فهرست مطالب

نشریه روان پرستاری
سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه سراج، شهلا نورانی، محمد تقی شاکری صفحه 1
    مقدمه
    تولد اولین فرزند به عنوان یک رویداد ویژه برای زوجین است. به علت چالش های مختلفی که زوجین در این دوره با آن مواجه می شوند شاید سبب کاهش میزان رضایت زناشویی در زوجین گردد. از آنجا که پتانسیل افراد در پاسخ به این تغییرات متفاوت و در جهت تعیین تغییرات و آسیب پذیری روابط زناشویی در والدین جدید می باشد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی بین سختی گذر به والد شدن و رضایت زناشویی و مقایسه آن در زنان با اولین و دومین فرزند انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه همبستگی در120 زن (2 گروه 60 نفری) از مادرانی که فرزند اول و دوم با سن 6 هفته تا 6 ماه داشتند انجام شد. روش نمونه گیری سه مرحله ای بود و ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد سختی گذر به والدشدن و پرسشنامه رضایت زناشویی Enrich Marital Satisfaction Scale بود. از مادرانی که جهت پایش رشد کودکشان به مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد در سال 1392 مراجعه می کردند و شرایط ورود به پژوهش را داشتند، درخواست شد تا پرسشنامه ها را تکمیل کنند. سپس داده ها از طریق SPSS v.16 و با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون من ویتنی و همبستگی پیرسون و اسپیرمن) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن زنان 28/5±49/30 سال بود و تعداد 75 نفر (5/62%) تحصیلات عالی داشتند. نتایج نشان داد سختی گذر به والد شدن در بین دوگروه تفاوت معناداری نداشت (86/0P=). رضایت زناشویی بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (69/0P=). بین سختی گذر به والدشدن با رضایت زناشویی یک ارتباط معکوس وجود داشت (001/0p<، 53/0-r=).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج پژوهش حاضر سختی گذر به والدشدن با رضایت زناشویی ارتباط داشت. ضروری است با توجه به اهمیت رضایت زناشویی و احتمال تغییرات در روابط زوجین در دوران گذربه والدشدن باید به والدین آگاهی داده شده و یاد آوری شود که این تغییرات گذرا بوده و نرمال است و نحوه مدیریت این تغییرات آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: گذر به والد شدن، رضایت زناشویی، زنان با اولین فرزند
  • آناهیتا خدابخشی کولایی، طیبه بساطی مطلق، عزیزالله تاجیک اسماعیلی، داوود تقوایی، معصومه رحمتی زاده صفحه 12
    مقدمه
    پیمان شکنی در تعهد زناشویی آسیب زننده ترین مشکلی است که تمامی رابطه زناشویی را متاثر از خود می سازد. هدف پژوهش حاضر مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه و نگرش صمیمانه در مردان متاهل پیمان شکن و غیر پیمان شکن می باشد.
    روش ها
    روش پژوهش از نوع علی- مقایسه ای است. ابزار پژوهش پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه فرم کوتاه طرحواره های ناسازگار شناختی یانگ و پرسشنامه نگرش صمیمانه بود. داده های به دست آمده از پژوهش از طریق آزمون تی مستقل و رگرسیون خطی و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد بین نگرش صمیمانه و طرحواره های شناختی در مردان پیمان شکن و غیرپیمان شکن تفاوت وجود داشت (006/0>P). همچنین بین نگرش صمیمانه در گروه پیمان شکن و غیر پیمان شکن تفاوت معناداری وجود داشت (024/0>P). همچنین، طرحواره های شناختی را در گروه مردان پیمان شکن می تو ان از طریق نگرش های صمیمانه پیش بینی کرد (0001/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که مردان پیمان شکن احساس نیاز به صمیمت بیشتری را در رابطه زوجی خود دارند و چنانچه احساس به صمیمت در رابطه زوجی برآورده نشود به احتمال بیشتری اقدام به رابطه خارج از ازدواج خواهند کرد.
    کلیدواژگان: نگرش صمیمانه، طرحواره اولیه ناسازگار، پیمان شکنی
  • زهرا مددخانی، منصوره نیکوگفتار، مریم کرامتکار صفحه 24
    مقدمه
    پرستاران، در مواجهه با خطرات و موقعیت های تهدید کننده، به مهارت های گوناگونی جهت تصمیم گیری صحیح و به موقع نیازمند می باشند که از جمله این مهارت ها، هوش هیجانی و تفکر انتقادی می باشد.
