فهرست مطالب

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال دوم شماره 2 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید سلیمان میگونی صفحه 4
  • کتایون زیاری، کامیاب علیزاده، سعید زارعی صفحات 5-9
    مقدمه
    بررسی صحت تشخیصی در برش های انجمادی در هر مرکز از نظر کنترل کیفی داخلی آن مرکز اهمیت بالایی دارد. زیرا تشخیص داده شده بوسیله این روش، اساس درمان بیمار را تشکیل می دهد. این مطالعه به منظور تعیین صحت برش های انجمادی در تشخیص توده های پستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی بصورت مقطعی و گذشته نگر بود. سالیانه بیش از 25 نمونه برای تشخیص به وسیله برش های انجمادی از قسمت های مختلف بدن به بیمارستان بعثت و امام رضا ارسال می گردد. از این بین، تمامی 59 بیماری که با توده های پستان بین سال های 90-86 مراجعه کرده بودند که قابل عمل و کاندید تشخیص حین عمل بوسیله برش های انجمادی بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. تشخیص به وسیله برش های انجمادی در توده های پستان در طول این پنج سال با تشخیص نهایی به وسیله برش های بلوک های پارافینی مورد در مقایسه قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین سنی بیماران 4/50 با دامنه 80-23 سال بود. در 56 بیمار (24/98%) تفاوتی بین تشخیص به وسیله برش های انجمادی و تشخیص نهایی به وسیله بلوک های پارافینی وجود نداشت. یک مورد منفی کاذب (69/1%) وجود داشت و خوشبختانه در هیچ مورد مثبت کاذب گزارش نشد. در دو بیمار (4/3%) تشخیص به وسیله برش های انجمادی به تشخیص توسط بلوک های پارافینی واگذار گردید. صحت تشخیصی در مطالعه حاضر 24/98% و حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب 61/97%، 100%، 100% و 75/93% بود.
    بحث و نتیجه گیری
    صحت بالای تشخیص به وسیله برش های انجمادی در مورد توده های پستان در مطالعه حاضر اثبات شد.
    کلیدواژگان: ضایعات پستان، برش های انجمادی، صحت
  • مجید سرتیپی، احمد خسروی، کاظم خلجی، منصور شمسی صفحات 10-16
    مقدمه
    نحوه انتقال مالاریا در مناطق مختلف متفاوت است. بدیهی است در نظر گرفتن تمامی جنبه های زنجیره انتقال مالاریا شامل میزبان انسان، انگل و ناقلین آن در استراژی کنترل مالاریا ضروری است. هدف مطالعه حاضر بررسی الگوی انتقال و عوامل موثر بر ابتلا به مالاریا در شهرستان چابهار می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد - شاهدی تعداد 128 بیمار مبتلا به مالاریا شامل موارد جدید تشخیص داده شده در 6 ماه اول سال 1391 در شهرستان چابهار (جنوب شرقی ایران) به عنوان مورد انتخاب و شاهدها به صورت فردی با موردها از نظر سن و جنس همسان شده اند. جمع آوری داده ها براساس فرم شماره 10 مربوط به وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری مالاریا انجام شده است. برای آنالیز داده ها از رگرسیون لجستیک شرطی (جهت داده های همسان شده) استفاده شده است.
    نتایج
    تب و سردرد از مهم ترین علایم ابتلا به مالاریا بوده و 1/35% موارد مالاریا وارده از کشورهای همسایه بوده است. استفاده از پشه بند، سم پاشی، استفاده از وسایل خنک کننده، سابقه ابتلای قبلی به مالاریا و تحصیلات از عوامل پیشگیری کننده و سابقه سفر در یک ماه گذشته به عنوان عامل خطر اصلی بیماری می باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه و عوامل پیشگیرانه مورد بررسی می توان گفت که مهم ترین و موثرترین روش برای مقابله با این بیماری، مدیریت تلفیقی ناقلین یعنی استفاده از چندین روش پیشگیرانه می باشد.
