فهرست مطالب

گیاه و زیست بوم - پیاپی 39 (تابستان 1393)

فصلنامه گیاه و زیست بوم
پیاپی 39 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • گیاه شناسی
  • علی اکبر گودرزیان*، بهاره گودرزی صفحه 3
    زیتون با نام علمی Olea europaeaL.)) درختی همیشه سبز از خانواده (Oleaceae) می باشد. در سال 1384-1385 آزمایشی به منظور بررسی اثرات گرده افشانی و جهت شاخه و اثرات متقابل این تیمارها بر کمیت و کیفیت میوه دو رقم زیتون زرد و ماری در منطقه دشت خاک داراب فارس انجام گرفت. این آزمایش با 3 تیمار گرده افشانی شامل خود گرده افشانی، گرده افشانی آزاد و گرده افشانی توسط باد بدون دخالت حشرات گرده افشان با استفاده از تور در چهار جهت اصلی درختان زیتون ارقام زرد و ماری در قالب طرح فاکتوریل با پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار به مورد اجرا گذاشته شد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که گرده افشانی آزاد نسبت به خود گرده افشانی باعث افزایش عملکرد محصول در سطح 1 در هر دو رقم گردید. در تیمار خود گرده افشانی تولید میوه های بکرزا و غیرطبیعی افزایش نشان داد که سبب کاهش عملکرد و کیفیت میوه های تشکیل شده نسبت به تیمار گرده افشانی آزاد گردید. آنالیز واریانس عملکرد ارقام حاکی از تفاوتهای ژنتیکی بین ارقام حاکی از توان تولید محصول بود. مقایسه تیمار گرده افشانی آزاد و گرده افشانی باد بدون دخالت حشره معنی دار نشد، بالاترین درصد گل کامل در سمت جنوبی و کمترین آن درسمت شمالی درخت قرار دارد، افزایش گل کامل در سمت جنوبی درخت باعث افزایش تشکیل میوه اولیه شد، اما بعد ازریزش های اولیه و ثانویه تفاوت معنی داری در میوه تشکیل شده نهایی مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: بیولوژیکی، گرده افشانی، عملکرد، کمی، کیفی، زیتون
  • گیاهان دارویی
  • عباس سامی، عبدالحسین ابوطالبی*، عبدالحسین محمدی صفحه 19
    به منظور بررسی اثر اسانس گیاهان دارویی رازیانه و مرزه بر افزایش عمر پس از برداشت و کاهش فساد سیب گلدن دلیشز در پس از برداشت، این آزمایش در قالب طرح پایه کامل تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار برای هر تیمار اجرا شد. تیمارها شامل شاهد (میوه های آلوده به اسپور قارچ Penicillium expansum بدون تیمار) و غوطه وری میوه های زخمی و آلوده به اسپور قارچ در محلول های حاوی اسانس رازیانه و مرزه در غلظت های 400، 800 و 1200 میلی گرم در لیتر به مدت 5-3 دقیقه بود. پس از اعمال تیمارها، میوه ها در سردخانه به مدت 3 ماه نگه داری شدند. فاکتورهای مورداندازه گیری شامل درصد پوسیدگی، درصد کاهش وزن، درصد مواد جامد محلول، pH عصاره میوه، اسیدیته آب میوه، نسبت قند به اسید، درصد کاهش اسید کل، درصد افزایش مواد جامد محلول و درصد افزایش pH عصاره میوه بودند. براساس نتایج، کمترین درصد کاهش وزن، بیشترین میزان قند و نسبت قند به اسید در تیمار رازیانه 800 میلی گرم در لیتر مشاهده شد. درصد پوسیدگی در تیمار اسانس هر دو گیاه با اختلاف معنی دار کمتر از شاهد بود. میزان مواد جامد محلول در طول انبارداری افزایش یافت. هرچه غلظت اسانس گیاهان دارویی زیادتر گردید، درصد پوسیدگی و مواد جامد محلول کاهش ولی درصد کاهش وزن افزایش یافت. بیشترین میزان نسبت قند به اسید به ترتیب در تیمار رازیانه 800 و 1200 میلی گرم در لیتر مشاهده شد.
