فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 17 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرتضی پورآذر، رسول حمایت طلب، الهه عرب عامری صفحات 271-292
    فلج مغزی اصطلاحی است که به طور رایج در خصوص شرایط دارای ویژگی اختلال حرکتی استفاده می شود و با آسیب مغزی غیر تدریجی در اوایل زندگی مرتبط است. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثر تواتر بازخورد خودکنترلی و آزمونگرکنترلی بر اکتساب، یادداری و انتقال مهارت پرتابی در کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک بود. از بین 1750 دانش آموز مبتلا به فلج مغزی در مدارس استثنایی شهر تهران، تعداد 30 نفر از کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک همی پلاژیک با دامنه سنی7-12 سال به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. به منظور همگن کردن آنها یک مرحله پیش آزمون 10 کوششی به عمل آمد. به منظور بررسی شرکت کنندگان در مراحل اکتساب، یادداری و انتقال به طور تصادفی به 6 گروه 5 نفری شامل سه گروه بازخورد خودکنترلی(با تواترهای 25%، 50% و 75%) و سه گروه بازخورد آزمونگرکنترلی(با تواترهای 25%، 50% و 75%) تقسیم شدند. در مرحله اکتساب، آزمودنی ها در 10 بلوک 8 کوششی(مجموعا 80 کوشش) به تکلیف پرتابی پرداختند. مرحله یادداری و انتقال با فاصله 24 ساعت از آزمون اکتساب و به میزان 10 کوشش بدون بازخورد اجرا گردید، با این تفاوت که آزمودنی ها مرحله انتقال را از فاصله 4 متری اجرا کردند(در مقابل فاصله 3 متری در مراحل اکتساب و یادداری). بر اساس نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه، بین گروه های دریافت کننده تواتر یکسان(گروه های خودکنترلی و آزمونگرکنترلی) در مرحله اکتساب تفاوت معنی داری مشاهده نشد، گروه خودکنترلی عملکرد بهتری در مراحل یادداری و انتقال نشان دادند. علاوه بر این، گروه هایی که فراوانی بازخوردی بالاتری دریافت می کردند(گروه خودکنترلی یا آزمونگرکنترلی) عملکرد بهتری را نسبت به شرکت کنندگان در گروه های دریافت کننده بازخورد با فراوانی پایین تر در تمامی مراحل اکتساب، یادداری و انتقال نشان دادند. بنابراین، در حالیکه مزیت های بازخورد خودکنترلی در مقابل بازخورد آزمونگرکنترلی به هنگام دریافت تواتر بازخوردی یکسان مشاهده شد، به نظر می رسد که کودکان در طول فرایند یادگیری از بازخورد به شیوه ی متفاوتی نسبت به افراد بزرگسال استفاده می کنند و ممکن است کودکان به منظور بهینه سازی یادگیری حرکتی نیازمند فراوانی های بازخوردی بالاتری نسبت به افراد بزرگسال باشند.
    کلیدواژگان: بازخورد آزمونگرکنترلی، بازخورد خودکنترلی، تکلیف پرتابی، تواتر بازخورد، فلج مغزی
  • محمود شیخ صفحات 293-308
    پژوهش حاضر به منظور مقایسه اثر سطوح مختلف تداخل زمینه ای (مسدود، تصادفی، افزایشی) بر اکتساب، یادداری و انتقال خطای زمان حرکت و خطای نشانگر در تکلیف پیچیده ادراکی – حرکتی صورت گرفت. به این منظور، 30 دانش آموز دختر با دامنه سنی 11 تا 13 سال پس از انجام پیش آزمون (3 دسته 12 کوششی)، براساس امتیازات به دست آمده در پیش آزمون به 3 گروه همسان (مسدود، تصادفی و افزایشی) تقسیم شدند. هر گروه متناسب با نوع گروه تمرینی خود، تکالیف هدایت و کلیک با موس را انجام دادند. شرکت کنندگان 4 روز پس از پیش آزمون، 288 کوشش را در مرحله اکتساب (18 دسته 12 کوششی) انجام دادند و پس از 24 ساعت در آزمون های یادداری و انتقال (3 دسته 12 کوششی) شرکت کردند. پس از مراحل مختلف آزمایش، مقدار خطای زمان حرکت (MTE)، خطای نشانگر (CU) با تحلیل واریانس عاملی مرکب 4 × 3 به طور مجزا برای هریک از مراحل اکتساب، یادداری و انتقال محاسبه و با آزمون تعقیبی توکی تجزیه وتحلیل شد. نتایج تفاوت معناداری را در خطای زمان حرکت بین مراحل اکتساب با ضریب اطمینان 99 درصد نشان داد (00/0 = P)، اما در خطای نشانگر تفاوت معناداری مشاهده نشد (013/0 = P). همچنین تفاوت معناداری بین سه گروه در اکتساب، یادداری و انتقال مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: تداخل زمینه ای، تکلیف ادراکی - حرکتی، تکلیف پیچیده، خطای زمان حرکت، خطای نشانگر
