فهرست مطالب

فصلنامه آموزش و اخلاق در پرستاری
سال سوم شماره 1 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم روانی پور*، سمیه توسل نیا، فائزه جهان پور، سمیه حسینی صفحات 1-7
    مقدمه
    از مهم ترین اهداف سازمان های ارائه دهنده ی خدمات بهداشتی- درمانی کسب رضایت بیمار است. این پژوهش با هدف بررسی علل ترخیص، با رضایت شخصی بیماران به منظور ارائه ی خدمات بهتر نظام بهداشتی انجام شده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی- مقطعی است. جامعه ی آماری آن مربوط به 98 بیمار بستری در بیمارستان شهید رجایی گچساران می باشد که در مدت 6 ماه اول سال 1392 با رضایت شخصی خود بیمار ترخیص شدند و از روش نمونه گیری آسان استفاده شده است. ابزار جمع آوری، چک لیستی سه قسمتی شامل: عوامل فردی، محیطی و مرتبط با کارکنان بود.داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار «spss20»مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این پژوهش بیشترین ترخیص با رضایت شخصی در بخش اطفال اتفاق افتاد. در میان عوامل فردی، تمایل به ادامه ی درمان در منزل، با توجه به مسائل محیطی و راضی نبودن از فضای فیزیکی بخش ودر بین عوامل مرتبط با کارکنان، در دسترس نبودن پزشک در مواقع نیاز، بیشترین دلایل ترخیص با رضایت شخصی را به خود اختصاص دادند.
    نتیجه گیری
    بیشترین میزان ترخیص با رضایت شخصی، در بخش اطفال صورت گرفت. این موضوع، حساسیت والدین را نشان می دهد و توجه به خدمات بهداشتی – درمانی را در این حوزه ضروری می نماید. همچنین درصدهای آماری به دست آمده؛ معرف این مطلب است که باید تا حد ممکن، امکانات پزشکی- رفاهی بخشها را بهبود داده و در جهت ایجاد شرایط لازم به منظور ارتباط هرچه بهتر پرسنل درمان با بیماران تلاش کنیم.
    کلیدواژگان: ترخیص بیمار، رضایت بیمار، بیمارستان
  • حجت الله یوسفی مقصود بیگی، مهدی کریمیار جهرمی* صفحات 9-17
    مقدمه
    تحقق عدالت آموزشی، یکی از اهداف مهم در نظام های آموزشی است. اما آیا توانسته ایم عدالت آموزشی را در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایجاد کنیم؟ هدف این پژوهش، تبیین چالش های عدالت آموزشی در دانشگاه های علوم پزشکی و ارائه ی برخی راهکارها می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، مطالعه ای مروری- اولیه است که چهار پژوهشگر آن را با مطالعه و بررسی چهل و هشت مقاله و کتاب فارسی و انگلیسی مرتبط از پایگاه های اطلاعاتی(IRANMEDEX-SID-PUBMED-PREQUEST-ELSEVIER)تهیه کرده اند. کلمات کلیدی جستجو شده، بر اساس نظام مرجع نویسی بین المللی کتابخانه های علوم پزشکی(NLM) عبارتند از: عدالت،عدالت آموزشی(Equity in medical education-(Equality in medical education. به گونه ای که مقالات از سال 2013 -1999 طی سه مرحله انتخاب شدند.
    یافته ها
    در این پژوهش پس از معرفی عدالت آموزشی و اهمیت آن، به راهکارهایی که دولت، نظام آموزشی، دانشگاه و دانشجو جهت توسعه ی عدالت آموزشی در دانشگاه های علوم پزشکی می توانند استفاده نمایند؛ اشاره گردیده است.