    هدف
    این مطالعه، با هدف تعیین هوش هیجانی و گرایش به تفکر انتقادی پرستاران بر حسب ویژگی های جمعیت شناختی انجام شد.
    روش
    در این مطالعه مقطعی توصیفی-تحلیلی، 130 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر قزوین به روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. اطلاعات لازم با استفاده از مقیاس صفت فراخلقی و پرسشنامه گرایش به تفکر انتقادی کالیفرنیا جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون دقیق فیشر و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    67% (86 نفر) پرستاران هوش هیجانی متوسط و 78% (100نفر) تفکر انتقادی متزلزل داشتند. از میان ویژگی های جمعیت شناختی مورد مطالعه، سن، سابقه کار و تحصیلات پدر با هوش هیجانی رابطه معنی دار آماری داشت (012/0p=)، (01/0p=) و (047/0p=). در میزان گرایش به تفکر انتقادی شرکت کنندگان از نظر ویژگی های جمعیت شناختی تفاوت آماری معنی دار وجود نداشت جز در مورد تحصیلات مادر که این ارتباط از نظر آماری معنی دار بود (018/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به سطح هوش هیجانی متوسط و گرایش به تفکر انتقادی متزلزل در پرستاران مورد مطالعه، ارتقا این مهارت ها در جامعه پرستاران لازم و ضروری به نظر می رسد که این موضوع به بحث گذاشته شد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، تفکر انتقادی، پرستار
  • امیر موسی رضایی، طاهره مومنی قلعه قاسمی، نسرین موسی رضایی، مهین معینی، مهناز خدایی صفحه 37
    مقدمه
    افسردگی به عنوان یکی از پرهزینه ترین بیماری های نیروی کار بر روی بسیاری از مولفه
    مقدمه
    افسردگی به عنوان یکی از پرهزینه ترین بیماری های نیروی کار بر روی بسیاری از مولفه ها همچون نحوه حضور در محل کار، غیبت، دقت شخص در انجام وظایف و کارآیی افراد تاثیرگذار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت افسردگی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و ارتباط آن با برخی متغیرهای جمعیت شناختی در سال 1392 اجرا شد.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است که به شکل مقطعی در سال 1392 اجرا شد. نمونه مورد پژوهش در این مطالعه 405 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد افسردگی بک-II بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS v.18 و روش های آمار توصیفی، تی مستقل، ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه با روش گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از میزان شیوع 92/45% افسردگی در نمونه های مورد مطالعه بود که 39/28% افسردگی خفیف، 30/15% افسردگی متوسط و 22/2% افسردگی شدید داشتند. در مطالعه حاضر بین افسردگی با وضعیت تحصیلات (002/0P=) و محل کار (01/0P=) کارکنان دانشگاه ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. لیکن نتایج حاکی از عدم معنی دار شدن ارتباط بین سن، جنس، تاهل، سابقه خدمت و نوع سکونت با افسردگی نمونه های مورد پژوهش بود. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون، میزان تحصیلات بیشترین سهم را در پیش بینی افسردگی کارکنان ایفا می کرد و بعد از آن متغیر محل کار در این پیش بینی قرار گرفت؛ به طوری که این متغیرها بر روی هم 7/25% از واریانس افسردگی کارکنان دانشگاه را تبیین کردند (7/25R2 =).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که افسردگی در کارکنان از شیوع بالایی برخوردار است. با توجه به وجود یافته های متناقض در زمینه ارتباط بین افسردگی با متغیرهای جمعیت شناختی بین یافته های مطالعه حاضر با دیگر مطالعات صورت پذیرفته در این زمینه، طراحی و انجام مطالعاتی با حجم نمونه بالاتر الزامی است.
