فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی) - سال ششم شماره 3 (پیاپی 33، امرداد 1383)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال ششم شماره 3 (پیاپی 33، امرداد 1383)

  • 155 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/05/15
  • تعداد عناوین: 16
|
  • روش جراحی «تومورهای دمبلی شکل» مدیاستن
    صفحه 275
    تومورهای دمبلی شکل درون مدیاستن و درون کانال نخاعی اگر چه نادر می باشند لیکن نحوه درمان اینگونه ضایعات مورد اختلاف نظر جراحان قفسه صدری و جراحان اعصاب می باشد. در این مقاله نویسندگان با بررسی گذشته نگر 28 ساله 16 بیمار خود، ضمن تاکید بر کاربرد CT و MRI پیش از عمل جراحی بخصوص جهت نشان دادن وجود و یا عدم وجود گشادی سوراخ مهره ای، انجام عمل توراکوتومی بدون لامینکتومی یا همراه با آن را در یک مرحله توصیه می نمایند.
  • خطر سرطان گردن رحم به دنبال افزایش فاصله بین غربالگری های این سرطان
    صفحه 282
    اگر چه مطالعات کنونی نشانگر این مطلب است که در خانمهای با خطر پایین از نظر سرطان گردن رحم فواصل آزمایش پاپ اسمیر می تواند حتی تا سه سال برسد، اما برای اطمینان از این موضوع در 938،576 خانم جوان تر از 65 سال که دچار تئوپلاسم گردن رحم بوده اند، فواصل زمان انجام آزمایش پاپ اسمیر و اهمیت زمان تکرار آن در تشخیص زود هنگام این نوع نئوپلاسم بررسی شده است.
  • استفاده از برش سینه ای - شکمی برای رزکسیون طرف راست کبد در کارسینوم هپاتوسلولر
    صفحه 292
    در این مقاله نویسندگان دو شکاف زیر دنده ای دو طرفه و توراکوبدومینال راست را برای رزکسیون لوب راست و قسمت فوقانی کبد مقایسه کرده اند و نتیجه گرفته اند که از نظر کاهش خونریزی و دید مستقیم جراح، شکاف توراکوابدومینال روش بهتری است و از نظر عوارض تفاوت چندانی در دو روش وجود ندارد ولی اعمال جراحی وسیع تری را می توان با روش توراکوبدومینال انجام داد.
  • عوامل تعیین کننده پیش آگهی در تشکیل کوله سیستیت گانگرنوز
    صفحه 303
    کوله سیستیت گانگرنوز کی از مشکلات جراحی است که غالبا با مرگ و میر بسیار همراه است. تشخیص آن پیش از عمل جراحی مشکل بوده و درصد کمی از بیماران کوله سیستیت حاد را در بر می گیرد. در مطالعه کنونی ارزش ازدیاد گلبولهای سفید، وجود مایع اطراف کیسه صفرا در سونوگرافی، سونوگرافی کیسه صفرا به طور کلی، تاخیر در عمل جراحی و وجود بیماری های زمینه ای بررسی و با مشاهدات پس از عمل مقایسه شده است.
  • شکستگی هیپ در بیماران بی حرکت
    صفحه 309
    درمان شکستگی های هیپ در بیماران بی حرکت (Immobile) مدتها مورد بحث بوده است. عده ای معتقد به درمان جراحی و گروهی طرفدار درمان غیر جراحی بوده اند. در این مقاله 152 بیمار بی حرکت و روش درمان آنها شرح داده شده است و نتیجه گرفته شده که بی حرکتی قبل از شکستگی در بیمارانی که شکستگی هیپ دارند نمی تواند دلیلی برای درمان غیر جراحی باشد و این بیماران بایستی مانند بیماران متحرک درمان گردند.
  • معالجه بیماری خفیف تا متوسط دریچه آئورت در هنگام گرافت بای پس شریان کرونر
    صفحه 313
    درصدی از بیمارانی که به علت نارسایی عروق کرونر بایستی تحت عمل جراحی قرار گیرند، ضایعه توام دریچه ای در آئورت دارند. با توجه به اینکه این دسته از بیماران ناگزیر هستند. بعدا جراحی دیگری برای ترمیم دریچه آئورت داشته باشند، آیا می توان با در نظر گرفتن طولانی شدن مدت زمان عمل و احتمالا بالا رفتن میزان مرگ و میر هر دو عمل ترمیم عروق کرونر و دریچه آئورت را همزمان انجام داد. گزارش اخیر این دو نوع درمان را مقایسه و مطلعه نموده است.
  • ارزیابی تب پس از عمل: سودمندی و مقرون به صرفه بودن بررسی های معمول تشخیصی
    صفحه 319
    تب بعد از اعمال جراحی شکم از نظر علت و انواع راه های تشخیص مورد توجه قرار گرفته و درباره اینکه کدام یک از راه های تشخیصی، نوع تب و بعد از کدام عمل جراحی عارض بیمار می شود می تواند در روند تشخیص کمک کننده باشند و اینکه چه نوع تبی بایستی مورد بررسی بیشتر قرار گیرد بحث و نتایج بدست آمده از پژوهش اعلام شده است.