  • سیده منیژه عربی، علی ثقه الاسلامی، جواد فولادیان صفحات 309-325
    هدف از تحقیق حاضر مقایسه تسلط ربع های مغزی دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار بود. به این منظور با استفاده از روش های نمونه گیری تصادفی ساده 199 نفر (از دانشجویان دانشگاه های شرکت کننده در المپیاد ورزشی تابستان 1391) به عنوان نمونه ورزشکار و 162 نفر به عنوان نمونه غیرورزشکار انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سنجش تسلط ربع های مغزی هرمن HBDI استفاده شد. نتایج نشان داد بین ربع مغزی A ورزشکاران با غیرورزشکاران و ربع مغزی B ورزشکاران و غیرورزشکاران تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>P). اولویت استفاده از ربع های مغزی چهارگانه در گروه ورزشکار و همچنین در گروه غیرورزشکار معنادار بود) 05/0(P <، به طوری که اولویت استفاده از ربع های مغزی در هر دو گروه به ترتیب شامل C،D،A،B بود. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که سمت راست مغز سهم بیشتری در چگونگی حل مسائل دارد، اما سمت چپ مغز نیز در حل مسائل مشارکت دارد که مشارکت این بخش مغز در ورزشکاران به صورت معناداری بیشتر از غیرورزشکاران بود.
    کلیدواژگان: تسلط مغزی، ربع های مغزی، شیوه تفکر، غیرورزشکار، ورزشکار
  • نفیسه افشاری، شهزاد طهماسبی بروجنی، ناصر نقدی، رسول حمایت طلب صفحات 327-345
    افزایش استرس بر کارکردهای شناختی اثر منفی می گذارد. ازاین رو شناسایی راهبردهای مناسب برای جلوگیری از کاهش عملکرد شناختی و حرکتی ضروری است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر استرس محدودیت حرکتی بر یادگیری و حافظه و نقش پیش گیرنده فعالیت بدنی بر آنها بود. از میان رت های نر آلبینو- ویستار انستیتو پاستور 32 رت به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. حیوانات برحسب نوع گروه در معرض مداخله های استرس از نوع بی حرکتی (2 ساعت در روز × 21 روز)، دویدن با شدت ملایم (30 دقیقه در روز × 21 روز)، تعامل مداخله های استرس و دویدن یا بدون مداخله قرار گرفتند. به منظور تعیین اثربخشی استرس، وزن حیوانات در دو نوبت قبل از اجرای پروتکل و پس از پایان آزمون ها، اندازه گیری شد. آموزش و آزمون حیوانات با استفاده از ماز آبی موریس طی چند مرحله (چهار روز اکتساب و روز پنجم آزمون کاوش، سه روز استراحت و روز نهم آزمون یادداری)، انجام گرفت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های تحلیل واریانس یکطرفه (ANOVA)، t همبسته، Repeated Measured در دوره های اکتساب و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. یافته های تحقیق حاضر نشان داد که استرس موجب تخریب یادگیری و حافظهمی شود (03/0=(P. با وجود این، فعالیت بدنی تخریب عملکرد ناشی از استرس را خنثی کرد (5P=0/000). در گروهی که فعالیت بدنی صرف داشتند، تاثیر مثبت معنادار بر زمان رسیدن به سکو در مرحله اکتساب (P=0/005) و عملکرد شناختی مرحله به یادداری (P=0/006) مشاهده شد که نشان دهنده تاثیر مثبت فعالیت بدنی بر یادگیری و حافظه است. با توجه به نتایج تحقیق حاضر که استرس موجب تخریب یادگیری و حافظه شد، انتظار می رود از فعالیت بدنی بتوان به عنوان عاملی موثر برای تعدیل استرس استفاده کرد.