    کلیدواژگان: افسردگی، اصفهان، کارکنان دانشگاه، متغیرهای جمعیت شناختی، مقیاس افسردگی بک
  • جمیله محتشمی، مهوش صلصالی، مهرنوش پازارگادی، هومان منوچهری، حمید علوی مجد صفحه 46
    مقدمه
    از چالش های نظام آموزش علوم پزشکی، ارزشیابی شایستگی بالینی دانشجویان است. بررسی های جامع پژوهشگران نشان می دهد که هیچگونه ابزار استاندارد مرتبط با ارزشیابی شایستگی بالینی دانشجویان پرستاری بهداشت روانی در داخل کشور طراحی نگردیده است. هدف از این مطالعه طراحی و روان سنجی فهرست وارسی شایستگی بالینی دانشجویان پرستاری بهداشت روانی بود.
    روش ها
    این مطالعه با استفاده از رویکرد روش شناسی انجام شد. شرکت کنندگان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، سرپرستاران و پرستاران بخش های روان پزشکی و دانشجویان پرستاری (کارشناسی و کارشناسی ارشد) دانشگاه های علوم پزشکی منتخب بودند. بر اساس معیارهای ورود، از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف استفاده شد. حیطه های ابزار با استفاده از نتایج بخش اول پژوهش (قسمت کیفی) و مطالعه منابع، طراحی شد. بعد از طراحی اولیه فهرست وارسی مراحل روانسنجی شامل تعیین روایی (محتوا و صوری) و پایایی (همسانی درونی و همبستگی بین مشاهده گران) انجام شد.جهت تحلیل داده ها از آلفای کرونباخ و همبستگی بین مشاهده گران با نرم افزار اس پی اس (نسخه 20) استفاده گردید.
    یافته ها
    «فهرست وارسی شایستگی بالینی دانشجویان پرستاری بهداشت روانی» با 73 گویه طراحی شد. ضریب نسبت روایی محتوا 83/0 و شاخص روایی محتوا 98/0 تعیین گردید. سنجش پایایی با استفاده از همسانی درونی (آلفای کرونباخ) 98/0 و همبستگی بین مشاهده گران 70/0 بود.
    نتیجه گیری
    «فهرست وارسی شایستگی بالینی دانشجویان پرستاری بهداشت روانی» در دو حیطه کلی شایستگی های عمومی و اختصاصی با 73 عبارت طراحی گردید و به نظر می رسدابزار مناسبی جهت ارزشیابی ابعاد مختلف شایستگی بالینی دانشجویان پرستاری بهداشت روانی باشد.
    کلیدواژگان: طراحی، روان سنجی، روایی و پایایی، شایستگی، پرستاری بهداشت روانی، دانشجویان
  • الهام رجبی پور، سادات سید باقر مداح، مسعود فلاحی خشکناب، فرشاد زارعی، فخرالسادات انارکی صفحه 58
    مقدمه
    بیماران استومی با مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی زیادی درگیر هستند. مشکلات باعث اختلال در روند طبیعی کیفیت زندگی آنان شده است. به طوری که با توجه به شرایط خاص خود کیفیت زندگی پایینی را تجربه می کنند. آموزش و مداخلات مناسب می تواند در ارتقا کیفیت زندگی این بیماران تاثیر داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف سنجش تاثیر مصاحبه انگیزشی گروهی بر کیفیت زندگی بیماران دارای استومی دائمی انجام شد.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی دو گروهی قبل و بعد است که با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف بر روی 70 بیمار مبتلا به سرطان روده دارای استومی دائمی در انجمن استومی ایران و درمانگاه جراحی بیمارستان رسول اکرم در سال 1392 انجام شد. مداخله بر اساس کتاب کار عملی مصاحبه انگیزشی با حضور پرستار (پژوهش گر)، روانشناس آگاه به مصاحبه انگیزشی (به عنوان تسهیل گر گروه) و پرستار آشنا به استومی به صورت گروهی در دو گروه 12نفره و یک گروه 11 نفره انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه کیفیت زندگی بیماران استومی شهر هپ بود که قبل و یک ماه بعد از مداخله اندازه گیری شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.20 و آزمون های آماری توصیفی، تی زوجی، تی مستقل و آزمون یومن وایت نی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که مصاحبه انگیزشی، کیفیت زندگی گروه مداخله را در مرحله پس آزمون (سلامت روانی، (0005/0>P)، سلامت اجتماعی (0008/0>P)، سلامت معنوی (003/0>P) و سلامت جسمی(002/0>P)) به طور معناداری افزایش داد. همچنین بین مولفه های سلامت اجتماعی، روانی و معنوی و جسمانی در دو گروه شاهد و مداخله تفاوت معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با اجرای «مصاحبه انگیزشی گروهی» تفاوت معنی داری در نمره کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان روده دارای استومی دائمی ایجاد شد. به طوری که اجرای این روش با بهبود کیفیت زندگی بیماران دارای استومی همراه می گردد.
