فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 89، شهریور 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رکسانا یغمایی، فرخ راد* صفحات 480-486
    زمینه و هدف
    آلوپسی آرئاتا، بیماری مزمن التهابی است که ریشه مو را درگیر می نماید. داروها و روش های مختلفی برای درمان این بیماری استفاده می شوند، اما هنوز درمان قطعی ندارد. هدف این مطالعه مقایسه اثر درمانی ماینوکسیدیل 2 درصد موضعی با محلول رزماری در درمان آلوپسی آرئاتا ناحیه سر بود.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 78 بیمار مبتلا به آلوپسی آرئاتا که به روش بلوک بندی 4 تایی در دو گروه مساوی ماینوکسیدیل 2 درصد و رزماری به صورت تصادفی تقسیم شدند، انجام شد. بیماران ابتدا از نظر محل ضایعه، تعداد و وسعت ضایعات به وسیله متخصص پوست بررسی شده و اطلاعات آنها در پرسشنامه ثبت شد. به بیماران گروه مداخله، داروی گیاهی رزماری و به گروه کنترل داروی ماینوکسیدیل 2 درصد ساخت شرکت مینا داده شد. پس از تحویل دارو به بیماران توصیه شد که دارو را به صورت موضعی دو بار در روز بر روی محل ضایعه بمالند، طول دوره درمان دو ماه بود و پس از اتمام دوره درمان، بیماران جهت بررسی وضعیت ضایعه مراجعه می نمودند. داده های جمع آوری شده با آزمون های آماری توصیفی، مجذورکای و تی تست تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیماران دو گروه از نظر میانگین سنی، میانگین مدت ابتلا به بیماری و درصد درگیری آلوپسی تفاوت معنی داری نداشتند(p>0.05).از نظر میزان بهبود بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد(p>0.05).
    نتیجه گیری
    داروی رزماری در درمان آلوپسی آرئاتا مشابه داروی ماینوکسیدیل اثر درمانی دارد. با توجه به این که درمان به وسیله رزماری موثر و مقرون به صرفه است می توان این گیاه را برای درمان بیماران مبتلا به آلوپسی آرئاتا پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: آلوپسی آرئاتا، ماینوکسیدیل، رزماری
  • رضا محمودی*، اسماعیل موسوی، مهدی اکبرتبار، مینا دهقانی، فاطمه دهقانی صفحات 487-496
    زمینه و هدف
    بلوغ و لقاح تخمک در محیط آزمایشگاه نقش مهمی در بیولوژی تولید مثل دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر فاکتور رشد شبه انسولینی بر روی بلوغ، لقاح و تکامل جنین به مرحله دو سلولی در محیط کشت TCM199 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از موش های نژاد NMRI نابالغ 4 هفته ای استفاده شد. برای تحریک تخمدان ها از 5/7 واحدPMSG استفاده شد. سپس تخمک هایGV با و بدون سلول کومولوس از تخمدان موش ها جدا شده و به محیط کشت TCM199 حاوی 100 نانوگرم بر میلی لیتر فاکتور رشد شبه انسولینی منتقل شدند. پس از 24 ساعت تخمک ها به متافاز II رسیده و سپس تخمک های بالغ شده در محیط T6 با اسپرم لقاح داده شدند و تکامل جنینی تا مرحله دوسلولی در زیر میکروسکوپ معکوس بررسی شدند. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    فاکتور رشد شبه انسولینی، میزان بلوغ ولقاح تخمک ها و تشکیل جنین دوسلولی در گروه با سلول کومولوس نسبت به گروه بدون کومولوس در محیط TCM199 را به طور معنی داری افزایش داد(p < 0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد افزودن فاکتور رشد شبه انسولینی به محیط کشت TCM و حفظ سلول های کومولوس اثر مفیدی بر میزان بلوغ، لقاح و تکوین به مرحله دو سلو لی تخمک ژرمینال وزیکول موش دارد.