    نتیجه گیری
    برای ایجاد عدالت آموزشی در دانشگاه های علوم پزشکی لازم است، ابتدا شاخصه های عدالت آموزشی تدوین و سپس ارزیابی لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: عدالت آموزشی، چالش، راهبرد، دانشگاه های علوم پزشکی
  • علی عباسی جهرمی، زینت محبی*، فرخنده شریف، محمد علی سهم الدینی، مهرداد وثوقی، حمیده رئیسی صفحات 19-25
    مقدمه
    بی حسی نخاعی، با تزریق داروی بی حسی در فضای تحت عنکبوتیه، حاصل می شود. کمر درد بعد از عمل، بیشترین عامل نپذیرفتن این روش از سوی بیماران می باشد و مهم ترین عامل راضی نبودن پس از انجام بی حسی نخاعی است. پژوهش حاضر با هدف افزایش رضایت مندی بیماران از بی حسی نخاعی انجام گردید.
    روش کار
    این پژوهش به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 283 بیمار که تحت عمل جراحی با بی حسی نخاعی قرار گرفته اند، انجام شد. این بیماران به وسیله ی روش تصادفی سازی بلوکی، به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش، توسط کارشناسان تعلیم دیده به صورت یکسان و بر اساس برنامه آموزشی از قبل تعیین شده آموزش دیدند. سپس میزان رضایت مندی بیماران از بی حسی نخاعی و بروز و شدت کمردرد بیماران در سه زمان 24 و 48 ساعت و 7 روز بعد، بر اساس مقیاس (VAS)، در فرم های مخصوص یادداشت شد.
    یافته ها
    از نظر بروز کمر درد در هر سه زمان، کاهش معنی داری در گروه آزمایش مشاهده گردید (به ترتیب 24 ساعت اول P= 0.007 و 48 ساعت و 7 روز بعد P= 0.001). همچنین کاهش معنی داری در شدت کمر درد در هر سه مقطع، در گروه آزمایش دیده شد (به ترتیب 24 و 48 ساعت اول P<0.001 و 7 روز بعد P= 0.003). میزان رضایت مندی در هر سه زمان مورد بررسی در گروه آزمایش به نسبت گروه کنترل افزایش قابل توجه داشت (در هر سه زمان P<0.001).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که آموزش و تلقین مثبت، در کاهش بروز و شدت کمر درد بعد از بی حسی نخاعی و به دنبال آن افزایش رضایت مندی از این روش بی حسی موثر باشد.
    کلیدواژگان: کمر درد، عوارض بعد از بی حسی نخاعی، آموزش، همتایان، رضایت مندی، بی حسی نخاعی
  • فریده معارفی*، طاهره اشک تراب، عباس عباس زاده، مجید علوی مجد، رسول اسلامی اکبر صفحات 27-33
    مقدمه
    موضوع مهمی که لازم است همواره در ارائه ی مراقبت ها مورد توجه قرار گیرد، دستیابی به کیفیت مطلوب ارائه ی خدمات و جلب رضایت بیماران است. هدف از پژوهش حاضر بررسی دیدگاه بیماران درباره ی میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای در حیطه ی ارائه ی خدمات بالینی پرستاران دربیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جهرم می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی 210 نفر از بیماران بستری در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی جهرم شرکت داشتند که به روش سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها بر اساس پرسشنامه پژوهشگردر حیطه ی روا و پایایی (r=0/84) بود که شامل دو بخش اطلاعات جمعیت شناختی و 7 سوال اختصاصی در حیطه ی ارائه ی خدمات بالینی با مقیاس پنج درجه ای لیکرت می باشد. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی- استنباطی استفاده ه شد.
