فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:18 Issue: 5, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فردین عمیدی*، سهیلا ابراهیمی، مهدی عباسی، مهرانه یزدانی، سودابه قاسمی صفحات 4-11
    زمینه
    واریکوسل شایع ترین علت ناباروری در مردان است. افزایش رادیکال های آزاد اکسیژن یکی از مهم ترین مکانیسم های آسیب رسان در واریکوسل است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره زعفران بر شاخص های مختلف اسپرم (تحرک، تعداد و مورفولوژی) در موش های صحرایی واریکوسلی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 24 موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه 6 تایی واریکوسلی، شم، شاهد و واریکوسلی درمانی تقسیم شدند. در گروه های واریکوسلی و درمانی، واریکوسل به روش جراحی انجام شد و گروه درمانی روزانه 50 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره اتانولی زعفران به صورت داخل صفاقی دریافت کردند 8 هفته بعد شاخص های اسپرم در تمام گروه ها بررسی و داده ها با آزمون آماری آنوای یک طرفه تحلیل شد.
    یافته ها
    تمام شاخص های در گروه واریکوسلی نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری داشت. مصرف عصاره اتانولی زعفران سبب بهبود پارامترهای اسپرم شد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها، احتمالا کروسین و سافرانال موجود در عصاره اتانولی زعفران رادیکال های آزاد را حذف می کنند و می توانند در بهبود ناباروری ناشی از واریکوسل موثر باشند.
    کلیدواژگان: واریکوسل، اسپرماتوزوآ، تعداد اسپرم، تحرک اسپرم، باروری
  • فرشته بهمنی، ذات الله عاصمی*، محسن تقی زاده، اکرم خصاف، صبیحه سادات علیزاده صفحات 12-21
    زمینه
    اگرچه برای کاهش مقاومت به انسولین و عوامل التهابی در زنان باردار از طریق مصرف محصولات حاوی پروبیوتیک تلاش زیادی شده است، اما همچنان اطلاعات در مورد اثر غذاهای سین بیوتیک محدود است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر مصرف گز سین بیوتیک بر عملکرد انسولین و مقدار پروتئین واکنش گر C با حساسیت بالا (hs-CRP) سرم در زنان باردار ایرانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده در سال 1391 بر روی 52 زن باردار 18 تا 35 ساله انجام شد که در سه ماهه سوم از بارداری اول خود بودند. پس از دو هفته خودداری از مصرف غذاهای سین بیوتیک یا پروبیوتیک، افراد به طور تصادفی به دو گروه مصرف گز سین بیوتیک (26 نفر) و شاهد (26 نفر) تقسیم شدند. هر گرم گز سین بیوتیک حاوی باکتری لاکتوباسیلوس اسپوروژنز (107×1 واحد تشکیل دهنده کلنی) و 04/0 گرم اینولین به عنوان پری بیوتیک و همچنین 38/0 گرم ایزومالت، 36/0 گرم سوربیتول و 05/0 گرم شیرین کننده استویا بود. گز شاهد (حاوی مواد مشابه به جز باکتری پروبیوتیک و اینولین) در بخش های 9 گرمی مشابه، بسته بندی شد. نمونه خون ناشتای بیماران در ابتدای مطالعه و پس از 9 هفته مداخله برای اندازه گیری قند خون ناشتا، عملکرد انسولین و hs-CRP سرمی گرفته شد. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی، آنالیز واریانس، کو واریانس، من- ویتنی و ویلکوکسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مقایسه گروه مداخله با شاهد چنین تغییرات معنی داری مشاهده شد: کاهش معنی دار در سطوح انسولین (26/0- در مقابل 34/6 میکرو واحد در میلی لیتر، 029/0= P)، HOMA-IR (13/0- در مقابل 13/1، 049/0= P)، تفاوت معنی دار در HOMA-B (30/5 در مقابل 22/34، 040/0= P) و افزایش معنی دار در QUICKI (002/0 در مقابل 02/0-، 022/0= P). تغییر معنی داری در میزان FPG و سطح hs-CRP سرم، پس از مصرف گز سین بیوتیک مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، مصرف 9 هفته ای گز سین بیوتیک در مقایسه با گز شاهد اثرات مفیدی بر عملکرد انسولین در زنان باردار داشت، اما بر میزان قند خون ناشتا و غلظت hs-CRP سرم تاثیری نداشت.
