achieved in postural control similar to adults, so that there were no significant difference between this groups (P>0.05). In 5 and 6 conditions, Subjects in all age groups were not able to achieved postural control similar to adults (P<0.05).
    Conclusion
    According to the results of present research, seems to boys up to 15 years-old could not be process, integration and organization of sensory systems information similar to adults.
    Keywords: Visual System, Proprioception, Vestibular System, Computerized Dynamic Posturography
  • Page 39
    Background And Objective
    Origanum vulgare (OV) has many beneficial effects in metabolic disorders from the viewpoint of traditional medicine. In this study, the effect of its administration on serum glucose and lipids and liver level of malondialdehyde (MDA) and aminotranferases were studied in streptozotocin-diabetic rats.
    Materials And Methods
    Male rats (n = 32) were divided into 4 groups, i.e. control, OV-treated control, diabetic, and OV-treated diabetic groups. OV was administered p.o. one week after diabetes induction for 6 weeks. Serum glucose and triglyceride, total cholesterol, LDL- and HDL-cholesterol levels were determined before the study and at 3rd and 6th weeks after the study. Finally, liver level of MDA and activity of hepatic aspartate and alanine aminotransferases were determined.
    Results
    At 6th week, serum glucose level was significantly higher in diabetic and OV-treated diabetic groups (p<0.005-0.001) and OV treatment did not significantly reduce it. serum HDL-cholesterol level was significantly higher in OV-treated diabetics as compared to diabetic group (p<0.05). In addition, OV treatment of diabetic rats did not significantly reduce serum LDL cholesterol level, serum total cholesterol and triglyceride versus diabetic group.
    Conclusion
    Chronic administration of OV to diabetic rats could increase serum HDL cholesterol level and did not have a significant effect on other lipids and on glucose level and hepatic enzymes and lipid peroxidation.
    Keywords: Origanum vulgare, Diabetes mellitus, Lipids, Glucose
  • Page 47
    Background And Objective
    The purpose of this study was the evaluation of visuospatial task performance in elderly patients with and without Alzheimer's disease using the dual task.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental and between subjects and within subjects design was used in it. The 23 subjects (11 females and 12 males) with an age range of 62 to 81 years; 13 patients with Alzheimer's disease (AD) and 10 healthy elderly subjects (EC) with normal cognitive function participated in this study. Identifying people with Alzheimer's disease and healthy people was performed based on physician diagnoses and the Short Portable Mental Status Questionnaire (SPMSQ). After obtaining the overall error (E) or Root Mean Squared Error (RMSE), and variable error (VE) were calculated for the tracking task, participants performed cognition task (counting month of year in duration of 20 seconds) in two conditions (simple, difficult) with visiouospatial tracking task simultaneously.
    Results
    The results showed that the AD group compared to the matched controls (EC) in the visuospatial task performance in Single-task condition, more errors were committed. Also level of difficulty on accuracy drop and consistency the tracking task at dual-task conditions was significant (p < 0.05). But AD disease effect not significant (p > 0.05).
    Conclusion
    A decline in visuospatial task affected by the increased interference at response level were due to defects in the mechanisms of selective attention in both groups.
    Keywords: Alzheimer s disease_Dual Task_visuospatial task_healthy elderly
  • Page 55
    Introduction
    Due to increasing cesarean section rate in recent decades among pregnant women and the effect of maternal desire to do delivery type and the importance of self-efficacy in the choice of delivery methods and overcome the fear of childbirth. Determine the self efficacy rate in pregnant women during the pregnancy is required. Research showed that mothers with Low self-efficacy, think that the delivery is unattainable and experience more fear during pregnancy. This study aimed to determine the relationship between self-efficacy and outcome expectations with delivery type's selection among pregnant women.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was performed on 130 pregnant women referred to health centers in SHahrekord city. Sampling method was stratified. For data gathering the childbirth self-efficacy shot form and fear of childbirth questionnaires was used. Data analysis was performed by spss20.
    Results
    The results showed, there was inverse relationship between childbirth self-efficacy and fear of childbirth scores. (p <. /001). 51/5% of the pregnant women tend to NVD and 5/48% chose cesarean section, and the mothers who were desired to do a vaginal delivery, than those who choose cesarean section lower fear, (p <0/001) and had higher expected delivery and self-efficacy scores.
    Conclusions
    The results of this study showed that the role of self-efficacy as a factor in the willingness of mothers to natural childbirth and coping with the pain of labor. Therefore, the design of appropriate educational interventions based on self-efficacy is required.
    Keywords: Self, efficacy, Elective cesarean, Fear of childbirth
  • Page 63
    Background And Objective
    Obstructive sleep apnea, a common form of sleep disorder breathing, is highly prevalent in adults with approximately 20% adults having at least mild OSA. One of the most associated consequences is cardiovascular sequel. This study aimed to assessment of sleep apnea in Ischemic Heart Disease patients and whether pulse oximetry can predict apnea in this group of patients.
    Materials And Methods
    60 adult patients referred to Post CCU were selected. Patients with respiratory and CNS problem and using of sedative drugs were excluded. All participants including post AMI, CHF and acute coronary syndrome put under the portable device and pulse oximetry. Data were analyzed and compared using SPSS version 18 software.
    Results
    mean age was 61±11, 61.7% were female. There were no relationship between ESS>10 and ESS>16 with AHI>15, but there were significant correlation between ODI >10 with AHI more than 15 and 30.
    Conclusion
    Sleep apnea is very common in cardiovascular cases and early diagnosis and management of OSA can help physician to control sign and symptom and decrease mortality and morbidity of patients.
    Keywords: Apnea, Hypopnea Index, Oxygen Desaturation Index, IHD