فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال بیست و یکم شماره 3 (پیاپی 60، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/16
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مجید زارع بیدکی، مینا عرب*، محترمه خزاعی، احسان افکار صفحات 274-282
    زمینه و هدف
    گیاه نعناع با نام علمی Mentha spicata L.، از جمله گیاهانی است که اسانس آن مصارف دارویی فراوانی دارد و اثرات ضد باکتریایی آن مورد بحث است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس این گونه خاص نعناع، بر روی 8 سویه استاندارد باکتریایی شامل: اشریشیاکولی، باسیلوس سرئوس، کلبسیلا پنومونیه، پسودوموناس آیروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا فلکسینری و دو گونه سالمونلا بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، با روش میکرودایلوشن براث، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و کشندگی (MBC) اسانس نعناع در برابر این باکتری ها، به دو روش چشمی و کدورت سنجی، توسط دستگاه الایزا ریدر تعیین شد. مراحل آزمایش، سه بار تکرار شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده، میانگین MICاسانس نعناع در بین باکتری های مورد آزمایش، تفاوت معنی داری داشت (p <0.05)؛ به طوری که بیشترین حساسیت نسبت به این اسانس، در باسیلوس سرئوس و کمترین حساسیت در کلبسیلا پنومونیه و استافیلوکوکوس اورئوس وجود داشت. اما از لحاظ آماری، اختلاف معنی داری بین میانگین MBC این اسانس در بین باکتری ها مشاهده نشد (p> 0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اسانس این گیاه، دارای اثرات ضد باکتریایی انتخابی است و پیشنهاد می شود تا به عنوان یک ماده آنتی سپتیک، در صنایع داروسازی و غذایی مورد کاربرد قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نعناع سبز، اسانس، اثر ضد باکتریایی، MIC، MBC
  • محدثه ابوالحسن نژاد، غلامرضا شریف زاده، راحله قاسم زاده، اصغر زربان* صفحات 283-291
    زمینه و هدف
    امروزه معلوم شده است که برخی از ترکیبات طبیعی و سنتتیک، دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشند و در صنایع غذایی اهمیت فوق العاده ای یافته اند. بسیاری از این ترکیبات نیز در محافظت از کبد در مقابل عوامل مخرب، نقش مهمی دارند. هدف از این مطالعه، بررسی خواص آنتی اکسیدانی شربت زرشک و اثر محافظت کنندگی آن در کبد موش های صحرایی آسیب دیده از تتراکلرید کربن بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، ابتدا ظرفیت تام آنتی اکسیدانی شربت زرشک، با استفاده از روش FRAP و محتوی ترکیبات فنولیک با استفاده از روش فولین سیوکالتو، تعیین و ظرفیت خنثی سازی رادیکال آزاد نیز با استفاده از روش DPPH، در نمونه های شربت زرشک، مورد بررسی قرار گرفت. 66 سر موش صحرایی، در 11 گروه، مورد مطالعه قرار گرفتند. شربت زرشک با دوزهای 1، 4 و 20 درصد، به مدت 4 هفته به موش ها خورانده شد. سطوح سرمی آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آلکالن فسفاتاز (ALP)، بیلی روبین توتال و بیلی روبین مستقیم اندازه گیری شد؛ سپس داده های به دست آمده، با استفاده از آزمون آنالیز واریانس و تست توکی، به کمک نرم افزار SPSS (ویرایش 15) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    شربت زرشک، خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی را با استفاده از روش FRAPنشان داد (233/5±1764/8). در روش DPPH، نتایج حاکی از آنست که شربت زرشک، توانایی مهار رادیکال آزاد DPPH را در میانگین 18/3±32/2 دارد؛ همچنین نتایج حاصل از آزمایش فولین سیوکالتو، وجود ترکیبات پلی فنول در سطح 118/1±457/4 را به اثبات رساند. تیمار با تتراکلریدکربن در دوزهای مختلف زرشک، 4 هفته بعد از مداخله، سطح سرمی آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز سرم موش های صحرایی را به طور معنی داری (P≤0.01) نسبت به گروه های شاهد و گروه های تیمارنشده افزایش داد؛ همچنین استفاده از شربت زرشک، منجر به کاهش پارامترهای مورد مطالعه نگردید.
    نتیجه گیری
    شربت زرشک احتمالا نمی تواند از کبد موش های صحرایی در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از تتراکلریدکربن محافظت نماید و شاید اثرات پراکسیدانی نیز داشته باشد.