    کلیدواژگان: سین بیوتیک ها، قند خون، پروتئین واکنش گر C، زنان باردار
  • طیبه جاهد بزرگان*، نیره رحمتی جعفرآبادی، زهرا ذنوبی صفحات 22-27
    زمینه
    پیشرفت های موجود در زمینه تشخیص زودرس ناهنجاری جنینی و بیماری های تهدیدکننده حیات مادر، باعث افزایش میزان ختم بارداری سه ماهه دوم شده اس ت.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه اثر درمانی و عوارض تجویز میزوپروستول واژینال مرطوب شده با نرمال سالین و اسید استیک در پایان دادن به بارداری در سه ماهه دوم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شد. تعداد 91 زن باردار در سه ماهه دوم بارداری و کاندید ختم حاملگی در بیمارستان مهدیه تهران به صورت تصادفی در دو گروه میزوپروستول واژینال مرطوب شده با نرمال سالین (44 نفر) و مرطوب شده با اسید استیک (47 نفر) قرار گرفتند. میزان بروز سقط، فاصله زمانی تجویز دارو تا سقط، میانگین دوز میزوپروستول مصرفی و عوارض دارویی در دو گروه براساس آزمون های آماری کای دو و تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    سقط در 24 ساعت اول در گروه نرمال سالین در %8/56 و در گروه اسید استیک %1/85 بود. میانگین فاصله تجویز دارو تا سقط در گروه نرمال سالین و اسید استیک به ترتیب 3/21 ± 5/26 و 2/14 ± 7/15 ساعت بود. میانگین دوز میزوپروستول مصرفی در گروه نرمال سالین و اسیداستیک به ترتیب 570 ± 1115 و 400 ± 775 میکروگرم بود. عوارض جانبی و احتباس جفت در دو گروه مشابه بود.
    نتیجه گیری
    مرطوب سازی میزوپروستول توسط اسید استیک می تواند تاثیر دارو را بر ختم بارداری در سه ماهه دوم، افزایش و نیاز به دارو را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: میزوپروستول، اسید استیک، سقط القایی
  • سحر گراوندی، محمد جواد محمدی*، غلامرضا گودرزی، کامبیز احمدی انگالی، عبدالکاظم نیسی، الهه زلقی صفحات 28-36
    زمینه
    امروزه آلودگی هوا به شدت محیط زیست و سلامت عمومی انسان ها را تهدید می کند. شهر اهواز به عنوان مرکز استان خوزستان یکی از آلوده ترین شهرهای ایران به شمار می رود.
    هدف
    مطالعه به منظور برآورد اثرات ذرات معلق کم تر از 10 میکرون بر سلامت شهروندان اهوازی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1390 در شهر اهواز انجام شد. غلظت آلاینده ذرات معلق کم تر از 10 میکرون با استفاده از دستگاه گریم اندازه گیری شد. داده های مربوط به ذرات معلق کم تر از 10 میکرون از سازمان محیط زیست اهواز اخذ و پس از پردازش (میانگین گیری و کد نویسی) ​ و تاثیر دادن عوامل مهم هواشناسی به عنوان فایل ورودی به مدل تبدیل گردید.
    یافته ها
    ایستگاه های هواشناسی و نادری به ترتیب بیش ترین و کم ترین غلظت ذرات معلق کم تر از 10 میکرون را داشتند. تعداد کل مرگ های منتسب به تماس با ذرات معلق کم تر از 10 میکرون در یک سال 1400 نفر و تعداد موارد تجمعی مرگ قلبی- عروقی با توجه به برآورد حد وسط خطر نسبی در اثر تماس با ذرات معلق کم تر از 10 میکرون طی یک سال 787 نفر بود که %46 آن ها مربوط به غلظت کم تر از 200 میکروگرم بر متر مکعب بود.