    کلیدواژگان: سیب، عمر پس از برداشت، اسانس مرزه، اسانس رازیانه
  • محیط زیست
  • نعیمه کاظم فرحزادی*، فرهنگ مراقبی، یونس عصری، غلامرضا بخشی خانیکی صفحه 27
    اسطوخدوس گیاهی دارویی از تیره نعنائیان است که امروزه به عنوان گیاه زینتی در شهرها کاشته می شود. باتوجه به گرایش مردم در استفاده از گیاهان دارویی لازم بود بررسی گردد آیا گیاهان کاشته شده در مناطق شهری همان خواص گیاهان طبیعی را دارند یا به علت آلودگی هوای شهری برخی از خواص آنها تغییر می کند. عصاره این گیاه برروی چهار باکتری EScherichia coli، Seudomonas aeruginos،Bacillus cereus، aureus Staphylococcus در دو غلظت متفاوت و با دو روش عصاره گیری آبی و متانولی در دو منطقه پاک و آلوده بررسی گردید. همچنین در این طرح خواص ضدمیکروبی اسانس اسطوخدوس با دو آنتی بیوتیک جدید سفتی زوکسیم (CT) وسیپروفلوکسازین (CP) مقایسه شد. نتایج نشان داد که عصاره های آبی سر شاخه های گل دار گیاه اسطوخدوس در دو منطقه هوای پاک و منطقه هوای ناپاک تهران فاقد فعالیت ضدمیکروبی هستند. عصاره متانولی سرشاخه های گل دار گیاه اسطوخدوس درمنطقه ناپاک فاقد فعالیت ضدمیکروبی هستند اما در منطقه پاک اثر بخش بوده اند. بنابراین باید به مردم هشدار داده شود که گیاهان اسطوخودوس کاشته شده در مناطق با هوای آلوده تهران (خیابان - پارک - منازل) صرفا گیاه زینتی بوده و ارزش دارویی ندارند.
    کلیدواژگان: گیاهان دارویی، اسطوخدوس، آلودگی هوا، خواص ضدمیکروبی، باکتری، آنتی بیوتیک
  • مسعود زاده باقری*، فرناز حیدریان، عبدالحسین ابوطالبی جهرمی صفحه 37
    آگاهی از زمان بلوغ از جنبه های مختلف ازجمله تعیین زمان مناسب برداشت حائزاهمیت می باشد. آلو میوه ای است که سریع فاسد شده و براساس نوع رقم ممکن است که زندگی تجاری بین 6-2 هفته داشته باشد. استفاده از انبار سرد یکی از ابزارهای مهم برای به تاخیرانداختن تغییرات پس از برداشت در میوه ها محسوب می شود. به منظور بررسی اثر زمان برداشت بر طول مدت انبارداری و ویژگی های کمی و کیفی آلو رقم سانتارزا، آزمایشی به صورت فاکتوریل (فاکتور A با 3 سطح، روزهای بعد از تمام گل و فاکتور B با 2 سطح، مدت زمان انبارداری) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. صفات کمی و کیفی بررسی شده در این پژوهش شامل ترکیبات فنولیک، پکتات کلسیم، پکتین،pH، مواد جامد محلول (TSS)، پتاسیم، ویتامین ث و وزن میوه در سه زمان برداشت مختلف و همچنین این صفات در شروع، پایان و در خلال یک دوره 40 روزه انبارداری بررسی و ارزیابی شدند. نتایج حاصل از این بررسی ها نشان داد، درصورتی که برداشت رقم موردنظر، 115 روز بعد از تمام گل انجام گیرد، می تواند تا 40 روز طول مدت انبارداری را با دمای پایین تحمل کرده و ویژگی های کمی و کیفی خود را حفظ یا بهبود بخشد و همچنین با افزایش دوره انبارداری میزان ترکیبات فنولیک کاهش یافت.