  • خطر سکته مغزی در پی جراحی انتخابی عروق، غیر از عروق کاروتید
    صفحه 328
    سکته های مغزی از عوامل شناخته شده و موثر در افزایش میزان مرگ و میر به دنبال اعمال جراحی قلبی و اندآرترکتومی شریان کاروتید می باشند. اثر اینگونه سکته ها بر روی میزان مرگ و میر متعاقب اعمال جراحی سایر عروق بدن مشخص نبوده است. در این مقاله نویسندگان نشان داده اند که سکته مغزی از عوامل موثر در افزایش میزان مرگ و میر و ازدیاد مدت زمان بستری در بیمارانی که تحت اعمال جراحی بر روی آئورت شکمی، بای پس عروق اندامهای تحتانی و آمپوتاسیون های اندام تحتانی قرار گرفته اند، می باشد.
  • تخلیه مجرا به تنهایی برای درمان جراحی کیست کاذب پانکراس در بیمارن مبتلا به پانکراتیت مزمن کافی است
    صفحه 336
    مسئله بررسی خصوصیات آناتومی مجاری پانکراس در نحوه برخورد با کیست های پانکراس نکته ای است که اخیرا مورد توجه قرار گرفته و می تواند شکل درمان را تغییر دهد. در بررسی کنونی ان نحوه تفکر بر روی یکصد و پنجاه بیمار مبتلا به کیست پانکراس مورد توجه قرار گرفته و نتیجه همراه با بحث گروه صاحب نظران عنوان شده است.
  • کولونوسکوپی مجازی با توموگرافی کامپیوتری برای غربالگری از نظر وجود نئوپلاسم کولورکتال در بالغین بدون علامت
    صفحه 349
    در این مطالعه استفاده از کولونوسکوپی مجازی با سی تی اسکن (CT Virtual Colonoscopy) برای غربالگری سرطان روده بزرگ و مقایسه آن با کولونوسکوپی معمولی از نظر دقت، هزینه و ناراحتی بیمار مورد بررسی قرار گرفته و نتایج آن گزارش شده است.
  • تاریخچه عمل سزارین
    صفحه 359
    این مقاله شمه ای از تاریخچه انجام سزارین را بیان می کند و اینکه چگونه این عمل در گذشته توسط ماماها و کشیشان صورت می گرفته است. در حال حاضر با گذشت زمان و پیشرفت های علمی، تکنیک انجام سزارین پیشرفت زیادی نموده است به طوری که امروزه این عمل ساده و در عین حال سالم تلقی می شود. مطالعه این مقاله مسیر پیشرفت آن را بیان می کند.
  • فتق مغبنی مشکلی کهن با راه حل هایی نوین
    صفحه 364
    تاریخچه درمان فتق مغبنی از نظر تکنیک های مختلف درمان و علت انتخاب آنها مورد توجه قرار گرفته و اهمیت فیزیوپاتولوژی ایجاد فتق بررسی و ترمیم با تکنیک های مختلف مقایسه و نتایج حاصل از آن گزارش شده است.
  • نحوه برخورد تشخیصی و درمانی در سرطان هایی با مبدا اولیه ناشناخته
    صفحه 376
    سرطان های متاستاتیک با مبدا نامشخص، 3 درصد کل بدخیمی ها را در انسان شامل می شوند. استفاده از وسایل تشخیصی پیشرفته توانسته است کمک موثری در جهت تشخیص مبدا این نوع سرطان ها باشد. همچنین اثر شیمی درمانی و رادیوترابی در اشکال مختلف آسیب شناسی مورد توجه و بحث قرار گرفته است.
  • نقش میوتومی کریکوفارنژیال در درمان دیور تیکول زنکر
    صفحه 396
    دیورتیکول زنکر از نظر فیزیوپاتولوژی بررسی و استفاده از میرتومی عضله کریکوفارنژیال با و یا بدون برداشتن خود دیورتیکول در درمان آن مورد بحث قرار گرفته و نتایج حاصل از آن بیان شده است.
  • رکتوسیگموییدکتومی ترانس آنال اولیه در درمان بیماری هیرشپرونگ نتایج نخستین در 33 مورد
    صفحه 405
    برداشتن مخاط و استفاده از آستین عضله ای و انجام رکتوسیگموئیدکتومی ترانس آنال در درمان بیماری هیرشپرونگ مورد بررسی قرار گرفته، تکنیک عمل به طور کامل بیان و نتایج اعلام شده است.
  • سرطان پستان در نوجوانان و زنان جوان
    صفحه 411
    اگر چه بروز سرطان پستان در زنان زیر 35 سال نادر بوده لیکن متاسفانه دارای پیش آگهی بسیار وخیمتر می باشد. این نوع سرطان در این گروه سنی از نظر آسیب شناختی کم تمایز یافته، با استروژن رسپتور منفی و متجاوز به عروق خونی و لنفاوی می باشد. در این مطالعه، مشکلات تشخیصی و درمانی سرطان پستان در این گروه سنی از جهات مختلف مورد بررسی قرار گرفته و نتایج آن بیان شده است.