    نتیجه گیری
    بالا بودن تعداد کل مرگ و موارد مرگ قلبی- عروقی می تواند به دلیل حضور ذرات معلق کم تر از 10 میکرون بالاتر از حد استاندارد یا تداوم روزهای با غلظت بالای ذرات معلق در هوای تنفسی شهر اهواز باشد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، ذرات معلق، خطر، بروز، سلامتی
  • سعید آصف زاده، مهران علیجان زاده، محمدحسین شیر علی، زهره داناصفهانی* صفحات 37-42
    زمینه
    نظام پیشنهادها در صورت اجرای صحیح شاید بتواند به عنوان یک ساختار مناسب جهت استفاده از نظرات کارکنان در راستای حل مشکل سازمان شناخته شود. از مزایای نظام پیشنهادها ارتقای بهره وری و اثربخشی در سازمان است.
    هدف
    مطالعه به منظور شناسایی عوامل موثر بر اجرای نظام پیشنهادها در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1392 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 290 نفر از کارکنان دانشگاه بودند که به روش تصادفی در دو حوزه موفق و ناموفق در نظام پیشنهادها انتخاب شدند. ابزار بررسی، پرسش نامه استاندارد بود که به سبک لیکرت طراحی شده بود. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل و فریدمن تحلیل شدند.
    یافته ها
    عوامل رفتاری همچون وجود عدالت در اهدای پاداش، احساس وفاداری کارکنان به سازمان، تعهد و باور مدیران به نظام پیشنهادها و وجود بازخورد پس از ارایه پیشنهادها، به طور معنی داری با اجرای نظام پیشنهادها در حوزه های موفق ارتباط داشت. در زمینه عوامل ساختاری، کاهش رسمیت در سازمان و انعطاف پذیری سازمان با اجرای نظام پیشنهادها در حوزه های موفق ارتباط معنی داری داشت. بین وجود سلسله مراتب سازمانی و تمرکز سازمانی با اجرای نظام پیشنهادها در گروه موفق و غیرموفق رابطه معنی داری وجود نداشت. عوامل رفتاری نسبت به عوامل ساختاری بر اجرای نظام پیشنهادها تاثیر بیش تری داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، عوامل رفتاری همچون وجود عدالت در سازمان و احساس وفاداری می توانند به افزایش ارایه پیشنهادهای مفید از سوی کارکنان برای سازمان منجر شوند و با بهره گیری از پیشنهادهای سازنده توسط مدیران، می توان به ارتقای اثربخشی سازمان امیدوار بود.
    کلیدواژگان: سازمان ها، نظام پیشنهاد، عملکرد، انگیزش
  • ایدین ارین خصال، سید سعید طباطبایی، روح الله کلهر، ادریس کاکه مم، یاسر جویانی، نریمان مرادی* صفحات 43-50
    زمینه
    حاکمیت بالینی با ایجاد محیطی که در آن تعالی خدمات بالینی شکوفا می شود به صیانت از استانداردهای عالی خدمت می پردازد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رابطه جو سازمانی با عملکرد بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران در نظام حاکمیت بالینی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش تحلیلی در سال 1391 بر روی 390 نفر از کارکنان 16 بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. اطلاعات با پرسش نامه استاندارد جو حاکمیت بالینی فریمن و همچنین از دفتر حاکمیت بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران جمع آوری و با آزمون آماری اسپیرمن تحلیل شدند.
    یافته ها
    محورهای بهبود کیفیت برنامه ریزی شده و کار گروهی با عملکرد بیمارستان ها در نظام حاکمیت بالینی همبستگی معنی داری داشتند. سایر محورها شامل مدیریت خطر فعال، تنبیه های غیرموجه، آموزش، توسعه و یادگیری سازمانی همبستگی معنی داری با عملکرد بیمارستان ها نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، بیمارستان های دارای جو سازمانی مطلوب، عملکرد موفق تری در پیاده سازی نظام حاکمیت بالینی داشتند. بنابراین مدیرانی که به دنبال پیاده سازی موفق حاکمیت بالینی هستند باید به مساله جو سازمانی توجه کنند.
    کلیدواژگان: جو سازمانی، حاکمیت بالینی، بیمارستان ها
  • محمدزکریا کیایی*، محمدرضا سالاری، رضا مرادی صفحات 51-56
    زمینه
    مهم ترین رکن رسیدن به اهداف سازمانی، مدیریت اثربخش است. مدیران سطوح مختلف باید ویژگی ها، توانایی ها، شایستگی ها و مهارت های خاصی داشته باشند تا موجب اثربخشی شوند.