    کلیدواژگان: آلوسانتارزا، بلوغ، پس از برداشت، ترکیبات فنولیک
  • فیزیولوژی
  • فریبا ابتهاج*، یونس مستوفی، روح انگیز نادری، سپیده کلاته جاری صفحه 53
    پژوهش حاضر جهت بررسی اثرات تیمار زمانی و تیمارهای شیمیایی جهت افزایش طول عمر گل های بریدنی مریم (Polianthes tuberosa L.) اجرا گردید. آزمایش در دو بازه زمانی 24 و 48 ساعت انجام شد. گل های بریدنی مریم پس از برداشت با ترکیبات نیتریک اکساید و تیدیازورون که هرکدام در چهار غلظت بودند به صورت پالسی تیمار گردیده و سپس به ظروفی حاوی آب مقطر منتقل شدند و آب مقطر که به عنوان شاهد استفاده گردید. تاثیر تیمارهای اعمال شده بر روی طول عمر پس از برداشت و تعدادی از صفات کمی و کیفی مانند درصد باز شدن گلچه ها، وزن تر نسبی، میزان جذب و... موردارزیابی قرار گرفت. براساس نتایج این بررسی اختلاف معنی داری بین تیمارهای زمانی در صفات اندازه گیری شده وجود نداشت. تیمارهای TDZ به میزان 25 و 50 میکرومولار موجب افزایش طول عمر و بازشدن گلچه ها گردیدند. به علاوه تیمار TDZ به میزان 25 میکرومولار موجب حفظ وزن تر نسبی و تیمارهای TDZ به میزان 25 و 50 میکرومولار موجب افزایش میزان جذب گردیدند. با کاربرد NO نه تنها افزایشی در طول عمر گل ها مشاهده نشد بلکه طول عمر آنها کاهش یافت.
    کلیدواژگان: تیمار شیمیایی، طول عمر، گل بریدنی مریم، NO، TDZ
  • سمیه نیک فر*، وحید عبدوسی، ناصر بوذری، مسعودمشهدی بوجار صفحه 65
    میوه های زردآلو رقم شاهرودی 48 تحت تیمار با غلظت های 0 (شاهد)، 5،10 و 15 میلی مولار در زمان تورم جوانه گل، 5 روز بعد از تورم جوانه گل، گلدهی کامل، 5 و 10 روز بعد از گلدهی کامل موردبررسی قرار گرفتند. براساس نتایج حاصل در رقم زودرس شاهرودی 48، مواد جامد محلول و سایر خصوصیات میوه تحت تاثیر کاربرد خارجی پلی آمین ها قرار گرفتند. جهت افزایش قطر پهن میوه تیمار پوتریسین با غلظت 5 میلی مولار و در مرحله 10 روز بعد از گلدهی کامل، قطر باریک میوه تیمار پوتریسین با غلظت 15 میلی مولار و در مرحله 10 روز بعد از گلدهی کامل، میزان آنتوسیانین در مرحله تورم جوانه گل و تیمار پوتریسین با غلظت 15 میلی مولار و وزن میوه در مرحله تورم جوانه گل و تیمار پوتریسین با غلظت 15 میلی مولار بهترین مرحله و تیمار می باشند.
    کلیدواژگان: اسپرمیدین، پوتریسین، رقم شاهرودی 48، زردآلو، مواد جامد محلول
  • غلامرضا میرزایی، داود اکبری نودهی*، فضل شیردل صفحه 75
    فراجاذب یک ماده افزودنی خاک بوده که آب و مواد غذایی را جذب و حفظ می کند و با خاک کشت همراه شده و به رشد مطلوب گیاه، کاهش اتلاف آب و کود کمک می نماید. به منظور بررسی سطوح مختلف مواد فراجاذب رطوبت و غلظت های مختلف کود نیتروژن بر روی نهال تامسون، آزمایش گلدانی در گلخانه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر در قالب طرح اسپلیت پلات با سه تیمار کودی نیتروژن (N1: 100 میلی گرم در لیتر N2: 200 میلی گرم در لیتر N3: 300 میلی گرم در لیتر) و 5 تیمار فراجاذب (تیمارهای فراجاذب به صورت 0، 0/25، 0/5، 0/75 و 1 درصد وزنی و سه تکرار اجرا شد. نتایج آزمایش نشان داد که اثر تیمارهای کودی و مواد فراجاذب رطوبت در سطح احتمال یک و پنج درصد بر جذب عناصر غذایی (نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن، روی، مس و منگنز) معنی دار بوده است. بیشترین تاثیر در جذب عناصر غذایی در مقدار 300 میلی گرم در لیتر نیتروژن و مربوط به تیمار یک درصد وزنی ماده فراجاذب بوده است. نتایج نشان داده است که با افزایش مقدار فراجاذب در خاک ذخیره نیتروژن در برگ افزایش یافته است. دلیل را می توان کاهش آبشویی نیتروژن خاک دانست. کاربرد مواد فراجاذب می تواند سبب صرفه جویی در میزان کودهای معدنی شود. زیرا با افزودن این ماده به خاک مقدار آبشویی بعضی از کودها کمتر و قابلیت جذب نیز بیشتر می گردد.