    یافته ها
    میانگین میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای در حیطه ی ارائه ی خدمات بالینی توسط پرستاران،20/68±5/33 (از کل 28نمره) گزارش شد که در سطح خوب قرارمی گرفت. بین هیچ کدام از مشخصات جمعیت شناختی بیماران(سن، جنس، وضعیت تاهل، محل زندگی، تحصیلات و شغل) و مشخصات بستری آنها(بیمارستان و بخش محل بستری، سابقه ی بستری و طول بستری) با رعایت کدهای اخلاق حرفه ای پرستاران ارتباط معنا داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به سطح رعایت خوب کدهای اخلاق حرفه ای پرستاری، در حیطه ی ارائه ی خدمات بالینی از دیدگاه بیماران به نظر می رسد حفظ و ارتقاء وضعیت موجود باید مد نظر مسئولان مربوط قرار گیرد شود.
    کلیدواژگان: کدهای اخلاق حرفه ای، ارائه ی خدمات بالینی، دیدگاه بیمار، پرستار
  • خدیجه زمانی بابگهری، جمیله مختاری نوری*، سید محمد خادم الحسینی، عباس عابدی صفحات 35-42
    مقدمه
    دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد، از ابزارهای مهمی در افزایش کیفیت کار بالینی پرستاران به شمار می روند. از مهمترین شاخص های سنجش کیفیت مراقبت ارائه شده به بیمار، کیفیت استانداردهای مراقبت پرستاری است. بنابراین این پژوهش با هدف اجرای دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد و تاثیر آن برکیفیت استانداردهای مراقبت پرستاری در بیماران مبتلا به سندرم کرونر حاد بستری در بخش مراقبت ویژه قلب انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش کارآزمایی بالینی قبل و بعد، در بیمارستان حضرت فاطمه (س) شهر کرمان در (92-1391) انجام شد. مداخله شامل: آموزش دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد به پرستاران شاغل در بخش مراقبت ویژه قلب و اجرای این دستورالعمل ها بر اساس فرایند پرستاری روی بیماران مبتلا به سندرم کرونر قلب بود. قبل و بعد از مداخله، کیفیت مراقبت های پرستاری با پرسشنامه ی محقق آماده و کیفیت استانداردهای مراقبت پرستاری آنا، از طریق مشاهده و بررسی مستندات پرونده ی 90 بیمار قلبی بستری در بخش مراقبت ویژه قلب، اندازه گیری شد و داده ها توسط نرم افزار آماری (SPSS)نسخه ی 19 و استفاده از آمارهای توصیفی شامل: میانگین و انحراف معیار و آمارهای استنباطی شامل: آزمون های تی زوجی، کای اسکوئر و آزمون دقیق فیشر مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در تمام مراحل فرایند، مقایسه ی میانگین نمرات قبل و بعد تفاوت آماری معنا داری داشت. به طوری که میانگین نمرات ثبت مراحل تشخیص پرستاری، برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی قبل از مداخله به ترتیب 2/28 (0/62)، 1/75 (1/04)، 9/3 (1/4) و 3/8 (1/6) و بعد از مداخله به ترتیب 3/88 (0/31)، 5/7 (0/52)، 15/13 (1)، 8/6 (0/6) و 0/001= p بود.
    نتیجه گیری
    اجرای دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد باعث ارتقاء کیفیت مراقبت های پرستاری گردید. بنابراین به مسئولان و مدیران بیمارستان ها ومراکز آموزشی خدمات بهداشتی- درمانی، پیشنهاد می شود آموزش دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد را در دستور کار خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: سندرم کرونر حاد، کیفیت مراقبت های پرستاری، پرستاری مبتنی بر شواهد، دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد، فرایند پرستاری
  • محمدحسین مدبر*، رسول اسلامی اکبر صفحات 43-48
    مقدمه
    اگر چه تمامی افراد در معرض غلیان هیجان خشم می توانند باشند،گروهی از افراد به دلیل طبیعت کار و مسئولیت شان بیش از دیگران در معرض این خطر قرار دارند که پزشکان و پرستاران از این گروه هستند. اگرچه در حوزه ی علم روانشناسی، مهارت های متنوعی برای کنترل خشم مطرح گردیده، هدف این مقاله معرفی و بازشناخت مهارت ها و راهکارهای علمی و عملی کنترل و مدیریت خشم از دیدگاه آموزه های دینی به پزشکان و پرستاران است.