    هدف
    این مطالعه به منظور ارزیابی مهارت های مدیریتی اثربخش در مدیران مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1392 بر روی تمام مدیران ارشد، میانی و عملیاتی تمام بخش های مراکز آموزشی و درمانی قدس، ولایت، شهید رجایی، کوثر و بوعلی قزوین (78 نفر) انجام شد. ابزار پژوهش، پرسش نامه کامرون و وتن با طیف لیکرت بود. داده ها با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    %8/53 مدیران در نوشتن، ارتباطات شفاهی و گوش دادن، %8/30 در کنترل تنش و زمان، %3/42 در عدم اخذ تصمیم های دردسرآفرین و %8/62 در تمایل به آگاهی از نقاط ضعف و قوت خود، مهارت مدیران موثر را داشتند. % 8/30 مدیران در تفویض وظایف فاقد مهارت مدیران موثر بودند. بین میزان تحصیلات با تفویض وظایف و سابقه مدیریتی با توانایی مجاب نمودن افراد سطوح عالی نسبت به انجام کار رابطه معنی دار آماری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد مدیران مراکز آموزشی و درمانی در برخی از مهارت های مدیریتی اثربخش به توجه بیش تر و آموزش نیاز دارند.
    کلیدواژگان: مدیریت زمان، مدیریت کارکنان، ارتباطات، بیمارستان ها، اداره بیمارستان
  • مریم هنردوست، محمدرضا ساروخانی*، احسان عارفیان صفحات 57-64
    دیابت نوع دو به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل بیماری های قلبی- عروقی و کلیوی و مرگ و میر ناشی از آن ها، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دو مشخصه اصلی این بیماری نقص در ترشح انسولین و ایجاد مقاومت به انسولین است که به نظر می رسد ایجاد مقاومت به انسولین آغازکننده سیر بیماری زایی باشد. بنابراین منطقی است با بررسی دقیق مکانیسم مولکولی ایجاد مقاومت به انسولین، به منظور مهار یا کاهش پروتئین های پیش برنده سیر مقاومت به هورمون راه کارهای مناسب درمانی به خصوص با پایه RNA های تنظیم کننده بیان ژن یافت و به توقف بروز بیماری دیابت نوع دو، کاهش شدت و عوارض آن یا به تعویق انداختن زمان بروز علایم اندیشید. در این مقاله سعی شده است با تکیه بر آخرین یافته های مولکولی منتشر شده در زمینه چگونگی رخداد حالت مقاومت به انسولین و استفاده از بانک های اطلاعاتی ژنتیکی و مولکولی نظیر KEGG و OMIM، به معرفی مکانیسم آغازکننده بیماری دیابت نوع دو پرداخته شود.
    کلیدواژگان: مقاومت به انسولین، دیابت ملیتوس نوع دو، پزشکی مولکولی
  • سیما سیاح*، عرفان ترابی، علی ترابی صفحات 65-68
    عارضه تاخیری کاشت ضربان ساز قلب که به جراحی نیاز داشته باشد، عارضه نادری است. فرسایش ضربان ساز می تواند به دلیل عفونت اولیه یا یک فرایند غیرعفونی مانند فشار مکانیکی رخ دهد. در این مقاله فرسایش شدید ضربان ساز قلب در خانمی 83 ساله گزارش می شود که در سال 1390 به دلیل بلوک کامل قلبی در بیمارستانی در تهران تحت عمل تعبیه ضربان ساز دو حفره ای قرار گرفته بود. این بیمار پس از یک سال به علت فرسایش ژنراتور ضربان ساز، بدون علایم عفونت مراجعه کرد. طی یک عمل جراحی همان ژنراتور در زیر عضله پکتورالیس قرار گرفت و فرسایش ضربان ساز در همان سمت بدون هیچ عارضه ای درمان شد.