    کلیدواژگان: شربت زرشک، آنتی اکسیدان، ترکیبات فنولیک، DPPH، کبد، موش های صحرایی
  • محمد صدیق عطایی بجد، راضیه حنفی بجد، ملکناز قناد کافی، محمدحسن نمایی* صفحات 292-299
    زمینه و هدف
    در منابع طب سنتی، آثار بی شماری از جمله اثر ضد باکتریایی برای عصاره گل سرخ (گلاب) ذکر شده است؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ضد میکروبی چند گلاب صنعتی موجود در بازار و عصاره آبی گل سرخ و مقایسه آن با روغن گل سرخ انجام شده است.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، اثر ضد میکروبی پنج نوع گلاب صنعتی استاندارد موجود در بازار با غلظت های 1، 10، 25، 50، 75 و100 درصد، عصاره آبی گل سرخ با غلظت های 0/2، 2، 5، 10، 15 و mg/ml20 و روغن گل سرخ با غلظت های 10، 5، 2/5، 1 و μl/ml1/0 بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس فکالیس، اشریشیاکلی و پسودوموناس آئروژینوزا و مخمر کاندیدا آلبیکنس، به روش براث میکرو دایلوشن بررسی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، هیچ کدام از غلظت های گلاب، رشد هیچ یک از میکروارگانیسم های مورد مطالعه را مهار نکرد. عصاره گل سرخ و روغن گل سرخ، هیچ کدام اثر مهاری بر روی پسودوموناس آئروژینوزا نداشت. حداقل غلظت مهاری عصاره گل سرخ در استافیلوکوکوس اورئوس mg/ml8، اشریشیاکلی و انتروکوکوس فکالیس mg/ml6 و کاندیدا mg/ml4 به دست آمد؛ همچنین حداقل غلظت مهاری روغن گل سرخ نیز در استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی μl/ml10، انتروکوکوس فکالیس μl/ml5 و کاندیدا μl/ml1 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، می توان از اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی عصاره آبی گل سرخ و روغن گل سرخ برای کنترل عوامل عفونی بهره برد.
    کلیدواژگان: اثرات ضد میکروبی، گلاب، عصاره گل سرخ، روغن گل سرخ
  • سیما نصری، محسن ناصری*، مریم مجد برزکی صفحات 300-311
    زمینه و هدف
    هیپرآلژزی، یکی از علائم بارز نوروپاتی ناشی از دیابت محسوب می شود. در این بررسی، اثر بی دردی عصاره هیدروالکلی گیاه Aسعد کوفی در موش های صحرایی دیابتی ارزیابی شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، موش ها در هرگروه به هفت زیرگروه شامل گروه های: کنترل، دریافت کننده عصاره mg/kg100، دیابتی، دیابتی دریافت کننده سدیم سالیسیلات (کنترل مثبت) و 3 گروه دیابتی دریافت کننده عصاره (دوزهای mg/kg1، mg/kg10، mg/kg100) تقسیم شدند. دوزهای مختلف عصاره، یک هفته پس از القای دیابت، به صورت داخل صفاقی و به مدت 2 هفته تجویز شدند؛ سپس میزان درد حرارتی، با استفاده از آزمون غوطه وری دم و میزان درد شیمیایی در آزمون فرمالین و اسیداستیک، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    عصاره سعد، هر دو فاز درد ناشی از فرمالین را به صورت وابسته به دوز کاهش داد و در دوزهای mg/kg10 و mg/kg100، به صورت معنی داری باعث کاهش میزان درد در هر دو فاز شد(به ترتیب P<0.01 و P<0.001). در آزمون غوطه وری دم، درمان با عصاره، به صورت وابسته به دوز موجب افزایش معنی دار زمان تاخیر در بیرون کشیدن دم از آب داغ در مقایسه با گروه دیابتی فاقد تیمار شد(001/0P< و 01/0P< و 05/0P<). در آزمون اسیداستیک، درمان با عصاره، به صورت وابسته به دوز باعث کاهش معنی دار تعداد انقباضات شکمی در مقایسه با گروه دیابتی فاقد تیمار شد(001/0P<).
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره سعد به مدت 2 هفته، موجب افزایش تحمل درد حرارتی و کاهش احساس درد شیمیایی در مدل تجربی دیابت قندی می شود و شاید بتواند به عنوان یک درمان کمکی در هیپرآلژزی دیابتی مطرح شود.
    کلیدواژگان: سعد کوفی، دیابت قندی، درد، موش صحرایی
  • جواد بهارآرا*، ناصر مهدوی شهری، نسیم شاددل صفحات 312-323
    زمینه و هدف
    ترمیم زخم، فرایندی فعال و پیچیده است که تا حدود زیادی سلامت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد؛ از این رو، شناسایی ترکیبات جدید طبیعی برای تسریع روند بهبود زخم حائز اهمیت می باشد. در مطالعه حاضر، اثر عصاره الکلی ستاره شکننده خلیج فارس بر ترمیم زخم موش کوچک آزمایشگاهی نژاد بالب سی بررسی شده است.
    روش تحقیق: در این پژوهش تجربی، تعداد 40 سر موش کوچک آزمایشگاهی، به طور تصادفی در 4 گروه مساوی کنترل، کنترل مثبت (تیمار با عسل)، کنترل منفی (تیمار با سرم فیزیولوژیک) و تجربی (تیمار با عصاره متانولی 1% ستاره شکننده) قرار گرفتند. در نمونه های همه گروه ها، در ناحیه پشت گردن، یک زخم دایره ای شکل به قطر 6 میلی متر ایجاد شد؛ سپس گروه ها به مدت 12 روز تحت تیمار موضعی قرار گرفتند. در روزهای3، 6، 9 و 12، از زخم های در حال ترمیم، نمونه برداری انجام شد و با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت. اطلاعات کمی حاصل، توسط نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و با کمک آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و تست تعقیبی توکی، در سطح p<0.05 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    روند تشکیل سلول های التهابی (در روز 12)، ضخامت اپی تلیوم (در روز 6(و تراکم عروق خونی (در روز 6 و 9 پس از بهبود زخم)، در گروه تجربی افزایش معنی داری نسبت به گروه های کنترل و کنترل منفی نشان داد، اما گروه تجربی و کنترل مثبت، در روزهای فوق الذکر اختلاف معنی داری با هم نداشتند.