    روش کار
    این پژوهش به صورت مروری بر متون، با مراجعه به مقالات تخصصی پرستاری و پزشکی و نیز منابع اسلامی اعم از؛ شیعه و اهل سنت تدوین شده است. در ارتباط با منابع اسلامی نیز برخی از منابع به طور مستقیم و بسیاری نیز از طریق نرم افزار های علوم اسلامی نظیر: (Erfan2-JamiAhadith3.5-JamiTafasir2) مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    بر اساس منابع دینی و نیزروایات نقل شده؛ از پیشوایان و عالمان دینی برای کنترل خشم و پیشگیری از افراط در آن حداقل دو توصیه ی مهم در این باره بیان شده است: یکی «حلم»به معنی بردباری و دیگری «کظم غیض»که در واقع همان کنترل خشم است. اولی پیش گیری از خشم است و دومی درمان آن. به غیر از این دو مورد، راهکارهای متعدد دیگری نیزدر متون دینی به آن اشاره گردیده که برخی از این راهکارها بعد نظری و شناختی دارد که با تکیه بر آنها انسان می تواند در برابر این تحریک درونی، رفتاری معقول و منطقی از خود نشان دهد. برخی نیزدارای جنبه عملی و رفتاری است که هر کدام از آنها مکانیسم هایی هستند برای رام کردن نفس سرکش. این مقاله شش راهکار نظری و هشت راهکار عملی از دیدگاه مکتب اخلاقی اسلام معرفی نموده است.
    نتیجه گیری
    اسلام در مورد مدیریت و کنترل خشم به بیان کلیات بسنده نکرده است؛ بلکه راهکارهای علمی و عملی ارائه نموده است. بررسی این مساله ازدیدگاه آموزه های دینی، اولا به دلیل تقدمی که این آموزه ها برتوصیه های روانشناسان امروزی داردو ثانیا به دلیل اعتمادی که عموم پزشکان وپرستاران مسلمان به آموزه های وحیانی ودینی دارند،این قابلیت را دارد؛ که احتمال مورد توجه واقع شدن ونیزکاربردآنها را توسط این گروه افزایش دهد.
    کلیدواژگان: خشم، کنترل خشم، مهارت کنترل خشم، پزشکان، پرستاران، اسلام
  • لادن ناصح، رحیم علی شیخی، رسول جعفری، حسین رفیعی* صفحات 49-55
    مقدمه
    نگرش دانشجویان پرستاری درباره اتانازی ممکن است عملکرد آینده گان را تحت تاثیر خود قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش دانشجویان کارورز پرستاری درباره اتانازی انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش، تحقیقی توصیفی- تحلیلی است که بر روی 80 دانشجوی کارورز پرستاری مشغول به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در سال 1392 صورت گرفته است. داده های مربوط به نگرش آنان با استفاده از مقیاس نگرش به اتانازی (EAS) جمع آوری گردید. این مقیاس 20 گویه ای در چهار دامنه «ملاحظات اخلاقی، ملاحظات عملی، ارج نهادن به زندگی و باورهای طبیعت گرایانه» دسته بندی شده است. داده ها در نرم افزار آماری(15) spss با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون های آماری مجذور کا (k)، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی (t) مستقل و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    پژوهش حاضر نشان داد که نمره نگرش به اتانازی در دانشجویان مورد بررسی 0/54±2/92 (از محدوده نمره 5-1) بود و در مجموع 47/5 درصد (38 نفر) از آنها نسبت به اتانازی نگرش منفی، 3/8 درصد (3 نفر) نگرش خنثی و 48/8 درصد (39 نفر) نگرش مثبت داشتند. همچنین در بین متغیرهای زمینه ای مورد بررسی تنها متغیر سن بود که با آن ارتباط آماری معنا دار داشت به نحوی که با افزایش سن دانشجویان، نگرش مثبت نسبت به اتانازی افزایش می یافت (0/035 P< 0/236 =r).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد بسیاری از دانشجویان سال آخر کارشناسی پرستاری در ایران نسبت به اتانازی نگرش مثبتی ندارند (51/3%) با این وجود تعداد افراد موافق با این پدیده هم کم نیستند (8/48%) بنابراین مسئولان و دست اندرکاران برنامه های آموزش پرستاری باید به این امر مهم توجه بیشتری نمایند.