    کلیدواژگان: ضربان ساز مصنوعی، عوارض، کاشت پروتز
  • فریده یوسفی پور*، هلناز مکریان صفحات 69-71
    این مطالعه مقطعی در سال 1391 با هدف غربال گری شنوایی نوزادان متولد شده در بیمارستان کوثر قزوین انجام شد. تمام نوزادان طی 48 ساعت بعد از تولد با آزمون گسیل صوتی گذرا ارزیابی شدند. در صورت رد شدن در مرحله غربال گری، آزمون های تکمیلی برای آن ها انجام شد. از 1764 نوزاد متولد شده، 890 نفر (%4/50) پسر و 874 نفر (%6/49) دختر بودند. شیوع آسیب شنوایی در این بررسی 11/0 درصد به دست آمد که با توجه به عوارض آن؛ انجام غربال گری شنوایی برای تمام نوزادان متولد شده و مداخله لازم توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نوزاد، اختلال شنوایی، نوزادان، گسیل های صوتی گوشی
|
  • F. Amidi *, S. Ebrahimi, M. Abbasi, M. Yazdani, S. Ghasemi Pages 4-11
    Background
    Varicocele is the most common cause of infertility in men. Increased release of free oxygen radicals is one of the most important mechanisms of damage in the pathophysiology of varicocele.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of saffron extract treatment on sperm parameters (sperm count, motility and morphology) in rats with experimentally induced varicocele.
    Methods
    In this experimental study, 24 male Wistar rats were randomly divided into four groups: varicocele without treatment, sham, control, varicocele with treatment. Varicocele was induced in both varicocele groups. Saffron ethanolic extract (50 mg/kg) was daily administered intraperitoneally in the varicocele group with treatment for eight weeks. After eight weeks, the sperm parameters were studied in all groups. Data were analyzed using one way ANOVA.
    Findings
    All sperm parameters in the varicocele groups were significantly reduced in comparison to the control group. The sperm parameters were significantly improved by saffron ethanolic extract.
    Conclusion
    With regards to the results, crocin and safranal in saffron extract which probably eliminate free radicals can be effective in treatment of infertility caused by varicocele.
    Keywords: Varicocele, Spermatozoa, Sperm Count, Sperm Motility, Fertility
  • F. Bahmani, Z. Asemi *, M. Taghizadeh, A. Khassaf, Sa. Alizadeh Pages 12-21
    Background
    Although much effort has gone into decreasing insulin resistance and inflammatory factors by consumption of probiotic-containing products in pregnant women, limited data are available assessing the effects of synbiotic foods.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of synbiotic Gaz consumption on insulin function and serum high sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) levels in Iranian pregnant women.
    Methods
    This randomized placebo-controlled clinical trial was conducted in 52 primigravida p regnant women aged 18-35 years old in the third trimester during 2012. After a 2-week run-in period, s ubjects were randomly allocated to consume either synbiotic (n=26) or control Gaz (n=26) for 9 weeks. Each gram synbiotic Gaz consisted of a probiotic Lactobacillus sporogenes (1×107 CFU), 0.04 g inulin as prebiotic with 0.38 g isomalt, 0.36 g sorbitol and 0.05 g stevia as sweetener. Control Gaz (the same substance without probiotic bacteria and inulin) was packed in identical 9-gram packages. Fasting plasma glucose (FPG), insulin function and serum hs-CRP levels were measured at baseline and after a 9- week intervention. Data were analyzed using independent sample T-test, paired T-test, ANOVA, ANCOVA, Mann Whitney U test and Wilcoxon signed rank test.
    Findings
    The following changes were statistically significant compared with the control group: decrease in insulin levels (-0.26 vs. 6.34 µIU/mL, P=0.014) and HOMA-IR (-0.13 vs. 1.13, P=0.033), difference in HOMA-B (5.30 vs. 34.22, P=0.040) and increase in QUICKI (0.002 vs. -0.02, P=0.022). The differences for FPG and hs-CRP levels were not statistically significant.
    Conclusion
    With regards to the results, consumption of synbiotic Gaz for 9 weeks had beneficial effects on insulin function among pregnant women, but did not affect FPG and serum hs-CRP levels.
    Keywords: Synbiotics, Blood Glucose, C, Reactive Protein, Pregnant Women
  • T. Jahed Bozorgan *, N. Rahmati Jafar Abadi, Z. Zonoubi Pages 22-27
    Background
    Progress in the early diagnosis of fetal abnormalities and maternal life threatening diseases has increased the rate of second-trimester pregnancy termination.
    Objective
    The aim of this study was to compare the therapeutic and side effects of misoprostol moistened with normal saline and with acetic acid in second-trimester pregnancy termination.