    نتیجه گیری
    عصاره ستاره شکننده خلیج فارس، باعث تسریع روند ترمیم زخم های پوستی شده و از این لحاظ، تاثیر آن شبیه به تاثیر عسل می باشد.
    کلیدواژگان: ترمیم، ستاره شکننده، خلیج فارس، موش
  • طوبی کاظمی*، امیرعلی قهرمانی، غلامرضا شریف زاده، سیده سعیده هاشمی صفحات 324-331
    زمینه و هدف
    امروزه، بیماری های قلبی- عروقی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و از علل مهم مرگ و میر به شمار می روند. با توجه به نقش عوامل خطر قلبی در ایجاد این بیماری ها و شروع پدیده آترواسکلروز از دوران کودکی، این مطالعه به منظور بررسی تاثیر آموزش برنامه قلب سالم بر آگاهی و نگرش دانش آموزان مقطع راهنمایی شهر بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه نیمه تجربی از نوع قبل و بعد، بر روی 395نفر از دانش آموزان پایه اول راهنمایی شهر بیرجند که به روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. پرسشنامه خودساخته، بر اساس اهداف، تهیه و پس از تایید روایی و پایایی آن، در دو مرحله قبل و بعد از آموزش تکمیل شد. این آموزش ها به صورت سخنرانی و پرسش و پاسخ، به مدت سه ماه، هر هفته یک جلسه و هر جلسه به مدت یک ساعت ادامه داشت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و آزمون t-test زوج شده در سطح 0/05=α تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    این مطالعه بر روی 395دانش آموز پایه اول راهنمایی شهر بیرجند با میانگین سنی0/57±12/48 سال شامل: 181 (45/8%) دانش آموز پسر و 214 (54/2%) دانش آموز دختر انجام شد. میانگین نمره کل آگاهی در زمینه عوامل خطرساز بیماری های قلب و عروق، قبل از آموزش 21/3±26/8 بود که بعد از آموزش به 3/77±9/31 افزایش یافت (P<0.001). میانگین نمره نگرش نیز بعد از آموزش از 4/93±38 به 5/78±39/1افزایش یافت (P<0.001).
    نتیجه گیری
    از آنجا که تاثیر آموزش بر ارتقای سطح آگاهی و نگرش دانش آموزان تایید گردید، اجرای برنامه های آموزش قلب سالم به عنوان یک اولویت آموزشی در مدارس، می بایست مورد توجه مسئولین و مدیران بهداشتی و آموزشی استان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش، قلب و عروق، آگاهی، نگرش، دانش آموزان
  • سهیلا رحیمی فردین*، معرفت سیاه کوهیان، بابک نخستین روحی، حسن فرهادی، نسرین شهروان، ظریفه حسن زاده صفحات 332-340
    زمینه و هدف
    استرس اکسایشی، منشا بسیاری از بیماری ها به ویژه در افراد چاق است. امروزه محققین برای جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد، بر مصرف آنتی اکسیدان های گیاهی به ویژه پلی فنول ها متمرکز شده اند؛ از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مصرف بلندمدت مکمل انار بر ظرفیت آنتی اکسیدان تام و پراکسیداسیون لیپیدی در مردان دارای اضافه وزن انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه، 20 نفر مرد دارای اضافه وزن، در یک طرح نیمه تجربی دوسوکور، به صورت تصادفی در دو گروه مکمل انار (200 میلی گرم) و شبه دارو قرار گرفتند و به مدت دو ماه به صورت سه جلسه در هفته با شدت 70 درصد Vo2max دویدند؛ سپس نمونه های خون وریدی (قبل، بعد از 4 و 8 هفته) از آنها برای اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و پراکسیداسیون لیپیدی گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده های آماری، از نرم افزار SPSS (ویرایش 20) و روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.