    کلیدواژگان: اتانازی، نگرش، دانشجویان پرستاری، مراقبت مرحله انتهای زندگی
  • زهره قمری زارع*، زهرا علیزاده برمی، حمیده سادات صادق الوعد، مجید اسماعیلی، منیره رموزی صفحات 57-63
    مقدمه
    زیر بنای انجام مراقبت های پرستاری شایسته در جوامع امروز و دنیای آینده؛ تربیت پرستارانی است که واجد اخلاق حرفه ای باشند. با توجه به عملکرد ضعیف رعایت اخلاق حرفه ای، این مسئله اولین اقدام در رفع مشکلات و ارائه راه حل ضروری است. این پژوهش با هدف تعیین موانع رعایت اخلاق حرفه ای در عملکرد پرستاران از دیدگاه مدیران پرستاری بیمارستان های دولتی و غیر دولتی شهر قم در سال 1392 انجام گردید.
    روش کار
    این پژوهش، از نوع توصیفی- مقطعی است که با مشارکت مترون ها، سوپروایزرها و سرپرستاران بیمارستان های دولتی و غیر دولتی قم به صورت سرشماری انجام گردید. نمونه ها با احتساب ریزش به تعداد 96 نفر مشخص شدند. به منظور جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای استاندارد شامل دو بخش؛ اطلاعات دموگرافیک و موانع رعایت معیار های اخلاق حرفه ای در سه حیطه مدیریتی، محیطی و فردی - مراقبتی استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری - توصیفی (فراوانی مطلق، درصد فراوانی نسبی، میانگین و انحراف معیار) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    اغلب پاسخ دهندگان به نقش باز دارنده در هر سه دسته عوامل محیطی(0/77±3/73)، مدیریتی (0/8±3/71) و فردی- مراقبتی (0/69±3/62) در رعایت معیارهای اخلاق حرفه ای موافق بودند. مهم ترین موانع رعایت اخلاق حرفه ای در حیطه مدیریتی شامل: کمبود پرسنل (1/1±4/22) در زمینه محیطی، گویه تغییرات بیولوژیک بدن در شیفت کاری شبانه (0/89±3/97) و در حیطه فردی- مراقبتی گویه راضی نبودن نیازهای پایه مانند: کفایت درآمد یا استراحت کافی در پرسنل پرستاری (1/17±3/87) بود.
    نتیجه گیری
    عوامل محیطی به عنوان مهم ترین جنبه های تاثیرگذار در رعایت نکردن معیار های اخلاق حرفه ای شناخته شدند. مدیران سازمان های بهداشتی - درمانی با بررسی های دوره ای در زمینه رعایت اخلاق حرفه ای و موانع آن به تعیین وضعیت موجود پرداخته و منطبق با آن راهکارهای دیگر را در خصوص رفع موانع از جمله: مسائل محیط کاری ارائه و به اجرا گذاشتند.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، معیارهای اخلاقی، مراقبت بالینی، مدیران پرستاری
|
  • M. Ravanipour *, S. Tavasolnia, F. Jahanpour, S. Hoseini Pages 1-7
    Introduction
    Gaining patient satisfaction is one of the major goals of medical health care organizations. This study aimed at assessing reasons for discharging patients for getting services for patients.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional and analytic study which used convenience sampling to study 96 patients in Gachsaran Rajayi Hospital who were discharged with their own consent from April to September 2013. The data collection tool consisted of a checklist including 3 parts: personal، environmental and staff related factors. Data were analyzed using SPSS 20. 0.