    کلیدواژگان: مالاریا، مورد شاهدی، عوامل خطر، چابهار
  • عزیزه علیزاده، محمدحسن کاظمی گلوگاهی، زهرا جمالی، محمد براتی، مریم عزیزی صفحات 17-22
    مقدمه
    با توجه به اهمیت استرس شغلی در پرستاران، به ویژه پرستاران نظامی که بیش از سایر پرستاران در معرض استرس قرار دارند و با توجه به نقش معنویت و تنظیم هیجانی در سلامت روان، در این مطالعه به بررسی نقش تنظیم هیجانی و معنویت در استرس شغلی پرستاران پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع مقطعی توصیفی تحلیلی بود که بر 170 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های نیروهای مسلح در تهران که با روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استرس شغلی اسیپو، پرسشنامه دشواری های تنظیم هیجانی و پرسشنامه معنویت بود. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 19.0 و با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون لجستیک چند متغیره مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین نمره معنویت، نمره استرس و نمره تنظیم هیجانی به ترتیب 5/50، 8/112 و 7/84 بود. در تحلیل تک متغیره معنویت با استرس شغلی (256/0 = r) و تنظیم هیجانی (302/0 = r) رابطه معنی دار داشت، اما بین تنظیم هیجانی و استرس شغلی رابطه معنا داری مشاهده نشد. در تحلیل چند متغیره با استفاده از رگرسیون لجستیک، بین نمره معنویت و استرس شغلی رابطه معکوس و معنا داری مشاهده گردید (945/0-267/0=CI; 5/0OR=) اما رابطه بین نمره تنظیم هیجانی و استرس شغلی معنا دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، به نظر می رسد افزایش معنویت می تواند موجب کاهش استرس شغلی در پرستاران نظامی گردد و با برنامه ریزی مناسب و تقویت سطح معنویت در این افراد می توان سلامت روان آنان را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرستاری نظامی، تنظیم هیجانی، معنویت
  • احمد عامریون، مهدی جبارزاده بالکانلو، شهرام توفیقی، مجتبی سپندی، علی غنجال صفحات 23-29
    مقدمه
    عدالت یکی از جنبه های اساسی در ارائه خدمات سلامت می باشد وتوجه به این موضوع در سازمان های بهداشتی و درمانی اهمیت ویژه ای دارد. پاسخ گویی نیز یکی از مولفه های مورد نظر سیاست گذاران و مدیران نظام های سلامت است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط ابعاد عدالت سازمانی با ابعاد پاسخ گویی در بیمارستان های منتخب نیروهای مسلح انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر مطالعه ای توصیفی- مقطعی است، که جامعه پژوهش در قسمت مربوط به عدالت سازمانی شامل 192 نفر از کارکنان و درقسمت پاسخ گویی شامل 178 نفر از بیماران بستری در 4 بیمارستان می باشد. از پرسشنامه استاندارد گلدمن برای بررسی عدالت سازمانی و از پرسشنامه سازمان بهداشت جهانی برای بررسی پاسخ گویی استفاده شد و داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    بین ابعاد عدالت سازمانی با ابعاد پاسخ گویی ارتباط معنادایر وجود داشت (p<0/05). بین ابعاد پاسخ گویی به ترتیب محرمانه بودن اطلاعات، شان و حرمت و امکانات اولیه از اهمیت بیشتری برخوردار بود. بین ابعاد عدالت سازمانی، بعد عدالت تعاملی امتیاز بالاتری را کسب نمود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه نحوه توزیع حقوق و پاداش کارکنان در پاسخ گویی کارکنان سیستم سلامت تاثیر مثبتی دارد و نمره کسب شده در این مطالعه از میانگین کمتری برخوردار می باشد، لذا مناسب است که مدیران و مسئولین بیمارستان های نظامی به این بعد از ابعاد عدالت سازمانی توجه ویژه ای داشته باشند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، پاسخ گویی، بیمارستان
  • روح الله زابلی، شهرام توفیقی، فیروز ولی پور، محمد حسنی صفحات 30-34
    مقدمه
    سازمان های دفاعی به طور فراینده ای علاقه مند به دستیابی و اثبات عملکرد صحیح ایمنی و بهداشت شغلی از طریق کنترل عوامل خطرزا متناسب با اهداف کلان و خط مشی ایمنی می باشند. این تحقیق با هدف بررسی وضعیت استقرار سیستم مدیریتی ایمنی و بهداشت حرفه ای و سیستم مدیریت زیست محیطی بر عوامل محیطی و رضایت کارکنان بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه نیمه تجربی و از نوع قبل و بعد بود که در سال 1391 در مجتمع صنعتی میلاد با استناد به نتایج اندازه گیری آلاینده های شغلی و زیست محیطی انجام شد. گردآوری داده ها از طریق فرم و پرسش نامه ساختارمند بود. روایی پرسش نامه از طریق روایی محتوا و پایایی از طریق آلفای کرونباخ (81r=%) تایید شد. جامعه آماری پژوهش با استفاده از فرمول کوکران (95% = α) شامل 100 نفر از کارکنان با روش نمونه گیری تصادفی تشکیل دادند.