    کلیدواژگان: مصاحبه انگیزشی، استومی دائمی، کیفیت زندگی، پرستاری
  • ندا پروین، لیلا رفیعی وردنجانی، مسعود نیک فرجام، عبدالله محمدی احمد محمودی، فاطمه دریس صفحه 69
    مقدمه
    اسکیزوفرنی بیماری روانی مزمن و ناتوان کننده با درمان های مختلف دارویی و غیر دارویی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر فعالیت های کشاورزی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن انجام شد.
    روش
    این مطالعه، یک مطالعه نیمه تجربی بود که در آن 52 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن واجد شرایط در دو گروه مداخله و شاهد (هر گروه 26بیمار) به شکل تصادفی وارد شدند. مطالعه در بیمارستان روانی سینا انجام شد. مدت مداخله 3 ماه بود. بیماران در گروه شاهد، درمان روتین را دریافت نمودند. بیماران در گروه مداخله علاوه بر درمان روتین در فعالیت کشاورزی شرکت کردند. پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و مقیاس کیفیت زندگی اسکیزوفرنی در ابتدا و پایان مطالعه تکمیل گردید. داده های پژوهش با استفاده از شاخص های آماری توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار و آزمون های آماری تحلیلی مانند تی استیودنت و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    گروه های مورد مطالعه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی و نمره کیفیت زندگی اولیه همسان بودند. در پایان مطالعه، گروه فعالیت کشاورزی، بهبودی معناداری در میانگین کیفیت زندگی نشان داد (001/0p<) اما در گروه شاهد تغییر معناداری مشاهده نشد (05/0
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، کشاورزی، کیفیت زندگی
  • مجید محمود علیلو، مهری اسبقی پور، محمد نریمانی، ناصر آقامحمدزاده صفحه 77
    مقدمه
    دیابت یک بیماری مزمن غدد درون ریز است. ویژگی آن اختلال در سوخت و ساز گلوکز ناشی از تولید یا بهره گیری از هورمون انسولین می باشد. به علاوه تنظیم قند خون و رفتارهای خودمراقبتی در بیماران دیابتی با برخی ویژگی های شخصیتی در ارتباط است. این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین ویژگی های شخصیتی با رفتارهای خودمراقبتی و پیامد درمان در بیماران دیابتی انجام شد.
    روش ها
    روش پژوهش حاضر توصیفی – همبستگی ازنوع پیش بینی بود. جامعه آماری این تحقیق را کلیه ی بیماران دیابتی نوع یک و دو مراجعه کننده به مطب خصوصی درشهرستان تبریز سال (1390) با دامنه سنی 80-30 سال تشکیل می داد که غیر از دیابت بیماری دیگری نداشتند. از زنان و مردان مبتلا به دیابت نوع یک و دو 70 نفر باروش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده عبارت بودند از: پرسشنامه خلاصه ای از رفتارهای مراقبت ازخود برای افراد دیابتی، فرم کوتاه پرسشنامه ویژگی های شخصیتی (Neuroticism Extraversion Openness -Five Factor Inventory)، پرسشنامه محقق ساخته پیامد درمان، که در مورد افراد شرکت کننده اجرا گردید. داده های پژوهش با استفاده از روش های آماری تحلیل رگرسیون چند متغیره مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که از بین ویژگی های شخصیتی با رفتارهای خودمراقبتی و پیامد درمان تنها مولفه باز بودن توانست رفتارهای، رژیم غذایی، ورزش منظم، پیامد ورزش را پیش بینی کند و مولفه عصبیت نیز تغییرات مراقبت از پا و پیامد مراقبت از پا را پیش بینی کرد. مولفه وجدانی بودن نیز پیامد رژیم غذایی راپیش بینی کرد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    از آنجا که میزان وقوع جهانی دیابت به خصوص دیابت شیرین به نحو چشمگیری افزایش یافته است، با توجه به یافته های پژوهش، پیشنهاد می شود برنامه های آموزشی و مداخله ای درارتباط با رفتار خودمراقبتی و برخی از عوامل ویژگی های شخصیتی به خصوص باز بودن و عصبیت و وجدانی بودن که می تواند منجر به ارتقای حس توانایی بیمار به مهار بیماری و پذیرش مسوولیت شود جهت توانمندسازی بیماران ترتیب داده شود.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، دیابت، خودمراقبتی، پیامد درمان
|
  • Mrs F. Seraj, Mrs Sh Nourani, Mr Mt Shakeri Page 1
    Introduction
    The birth of first child is a special course for couples and due to the various challenges faced by the couples in this period the marital satisfaction in couples may reduce. However there is a different potential in couples on how to respond to these changes and in order to determine changes and marital relationship vulnerability in new parents, this study was carried out to determine Correlation between transition difficulty to parenthood and marital satisfaction and its comparison in women with first and second child.