    کلیدواژگان: استرس، حافظه فضایی، رت، فعالیت بدنی، یادگیری
  • مسلم رحمانی، علی حیرانی، هادی یدیتبار صفحات 347-363
    با افزایش سن تغییراتی در عملکرد شناختی نظیر پیش بینی و زمان واکنش در افراد رخ می دهد. به نظر می رسد فعالیت منظم فرد در طول عمر به تاخیر اجرای این عوامل بستگی دارد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس بر بهبود عملکرد شناختی سالمندان مرد غیرفعال شهر کرمانشاه بود. 40 مرد سالمند غیرفعال با میانگین سنی 54/6±15/72 سال، از مراکز نگهداری سالمندان شهر کرمانشاه انتخاب، و به صورت کاملا تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. در ادامه گروه آزمایش به مدت 8 هفته پروتکل تمرینی پیلاتس را اجرا کردند. هر دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون عملکرد شناختی، شرکت داده شدند. داده های پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از t همبسته، و مقایسه پس آزمون های دو گروه با استفاده از t مستقل تجزیه وتحلیل شد. یافته ها نشان داد گروه تمرینی پیلاتس افزایش معناداری در عملکرد وضعیت شناختی و زمان واکنش در مرحله پس آزمون نسبت به گروه کنترل داشت (P<0.05)، اما تفاوت معناداری بین دو گروه در عملکرد پیش بینی مشاهده نشد. الگوی یافته های حاضر نشان می دهد که تمرینات پیلاتس می تواند موجب بهبود عملکرد شناختی سالمندان شود.
    کلیدواژگان: پیش بینی، تمرینات پیلاتس، زمان واکنش، سالمندان، وضعیت شناختی
  • علی اکبر جابری مقدم صفحات 365-383
    مقاله حاضر بر آن است تا به بررسی ابعاد و مولفه هایی از به کارگیری توانایی فردی در نظام ارزشی و نظریات معاصر با محوریت آیات و روایات مستدل در زمینه تربیت جسم و مهارت های بدنی در اسلام بپردازد. ازاین رو با عنایت به اینکه قراین و شواهد بسیاری دال بر نگاه سنجیده نسبت به جسم ورزیده و روان آرمیده در نظام ارزشی وجود دارد و مطالعات موردی فراوانی برای آن قابل استناد است، در این مقوله ضمن بررسی بسیار اجمالی به گذشته به صورت اخص به دین مبین اسلام، به رویکرد ها و مطالعات تطبیقی همراه با روایات مستند و سخنان صاحب نظران معاصر پرداخته شده است که از موارد مهم، به مقوله بهداشت روان و جسم و ویژگی های به کارگیری توانایی های فردی و توانایی های عملی فرد مانند مقاوم بودن، روحیه متعالی، چابکی (تحرک و مهارت)، اضطراب گریزی، دوراندیشی، موقعیت شناسی و حریف شناسی اشاره شده است. در ضمن در تبیین شواهد نظام ارزشی به نمونه های عینی و تاریخی در نص صریح آیات و روایات پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی در اسلام، توانایی های فردی، حریف شناسی، روحیه متعالی، نظام ارزشی
  • علی فتحی زاده، پرهام سیستانی، احمد ترک فر، حسن محمدزاده صفحات 385-396
    اجرای یک تکلیف حرکتی و تصویرسازی آن خصیصه های موازی متعددی را نشان می دهند. در این تحقیق، تاثیر تغییر ارادی سرعت تصاویر ذهنی یک توالی دشوار و پیچیده از تکنیک های کاراته بر عملکرد حرکتی متعاقب ارزیابی شد. 24 داوطلب مرد (میانگین سنی: 27/5±58/24 سال) از کاراته کاهایی که در انجام حرکات توالی خبره بودند، در پیش آزمون شرکت کرده و سپس طی دوره تمرینی تکلیف حرکتی را در سه گروه زمان حقیقی، سریع و آهسته به ترتیب با سرعت طبیعی، سریع تر و آهسته تر تصویرسازی کردند. پس آزمون نیز همانند پیش آزمون انجام گرفت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون هایt استفاده شد. نتایج مشخص کرد، تفاوت زمانی بین مدت تصویرسازی حرکتی و اجرای جسمانی گروه زمان حقیقی وجود نداشته (05/0P>) و درحالی که کاهش سرعت تصویرسازی گروه آهسته نسبت به اجرای عملی پیش آزمون خودشان معنا دار نبوده (05/0P>)، گروه سریع به تصاویر ذهنی خود در دوره تمرینی شتاب داده است (05/0P<). مقایسه پیش آزمون و پس آزمون توسط آزمون t همبسته نشان داد، کاراته کاها پس از تصویرسازی زمان حقیقی و سریع، زمان عملکرد خود را بهبود داده (05/0P<) و تصویرسازی آهسته تاثیری بر اجرای پس آزمون نداشته است (05/0P>). همچنین نتایج آزمون t مستقل نشان داد، اختلاف معناداری بین اثر تصویرسازی زمان حقیقی و سریع وجود نداشت (05/0P>). به نظر می رسد، تصویرسازی با سرعت اعمال حقیقی و تصویرسازی سریع نسبت به تصویرسازی آهسته دارای مزیت در بهبود مدت زمان عملکرد هستند. می توان نتیجه گرفت، سرعت تصاویر ذهنی در تصویرسازی حرکتی عامل مهمی است و پیشنهاد می شود توسط ورزشکاران کنترل شود.