    نتایج
    پس از استقرار سیستم ها میانگین میزان شدت صدا از 54/79 دسی بل به 51/72 دسی بل کاهش، درصد ایستگاه های با میزان شدت روشنایی در حد مجاز از 8/30% به 4/70% افزایش و مقدار گازها و بخارات از2/14به 4/11 mg/m3 کاهش داشته است. در ارزیابی میزان ذرات معلق، گازهای منوکسیدکربن از 143/ 0به 062/0 و دی اکسیدکربن از 28/9 به 49/7 کاهش و در حد استاندارد بود. تحلیل رضایت سنجی کارکنان از وضعیت شرایط محیطی نشان داد اکثریت کارکنان جامعه آماری (7/88%) رضایت دارند.
    بحث و نتیجه گیری
    با استقرار سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای، عوامل محیطی در سازمان کنترل می گردد و با بهبود شرایط محیطی رضایت کارکنان افزایش یافته و عملکرد فردی و سازمانی بهبود می-یابد.
    کلیدواژگان: مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای، مدیریت زیست محیطی، عوامل محیطی، رضایت کارکنان
  • علی اصغر سعیدی، محمد درویشی، سیروس فرجی، سعید سلیمان میگونی، محمد امینیان فر صفحات 35-37
    مقدمه
    بیماری هپاتیت A بوسیله ویروس هپاتیت A ایجاد می شود و از راه مدفوعی-دهانی منتقل می شود و سبب ایمنی مادام العمر همراه است. این بیماری شیوع نسبتا بالایی در کشورهای در حال توسعه دارد، به طوری که بیشتر افراد در سنین کودکی به آن مبتلا می شوند. در نتیجه امروزه سرولوژی این بیماری در بزرگسالان کاهش یافته است. این مطالعه جهت بررسی آنتی بادی هپاتیت A (HAV IgG Anti) در کارکنان بالغ شاغل در بیمارستان بعثت نهاجا انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی 150 نفر از کارکنان شاغل بالای 20 سال در یک بیمارستان نظامی از نظر سابقه ابتلا به هپاتیت A در سال 1390مورد بررسی قرار گرفتند. 5 میلی لیترنمونه سرم این افراد از نظر وجود HAV IgG Anti به روش الایزا به آزمایشگاه ارسال شد. جهت آنالیز آماری از نرم افزار SPSS ویرایش 15 و آزمون آماری پیرسون استفاده شد.
    نتایج
    فراوانی کلی Anti HAV IgG در این مطالعه 3/17% و بیشترین فراوانی در گروه سنی 29-20 سال بود و تفاوت معنا داری در فراوانی وجود Anti HAV IgG در گروه های سنی مختلف وجود داشت (P<0.001)، ولی از نظر جنس تفاوتی وجود نداشت (P=0.526).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های فوق حکایت از کاهش سرولوژی HAV در سنین بالاتر دارد. با توجه به اندمیک بودنHAV در کشورمان و احتمال بروز همه گیری ناگهانی، انجام واکسیناسیون علیه آن الزامی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: هپاتیت A، سرولوژی
  • سید حسین سلیمی، امیر محسن راه نجات، مهدی ربیعی، علی فتحی آشتیانی، پرویز دیاغی، وحید دنیوی صفحات 38-45
    مقدمه
    هدف مقاله حاضر مرور و تحلیل درمان فراشناختی (MCT) به عنوان یکی از مداخلات اثربخش در درمان اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) در دو دهه اخیر می باشد.
    مواد و روش ها
    این مقاله به روش مقالات مروری نظام دار، به بررسی مفروضه ها و مداخلات زیربنایی و اساسی درمان فراشناختی (MCT) اختلال استرس پس از سانحه و مطالعات به عمل آمده در زمینه اثربخشی این رویکرد درمانی از سال 2000 تا 2013 از طریق پایگاه های اطلاع رسانی پاب مد، الزویر و گوگل اسکولار، می پردازد.