    کلیدواژگان: فراجاذب رطوبت، نهال تامسون، عناصر غذایی
  • رضا رضایی سوخت آبندانی*، مهدی رمضانی صفحه 85
    به منظور بررسی اثرات اسموپرایمینگ بر صفات جوانه زنی بذر خیار (L. Cucumis sativus)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار در آزمایشگاه اجرا گردید. تیمارها شامل پلی اتیلن گلیکول (PEG6000) با غلظت های 5 و 10 درصد، نیترات پتاسیم (KNO3) با غلظت های 1 و 2 درصد،کلرید پتاسیم (KCl) با غلظت های 2 و 4 درصد و مدت زمان پرایمینگ 6، 12 و 18 ساعت بودند. نتایج نشان داد که حداکثر طول ریشه چه و ساقه چه با پرایم نمودن توسط KCl و PEG به ترتیب با غلظت های 4 و 5 درصد درطی مدت زمان 12 ساعت به دست آمد. اما بیشترین نسبت طولی، نسبت وزن تر و نسبت وزن خشک با پرایم نمودن توسط KNO3 به ترتیب با غلظت های 1 و 2 درصد در مدت زمان های 6 و 18 ساعت به دست آمد. بیشترین و کمترین وزن تر ریشه چه و ساقه چه و وزن تر کل به ترتیب با پرایم نمودن توسط PEG و KNO3 با غلظت های 2 و 5 درصد طی 6 و 18 ساعت حاصل، درحالی که بیشترین درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی با پرایم نمودن KCl و PEG با غلظت های 2 و 5 درصد طی 6 و 12 ساعت حاصل گردید. بنابراین پرایمینگ بذرها با محلول KCl سبب جوانه زنی بهتر و رشد گیاهچه ها درمقایسه با سایر محلول ها شد.
    کلیدواژگان: خیار، پرایمینگ بذر، سرعت جوانه زنی
  • عادل سی و سه مرده_حمید فاتح*_مسعود کریم پور_وریا ویسانی_طاهر محصلی صفحه 101
    پیش تیمار بذر تکنیکی است که به واسطه آن بذور پیش از قرارگرفتن در بستر خود و مواجهه با شرایط اکولوژیکی محیط، به لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آمادگی جوانه زنی را به دست می آورند. این امر می تواند سبب بروز تظاهرات زیستی و فیزیولوژیکی متعددی در بذر پیش تیمار شده و گیاه حاصل از آن گردد. درهمین راستا به بررسی اثرات پیش تیمار بذر بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی دو رقم گندم دیم پرداخته شد. تیمارهای آزمایشی شامل، شاهد (بدون پیش تیمار بذر)، پیش تیمار بذر (با استفاده از مقطر: خیس و خشک کردن بذر با آب مقطر و سولفات روی: در سه غلظت 200، 300 و 400 پی پی ام) و دو رقم گندم دیم (سرداری و آذر 2) بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان اجرا شد. نتایج به دست آمده نشان داد که تیمارهای آزمایشی، اثر معنی داری بر صفات کلروفیل، فتوسنتز، تعرق، CO2زیرروزنه ای، هدایت مزوفیلی، کارایی مصرف آب، آنزیم کاتالاز، آنزیم پراکسیداز و وزن دانه داشتند. پیش تیمار بذر با روی باعث افزایش میزان کلروفیل، فتوسنتز، تعرق، هدایت مزوفیلی، کارایی مصرف آب و وزن دانه در ارقام گندم گردید. در حالی که میزان فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز با پیش تیمار بذر کاهش پیدا کرد. میزان CO2 زیر روزنه ای و کارایی مصرف آب در رقم سرداری بیشتر از رقم آذر 2 بود. هرچند میزان کلروفیل و میزان فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز در برگ های رقم آذر 2 بیشتر از رقم سرداری بود.