    کلیدواژگان: تخمک، سلول کومولوس، بلوغ آزمایشگاهی، فاکتور رشد شبه انسولینی
  • منصور شجاعیان*، منصور سودانی، فرهاد مرادی صفحات 497-506
    زمینه و هدف
    یکی از رویدادهای مهم دوران پیری بازنشستگی است، که می تواند مشکلات متعددی را به همراه داشته باشد. هدف این مطالعه بررسی اثربخشی معنا درمانی به شیوه گروهی بر افزایش امید به زندگی در معلمان مرد بازنشسته شهرستان ممسنی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای، به روش نمونه گیری تصادفی 40 نفر از مردان بازنشسته کانون بازنشستگان که نمرات پیش آزمون آنها یک انحراف معیار پایین تر از میانگین بود انتخاب شده و در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند(هرگروه 20نفر). سپس بر روی گروه مداخله معنا درمانی گروهی به مدت 10 جلسه 90 دقیقه ای و یک بار در هفته اجرا گردید. پس از اتمام برنامه آموزشی، پس آزمون به عمل آمد. ابزار سنجش، پرسشنامه امید به زندگی میلر بود. داده ها با آزمون آماری واریانس چند متغیری(مانوا) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    معنا درمانی گروهی باعث افزایش معنی دار امید به زندگی گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل شد(p <0.05). هم چنین پس از اجرای جلسات، پیگیری با فاصله یک ماهه، سودمندی معنادرمانی گروهی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد که می توان از روش معنادرمانی گروهی به عنوان روشی مستقل ویا در کنار سایر درمان ها در جهت افزایش امید به زندگی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: معنادرمانی، امید به زندگی، بازنشستگی
  • روح الله زارع خفری، حمد الله دلاویز*، علی میرزایی، جمشید محمدی، ارسلان عزیزی، عباس رضایی، پرستو راد صفحات 507-517
    مقدمه
    نظر به این که تولید رادیکال های آزاد و پراکسیداسیون لیپیدی برای سلامتی مضر هستند. هدف این مطالعه تاثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانه ای مغز متعاقب ایسکمی در موش صحرایی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 3 گروه مساوی آزمایشی 1 و 2 که به ترتیب 500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره الکلی جفت دریافت کردند و کنترل که در زمانی مشابه آب مقطر داده شد، تقسیم شدند. در کلیه گروه ها شریان کاروتید مشترک دو طرف برای 15 دقیقه مسدود و سپس باز شد. بعد از 15 روز موش ها کشته شدند و نیمکره راست مغز آنها برای مطالعات بافت شناسی و نیمکره چپ آنها برای تعیین میزان مالون دی الدهید مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین تعداد سلول های گرانولار در شکنج دندانه ای گروه های آزمایش 1 و2 به ترتیب 32.5±1.5 و 31.2±2.8 بود که تفاوت معنی داری با گروه کنترل نداشت(p>0.05). میانگین تعداد سلول های پلی مورف و میزان مالون دی آلدهید در گروه های آزمایش 1 و2 به ترتیب1±4/71، 0/1±8/75 و 2/5±5/33، 1/3±50/9 بود که تفاوت معنی داری با گروه کنترل نداشت(p>0.05).
    نتیجه گیری
    عصاره جفت نتوانست با مهار لیپید پراکسیداسیون از روند کاهش آسیب سلول های عصبی متعاقب ایسکمی جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: ایسکمی، لیپید پراکسیداسیون، مغز، نورون، عصاره جفت
  • مریم محسن پور، مهرداد شریعتی*، آرش اسفندیاری صفحات 518-528
    زمینه و هدف
    میوه کدو تنبل دارای ترکیبات آنتی اکسیدان، ویتامین های A،C و E، کیوکوربیتاسین، بتاکاروتن و آلفاکاروتن، ویتامین هایB کمپلکس، ویتامین B6، اسیدپانتوتنیک و حاوی املاح معدنی نیز می باشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر گوشت میوه کدو تنبل بر روند اسپرماتوژنز و تغییرات بافت بیضه در موش صحرایی نر بالغ بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در 4 گروه ده تایی انجام شد. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی دریافت نکردند. گروه های تجربی مقادیر 20، 40 و 80 درصد از گوشت میوه کدوتنبل را به مدت 28 روز به صورت خوراکی دریافت کردند. در پایان روز بیست و هشتم حیوانات جراحی شدند، بیضه ها خارج شده و مقاطع بافتی تهیه شد. تغییرات بافتی بیضه بین گروه های تجربی و کنترل نیز به وسیله میکروسکوپ نوری بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری تی تست، آنوا و توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مصرف میوه کدوتنبل به مقدار 40 و80 درصد باعث افزایش تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اولیه و اسپرماتید شد(p <0.05). هم چنین در مقدار 80 درصد افزایش تراکم اسپرم ها در لوله های اسپرم ساز مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در میوه کدوتنبل ترکیباتی هم چون کیوکوربیتاسین، ویتامین ها و اسیدپانتوتنیک و املاح معدنی باعث افزایش هورمون تستوسترون و باعث بهبود روند اسپرم سازی می شود. هم چنین این ترکیبات مستقیما باعث تقویت تقسیم میتوز دراسپرماتوگونی ها شده و در نتیجه تعداد اسپرم ها افزایش می یابد. بنابراین پیشنهاد می گردد که احتمالا باعث افزایش عملکرد فعالیت تولید مثلی خواهد شد.