    Methods
    This correlation study was carried out in 120 women, 60 women with first child and 60 other women with two or more children in 2013. Inclusion criteria were: children and women with mental and physical health, age of children between 6 weeks through 6 months. Instruments include: standard transition difficulty to parenthood scale, demographics and Enrich Marital Satisfaction Questionnaire. The data were analyzed using descriptive and inferential statistics (Mann-Whitney test and Pearson and Spearman correlation) and SPSS (version 16).
    Results
    The mean age was 30.49±5.28 year and 75 women (62.5%) had academic education. The results showed no significant difference between two groups in difficult transition to parenthood (p=0.86). Marital satisfaction was not significantly different between two groups (p=0.69). There was an inverse association between transition difficulty to parenthood and marital satisfaction (p<0.001, r=-0.53).
    Conclusion
    According the results, it is necessary to pay attention to the importance of marital satisfaction and probability changes of couple's relationships during transition to parenthood; parents should be aware about it and to remind them these changes were transient and normal; also they should be taught how to manage it.
    Keywords: transition to parenthood, marital satisfaction, women with first child.
  • Mrs A. Koolaee *, Mrs T. Motlagh, Mr A. Esmaili, Mr D. Taghvaee, Mrs M. Rahmatizadeh Page 12
    Introduction
    The infertility is hardest experience in couple’s relationship. The aim of current research is the comparison of early maladaptive schema and intimacy in married men infidelity and non-infidelity.
    Methods
    The sample includes 40 infidelity men and 40 men non-infidelity that were selected through targeting sampling, respectively, in the Karaj city and in 2013. The research instruments were early maladaptive schema and intimacy questionnaires.
    Results
    The findings of current research show that there is a significant difference between intimacy and early maladaptive schema in infidelity and non-infidelity men (p<0.0006). furthermore, there is significant difference between intimacy in two group of participants(P<0.024). In addition, there is a significant between intimacy and early maladaptive schema and it can predict early maladaptive schema through intimacy in this group (p<0.0001).
    Conclusion
    According the results of the present study, males who had extra marital relationship need high level of intimacy in their relationships with their couples. If they did not received enough intimacy from his partner they would be entrance in new relationship. Also, early maladaptive schema has influence on infidelity in men.
    Keywords: Intimacy, early maladaptive schema, infidelity
  • Mrs Z. Madadkhani *, Mrs M. Nikoogoftar, Mrs M. Keramatkar Page 24
    Introduction
    As nurses are exposed to many threatening situations, they need many skills for accurate decision making. One of these skills is emotional intelligence and critical thinking. The purpose of this study was to determine emotional intelligence and critical thinking based on demographic characteristic.
    Methods
    In this study, a cross-sectional descriptive - analytic design was used. A total of 130 nurses working in teaching hospitals in Qazvin participated in the study and the sample was selected by quota sampling (the response rate: 70%). TMMS and CCTDI were used for data collection. The data were analyzed using SPSS16. Fisher’s exact test and Pierson’s Correlation Coefficient was used for data analysis.
    Results
    The majority of nurses had moderate level of emotional intelligence (67%), and level of critical thinking was ambivalence (78%). Among the demographic characteristics of the study, age, work experience and Father's level of education had significant relationship with emotional intelligence (P= 0.012), (P= 0.01) and (P= 0.047). There were no significant differences in critical thinking disposition of participants except Mother's level of education that had significant relationship (P= 0.018).