    Results
    The most frequent discharges took place in pediatric section. Tendency to continue treatment at home with regard to environmental problems and discontent with physical space was the most frequent personal factor for patient discharge. Physician unavailability counted as the most prevalent element among staff related factor for patient discharge with their consent.
    Conclusion
    The most frequent discharges took place in pediatric section. It highlights parents’ sensitivity and calls for further attention to health care services in this area. Statistical rates highlight the necessity of improving medical services and accommodations in order to enhance health workers’ interaction with patients.
    Keywords: Patient Discharge, Patient satisfaction, Hospital
  • Hojatolah Yousefi Maghsoudbeiki, Mehdi Karimiyar Jahromy * Pages 9-17
    Introduction
    Realization of educational equity is one of the main goals in educational systems. But how can we provide educational equity in medical science universities? This article was aimed at explaining the challenges of educational equity faced with medical science universities in order to present solutions for enhancing the present condition. Method and material: This is an initial review study performed on 48 relavant English and Persian articles and books which were obtained in three steps from databases including PubMed, SID, Iran Medex, Elsevier and ProQuest. Keywords including equity, educational equity, and equity in medical education were used according to the National Library of Medicine to search material.
    Results
    This article introduces educational equity and then, proposes practical solutions which can be used by the government, educational system, university, and students in order to develop educational equity in medical sciences.
    Conclusion
    Establishing educational equity in medical science universities entails to set up indices for educational equity and then, undertake required evaluations.
    Keywords: Educational Equity, Challenge, Approach, Medical Science Universities
  • Abbasi Jahromi A., Mohebbi Z.*, Sharif F., Sahmeddini Ma, Vossoughi M., Raeisi H Pages 19-25
    Introduction
    Spinal anesthesia is caused by the injection of anesthetic in the subarachnoid space. The major reason patients refuse to apply this method is the back pain after operation and the main reason is the lack of satisfaction after spinal anesthesia. This study was conducted with the aim of increase patient satisfaction after spinal anesthesia.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was conducted on 283 patients operated through spinal anesthesia. These patients were categorized into two groups of control and experimental by block randomization. The subjects in the experimental group were instructed by the experts equally by pre-prepared plans in the case of this anesthetic technique; a video clip was presented to them regarding patient satisfaction already recorded. Demographic characteristics, spinal anesthesia, and surgery were collected by experts who were unaware of the sort of the experimental and control groups. Then, the rate of patients’ satisfaction after spinal anesthesia and the incidence and severity back pain was recorded in the forms 24 and 48 hours and seven days later based on VAS scale.
    Results
    Regarding back pain incidence in three times, a significant decrease was observed in the experimental group (the first 24 h P= 0.007, 48 h and 7 days later P= 0.001, respectively). A significant decrease in back pain severity in three levels was observed (the first 24 and 48 h P<0.001 and 7 days later P= 0.003 respectively). Satisfaction rate in the experimental group than in the control group had a significant increase in three times(In all three time P<0.001).
    Conclusion
    It seems that education and positive empathy effective on reduce the incidence and severity of back pain which leads to increased satisfaction from spinal anesthesia.
    Keywords: Back pain, Complications after spinal anesthesia, Education, Peers, Satisfaction, Spinal anesthesia
  • F. Maarefi *, T. Ashk Torab, A. Abaszadeh, M. Alavi Majd, R. Eslami Akbar Pages 27-33
    Introduction
    An important issue of nursing in the provision of care is to achieve the desirable quality of services in order to gain the satisfaction of patients. The aim of this study is to consider the views of patients regarding the observance of codes of professional ethics in the domain of clinical services by nurses working in hospitals affiliated to Jahrom University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study, 210 patients admitted in different hospitals of Jahrom University of Medical Sciences were selected using randomized quota sampling.The data gathering tool consisted of a valid, reliable (r=0/84) questionnaire including two sections of demographic information and 7 specific questions related to clinical services with 5-point Likert scale. Data analysis was performed by descriptive and analytic statistics via SPSS.