    یافته ها
    غلظت مالون دی آلدئید، پس از 8 هفته در گروه مکمل در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت (P=0.016)، اما شاخص TAC در هیچ کدام از گروه ها در مراحل مختلف معنی دار نشد (P=0.72).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق، شاید بتوان گفت که مصرف مکمل انار طی هشت هفته فعالیت ورزشی، در کاهش مالون دی آلدئید ناشی از پراکسیداسیون چربی در افراد چاق موثر می باشد.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، مکمل بلندمدت انار، استرس اکسایشی، آسیب لیپیدی
  • حسین بیدختی*، نصرت ریاحی نیا صفحات 341-351
    زمینه و هدف
    با توجه به انتشار روزافزون مقالات در مجلات دارای رتبه علمی- پژوهشی در کشور و اهمیت صحت نگارش آنها در تولید و انتقال دانش در حوزه علوم پزشکی، این مطالعه به منظور بررسی کیفیت نگارش مقالات در مجله علمی-پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام گرفت.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، کیفیت نگارش اجزای مختلف مقالات اصیل پژوهشی منتشرشده در مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 1391، در مراحل قبل از فرآیند داوری و بعد از انتشار، با استفاده از فرم ارزیابی و با کمک 84 شاخص ساختاری و نگارشی، با کمک مقیاس پنج نمره ای لیکرت، ارزش گذاری و مقایسه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و با کمک آزمون های آماری تی یک نمونه ای و تی زوجی، در سطح معنی داری 0/05>P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بررسی 46 مقاله اصیل پژوهشی نشان داد، میانگین نمره کل کیفیت نگارش مقالات، در نسخه اولیه 0/54±3/36 و در نسخه چاپ شده 0/28±4/23 بود که در حد متوسط به بالا می باشد. مقایسه میانگین نمره هر بخش، بین نسخه اولیه و چاپ شده نشان داد که کیفیت نگارش همه بخش های مقاله، در طی فرایند داوری و ویراستاری بهتر شده است (0/001>P).
    نتیجه گیری
    فرایند داوری، موجب ارتقای کیفیت نگارش مقالات به ویژه در قسمت های عنوان، شیوایی و تناسب متن و یافته ها می شود. از آنجایی که گزارش صحیح تحقیقات، منجر به انتقال اطلاعات صحیح به متخصصان و پژوهشگران می شود، می توان اقدامات انجام شده در مجله مذکور را مفید و ارزشمند ارزیابی کرد.
    کلیدواژگان: مقالات علوم پزشکی، تحلیل کیفیت، فرآیند داوری، نگارش مقالات
  • میترا مودی*، غلامرضا شریف زاده، فاطمه رخشانی زابل صفحات 352-361
    زمینه و هدف
    فعالیت فیزیکی به عنوان یک رفتار بهداشتی موثر، نه تنها از بسیاری از مشکلات بهداشتی پیشگیری می کند، بلکه می تواند سبک زندگی سالم را نیز ارتقا دهد. یکی از الگوهایی که به تبیین رفتار فعالیت فیزیکی می پردازد، الگوی فرانظری می باشد. مطالعه حاضر، با هدف بررسی عوامل موثر بر رفتار فعالیت فیزیکی بر اساس الگوی فرانظری در کارکنان دانشگاه های بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، تعداد 200نفر از کارکنان حوزه معاونت آموزشی و تحقیقات دانشگاه های بیرجند، به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و سازه های مدل فرانظری بود که به روش خودگزارش دهی تکمیل گردید. روایی پرسشنامه ها، از طریق بررسی روایی صوری و محتوایی توسط اساتید و پایایی پرسشنامه از طریق محاسبه آلفای کرونباخ و تعیین ضریب همبستگی به روش آزمون-بازآزمون تایید شد. داده های گردآوری شده، وارد نرم افزار SPSS (ویرایش 16) شد و توسط آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، کروسکال والیس و تست تعقیبی توکی، در سطح معنی داری 0/05>α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 8/9±36/9 بود. از 200 شرکت کننده، 90 نفر (45%) مرد بودند. 14% از شرکت کنندگان در مرحله پیش تفکر، 28% در مرحله تفکر، 29% در مرحله آمادگی، 7/8% در مرحله عمل و 21/2% در مرحله نگهداری رفتار فعالیت فیزیکی قرار داشتند. نتایج آزمون آنالیز واریانس، اختلاف آماری معنی داری را بین مراحل تغییر رفتار فعالیت فیزیکی با منافع درک شده، توازن در تصمیم گیری، فرآیندهای تغییر و خودکارآمدی نشان داد (0/001>P).