    Conclusion
    As moderate level of emotional intelligence and ambivalence level of critical thinking in nurses participated in the study, it seems that it is necessary to promote these skills among them. The implications of the research are discussed.
    Keywords: Emotional intelligence, Critical thinking, Nurse
  • Mr A. Musarezaie, Mrs T. Momeni, Ghalehghasemi, Mrs N. Musarezaie, Mrs M. Moeini, Mrs M. Khodaee Page 37
    Introduction
    Depression is one of the most costly diseases of the labor force. Complications of depression has been proved on work absenteeism rates, accurate measurement of individual tasks and Employee Efficiency. This study was conducted with aimed to investigate the depression and its association with demographic variables in the employees of Isfahan University of Medical sciences in 1392.
    Methods
    This is a descriptive - cross-sectional correlation study that was implemented in 1392. 405 employees from Isfahan University of Medical sciences were randomly chosen. Data gathering tool included demographic information form and Beck depression (version-II) questionnaire. The data was analyzed by descriptive statistics, Pearson and Spearman correlation coefficients, student t-Test and Multiple linear regressions with stepwise method applying SPSSv18 software.
    Results
    According to the results of this study 45.92% of the employees were suffering from depression. They were identified as 28.39% with low depression, 15.30% with moderate depression, and 2.22% with severe depression. A significant correlation was found between depression with education level (p=0.002) and work site (p=0.01), but that there was no statistically significant relationship between depression with age, sex, marital status, years of service and type of residence. The results of stepwise regression analysis indicated that the education level in the first model and work site in the second model were regularly the best predictions of the employee's depression, whereas they explained totally 25.7% of the variance of employee's depression.
    Conclusions
    This study showed a high prevalence of depression in employees. Encouraging teamwork, participate the employees in decision-making, supported employment, reduce conflicts and job ambiguities as well as increased job control events with development centers of consultation sessions in university are the helpful measures suggested to control and reduce depression.
    Keywords: Beck depression rate, Depression, Demographic parameters, Isfahan, University employee
  • Mrs J. Mohtashami *, Mrs M. Salsali, Mrs M. Pazargadi, Mr H. Manoochehri, Mr H. Alavi Majd Page 46
    Introduction
    One of the challenges in the medicine education system is evaluation of clinical competency of students. Evaluation of students in clinical education courses sometimes is not following a certain principles and also it is not clear that how much they reach to educational objectives at the end of courses. Aim of this study was developing and psychometric properties assessing psychometric properties of check list of clinical competency in mental health nursing students.
    Methods
    This study was methodological approach. Participants were faculty members, head nurses and nurses who work in psychiatric wards and students (undergraduate and master sciences) of Medical Sciences universities of Iran. Based on entry criteria, sampling approach was depending on objective. Domains of tool developed with use of results of first step of research(qualitative part) in addition to study of valid references this filed. After developing primary check list, stages of psychometric properties including determination of validity(content and facial) and reliability(internal consistency and inter-observer correlation) developed. In order to analyze the data descriptive and analytic statistics with SPSS (20th version) were used.
    Results
    Check list of “Clinical Competency of Mental Health Nursing Students” with 73 items was developed. Content validity ratio was. 83 and content validity index was. 98. Measurment of reliability with the use of internal consistency (Cronbach’s alpha) was. 98 and inter-observer correlation was.70.
    Conclusion
    Check list of “Clinical Competency of Mental Health Nursing Students” in two issues include general and specific competencies with 73 items was developed. It seems for assessment of different dimensions of clinical competencies of mental health nursing students is appropriate tool.
    Keywords: Design, psychometric, reliability, validity, competency, psychiatric nursing, students
  • Mrs E. Rajabipour, Mrs S. Maddah *, Mr M. Falahi Khoshknab, Mr F. Zarei, Mrs F. Anaraki Page 58
    Introduction
    Ostomy patients are involved in physical, emotional, social and many other problems. The problems will disrupt the normal process of living and quality of life. these patients experience Lower quality of life according to their special problems. In this situation the proper training and appropriate interventions can effect on improving the quality of life of these patients. The goal of this study was Determination of the effects of group motivational interviewing and quality of life with a permanent ostomy.