    Results
    The mean of observance of codes of professional ethics by nurses in the domain of clinical services through the perspective of patients was 20/68±5/33 (out of total 28). Findings of the research indicated no significant or meaningful relationship between the patients’ demographic data (age, sex, marital status, place of residence, education and occupation) and the characteristics of hospitalization (hospital and ward-inpatient, history of hospitalization and length of stay) in one hand, and the observance of codes of professional ethics for nurses on the other.
    Conclusion
    With respect to the acceptable level of the observance of codes of professional ethic by nurses in the area of clinical services and according to the data collected from patients, it seems necessary that hospital authorities have to direct their efforts towards keeping and promoting the present situation.
    Keywords: Codes of Professional Ethics, clinical services, Perspective, Patients, Nurses
  • Kh Zamani Babgohari, J. Mokhtari Nouri *, Sm Kadhem Al Hosseini, A. Ebadi Pages 35-42
    Introduction
    Evidence-based nursing guidelines are important tools in improving the quality of nursing clinical work. One of the most important indicators in the assessment of care quality provided for patients is the quality of nursing care standards. This study attempts to trace the influence of the implementation of such guidelines on the quality of standards of nursing care provided for patients with severe coronary syndrome admitted to CCU.
    Materials And Methods
    This clinical trial before and later was performed in Hazrat Fatima hospital in Kerman city during 2012 and 2013. Interventions included training CCU nurses in the evidence-based nursing guidelines, and to put the same guidelines based on the nursing process into enforcement for patients admitted to coronary care unit. Before and after intervention, the quality of nursing care was measured via ANA questionnaire and through observation and review of documentation from records of 90 patients admitted to the coronary care unit. Data collected were analyzed by using SPSS version 19, and descriptive statistics which included mean and standard deviation; and inferential statistics which included paired T-test, Chi-square and Fisher’s exact test.
    Results
    At all stages of the nursing process, the comparison of mean scores before and after training revealed meaningful statistic differences. The mean scores of registered nursing diagnosis, planning, implementation and evaluation process before the intervention, was respectively 2/28 (0/62), 1/75 (1/04), 9/3 (1/4) and 3/8 (1/6) and after intervention, respectively 3/88 (0/31), 5/7 (0/52), 15/13 (1), 8/6 (0/6) and p<0/001.
    Conclusion
    The implementation of evidence-based nursing guidelines improved the quality of nursing care. So that, the Hospital officials and health care centers are recommended to put training of evidence-based nursing guidelines on the agenda.
    Keywords: Acute Coronary Syndrome, Quality of Nursing Care, Evidence, Based Nursing, Evidence, Based Nursing Guidelines, Nursing Pr
  • Mh Modaber *, R. Eslami Akbar Pages 43-48
    Introduction
    The purpose of this paper is to introduce and recognize academic practices and skills and strategies to manage anger from the perspective of religious training to doctors and nurses.
    Materials And Methods
    This study was done in the form of reviewing the literature, namely the use of professional nursing and medical articles and Islamic sources including both Shiite and Sunni and the application of Islamic sciences software such as: (Erfan 2 – JamiAhadith 3.5 – JamiTafasir 2).
    Results
    According to religious sources and aphorisms quoted by imams and religious scholars for anger control and prevention of extremism in it, at least two major recommendations have been expressed: One is "patience" means tolerance and other "appease the wrath" which is in fact the same as anger control. Numerous other approaches were mentioned in religious texts, and some of them have theoretical and cognitive aspects. Some also have practical and behavioral aspects, each of these are mechanisms to subdue the rebellious soul. This paper presents six theoretical approaches and seven practical strategies from the perspective of Islamic ethics.