    کلیدواژگان: میوه کدوتنبل، بافت بیضه، موش صحرایی
  • سمیرا پویان مجد، ولی الله دبیدی روشن*، رزیتا فتحی صفحات 529-541
    زمینه و هدف
    چاقی و آسم یکی از عوامل تغییرات قلبی تنفسی است که راه های هوایی را تحت تاثیر قرار می دهد و در بروز نشانه هایی در طی ورزش نقش دارد. با وجود این، اطلاعات اندکی در خصوص اثر رطوبت بالا و کم برشاخص های قلبی تنفسی در کودکان چاق آسمی به دنبال اجرای فعالیت هوازی پیشرونده وجود دارد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر ورزش بر عملکرد قلبی تنفسی پسران چاق مبتلا به آسم در رطوبت های مختلف بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای مورد شاهدی، 10 کودک چاق آسمی و 15 کودک چاق سالم، فعالیت هوازی پیشرونده وامانده ساز با کارسنج پایی را در محیط بارطوبت مختلف(رطوبت نسبی5±65 درصد در برابر5±35 درصد) انجام دادند. در طی ورزش، پارامترهای قلبی تنفسی با استفاده از دستگاه K4B2 تحت کنترل قرار گرفتند. ضربان قلب، فشارخون سیستولیک و حاصل ضرب دوگانه با ضربان سنج پولار و فشارسنج دیجیتالی اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری تی وابسته و آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    افزایش معنی داری در شاخص های ضربان قلب، فشارخون سیستولیک و حاصل ضرب دوگانه در بعد از اجرای فعالیت در کودکان چاق آسمی و کودکان چاق سالم مشاهده شد. با وجود این، شاخص های قلبی تنفسی و زمان رسیدن به واماندگی در کودکان چاق آسمی و سالم در طی فعالیت در محیط با رطوبت 5±35 درصد به طور قابل توجهی بالاتر از محیط با رطوبت5 ±65 درصد بود.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد عملکرد قلبی تنفسی در کودکان آسمی با عملکرد کودکان سالم متفاوت است. بعلاوه، پاسخ های قلبی تنفسی به ورزش در این کودکان تحت تاثیر شرایط محیطی از جمله رطوبت است، به طوری که محیط مرطوب تاثیر منفی بر مدت زمان فعالیت و بار وارده بر عضله قلب دارد.
    کلیدواژگان: عملکرد قلبی تنفسی، حاصل ضرب دو گانه، آسم دوران کودکی، چاقی
  • یاسر محمدی، حمید دهقانیان*، فاطمه دهقانی صفحات 542-552
    زمینه و هدف
    خشونت علیه زنان همواره از آسیب های اجتماعی است که سلامت فردی و اجتماعی افراد جامعه را با خطر روبه رو کرده است. هدف این پژوهش، شناخت عوامل روانی و اجتماعی موثر بر خشونت علیه زنان در شهرستان نورآباد ممسنی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی که بر روی زنان متاهل شهرستان نورآباد ممسنی در سال 1392 که یک سال از زندگی مشترک آنها گذشته و سطح تحصیلاتی بالاتر از ابتدایی داشتند، انجام پذیرفت. ابزار سنجش پرسشنامه محقق ساخته بود تعداد 400 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. متغیر های جهت گیری جنسیتی، قدرت تصمیم گیری زنان و طبقه اجتماعی پاسخ گویان مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با تحلیل واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شده با تجمیع متغیرها و استفاده از رگرسیون به طراحی یک مدل تحلیل پرداخته شد.