    Methods
    In this randomized clinical trial study, 91 pregnant women in second trimester were randomly allocated to receive vaginal misoprostol moistened with acetic acid (47 cases) or with normal saline (44 cases) in Mahdieh hospital, Tehran. The successful abortion rate, induction-abortion interval, mean dose of misoprostol and adverse effects were compared between two groups using Chi-square test and T-test.
    Findings
    The abortion rate within 24 h was 85.1% and 56.8% in the acetic acid group and normal saline group, respectively. The mean induction-abortion interval was 26.5±21.3 and 15.7±14.2 hours in the normal saline group and acetic acid group, respectively. The mean dose of misoprostol was 1115±570 and 775±400 µg in the normal saline group and acetic acid group, respectively. The side effects and retained placenta were similar in both groups.
    Conclusion
    Moistening with acetic acid can increase the efficacy of misoprostol in second-trimester pregnancy termination and can decrease the dose of required medication.
    Keywords: Misoprostol, Acetic Acid, Induced Abortion
  • S. Geravandi, Mj. Mohammadi *, Gh. Godarzi, K. Ahmadi Angali, Ak. Neisi, E. Zalaghi Pages 28-36
    Background
    Nowadays air pollution threatens environment and public health. Ahvaz, the provincial capital of Khuzestan province, is one of the most polluted cities in Iran.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effects of particulate matter less than 10 microns (PM10) on health in Ahvaz.
    Methods
    This analytical study was conducted in Ahvaz, 2011. Pollutant concentrations of PM10 were measured using GRIMM. PM10 data were obtained from Ahvaz department of the environment. After processing (average estimation and coding) and exerting the influence of meteorological parameters, data were converted as input file to the Air Q model.
    Findings
    The maximum and the minimum concentrations of PM10 were related to the Havashenasi and Naderi stations, respectively. Total mortality attributable to PM10 was 1400 cases. Cumulative cardiovascular mortality attributable to PM10 was 787 cases with regards to the median relative risk and 46% of the mortality rate was related to a PM10 level less than 200 µg/m3.
    Conclusions
    High total mortality rate and cardiovascular mortality rate may be due to PM10 level more than standard level or continuation of days with high level of particulate matter in breathing air zone in Ahvaz.
    Keywords: Air Pollution, Particulate Matter, Risk, Incidence, Health
  • S. Asefzadeh, M. Alijanzadeh, Mh. Shirali, Z. Danesfahani * Pages 37-42
    Background
    Proper implementation of the recommendation system may be known as an appropriate structure to use the staff opinions in order to solve organization problems. Promoting productivity and effectiveness of the organization are of advantages of the recommendation system.
    Objective
    The purpose of this study was to identify factors affecting implementation of the recommendation system in Qazvin University of the Medical Sciences.
    Methods
    This analytical study was conducted in Qazvin University of the Medical Sciences during 2013. Using Cochran’s formula, 290 staff were randomly selected in both successful and unsuccessful parts in implementation of the recommendation system. The measurement tool was a standard questionnaire with likert scale. Data were analyzed using T-test and Friedman test.
    Finding
    Behavioral factors such as justice in awarding, the staff's sense of loyalty to the organization, commitment and belief of managers to the recommendation system and feedback for recommendations were significantly associated with successful implementation of the system. In structural factors, flexibility and reduced formalization in organization were associated with successful implementation of the system. There was no significant association between organizational hierarchy and organizational focus with implementation of the recommendation system. The behavioral factors had more influences on implementation of the recommendation system compared to the structural factors.
    Conclusion
    With regards to the results, the behavioral factors such as justice in organization and sense of loyalty can result in increas ing useful recommendations from staff for organization. Using constructive recommendations by the managers raise the hope for promoting the effectiveness of the organization.
    Keywords: Organizations, Recommendation System, Performance, Motivation
  • A. Arin Khesal, Ss. Tabatabaee, R. Kalhor, E. Kakeh Mem, Y. Joyani, N. Moradi * Pages 43-50
    Background
    The clinical governance safeguards high standards of services by creating an environment in which excellence in clinical care will flourish.
    Objective
    This aim of this study was to investigate the association of organizational climate and hospital performance in establishment of the clinical governance in Tehran University of Medical Sciences.