    نتیجه گیری
    اغلب کارکنان مورد بررسی، زندگی بی تحرکی داشتند که نشان می دهد، مداخلات برنامه ریزی شده برای ارتقای فعالیت فیزیکی کارکنان مورد نیاز می باشد. در این زمینه، استفاده از مداخلات مبتنی بر مدل فرانظری می تواند کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: مدل فرانظری، مراحل تغییر، فعالیت فیزیکی، کارکنان
  • وحیده ابوالحسن نژاد، بی بی نرگس معاشری*، منصور سلطانی، فائزه شیرازی صفحات 362-369
    زمینه و هدف
    سر و صدا که شایع ترین منبع استرس زای محیطی به شمار می رود، اثرات روان شناختی و فیزیولوژیکی مخربی بر انسان دارد. این پژوهش با هدف تعیین منابع صدا و سنجش آن در بخش مراقبت های ویژه عمومی بیمارستان ولیعصر بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، تراز معادل صوت 15 دقیقه ای و ماکزیمم و مینیمم تراز صدا، در تمامی شیفت ها، در 5 ایستگاه و در قسمت های مختلف بیمارستان شامل: ورودی، ایستگاه پرستاری، اتاق استراحت و قسمت های بستری، مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار Excel و SPSS (ویرایش13)، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین کلی تراز صوت در بخش مراقبت های ویژه عمومی، معادل 1/6±60/9 دسی بل بود که بیشتر از حد مجاز تعیین شده است. میانگین مقادیر ماکزیمم صوت 2±82/5 دسی بل و بالاترین میزان آلودگی صدا در ایستگاه پرستاری به دست آمد. تفاوت مقادیر تراز صدا در ماه های مختلف و در بیماران با درجه هوشیاری متفاوت، (P < 0.001 و 0/045=P) و ارتباط آن با تعداد ونتیلاتورهای مورد استفاده (0/005=P)، معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    بالابودن میزان آلودگی صدا، می تواند سلامتی پرسنل در دراز مدت و بهبودی بیمار را با مشکلاتی همراه سازد. با توجه به اینکه ایستگاه پرستاری، بالاترین تراز صدا را به خود اختصاص داده و انجام فعالیت های مختلف توسط پرسنل، مهمترین عامل ایجاد آلودگی در بیمارستان می باشد، ضروری است تا آموزش های لازم در ارتباط با نحوه صحیح انجام کار، برای ایجاد یک محیط آرام و کم سر و صدا صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: سنجش صدا، بخش مراقبت های ویژه، ماکزیمم صوت
  • فاطمه طاهری، طوبی کاظمی*، طاهره انصاری نژاد، غلامرضا شریف زاده صفحات 370-376
    زمینه و هدف
    چاقی، یک بیماری چندعاملی است که عوامل مختلف محیطی و ژنتیکی در آن نقش دارند. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان و ارتباط آن با چاقی والدین در بیرجند بود.
    روش تحقیق: این مطالعه مقطعی، در سال 1388، روی 500 کودک 2 تا 5 ساله مهدکودک های شهر بیرجند که به روش سرشماری انتخاب شده بودند و نیز روی والدین آنها انجام شد. قد و وزن کودکان و والدین آنها، به روش استاندارد اندازه گیری شد و نمایه توده بدنی آنها محاسبه گردید. کودکان با BMI بین صدک 85 تا 95 دارای اضافه وزن و با BMI بالاتر از صدک 95 به عنوان چاق در نظر گرفته شدند. در مورد والدین، BMI 25 تا 29 به عنوان «اضافه وزن» و BMI مساوی یا بیشتر از 30 به عنوان چاقی در نظر گرفته شد. داده ها در نرم افزار SPSS (ویرایش 13) وارد و با استفاده از آزمون کای دو و ضریب همبستگی پیرسون، در سطح معنی داری α=0.05 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع چاقی در کودکان 7/6% (6/3 دختران و 8/8 پسران) و شیوع اضافه وزن 10/6% (11/7 دختران و 9/6 پسران) بود. 44/2% پدران و 30/2% مادران دارای اضافه وزن و 7/8% پدران و 6/8% مادران چاق بودند. شیوع چاقی و اضافه وزن در فرزندان مادران با BMI نرمال، 15% و در مادران دارای اضافه وزن و یا چاق 24% تعیین گردید. شیوع چاقی و اضافه وزن در فرزندان پدران نرمال 15/4% و با پدران دارای اضافه وزن و چاق 20/8% برآورد گردید؛ بنابراین ارتباط مثبت و معنی داری بین BMI فرزندان با BMI پدر و مادر مشاهده گردید (r=0.11، r=0.12، P<0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط مثبت و معنی دار چاقی کودکان و والدین، آموزش خانواده ها برای اصلاح الگوهای تغذیه ای و رفتاری و پایش وزن کودکان به ویژه در خانواده های چاق اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: چاقی، اضافه وزن، کودکان، نمایه توده ی بدن، والدین چاق
  • یاسمین داودی*، نیما دارابی صفحات 377-384
    زمینه و هدف
    فلونس منیسک، یک نمای موجی شکل نادر در لبه آزاد منیسک در تصاویر MRI است که تظاهری از کج شدگی موقتی یک منیسک نرمال می باشد. این نما ممکن است به طور کاذب به عنوان پارگی منیسک تفسیر گردد. تاکنون در ایران مطالعه ای با این عنوان انجام نشده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی شیوع صدمات منیسکولیگامانی زانو در MRI و بررسی شیوع این این گونه از دیسک نرمال در مراجعین بوده است.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی گذشته نگر، تعداد 1001 MRI مربوط به بیمارانی که در فاصله سال های 1388-1390 به مرکز MRI کوثر بیمارستان امام رضا مشهد مراجعه نموده بودند، از لحاظ فلونس منیسک و تروماهای منیسکولیگامانی، مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین فراوانی، مربوط به آسیب در منیسک مدیال راست با 17/8% مشاهده شد. شایع ترین همراهی آسیب ها در منیسک مدیال راست و کروشیت قدامی راست بود. تنها یک مورد منیسک فلونس غیرنرمال وجود داشت (0/9%).