    یافته ها
    همبستگی به دست آمده برای جهت گیری جنسیتی با خشونت علیه زنان 0/731 و برای میزان قدرت تصمیم گیری نسبت به زنان با خشونت علیه زنان 0/675 یافته شد. متغیر پایگاه اجتماعی – اقتصادی بر متغیر جهت گیری جنسیتی به میزان 0/384 و بر متغیر قدرت تصمیم گیری نسبت به زنان به میزان 0/295 تاثیر داشت. هم چنین متغیر جهت گیری جنسیتی به میزان 0/423 تغییرات به وجود آمده در متغیر قدرت تصمیم گیری نسبت به زنان را پیش بینی می کند.
    نتیجه گیری
    متغیر های جهت گیری جنسیتی، قدرت تصمیم گیری و طبقه اجتماعی از جمله عوامل تعیین کننده خشونت علیه زنان و میزان وقوع آن در خانواده می باشند.
    کلیدواژگان: خشونت، خانواده، عوامل روانی و اجتماعی
  • صدیقه خلقی فرد*، مسلم صالحی، حجت الله فانی صفحات 553-561
    زمینه و هدف
    رفتار شهروندی سازمانی یکی ازابعاد مهم جامعه شناختی سازمان های آموزشی از جمله دانشگاه است. کارکنان دانشگاهی می توانند نقش مهمی در ارتقاء و کیفیت دانشگاه خود ایفا کنند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین انگیزش شغلی با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهر یاسوج انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی طی سال های 13921391 بر روی 260 نفر از 769 نفر کارکنان ستادی و حوزه معاونت های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد رفتارشهروندی پادساکوف(1999) و انگیزش شغلی حبیبی(1377) استفاده شد. داده ها با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین انگیزش شغلی و ابعاد آن با رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنی دار وجود داشت(p<0.05).هم چنین ابعاد انگیزش شغلی به طور معنی داری قادر به پیش بینی رفتار شهروندی بودند(p<0.05).
    نتیجه گیری
    وقتی کارکنان از انگیزه کافی برخوردار و از شغل خود احساس خشنودی نمایند، مسئولیت خویش را با دقت بیشتری به انجام می رسانند و موجب حداکثر کارایی می شوند.
    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، رفتار شهروندی سازمانی، کارکنان دانشگاه
|
  • Yaghmaei R., Rad F.* Pages 480-486
    Background and Aim
    Alopecia Areata is a chronic inflammatory disease which affects the hair roots. Different drugs and methods are used to treat this disease, nevertheless there is still no cure. The aim of this study was to compare the therapeutic effect of topical Minoxidil 2% solution in the treatment of alopecia areata on the scalp with rosemary solution.
    Methods
    The present clinical-trial study was conducted on 78 patients with Alopecia Areata. Block randomization was designed in two groups of four Minoxidil 2% (n=39) and Rosemary (n=39). During the initial evaluation, patients were assessed in terms of location, number and extent of lesions by a dermatologist, and then the data were recorded. Patients in the intervention group were administered rosemary, as well as those in the control group were given Minoxidil 2%. The patients were instructed to apply the medication to the lesion twice a day. The lesion was re-evaluated two months later. Data were analyzed using SPSS version 18 as well as T-test and Chi-square test and descriptive statistics.
    Results
    There were no significant differences in terms of mean age, mean duration of disease, and alopecia conflict in the patients of two groups (p>0.05). There was no significant difference in cure rates between the two groups (05/0 p>0.05).
    Conclusions
    The findings of this study revealed that both Rosemary and Minoxidil had the same effects on alopecia areata. Due to the fact that the treatment of alopecia areata by rosemary plant is effective and affordable, it can be recommended.
    Keywords: Alopecia areata, Minoxidil, Rosemary
  • Mahmoudi R.*, Mousavi E., Rabani Sm, Akbartabar Toori M., Deghani M., Deghani F Pages 487-496
    Background and Aim
    In vitro maturation and fertilization of oocytes play an important role in reproductive biotechnology. The aim of this study is to define the IGF-1 effect on in vitro maturation, fertilization and development of mice immature oocytes to 2-cells in TCM199 medium cultures.