    Methods
    This analytical study was conducted in 390 staff from 16 hospitals in Tehran University of Medical Sciences during 2012. The measurement tool was the Freeman's clinical governance climate questionnaire. Data about hospital performance in establishment of the clinical governance were taken from the clinical governance office in deputy for curative affairs at Tehran University of medical sciences. Data were analyzed using Spearman’s correlation coefficient.
    Findings
    The planned quality improvement and working with colleagues sub-scales were significantly correlated with hospital performance in establishment of the clinical governance. The proactive risk management, unjust punishment, training and development and organizational learning sub-scales were not correlated with hospital performance in establishment of the clinical governance.
    Conclusion
    With regards to the results, hospitals with favorable organizational climate were more successful in establishment of the clinical governance. Managers who are looking for successful establishment of the clinical governance should consider the organizational climate.
    Keywords: Organizational Climate, Clinical Governance, Hospitals
  • Mz. Kiaei *, Mr. Salari, R. Moradi Pages 51-56
    Background
    The most important element to achieve organizational goals is effective management. Managers at different levels should have characteristics, capabilities, competencies and specific skills to contribute to effectiveness.
    Objective
    The aim of this study was to assess effective management skills in managers of teaching hospitals in Qazvin University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross sectional study was conducted in 78 high and middle rank and operational managers in all parts of Qods, Velayat, Shahid Rajaee, Kosar and Buali-Sina teaching hospitals during 2013. The measurement tool was Whetten and Cameron questionnaire with likert scale. Data were analyzed using Pearson ’s correlation coefficient and regression analysis.
    Findings
    53.8% of managers in writing, oral communication and listening, 30.8% in stress and time management, 42.3% in unproblematic decision making, and 62.8% in seeking information about strengths and weaknesses had effective management skills. 30.8% of them did not have enough management skills in delegation. There was a significant association between delegation and education level. The association of management experience and the ability to convince higher levels was statistically significant.
    Conclusions
    With regards to the results, it seems that the managers need more attention and education on some effective management skills.
    Keywords: Time Management, Personnel Management, Communication, Hospitals, Hospital Administration
  • M. Honar Doost, M. Sarookhani *, E. Arefian Pages 57-64
    Type 2 diabetes is of particular importance as one of the main causes of cardiovascular diseases, renal dysfunction and their related mortality. Two main characteristics of the disease are insulin secretion defects and insulin resistance. It seems that insulin resistance is a key trigger in the pathogenesis of the disease. It is reasonable to think about how to prevent the incidence of type 2 diabetes, reduce its severity and morbidity and to postpone the disease onset by studying the molecular mechanism of insulin resistance in order to inhibit or reduce the driving proteins behind insulin resistance and to find appropriate therapeutic approaches especially based on RNAs regulating gene expression. This review focuses on recent published molecular findings about occurrence of insulin resistance using genetic databases such as KEGG GENES and OMIM to introduce the trigger mechanism of type 2 diabetes.
    Keywords: Insulin Resistance_Type 2 Diabetes Mellitus_Molecular Medicine
  • S. Sayah *, E. Torabi, A. Torabi Pages 65-68
    Late complications requiring surgical intervention following pacemaker implantation are rare. Pacemaker erosion may be caused by primary infection or a noninfectious process such as mechanical pressure. In this report, a case of severe pacemaker erosion is presented in an 83 year-old female with a history of complete heart block who underwent dual chamber pacemaker implantation. One year after the implementation, the patient was referred due to noninfectious erosion of the pacemaker generator. The generator was re-implanted under the pectoralis muscle and the pacemaker erosion was treated without complication.
    Keywords: Artificial Pacemaker, Complications, Prosthesis Implantation
  • F. Yousefipoor *, H. Mokrian Pages 69-71
    The aim of this cross-sectional study was to screen newborn hearing loss in Kosar hospital, Qazvin during 2012. All newborns were evaluated using Transient Evoked Otoacoustic Emission (TEOAE) during the first 48 hours of birth. Infants who did not meet TEOAE pass criteria underwent additional diagnostic testing. Of 1764 newborns, 890 (50.4%) were male and 874 (49.6%) were female. The prevalence of hearing loss was 0.11%. With regards to the high prevalence of hearing loss, hearing screening is recommended for all newborns.
    Keywords: Newborn Infant, Hearing Loss, Otoacoustic Emissions