    نتیجه گیری
    فلونس منیسک باید به دقت و با احتیاط در تصاویر MRI تفسیر گردد؛ چون ممکن است پارگی منیسک را تقلید کند. این مسئله روی اهمیت تطبیق تصاویر تشخیصی با یافته های بالینی و شکایات بیماران و نیز خودداری از درخواست غیرضروری MRI در بیماران با شک تشخیص، اندکی صحه می گذارد.
    کلیدواژگان: منیسک، فلونس منیسک، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، صدمه منیسکولیگامانی
  • سیده سمیه جاسمی*، فرزاد علیپور، ساناز ده باشی، جلال مردانه صفحات 385-391
    زمینه و هدف
    سیتروباکتر، یک باسیل گرم منفی بی هوازی اختیاری، متحرک و فاقد اسپور در خانواده انتروباکتریاسه است و در طبیعت، در همه جا حضور دارد. این پاتوژن، فرصت طلب است و طیف وسیعی از عفونت ها را ایجاد می نماید. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی سیتروباکتر در نمونه های خون بیماران بستری در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه و تعیین پروفایل حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی که در طی یک سال- از فروردین تا اسفند 1391 در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه انجام شد، تعداد 2285 نمونه خون از بیماران بستری در این بیمارستان، مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه های خون بیماران، در درون محیط های مخصوص کشت خون تلقیح شدند و گونه های سیتروباکتر ایزوله شده از نمونه های ارسالی، به کمک آزمایش های ریخت شناسی و بیوشیمیایی مورد شناسایی قرار گرفتند. با استفاده از روش استاندارد دیسک دیفیوژن بر اساس پروتکل سازمان استاندارهای بالینی و آزمایشگاهی (CLSI 2011)، حساسیت دارویی ایزوله ها بررسی شد.
    یافته ها
    در طی این مطالعه، 21 مورد (15/8%) سیتروباکتر از 133 نمونه های خون کشت مثبت بیماران بستری، ایزوله گشتند. موثرترین آنتی بیوتیک ها بر ضد ایزوله های سیتروباکتر به ترتیب: ایمی پنم (90/4 درصد) و آمیکاسین (71/5 درصد) بودند. بیشترین مقاومت نسبت به سفالوتین (76/2%)، سیپروفلوکساسین (76/2%)، سفتازیدیم (66/6%) و کوتریموکسازول (62%) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    ایزوله های سیتروباکتر، مقاومت بالایی به آنتی بیوتیک های بتالاکتام نشان دادند؛ بنابراین ضروری است که این داروها در بیمارستان ها تنها در صورتی که ایزوله ها در محیط آزمایشگاه حساسیت نشان دهند، برای درمان بیماران مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بیماران بستری، عفونت خون، سیتروباکتر، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • حسینعلی عبدی، احمد راشکی* صفحات 392-400
    زمینه و هدف
    سویه های اشریشیاکلای ایجادکننده عفونت های دستگاه ادراری، دارای تعداد زیادی از ژن های کدکننده فاکتورهای حدت می باشند. اطلاعات کمی در مورد گروه های فیلوژنتیکی، نوع و چگونگی عمل فاکتورهای بیماری زا در اشریشیاکلای مولد عفونت های ادراری در مناطق مختلف ایران وجود دارد. در این مطالعه، الگوی فیلوژنتیکی و فراوانی فاکتورهای ویرولانس در سویه های اشریشیاکلای جداشده از بیماران مبتلا به عفونت های ادراری، به روش Multiplex-PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی- توصیفی، تعداد 100 ایزوله اشریشیاکلای، از بیماران مبتلا به عفونت ادراری در فاصله زمانی بهمن 1391 تا مرداد 1392 جمع آوری گردید. ایزوله ها به روش آزمایش های مورفولوژیک و بیوشیمیایی رایج، مورد تایید قرار گرفتند. DNA ژنومی ایزوله ها، به روش جوشاندن استخراج شد. تعیین فراوانی ژن های بیماری زا و الگوی گروه های فیلوژنتیکی، با استفاده از روش Multiplex-PCR انجام گردید. نتایج با استفاده از آزمون دقیق فیشر، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان شیوع ژن های cnf1، iha، irp2 و ompT به ترتیب: 28%، 29%، 89% و 67% تعیین گردید؛ همچنین توزیع گروه های فیلوژنی A، B1، B2 و D در بین ایزوله های جداشده به ترتیب: 17%، 6%، 55% و 22% بود. به طور کلی، فراوانی ژن های کدکننده فاکتورهای ویرولانس به ترتیب به میزان 96%، 66%، 61% و 79% در ایزوله های گروه B2 مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشخص شد که سویه های متعلق به گروه B2، فراوان ترین و حامل بیشترین ژن های بیماری زا می باشند؛ بنابراین می توانند در عفونت ادراری، نقش موثرتری را نسبت به سایر گروه های فیلوژنی ایفا نمایند.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلای یوروپاتوژنیک، آنالیز فیلوژنتیکی، فاکتورهای حدت
  • فرخ فرهادی، خدیجه ابدال، سمیرا مصطفی زاده، پریا اماموردیزاده، امیرعلا آغبالی* صفحات 401-406
    ژانت سل فیبرومای زبان، یک تومور نادر خوش خیم فیبروزه بافت همبند است که تمایل زیادی به درگیری لثه دارد و اغلب در خانم های زیر 30 سال دیده می شود. تاکنون موارد کمی از آن گزارش شده است. هدف از این مطالعه، گزارش یک مورد ژانت سل فیبرومای دهانی بر روی زبان آقای 65 ساله می باشد. به دلیل آنکه ژانت سل فیبروما در تشخیص افتراقی با سایر تومورهای خوش خیم بافت نرم قرار می گیرد، تشخیص آن حائز اهمیت است؛ زیرا از انجام جراحی های گسترده و غیر ضروری برای بیمار جلوگیری می شود.