    نتایج
    در MCT، باورهای فراشناختی منفی، پردازش های شناختی و توجهی ناکارآمد (نشخوار فکری، فرانگرانی، اجتناب، فرونشانی فکر، پایش مداوم تهدید) به عنوان علت اصلی PTSD تلقی می شوند. بر خلاف درمان های رفتاری – شناختی درمان در MCT شامل مواجهه و بحث و گفتگو پیرامون محتوای شناختی نیست، بلکه درمان و آموزش بیشتر متمرکز بر نوع پردازش و فرایند تفکر است.
    بحث و نتیجه گیری
    درمان فراشناختی رویکرد نو پدیدی است که در نتیجه مدل سازی و فرضیه آزمایی نظام دار بوجود آمده و به فنون مختلفی منجر شده است که اثربخشی آنها در مطالعات علمی نشان داده شده است. این رویکرد در درک و درمان اختلال های روانی مختلف به خصوص PTSD بسیار موثر بوده است.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، فراشناخت، درمان رفتاری - شناختی، مطالعه مروری
|
  • Page 4
  • Pages 5-9
    Introduction
    It is very important for internal quality control of medical centers to evaluate the diagnostic accuracy of frozen sections، because this diagnostic method forms the basis of patient treatment. This study aimed to determine the accuracy of frozen section in the diagnosis of breast lump.
    Materials And Methods
    In Be’sat and Imam Reza hospital lab more than 25 cases per year are received for frozen section. Totally، 59 consecutive frozen sections of breast lumps were examined from 2008-2013 and were considered for analysis. Frozen section diagnosis given in breast biopsies performed in 5 years was evaluated against the final pathology report of permanent sections.
    Results
    Age of patients ranged between 23 and 80 years (mean age 50. 4 years). In 56 cases (98. 24%)، there was no difference between the frozen section diagnosis and final diagnosis. One case was false negative (1. 69%). No false positive diagnosis was noted. In two cases (3. 4%) frozen section diagnosis were deferred to permanent sections. The diagnostic accuracy of frozen section was 98. 24%. The sensitivity، specificity، positive predictive value and negative predictive value were 97. 61%، 100%، 100%، and 93. 75%، respectively.
    Conclusion
    High accuracy of the frozen-section diagnosis in the breast lumps was confirmed in our study.
    Keywords: Breast Neoplasm\'s, frozen section diagnosis, accuracy
  • Pages 10-16
    Introduction
    Transmission of Malaria has shown substantial heterogeneity. Evidently، considering all aspects of the transmission chain of malaria including vector، host، and malaria parasite are necessary for controlling malaria. The aim of this study is to examine the factors influencing on malaria transmission pattern in Chabahar city.
    Materials And Methods
    In this case - control study، we included 128 newly diagnosed patients with malaria as case and same number of control from Chabahar، southeastern district of Iran، from March to September 2012. The case and control groups were matched individually by age and sex. Data collection is conducted based on form No. 10 which is related to the epidemiological situation. For data analysis، we used Conditional logistic regression.
    Results
    The most common symptoms of malaria were headache and fever. Moreover، 35. 1% of malaria cases were imported from neighboring countries. The use of mosquito nets، spraying، air conditioners، previous history of malaria، and education level were found to be protective factors and history of travel during last year was considered as the major risk factor for the disease.
    Conclusion
    The most important and effective measure to control malaria is the incorporated management of vectors، that is using the multiple preventive approaches.
    Keywords: malaria, case, control study, risk factors, Chabahar
  • Pages 17-22
    Introduction
    Occupational stress has association with workplace exhaustion and faint emotional regulation. Also، clinical research has emphasized on association of pirituality and healthy. Studies have survived the role of spirituality and emotional regulation in psychological healthiness، but haven’t found research survived this variable in nurse’s stress.
    Method
    This is a descriptive cross-sectional research performed on 170 nurses in a military hospital in Tehran who were selected by random multi-stage method. Data collecting tools were the Osipow›s job stress inventory، difficulties of regulations scales and Spirituality questionnaire. Data were analyzed by SPSS-19 software using Spearman correlation and Logistic Regression analysis tests.
    Results
    the result from analyses is revealed that spirituality has significantly relation with occupational stress and emotional regulation، but emotional regulation hasn’t significant relation with occupational stress.
    Conclusion
    occupational stress in military nurses can decrease with increase of spirituality.