    کلیدواژگان: پرایمینگ بذر، پرکسیداز، فتوسنتز، کاتالاز، کلروفیل، گندم دیم
|
  • A.A.Goodarzian *, B.Goodarzi Page 3
    Olive (Olea europaeaL.) is an evergreen plant which belongs to Oleaceae family. In an attempt to investigate the impact of pollination and branch direction as well as the interaction effect of these two treatments on the quality and quantity of fruit in two varieties of yellow and Mary olive in the region of Fars, an experiment was carried out during 2005-2006. The experiment was conducted with three treatments of pollination (i.e. self-pollination, open pollination, and wind pollination without the interference of pollinating insects) in four replications following a randomized complete block design by means of net in four main geographical directions of yellow and Mary olive trees. The results indicated that in comparison to self-pollination, open pollination significantly increased the yield level at P<0.01 in the two cultivars. Self pollination resulted in an increase in the number of parthenogenetic and unnatural fruits which reduced the yield and quality of these fruits in comparison to the open treatment. The variance analysis of yields demonstrated genetic differences between cultivars as an indication of production power. The comparison of open pollination treatment and wind pollination without the interference of pollinating insects was not significant. The highest and the lowest percentages of full flowering were respectively observed in the southern and northern directions. An increase in full flowering in the southern part resulted in an increase in the amount of initial fruit. However, after the primary and secondary flower loss, no significant difference was observed in the final fruit formation.
    Keywords: Biological, Pollination, Yield, Quantity, Quality, Olive
  • A.Sami, A.Aboutalebi *, A.Mohamadi Page 19
    In order to investigate the antifungal effect of fennel and savory essential oil on golden delicious apple’s postharvest life and reduction of decay, this experiment was conducted in complete randomized design (CRD) with seven treatments and four replications. The treatments included: control (fruits inoculated with Pencillium fungi without any treatments), and 3-5 minute dipping in medicinal plant essential oil (Fennel and Summer savory) at the concentrations of 400, 800, and 1200 mg/lit. Treated fruits were stored under cold storage for 3 month. The analyzed factors included: decay and weigh loss percentages, total soluble solid (TSS), juice pH, total acid (TA), TSS/TA ratio, decreasing percent of total acid, and increasing percent of TSS and pH. The results indicated that the minimum percentage of weight loss, the highest value of TSS and TSS/TA ratio were in treatment with Fennel essential oil (800 mg/lit). The percentage of decay in treatments with the essence of both plants was significantly less than the control. The amount of TSS increased during the storage period. Although the percentage of medicinal plants increased, the amount of decay and TSS reduced while the percentage of weight loss increased. The maximum amount of TSS/TA ratio was respectively observed in Fennel essential oil (800 and 1200 mg/lit).
    Keywords: Apple, Postharvest Life, Summer Savory Essential Oil, Fennel Essential Oil
  • N.Kazem Farahzadi*, F.Moraghebi, Y.Asri, G.Bakhshi Khaniki Page 27
    Lavandulais is a medicinal plant which belongs to laminacea species. Nowadays, it is planted as an ornamental plant in cities. Considering the tendency of people in using medicinal plants, it appears essential to investigate the extent to which the plants grown in cities have the same characteristics of the natural plants or some of their properties change due to the air pollution. The extracts of Lavandula against Escherichia coli, Seudomonas aeruginosa, B. subtilis, and S. aureus were investigated at two concentrations in two regions (non-polluted and polluted) using two (Methanol and water) extraction strategies. In addition, the antimicrobial properties of Lavandula essence were compared with two new antibiotics (i.e. Ceftizoxime and Ciprofloxacin). The results indicated that the water extracts obtained from the flowering branches in two polluted and non-polluted areas of Tehran had no antimicrobial activity. The Methanol extract obtained from the flowering branches did not have any antimicrobial activity in the polluted region but was influential in the non-polluted area. Hence, people should be informed on that the Lavandula planted in the polluted areas of Tehran (street, park, and house) are merely ornamental and have no medicinal value.