    کلیدواژگان: ژانت سل فیبروم، زبان، فیبروبلاست
|
  • Majid Zare Bidaki, Mina Arab *, Mohtarame Khazaei, Ehsan Afkar Pages 274-282
    Background And Aim
    Nowadays resistance to antibiotics and their side effects has emerged as a worldwide problem. As a result، tend to use anti-bacterial compounds of plant origin has been increased. Mint plant scientifically called Mentha spicata L. is one of the plants which has many medicinal uses and its antibacterial effects is a matter of debate. We aimed to study antibacterial effects of Mentha spicata L essential oil on 8 standard bacterial species including Escherichia coli، Bacillus cereus، Klebsiella pneumoniae، Pseudomonas aeruginosa، Staphylococcus aureus، Shigella flexneri، and two Salmonella species.
    Materials And Methods
    In this experimental study، using micro-dilution broth method and reading the results by ELISA reader، minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of mint essential oil were determined against the 8 standard bacterial strains. The lab tests were repeated for three times. The results were analyzed by statistical tests.
    Results
    The MIC for Mentha spicata L essential oil was significantly different among the bacterial species (p <0. 05). The highest growth inhibitory effect was found against Bacillus cereus and the least ones were recorded against Klebsiella pneumoniae and Staphylococcus aureus. No significant difference was found between the bacterial MBCs (p> 0. 05).
    Conclusion
    This study revealed significant and selective antibacterial characteristics for Mentha spicata L suggesting to be used in pharmaceutical and food industries.
    Keywords: Menth aspicata L, essential oil, Antibacterial effect, MIC, MBC
  • Mohaddeseh Abolhasannezhad, Gholamreza Sharifzadeh, Raheleh Ghasemzadeh, Asghar Zarban * Pages 283-291
    Background And Aim
    Today, it is known that some natural and synthetic compounds possess antioxidant properties and as a result, have gained a lot of significance in food industry. Many of these compounds have got important roles in protecting the liver against destructive factors.. The present study is an attempt to survey the antioxidant properties of berberis vulgarris syrup and its liver preserving effects in the rat damaged by carbon tetrachloride.
    Materials And Methods
    In this experimental study, total antioxidant capacity of berberis vulgarris syrup was assessed at first using FRAP method and phenolic compound content was tested through FolinCiocalteumethod. Then, radicals neutralizing effects of berberis syrup were examined by means of DPPH method. Our subjects,i.e. 66 rats, were randomly divided into 6 equal groups. Then, they were fed with Berberis vulgarris syrup at different doses (1%, 4%, and 20%) for four weeksFinally. serum content of aminotransferase (SGPT and SGOT), alkaline phosphatase,and bilirubin were measured. The obtained data was analyzed using variance analysis and Tukey test through SPSS software (V:15).
    Results
    BerberisVulgarris syrup has high antioxidant properties as indicated by FRAP method. Results obtained from DPPH method showed that DPPH radicals are better controlled by reducing their production to the consumption interval. FolinCiocalteu test demonstrated that with an increase in the polyphenol combination, through reducing production to consumption time, a significant increase in polyphenol combination occurred. Tetrachloride carbon treatment significantly increased serum level of alanine aminotransferase, and aspartate transferas of the sample (P≤0.01). But the syrup had no effect in reducing these parameters.
    Conclusion
    As suggested by the results, BerberisVulgarris syrup failed to preserve the liver of the rat against oxidative damages caused by carbon tetrachloride but iteven showed a proxidative effect.
    Keywords: BerberisVulgarris syrup, Antioxidant, Phenolic compounds, DPPH, Preservation of the liver, Rat
  • Mohammad Seddigh Ataee Bojd, Razieh Hanafi Bojd, Malaknaz Ghannadkafi, Mohammad Hasan Hasan Namaei* Pages 292-299
    Background And Aim
    The use of plant compounds to treat infections is an age-old practice in a large part of the world. Members of Rosacea family have long been used for food and medicinal purposes. The aim of this study is evaluation of antimicrobial effect of five different brands of rose water, water extract of Rosa damascene in comparison with rose oil.
