فهرست مطالب

تحقیقات علوم رفتاری - پیاپی 2 (پائیز و زمستان 1383)

مجله تحقیقات علوم رفتاری
پیاپی 2 (پائیز و زمستان 1383)

  • 68 صفحه، بهای روی جلد: 700ريال
  • تاریخ انتشار: 1383/01/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • شیوع اختلالات روان پزشکی در استان اصفهان (1380)
    محمدرضا محمدی، مهدی رهگذر، سید عباس باقری یزدی، بیتا مسگر پور، عباس علی ترابی، حمید نصیری صفحه 1
    این مطالعه با هدف بررسی شیوع اختلالات روانی در افراد 18 سال به بالای مناطق شهری و روستایی استان اصفهان انجام گرفت. بدین منظور 1772 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایو سیستماتیک از میان خانوارهای ساکن در این استان انتخاب شدند و به وسیله پرسش نامه اختلالات عاطفی و اسکیزوفرنیا (SADS) و معیارهای تشخیصی DSM-IV مورد بررسی بالینی قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: شیوع، اختلالت روان پزشکی، پرسش نامه اختلالات عاطفی و اسکیزوفرنیا (SADS)، استان اصفهان
  • مشکلات جنسی زوج های نابارور
    محمد علی بشارت، روحیه حسین زاده بازرگانی، سید محمد میر زمانی صفحه 8
    ناباروری به منطله یک بحران و فقدان بزرگ، مشکلات روان شناختی و ارتباطی بسیاری را بر زوجین نابارور تحلیل می کند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی مشکلات جنسی زوجین نابارور بود. هفتاد و چهار زوج نابارور (140=n) مراجعه کننده به مرکز ناباروری بیمارستان امام خمینی تهران با تکمیل پرسشنامه های وضعیت مشکلات جنسی گلومبک - روست (GRISS-F, GRISS-M) در این پژوهش شرکت کردند.
    کلیدواژگان: مشکلات جنسی، ناباروری
  • بررسی تطبیقی هوشبهر فرزندان والدین مبتلا به اسکیزوفرنیا و عادی
    قربانعلی اسدالهی، سعید سمندری، غلامرضا قاسمی صفحه 14
    با توجه به مشکلات هوشی، هیجانی و عاطفی بیشتر در بیماران مبتلا به اسکیزو فرنی در مقایسه با سایر بیماران روانی غیر اسکیزوفرن و جمعیت عادی و اهمیت عوامل محیطی در رشد هوشی کودکان، این نگرانی وجود دارد که آیا عوارض بیماری در والدین می تواند بر رشد هوشی فرزندان آنها تاثیر سوء بر جای گذارد؟ مطالعه حاضر به منظور پاسخگویی به این سوال طراحی گردیده است.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، بهره هوشی
  • ارتباط سطح خونی لیتیوم در حین بستری با طول مدت بستری
    غلامرضا خیرآبادی، سید معظم مرتضوی، امیر حسین پرنیایی صفحه 19
    لیتیوم در بسیاری از موارد اولین داروهای انتخابی در درمان اختلالات خلقی دو قطبی است. در بسیاری از موارد پزشکان ایرانی این دارو را با دوزاژ کمتر از میزان پیشنهادی تجویز کرده که اثر درمانی مطلوب آن در فازهای مختلف بیماری مشهود نمی باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین ارتباط طول مدت بستری بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی و متوسط سطح خونی لیتیوم آنها طراحی شده است.
    کلیدواژگان: لیتیوم، اختلال دو قطبی
  • مقایسه میزان هماهنگی مولفه های خود پنداره در دانش آموزان دختر سازگار و ناسازگار
    سارا حجاری، احمدیار محمدیان، کورش نامداری صفحه 23
    این پژوهش به منظور مقایسه میزان هماهنگی بین مولفه های خود پنداره در دانش آموزان دختر سازگار و ناسازگار اجتماعی، پایه سوم مقطع دبیرستان در شهر اصفهان انجام گرفته است. نمونه های مورد مطالعه شامل 60 نفر از دانش آموزان دختر بودند. ابتدا به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایاز میان مدارس نواحی آموزش و پرورش 3 و 4 شهرستان اصفهان 40 مدرسه انتخاب شدند.