    Keywords: Medicinal Plants, Lavandula, Air pollution, Antimicrobial Activity, Bacteria, Antibiotics
  • M.Zadeh Bagheri*, F.Heidarian, A.Abutalebi Jahromi Page 37
    Knowing the time of maturity is important for different reasons such as defining the proper time for harvest. Plums are perishable fruits and they may have commercial life span between 2 to 6 weeks depending on their variety. Therefore, one of the tools for delaying postharvest changes, which eventually spoil the product, is using cold storage. In order to explore the effect of harvest time on storage time and the quantitative and qualitative properties of Santa Rosa plums, a factorial (factor A with three levels, days after full bloom, and factor B with two levels, storage time) experiment was carried out in a complete randomized blocks design with three replications. The quantitative and qualitative features studied and assessed included phenolic compounds, pectin, pH, total solid solution (TSS), potassium, C vitamin, and weight. These features were evaluated at three different harvest times, i.e. at the beginning, the end and during the 40 day storage period. The results indicated that if harvest is done 115 days after full bloom, it can sustain 40 days of storage under lower temperatures and enhance quantitative and qualitative characteristics. Also, as the storage period increased, the phenolic compounds level decreased.
    Keywords: Santa Rosa Plum, Maturity, Post Harvest, Phenolic Compounds
  • F.Ebtehaj *, Y.Mostofi, R.Naderi, S.Kalatejari Page 53
    This experiment was carried out to study the effects of time and chemical treatments on increasing the vase life of cut Tuberose (polianthes tuberosa L.) flowers. The investigation was conducted in two time-spans (24 and 48 hours). After the harvest, cut Tuberose flowers were pulsed with Nitric oxide and Thidiazuron in four concentrations and were then transferred to the containers of preservative solution including distilled water (used as control). The effects of the applied treatments on plant life and some of the quantitative and qualitative characteristics such as open florets percentage, relative fresh weight, solution absorbance rate, etc. were evaluated. The results indicated that there was no significant difference between time treatments with respect to the measured characteristics. TDZ treatments (25 and 50 µM) increased vase life and open florets. In addition, 25µM TDZ treatment kept the relative wet weight and 25 and 50µM TDZ treatments increased solution absorbance. However, the application of NO treatment did not increase the vase life of the plant.
    Keywords: Chemical treatment, Vase Life, Cut Flower Tuberose, Nitric Oxide, Thidiazuron
  • S.Nikfar *, V.Abdoosi, N.Bouzari, M.Mashhadi Bojar Page 65
    Shahroodi48 cultivar of apricot was treated with 0 (control), 5, 10, and 15 mmol/lit at different phases, i.e. budding stage, 5 days after the budding Stage, full bloom, 5 days after full bloom, and 10 days after full bloom. The results indicated that in the early season variety of Shahroodi48 cultivar, TSS and other fruit characteristics were affected by Exogenous Polyamines. For increasing fruit wide diameter, Putrescine treatment with 5 mmol/lit (10 days after full bloom stage) is required. Narrow diameter is better increased using Putrescine treatment with 15 mmol/lit and in (10 days after full bloom stage). Anthocyanin and Putrescine (15 mmol/lit) treatments were respectively the best form of treatment for the budding stage and fruit weight in this period. Finally, Putrescine (15 mmol/lit) was the best treatment.