    Methods
    This study is a quasi-experimental study with two groups before and after sampling aimed based sampling on 70 patients with colorectal cancer and permanent ostomy was performed in Ostomy Association of Iran and Surgery clinic of Rasoul Akram Hospital in 2013. Intervention based on practical book of motivational interviewing was performed with a nurse (researcher), psychologist knowledgeable in Motivational interviewing (as a group facilitator) and ostomy nurse in two groups of 12 and a group of 11 patients. The data gathering tool in this study was Quality of Life Ostomy patients Questionnaire of Hope City that was measured before intervention and one month after. Data were analyzed using the software SPSS 20 and Tvsyqy paired t-test, t- test and then analyzed with Mann – Whitney U Test
    Finding
    The results of this study showed that the motivational interviewing significantly increases quality of life of the intervention group in post-test (mental health, (p<0/005), social health (p<0/008), spiritual well-being (p<0/003) and physical health (p<0/002). also there is a significant difference between the intervention and control groups in components of self-esteem, psychological, social and spiritual health.
    Conclusion
    the implementation of “motivational interviewing” makes a significant difference in the quality of life of patients with cancer of colon and permanent ostomy. So implementation of this procedure improves the quality of life of patients with ostomy.
    Keywords: Motivational interviewing, Permanent ostomy, Quality of life, Nursing
  • Mrs N. Parvin *, Mrs L. Rafiee Vardanjani, Mr M. Nikfarjam, Mr A. Mohammadi Ahmad Mahmoudi, Mrs F. Deris Page 69
    Introduction
    Schizophrenia is a chronic and debilitating psychiatric disorder with pharmacologic and non-pharmacologic treatment. The present study aimed to determine the effect of agriculture activity on quality of life in chronic schizophrenic patients.
    Method
    This survey was a quasi- experimental study in which 52 eligible patients with chronic schizophrenia were assigned randomly in intervention and control groups (n=26). The study was conducted in Sina psychiatry Hospital. The intervention period was three months. The patients in control group received routine treatment. The patients in intervention group were participated in agricultural activity in addition to routine treatment. The demographic questionnaire and schizophrenia quality of life scale were completed at the beginning and the end of the study. The research data were analyzed by descriptive statistical indexes including mean, standard deviation and inferential statistical methods like Student t-test and Chi square.
    Results
    The study groups were homogeneous in demographic variables and quality of life scores at the baseline. At the end of study, the agriculture activity group showed significant improvement by mean of quality of life (P< 0.001), but there was no significant change in control group (P>0.05).
    Conclusion
    Regarding to the impact of agricultural activity on improving quality of life in patients with schizophrenia, it seems that this treatment method can be used as part of routine treatment for this patients.
    Keywords: agriculture, quality of life, schizophrenia
  • Mr M. Mahmoud Alilou, Mrs M. Asbaghi *, Mr M. Narimani, Mr N. Agamohammadzadeh Page 77
    Introduction
    Diabetic is one of the important inner disorder that mankind face with it beside arrange (Adjustment) of glucose(Blood Sugar) relation with self-care behavior in diabetic patient some characteristic personality. this research with assigning relation between characteristic and self-care behavior and it`s out come in diabetic to perform.
    Methods
    This research is descriptive correlation from prognosis sort statistical society of this research include type I and II diabetic that they went to clinic private in Tabriz city (2011) from age range from 30-80 that they don`t have any other discos women and men that suffer (type I or II) Diabetes, 70person chose with available sampling useful tools in this
    Method
    brief Questionnaire about self-care in diabetic – short form of Questionnaire – characteristic of personality (NEO-Five Factor Inventory) Questionnaire that made by scholar and outcome of care that is performed for people who participate research paint with statistical analysis regression with several variable discovered.
    Results
    This study showed that among personality characteristics with self protective behaviors’ and remedy result, only the openness parameter could forecated the behaviors’ such as butrition diet and practicing and sport outcome and the anxiety parameter could forecast the changes of foot control and its result, the conscientious parameter also could fore cast the nutrition diet out come. P<0.05
    Conclusion
    since the global incidence of diabetes has increased dramatically, based on findings recommended training and intervention programs in self-care behavior and some personality factors, especially the openness and conscientiousness may cause upgrade to patient s sense of control and acceptance of responsibility is to increasing the empowerment of patients.
    Keywords: Personal characteristics, diabetic, self, care, protective remedy