    Methods
    In this study 4 week old NMRI mice were used. Ovaries stimulation carried out using PMSG. GV oocytes with or without cumulus cells were isolated from ovaries and cultured in TCM199 in presence of 100 ng IGF-1 for 24hr.The oocytes (MII) were inseminated with sperm in T6 medium for fertilization and development of 2-cells stage and they were investigated under inverted microscope. Data analysis was performed by using Chi- 2 test.
    Results
    In cumulus cell group and in the presence of insulin-like growth factor fertilization of oocytes, forming embryos and the formation of 2-cells compared to the group without cumulus cells significantly increased (p < 0.05).
    Conclusion
    As the results showed oocytes with cumulus cells in the presence of insulin-like growth factor enhances maturation, fertilization and embryonic development in 2-cells oocytes compared to group without cumulus cells TCM199.
    Keywords: Oocytes, Cumulus cell, in vitro maturation, insulin, like growth factor 1
  • Shogaeyan M.*, Sodani M., Moradi F Pages 497-506
    Background and Aims
    One of the major events during aging is retirement, which can cause several problems. The aim of this study was to evaluate the efficacy of a therapeutic approach to increasing life expectancy of Retired Teachers of Mamasani.
    Methods
    In this study, a random sampling of 40 men retired from retirement center that pre-test scores were out of one standard deviation below mean have been selected and equally divided in two groups of experimental and control groups. The experimental group received 10 sessions of 90 minutes and a mean treatment group was administered once a week. After completing the training program, the post test was performed. Data were analyzed using multivariate ANOVA (MANOVA).
    Results
    The result showed that the mean treatment group increased life expectancy in the intervention group compared with the control group (p <0.05). After running the sessions, followed by an interval of one month treatment group demonstrated a significant beneficial sense.
    Conclusion
    it can be used of group therapy as an Independent manner or with other therapies to increase life expectancy.
    Keywords: logo therapy‚ life expectancy, retirement
  • Zareh Ghafri R., Delaviz H.*, Mirzaei A., Mohammadi J., Azizi A., Rezaei A., Rad P., Ahmadi M Pages 507-517
    Background and Aim
    The production of free radicals and lipid peroxidation are harmful to health. The aim of this study was to determine the effect of the ethanol extract of Quercus species on lipid peroxidation and the histology of the gyrus dentatus after rat cerebral ischemia.
    Methods
    In the present experimental study, thirty male Wistar rats were divided randomly into three groups. Experimental groups 1 and 2 received 500 and 1000 mg kg hydro alcoholic extract of Quercus and control group were given distilled water at the same time, respectively. In all groups, both sides of common carotid artery was blocked and then opened for 15 minutes. After fifteen days, the mice were killed and the right and left hemisphere were used to determine the level of malondialdehyde by histological studies. Data were analyzed by one-way AOVA.
    Results
    The average number of granular cells in the dentate gyrus of experimental groups were 32.5±1.5, 31.2±2.8, respectively, which was not significantly different in comparison to the control group (p>0.05).
    Conclusion
    Hydro alcoholic extract of Quercus species inhibit lipid peroxidation by preventing the process of reducing ischemia-reperfusion after injury of nerve cells.
    Keywords: Ischemia, lipid peroxidation, brain, neuron, Quercus species
  • Mohsen Pour M., Shariati M.*, Esfandiari A Pages 518-528
    Background and Aim
    The Cucurbita pepo L. fruit pulp contains anti-oxidant, vitamins A, C and E, cucurbitacin, β-carotene and α-carotene, B complex vitamins, vitamin B6, pantetonic acid and contains minerals as well. The aim of this study was to evaluate the effect of pumpkin fruits on spermatogenesis and testicular tissue changes in male rats.
    Methods
    The present experimental study was conducted on forty adult male Wistar rats in four groups of ten. The control group received no drug treatment whereas the experimental groups were treated with 20, 40 and 80 percent of Cucurbita pepo L. fruit pulp orally for 28 days. At the end of the twenty-eighth day, the animals were operated and tissue sections were prepared after testes were removed. Histological changes between the experimental and control groups were examined by light microscopy. Using t-test, ANOVA and Tukey test data were analyzed.