    Keywords: Spermidine, Putrescine, Shahroodi48, Apricot, TSS
  • G.Mirzaei, D.Akbari Noodehi*, F.Shirdel Page 75
    Super-absorber is an additive substance of soil that absorbs and saves water and nutrients, mixes with soil, contributes to appropriate plant growth, and reduces water and fertilizer loss. In order to investigate the impact of various levels of damp super-absorbing materials and different concentrations of nitrogen fertilizer on Thomson young trees, a vase experiment under split plot design and three replications with three fertilizer treatments (N1:100 mg/l of nitrogen fertilizer; N2: 200 mg/l of nitrogen fertilizer, and N3: 300 mg/l of nitrogen fertilizer) and 5 superabsorbing material treatments (0, 0.25, 0.5, 0.75 and 1%) was carried out in the greenhouse of Ghaemshahr Islamic Azad University. The results indicated that fertilizer and damp super-absorbing material treatments (at P<0.01 and P<0.05) significantly influenced the absorption of nutrients (N, P, K, Fe, ZN, Cu, and Mn). The maximum effect of nutrient absorption was observed in 300 mg/l nitrogen which belonged to 1% of super-absorbing material treatment. The results indicated that an increase in the amount of super-absorbing material in soil increases the amount of nitrogen saved in leaves. This can be attributed to the reduction of nitrogen leaching. It can be concluded that super-absorbing materials can economize the application of mineral fertilizers because adding this substance to the soil reduces the leaching of some fertilizers and increases the absorbability.
    Keywords: Super, absorbing, Thomson Young Tree, Nutrients
  • R.Rezaei Sokht Abandani*, M.Ramezani Page 85
    In an attempt to investigate the effect of osmopriming on seed germination characteristics of cucumber (Cucumis sativus L.), a factorial experiment in a completely randomized design with 3 replications was conducted in laboratory. Treatments included: PEG with 5 and 10% concentrations, KNO3 with 1 and 2% concentrations, and KCL with 2 and 4% concentrations and the seed soaking times were 6, 12, and 18 hours. The results indicated that the maximum radicle and shoot lengths were respectively found under KCl 4% and PEG 5% priming treatments and 12-hour time period. The maximum length ratio, dry weight ratio, and fresh weight ratio were respectively obtained from KNO3 1 and 2% priming treatments in 6- and 18-hour periods. The highest and the least radicle, shoot, and total dry weights were respectively obtained from PEG 5% and KNO3 2% treatments in 6- and 18-hour time periods. The highest germination percentage and germination rate belonged to the priming under KCl 2 and PEG 2 and 5% treatments during 6- and 12-hour periods. Therefore, seed priming with KCl better enhances seed germination and seedling growth in comparison to the other solutions.
    Keywords: Cucumber, Seed Priming, Germination Rate
  • A.Siosehmardeh, H.Fateh*, M.Karimpour, W.Weisany, T.Mohasseli Page 101
    Seed priming is a technique through which seeds are physiologically and biochemically prepared for germination before being planted and confronting the ecological conditions of the environment. This can create several biological and physiological attributes in the primed seed and the resulting plant. The present study explored the impact of seed priming on a number of physiological characteristics two cultivars of dry land wheat. The experiment treatments included control (without seed priming), seed priming (hardening: wet and dry seeds with distilled water and zinc sulfate at three concentrations: 200, 300, and 400 ppm), and two cultivars of dry land wheat (Sardari and Azar2). This experiment was carried out in the Faculty of Agriculture at University of Kurdistan, following a factorial completely randomized design, with three replications. The results indicated that the experiment treatments had a significant impact on the chlorophyll, photosynthesis, transpiration, sub-stomata CO2, mesophilic conductivity, water use efficiency, catalase, peroxidase, and seed weight. Priming of seed with zinc increased the amount of chlorophyll, photosynthesis, transpiration, mesophilic conductivity, water use efficiency, and seed weight in wheat cultivars. The activity of catalase and peroxidase enzymes declined with seed priming. Sub-stomata CO2 and water use efficiency in Sardari cultivar were more than Azar2. However, chlorophyll and the activity of catalase and peroxidase enzymes in the leaves of Azar2 cultivar were more than Sardari.
    Keywords: Seed Priming, Peroxidase, Photosynthesis, Catalase, Chlorophyll, Dry Land Wheat