    کلیدواژگان: تصویرسازی حرکت، حرکات خودکار، زمان سنجی ذهنی، عملکرد جسمانی، ورزشکاران نخبه
  • رخساره بادامی، مریم نزاکت الحسینی، فهیمه رجبی، منصوره جعفری صفحات 397-414
    هدف از مطالعه حاضر، تعیین تاثیر سطوح مختلف شاخص توده بدن (BMI) بر اجرای مهارت های بنیادی کودکان شش ساله شهر اصفهان بود. بدین منظور، مهارت های بنیادی کودکان بسیار لاغر (19 نفر)، دارای وزن نرمال (19 نفر)، و دچار اضافه وزن (19 نفر) که از نظر جنس و وضعیت اجتماعی – اقتصادی همتاسازی شده بودند، با استفاده از مجموعه آزمون های ارزیابی حرکت کودکان (M-ABC) سنجیده شد. از هشت آیتم آزمونM-ABC، دو گروه وزن نرمال و اضافه وزن، تنها در آیتم حفظ تعادل روی پای ترجیحی، و دو گروه وزن نرمال و بسیار لاغر، تنها در آیتم راه رفتن پاشنه بلند با یکدیگر تفاوت داشتند. اما، مهم این بود که میزان اختلال هماهنگی حرکتی کل که از مجموع نمره های استاندارد آیتم ها به دست می آید، در کودکان بسیار لاغر و دارای اضافه وزن، بیشتر از کودکان وزن نرمال بود.
    کلیدواژگان: رشد حرکتی، شش ساله، مهارت های بنیادی، وزن، هماهنگی حرکت
|
  • Morteza Pourazar, Rasool Hemayattalab, Elahe Arabameri Pages 271-292
    Cerebral palsy is a term commonly used for conditions characterized by motor dysfunction due to non-progressive brain damage in early life. The aim of this study was to compare the effects of self-control and experimental-control feedback frequencies on the acquisition، retention and transfer of a throwing task in children with spastic cerebral palsy. From 1750 students with cerebral palsy in Tehran special schools، 30 children (7-12 years old) with spastic hemiplegic cerebral palsy (SHCP) were selected by a convenience sampling method. A pretest consisting of 10 trials was performed to homogenize the participants. Participants were randomly divided into three self-control groups (with 25%، 50% and 75% feedback frequencies) and three experimental-control groups (with 25%، 50% and 75% feedback frequencies) in acquisition، retention، and transfer phases. In the acquisition phase، subjects completed 10 blocks of 8 trials (total of 80 trials). Retention and transfer phases were conducted 24 hours after the acquisition phase. These phases consisted of 10 trials without feedback، except that the subjects performed the transfer phase from 4m distance (vs. 3m distance in acquisition and retention phases). One-way ANOVA test showed no significant difference between the groups receiving the same frequencies (self-control and experimental-control groups) in the acquisition phase while self-control group outperformed in retention and transfer phases. Furthermore، participants who received higher feedback frequencies (self-control or experimental-control group) outperformed those in lower feedback frequencies in all acquisition، retention، and transfer phases. Thus، while the advantages of self-control feedback against experimental-control feedback were observed in the same feedback frequencies، it seems that children use feedbacks in a manner different from adults during motor learning. Thus children may require higher feedback frequencies than adults in order to optimize their motor learning.