    Conclusion
    Islam has not merely expressed a general content about anger management. Instead, it provides practical solutions. Firstly, because of the priority of these teachings over modern psychology and Secondly, due to the trust of doctors and nurses Muslim community in religious teachings, studying this issue in the perspective of religious teachings increases the possibility of their accentuation and application by them.
    Keywords: Anger Management, Anger Control, Anger Management skill, Doctors, Nurses, Islam
  • L. Naseh, Ra Sheykhi, R. Rafiei, H. Jafari * Pages 49-55
    Introduction
    Nursing student's attitudes concerning euthanasia may affect their future performance. The present study was conducted with the aim of investigating the attitudes of nurse practitioner students in relation to euthanasia. Method and Material: 80 nurse practitioner students studying in Islamic Azad University of Shahrekord Branch in 1392 constituted the descriptive-analytical type of this study and the data relating to their attitude have been collected using Euthanasia Attitude Scale (EAS). The 20-point scale has been classified in four dimensions including "moral considerations, practical considerations, honoring the life and naturalistic beliefs". The data were statistically analyzed in the SPSS 15 statistical software using descriptive statistics (mean ± SD) and the chi-square test, Pearson correlation, independent t-test and ANOVA.
    Results
    Results showed that the score of subject's attitudes toward euthanasia was 0/54±2/92 (within a score range of 5-1), and totally of 47.5 percent (38 persons) had negative attitude towards euthanasia,3.8 percent (3%) had neutral attitude and 8/48 percent (n = 39) had positive attitude. Moreover, among the studied demographic variables, only age had a statistically significant association with it, to the extent that the student’s positive attitudes toward euthanasia increased as they got older (P <0/035, r =0/236).
    Conclusion
    The results of this study suggest that many nursing senior students in Iran lack a positive attitude towards euthanasia (51/3%). However, the number of people supporting this phenomenon is not small (48/8%), so that, the officials and staff of nursing education programs should focus more attention to this issue.
    Keywords: Euthanasia, attitude, Nursing students, Final phase of life care process
  • Z. Ghamari Zare *, Z. Alizadeh Barmi, H. Sadat Sadegholvaad, M. Esmaeili, M. Romouzi Pages 57-63
    Introduction
    The cornerstone of nursing care, competent for today society and the future world; is trained nurses who are qualified professional ethics. Due to the weakness of professional ethics, the issue as a first step in solving problems and providing solutions is necessary. This study aimed to determine barriers to observe professional ethics in the practice of nurse care from nurse managers’ viewpoints in year 2013. Method and Material: This descriptive cross-sectional study was conducted on a census sample of nurse managers (nursing and midwifery services managers, supervisors and head nurses) working in government and non-government. The number of 96 sample with loss was determined.To collect data, a standard questionnaire consisting of two sections, demographics and three categories of barriers to compliance with professional ethics standards, including “managerial”, “environmental” and “individual care-giving” obstacles. Data using statistical software and descriptive statistics (frequency, percentage frequency, mean and standard deviation) were analyzed.
    Results
    Most responders agreed to the barrier role of environmental (0/77±3/73), managerial (0/8±3/71) and individual care-giving (0/69±3/62) items in meeting ethical standards in practice. The most important barriers were lack of staff (1/1±4/22) regarding management area, biologic changes in night shifts (0/89±3/97) considering environmental area, and failure in fulfillment of basic needs such as sufficient income or enough break-time for nursing staffs (1/17±3/87).
    Conclusion
    Environmental areas were the most important barriers of compliance with professional ethics. Managers of health care organizations through periodic surveys of professional ethics and obstacles; determine the current status and comply with that provide and enforce premier Solutions about removing barriers including the elimination of workplace Issues.
    Keywords: Professional ethics, Ethical Standards, Clinical care, Nurse Managers