    Results
    The consumption of pumpkin fruit at amounts of 40 and 80 percent increase in the number of spermatogonia, primary spermatocytes and spermatids were (p <0.05). It also showed that at 80% increase in the concentration of spermatozoa in the seminiferous tubules was observed.
    Conclusion
    The results indicated that the pumpkin fruits containing ingredients such as cucurbitacin, pantothenic acid, vitamins and minerals that can increase testosterone level and improve the process of spermatogenesis.
    Keywords: Cucurbita pepo L. fruit, Tissue testis, Rat
  • Pouyan Majd S., Dabidi Roshan V.*, Fathi R Pages 529-541
    Background and Aim
    Obesity and asthma, are cardiorespiratory changes that could affect the airways and may play a role in occurrence of symptoms during exercise. However, there is little information about the effect of high and low humidity on cardiorespiratory factor in obese children with asthma during progressive aerobic activity.
    Methods
    The present case-control study was carried out with ten obese asthmatic children and fifteen healthy children who performed an exercise protocol in different environments (relative humidity 65 ± 5% versus 35 ± 5%). During exercise, cardiorespiratory parameters were controlled using K4B2. Heart rate, systolic blood pressure and double product were measured with a digital sphygmomanometer and stethoscope polar. Data were analyzed with dependent T test and ANOVA with repeated measures analysis.
    Results
    A significant increase was detected in the markers of HR, SP and DP after exercise in obese children with asthma and healthy children (P< 0.005). However, indexes of cardiorespiratory and exhaustion was significantly higher in obese children with asthma and healthy during exercise in the environment with 65 ± 5% relative humidity, as compared to 35 ± 5% relative humidity.
    Conclusion
    These results indicated that cardiorespiratory function in children with asthma and healthy children were different. Cardiorespiratory responses to exercise in children are influenced by environmental conditions such as humidity, so that humidity has a negative impact on the duration of the activity and load on the heart muscle.
    Keywords: Cardiorespiratory Function, Double Product, Childhood Asthma, Obesity
  • Mohammadi Y., Dehghanian H.*, Dehghani F Pages 542-552
    Background and Aim
    Violence against women is always of social problems which faced the individual and social health of community members. The aim of this study was to identify psychosocial factors affecting violence against women in the Nurabad.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on a year of their lives of married women in Nurabad city in 2014 with the level of primary education or more. The assessment tool was questionnaire and 400 students were selected by cluster sampling method. Variations of gender orientation, decision-making power of women and social class of respondents were assessed. Data were analyzed using one-way analysis of variance with the aggregate variables and regression analyses were used to design a model.
    Results
    The correlation of sexual orientation or violence against women and to the decision-making power or violence against women were 0.731and 0.657 respectively. Variable social base - economic variables on the variables of gender orientation 0.384 and on the decision-making power of women 0.295 were affected. It also showed that the variables of gender orientation at the rate of 0.423 will predict the changes in the decision-making power of women.
    Conclusion
    Variable of gender orientation, decision-making and social class as factors determining violence against women and its incidence in the family.
    Keywords: violence, family, psychological, social factors
  • Pages 553-561
    Background and Aim
    organizational citizenship behaviour is one of the important socioligicil dimen sions of educatinal organizations, including universities.University staff have the ability of performing important roles in upgading the qualily of their university. The present research was carried out with the aim of finding the correlation between job motivation and organizational citizenship behaviour of the staff of Yasuj University of Medical Sciences (YUMS).
    Methods
    The present paper was a descriptive analytical research carried out during 2012-2013 on 260 samples among 769 cases of the staff of headquarters and vice-chancellory departments of YUMS. The data were collected using standard questionnaires: Padsacoff’s Citizenship Behavior (1999) and Habibi’s Job Motivation (1998). The data were analysed using statistical tests, piersons solidarity coefficient and multiple regression.
    Results
    Results of the research showed that there was a significant correlation between job motivation, the dimensions of job motivation and organizational citizenship behavior (p<0.05). Dimensions of job motivation and job motivation are significantly able to predict citizenship behavior (p<0.05).
    Conclusion
    once the staff have sufficient motivation, and a feeling of satisfaction on their jobs, they perform their duties with more precision which causes maximum efficiency.
    Keywords: Job Motivation, Organizational Citizenship Behavior, University Staff