    Keywords: cerebral palsy, experimental, control feedback, feedback frequency, self, control feedback, throwing task
  • Mahmoud Sheikh Pages 293-308
    This research was performed to compare the effect of various levels of contextual interference (blocked، random and increasing practice schedules) on acquisition، retention and transfer of movement time error and cursor error in a complex motor – perceptual task. For this purpose، 30 female students (age range of 11 – 13 years) participated in a pretest (3 parts of 12 trials) and based on their pretest scores، they were divided into 3 homogeneous groups: blocked، random and increasing. The participants performed the guidance and click by mouse tasks in accordance with their groups. 4 days after the pretest، the participants performed 288 trials (12 trials in 18 parts) in the acquisition phase and after 24 hours، they participated in retention and transfer phases (12 trials in 3 parts). Movement time error (MTE) and cursor error (CU) were analyzed separately for acquisition، retention and transfer phases by analysis of variance 3×4 and Tukey post hoc test. The result showed a significant difference (P=0. 00) in the movement time error between the acquisition phases with confidence level of 99%، but there was no significant difference (P=0. 29) in the cursor error. Also، there was no significant difference among the three groups in the acquisition، retention and transfer.
    Keywords: complex task, contextual interference, cursor error, motor, perceptual task, movement time error
  • Manijheh Arabi, Ali Seghatoleslami, Javad Fooladian Pages 309-325
    The aim of this research was to compare brain quadrant dominance between athletic and non-athletic students. For this purpose، 199 university students participating in Sport Olympiad Summer 1391 were selected as the athletic sample and 162 students as the non-athletic samples using simple random sampling method. The Hermann Brain Dominance Instrument (HBDI) was used for data collection. The results indicated a significant difference in A brain quadrant between the athletes and non-athletes and also in the B brain quadrant between athletes and non-athletes (P<0. 05). The priorities of brain quadrants in both athletes and non-athletes were C، D، A، B respectively. The results showed that although the right section of the brain had more share in problem solving، the left side of the brain had this ability as well and the share of this side was significantly higher in athletic group than the non-athletes.
    Keywords: athlete, brain dominance, brain quadrants, non, athlete, style of thinking
  • Nafiseh Afshari, Shahzad Tahmasebi Boroujeni, Naser Naghdi, Rasool Hemayat Talab Pages 327-345
    Increased level of stress has negative effects on cognitive functions. Thus، it is necessary to identify appropriate strategies to prevent cognitive and motor performance decline. The aim of this research was to study the effect of immobilization stress on learning and memory and the protective role of physical activity in them. From male Albino-Wistar rats of Pastor Institute، 32 rats were randomly divided into four groups. According to the type of the groups، rats were exposed to stress interventions including immobilization (two hours per day for 21 days)، moderate running (30 minutes per day for 21 days)، combination of stress interventions and running and also without any interventions. In order to determine the effectiveness of stress، animal weights were measured in two phases: before the protocol and after the tests. Morris Water Maze in several steps (four days for the acquisition phase، the fifth day for Probe test، three days for resting and the ninth day for recall test) was used for learning and testing of rats. ANOVA test with repeated measures and paired sample t test in acquisition phase and Tukey post hoc test were used to analyze data. The results revealed that stress damaged learning and memory (P=0. 03). However، physical activity neutralized performance damage caused by stress (P=0. 000). Physical activity group showed a significant positive effect on the time to reach the platform in the acquisition phase (P=0. 005) and on cognitive function in recall phase (P=0. 006) which was a sign of positive effect of physical activity on learning and memory. Therefore according to the present results which show that stress impairs learning and memory، it is expected that physical activity will be used as an effective factor to moderate stress.