    Keywords: Occupational Stress, Military Nursing, Emotional Regulation, Spirituality
  • Pages 23-29
    Introduction
    Justice is considered one of the fundamental aspects of the health service، therefore attention to it is especially important in health care organizations and responsibility is one of the components that considered by the policy makers and health system managers. Materials
    Methods
    The present study is a descriptive study; it has a community of 192 employees to organizational Justice and 178 hospital''s patients that selected at 4 hospitals. The Goldman standard questionnaire was used for organizational justice and WHO standard questionnaire was used to meet and data were analyzed by SPSS 16 software.
    Results
    There was a significant relationship between organizational justice and responsibility dimensions (p <0/05). Among the dimensions of responsibility، respectively the confidentiality of information، Dignity and basic amenities was more important، and among organizational justice dimension، interactive dimensions earned a higher rating.
    Conclusion
    Considering that the distribution of salaries and bonuses to employees that has a positive effect on the staff of the health system responsibility and obtained score in this study has a lower average، therefore that officials and administrators of Military hospitals pay special attention to this dimension of organizational justice.
    Keywords: Organizational Justice, responsibility
  • Pages 30-34
    Introduction
    Defense organizations increasingly interested to achieving of the occupational health and safety performance through controlling the risks goals and safety policy. This study aimed to effects of the establishment of occupational health and safety management systems on the environmental factors and employees satisfaction.
    Materials And Methods
    This study was quasi-experimental and type of before and after approach. This study was performed in the MILAD industry complex in year of 2012. Data collection used by data collection form and the structured questionnaire and validity and its reliability were confirmed (α =%81). The study population using Cochran''s formula included 100 of employees which were formed by random sampling.
    Results
    The results showed that the mean level of sound intensity of 54/79 dB 51/72 dB were reduced، intensity stations in the limit of (8/30% to 4/70%)) increased، chemical agents from 2/14 to 4/11 mg/m3 is reduced، mainly gaseous CO (from 143/0 to 062/0) input CO (from 28/9 to 49/7).
    Conclusion
    The effect of these systems on heterogeneous، there are some environmental factors so that the positive effect of sound intensity at four plants in one of the factories had no effect.
    Keywords: Occupational Health, Safety Management, Environmental Management, Environmental Factors, Employees Satisfaction
  • Pages 35-37
    Introduction
    Hepatitis A disease is caused by hepatitis A virus and transmitted by oral-fecal route and cause permanent immunity. It has relatively high prevalence in developing countries as the majority of people affected by the disease in childhood; therefore As a result، today the disease serology in adults has decreased. This study was conducted for evaluating HAV IgG seropositivity in adult personnel working in a military hospital.
    Material And Method
    In this descriptive- cross sectional study 150 healthcare worker over 20 years of a military hospital were evaluated for history of HAV infection in 2011. 5 mili-liter of serum sample of these patients has been sent to the laboratory for detecting HAV IgG by ELISA method. Data were analyzed by SPSS-15 and Pearson test.
    Results
    Total seropositivity of HAV IgG was 17. 3% and the most frequent age group was 20-29 years. There was significant difference in the frequency of Anti HAV IgG in the age groups (P<0. 001)، but not in gender (P=0. 526).
    Conclusion
    These findings indicate that HAV seropositivity in older age groups has decreased. Regard to HAV endemicity in our country and the risk of catastrophic pandemic، vaccination against it seems to be necessary
    Keywords: Hepatitis A, Serology
  • Pages 38-45
    Introduction
    The aim of this article is review and analysis of the Meta cognitive therapy (MCT) as an effective intervention in the treatment of posttraumatic stress disorder (PTSD) in the past two decades.
    Materials And Methods
    This study by using systematic review of studies to explore the underlying assumptions and interventions of the Meta cognitive therapy of post traumatic stress disorder and studies on the effectiveness of this approach are explored.
    Result
    In MCT، negative Meta cognition beliefs، dysfunctional attention and cognitive processes (rumination، Meta worry، avoidance، thought suppression، continuous monitoring of threats) are considered as the main cause of PTSD. Unlike the cognitive behavioral therapy، treatment in MCT is not involved exposure and discusses the cognitive content، Instead، treatment and education focusing on the type of the thinking process.
    Conclusion
    Meta cognitive therapy is an emerging approach that the result of systematic modeling and has led to various techniques that have been shown effective in scientific studies. This approach to the understanding and treatment of mental disorders، particularly PTSD has been very effective.
    Keywords: Post traumatic stress disorder, Meta cognitive, Cognitive Behavioral therapy, Review study