    کلیدواژگان: خویشتن پنداری، سازگاری اجتماعی، ناسازگاری، خودواقعی، خود ایده آل
  • نقش آموزش در رشد حرکتی کودکان عقب مانده ذهنی
    امرالله ابراهیمی، مختار ملک پور صفحه 29
    عقب ماندگی ذهنی در اکثر موارد همراه با یک مشکل حرکتی است که می تواند سایر توانمندی های کودک را تحت تاثیر قرار دهد. انجام طرحهای درمانی به موقع و تقویت مهارت های حرکتی آنان می تواند به مثابه مداخله ثانویه و ثالثیه به رفتارهای سازشی آنان کمک کند. به منظور بررسی نقش آموزش تمرین های حرکتی بر رشد توانایی های حرکتی کودکان عقب مانده خفیف، این پژوهش انجام شد.
    کلیدواژگان: عقب ماندگی ذهنی، مهارت حرکتی
  • ویژگی های روانی همسران افراد معتاد و شیوه های مقابله آنها
    آذر قلی زاده صفحه 33
    این مطالعه با هدف بررسی ویژگی های روانی و اجتماعی همسران افراد معتاد و شیوه های مقابله آنها با اعتیاد شوهرانشان به صورت توصیفی پیمایشی بر روی 180 نفر از همسران معتادان که به منظور ترک اعتیاد شوهران شان به مرکز ترک اعتیاد سرپایی اعتیاد در اصفهان مراجعه کرده بودند. با به کارگیری پرسشنامه های سلامت (GHQ) و شیوه های مقابله ای انجام شد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، شیوه های مقابله ای، همسران
  • بررسی ارتباط توکل بر خدا و وضعیت بهداشت روان دانشجویان
    محمدرضا صدری صفحه 42
    امروزه دست اندرکاران بهداشت روان با استفاده از انواع تکنیک های روان پزشکی، روان شناسی و مشاوره از جمله مشاوره مذهبی سعی در ایجاد سلامتی یا پیشگیری از بیماری های روانی دارند. استفاده از اعتقادات دینی برای درمان بیماری های روانی، یکی از روش های روز دنیاست که مورد توجه درمانگران و پژوهشگران است. مطالعه حاضر به منظور کشف ارتباط احتمالی بین وضعیت سلامت روان و توکل آنها به خدا طراحی گردیده است.
    کلیدواژگان: توکل به خدا، بهداشت روانی، پرسشنامه، SCL-90-R، پرسشنامه راهیابی در حوادث و دخدادهای زندگی، دانشجویان، اضطراب، افسردگی، آرامش
  • اثر بخشی افشره پرتغال و ایمیپرامین در درمان بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی
    محسن معروفی، محمدرضا علوی صفحه 46
    اختلال افسردگی اساسی یکی از شایع ترین و ناتوان کننده ترین سندرم های روان پزشکی است و اصلی ترین روش درمان آن درمان دارویی می باشد. با توجه به مطرح بودن تاثیر داروهای گیاهی در درمان این اختلال، مطالعه ای به منظور ارزیابی اثر افشره پرتقال (Rose Concentrate) یا Citrus aurantium برای کنترل علایم افسردگی انجام شد. تعداد 77 بیمار که بر اساس مصاحبه بالینی و پرسشنامه افسردگی یک دارای اختلال افسردگی اساسی شناخته شدند، به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم گردیدند.
    کلیدواژگان: افشره پرتغال، Crius aurantium، اختلال افسردگی اساسی
  • نقش ویدئو و بازی های رایانه ای در رشد و رفتار کودکان
    سید بدرالدین نجمی، سرور آرمان صفحه 50
    در چند دهه اخیر با رشد و توسعه فن آوری رایانه و پردازنده های الکترونیکی، ابزارهای سرگرم کننده کودکان و نوجوانان نیز به طور فاحشی دستخوش تغییر شده است. به طوری که روز به روز حضور بیشتری از این گونه ابزارهای الکترونیکی را در خانواده های ایرانیو یا در موسسات تفریحی سطح جامعه شاهد هستیم. مطالعه حاضر حاصل مرور و نقد تحقیقات مربوط به پیامدهای روانی - اجتماعی - جسمانی فرآورده های رایانه ای از دهه 1980 تا 2002 میلادی می باشد که بررسی مقالات مربوط به این دوره حاکی از نتایج ضد و نقیض می باشد.
    کلیدواژگان: بازی، بازیهای رایانه ای، رشد روانی - اجتماعی - جسمی
  • چکیده لاتین مقالات
    صفحات 55-64