    Keywords: learning, physical activity, rat, spatial memory, stress
  • Moslem Rahmani, Ali Heirani, Hadi Yaditabar Pages 347-363
    Cognitive performance such as prediction and reaction time changes along with aging. It seems that regular lifetime physical activity depends on the delay of these factors. This study aimed at investigating the effect of Pilates training on the improvement of motor performance of sedentary elderly men in Kermanshah city. 40 sedentary elderly men (mean age 72. 15 ± 6. 54 years) were selected from the senior citizen centers in Kermanshah and were divided into two groups of experimental and control randomly. The experimental group performed Pilates protocol for 8 weeks. Both groups participated in the pretest and posttest of cognitive performance. The data obtained from the pretest and posttest were analyzed by paired samples t test and independent t test was used to compare the posttests of both groups. The results showed that Pilates group outperformed the control group significantly in their cognitive status and reaction time in the posttest (P˂0. 05)، but there was no significant difference in prediction between these two groups. The patterns of these results suggested that Pilates exercises could improve the elderly''s cognitive performance.
    Keywords: cognitive status, elderly, pilates training, prediction, reaction time
  • Ali Akbar Jaberi Moghadam Pages 365-383
    This study aimed to consider the dimensions and parameters of handling individual abilities in religious system and contemporary theories based on Quran and Hadith related to body training and physical skills in Islam. As there are a large amount of evidence related to the fit body and relaxed mind، many case studies can be observed accordingly. Besides a brief review of the history of Islam، comparative approaches and studies as well as the viewpoints of Islam and other contemporary religious scholars were examined in this study. Among the issues discussed in this study، some items gained more attention: mental and physical health، dimensions of handling individual and practical abilities such as resistance، high morality، agility (activity and skill)، stress fighting، prospect، analyzing the situation، and identifying the competitors. In addition، to explain the evidence of religious system، historical and real facts in Quran and Hadith were presented.
    Keywords: Competitor Identification, High Morality, Individual Abilities, Physical Education in Islam, Religious System
  • Ali Fathizadeh, Parham Sistani, Ahmad Torkfar, Hassan Mohammadzadeh Pages 385-396
    A motor task performance and imagery show several parallel characteristics. In this study، the effect of a voluntary speed change in mental images of a complex difficult sequence of karate techniques on subsequent motor performance was assessed. 24 male karate volunteers (mean age: 24. 58±5. 27 years) who were well skilled at performing the sequence movements participated in the pretest. During the training period، they imagined the motor task with normal، faster، or slower speeds in the real time، fast and slow groups respectively. The post-test was identical to the pretest. The data were analyzed by one-way variance analysis and t tests. The results showed no time difference between motor imagery duration and physical performance in real time group (P>0. 05) while imagery speed decrease in slow group was not significant when compared with their own physical performance in the pretest (P>0. 05). Fast group accelerated their mental imagery in the training period (P<0. 05). The comparison between pretest and post-test by paired t test revealed that karate athletes improved the time of their performance after the real time and fast imagery (P<0. 05). However، slow imagery had no effect on post-test performance (P>0. 05). Also، independent t test results showed no significant difference between the effect of real time and the fast imagery (P>0. 05). It seems that mental imagery in real speed of action and fast imagery had the advantage to improve the performance duration compared with the slower imagery. In conclusion، mental image speed is an important factor in motor imagery and it is suggested that it should be controlled by the athletes.
    Keywords: automated movements, elite athletes, mental chronometry, motor imagery, physical performance
  • Rokhsareh Badami, Maryam Nezakatalhosseini, Fahime Rajabi, Mansoore Jafari Pages 397-414
    The present study was designed to determine the effect of different levels of body mass index (BMI) on fundamental motor skills in 6-year-old children of Isfahan city. For this purpose، fundamental motor skills of 19 underweight children (grade 3 thinness) and 19 children with normal weight and 19 overweight children who were matched according to their gender and socioeconomic background were assessed using the Movement Assessment Battery for Children (M-ABC). Among 8 items of M-ABC، normal weight and overweight children differed on only one-leg balance with preferred leg and normal weight and underweight children differed on only walking heels raised item. However، the total motor impairment score which was calculated by the summation of the 8 item scores was higher in underweight and overweight children than their normal weight peers.
    Keywords: fundamental skills, motor development, movement coordination, six, year, old, weight