    Materials And Methods
    Five different brands of rose water, water extract of rosa damascene and rose oil were tested for antibacterial activity against Staphylococcus aureus ATCC 29213, Enterococcus faecalis ATCC 29212, Esherichia coli ATCC 25922, Pseudomonas aeruginosa and Candida albicans by broth micro dilution assay. Rosewater with five concentrations of 1%, 10%, 25%, 50%, 75% and 100% in the culture media and water extract of rosa damascene with six concentrations of 0.2, 2, 5, 10, 15 and 20 mg/ml and Rose oil with five concentrations of 0.1, 1, 2.5, 5 and 10 μl/ml were studied. All bacterial turbidities were examined visually. Each test was repeated three times.
    Results
    In this study, the use of any concentration of rose water failed to inhibit the growth of microorganisms, completely. However, we found that there is a significant difference between rising of rose water concentration and decreasing the microorganism growth. The minimum inhibitory concentration (MIC) values of water extract of Rosa damascene were 8 mg/ml in Staphylococcus aureus, 6 mg/ml in Enterococcus faecalis and Esherichia coli, 4 mg/ml in Candida albicans. The MIC values of rose oil were 10 µg/ml in Staphylococcus aureus and Esherichia coli, 5 µg/ml in Enterococcus faecalis, 1 µg/ml in Candida albicans. We also found no inhibitory effect of Rose extract and Rose oil on Pseudomonas aeruginosa.
    Conclusion
    This study showed rose water, water extract of rosa damascene and rose oil have anti-microbial effects. However, clinical use of this material requires more and larger studies.
    Keywords: Antibacterial activity, Rose water, Rose extract, Rose oil
  • Sima Nasri, Mohsen Naseri *, Maryam Majd Barzoki Pages 300-311
    Background And Aim
    Hyperalgesiua is a symptom of neuropathy due to diabetes. The present study aimed at investigating. antineurologic effect of hydroalcoholic extract of Cyperus Rotundus in diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the rats were randomly divided into seven equal groups i.e. control, Cyperus Rotundus treated control (dose 100mg/kg), diabetic, diabetic receiving sodium salicylate (dose 200 mg/kg), ., and 3 more diabetic groups peritoneally receiving. Cyperus Rotundus extract doses of 1mg/kg, 10mg/kg, 100mg/kg, respectively. The injections. were performed one week after diabetes induction for two weeks. Then, thermoalgesia rate in the subjects was assessed using formalin, acetic acid, and tail immersion of the rats in hot water.
    Results
    Cyperus rotundus extract significantly reduced both phases of formalin-induced pain in a dose-dependent manner of 10mg/kg and 100mg/kg followed by a significant decrease of antineuragia (P<0.001 and P<0.01, repectively). In the hot water tail immersion test, the treatment of the dose-dependent extract was followed by a significant increase in tail immersion latency in hot water compared to non- treated diabetic group (P<0.1, P<0.05 and P<0.00, respectively1). In the acetic acid test. treatment with dose-dependent extract decreased the number of abdominal compressions compared to the control and non- treated diabetic groups.
    Conclusion
    Administration of Cyperus rotundus extract for 2 weeks. increased thermoalgia tolerance and reducedchemical pain in an experimental model of diabetes mellitus rats. Thus, this administration can act as an auxiliary treatment for diabetic hyperalgesia.
    Keywords: Cyperus rotundus, Diabetes Mellitus, antinociceptive, streptozotocin, rat
  • Javad Baharara *, Naser Mahdavi–Shahri, Nasim Shaddel Pages 312-323
    Background And Aim
    Wound healing is a complex and dynamic process with the wound environment changing with the changing health status of the individual. Therefore identification new natural products is necessary for accelerate wound healing. The present study investigated the effect of topical application of Persian Gulf brittle star alcoholic extract on wound healing in Balb/C mice.
    Materials And Methods
    40 Balb/C mice were divided randomly into 4 groups including: control group, positive control (treatment with honey), negative control (treatment with physiological serum), and experimental group (treatment with extract 1% of brittle star). In all groups in posterial part 1 hole (6 mm in diameter) wound created. On the 3th, 6th, 9th and 12th day after creation wound, samples were collected from the healing hole. Histopathological changes were investigated and analyzed by Spss software and using ANOVA test for repeated measured data with p<0.05.
    Results
    Significant changes in proliferation of inflammatory cells (on the 12th day), epithelium thickness (on the 6th day), more angiogenesis (on the 6th- 9th day), in the experimental wounds were compared with those in the control group. However, experimental group with positive control were not significantly different in these days.
    Conclusion
    Findings of this research indicated that the topical application of brittle star extract posse positive impact on wound healing process.
    Keywords: Wound healing, Brittle star (Ophiocoma erinaceus), Persian Gulf, Balb, C
  • Toba Kazem *, Amir Ali Ghahramani, Gholamreza Sharifzadeh, Seyed Saide Hashemi Pages 324-331
    Background And Aim
    Nowadays, Cardiovascular diseases (CVD) are the most important cause of death in the world. Given the role of cardiac risk factors in the development of atherosclerosis in childhood, the present study was done to investigate the effect of “healthy heart education program.” on knowledge and attitude of junior1 students in Birjand during 2011.
    Materials And Methods
    This pre-post quasi-experimental study was done on 395 first grade students of Birjand junior high schools. Multistage randomized sampling method was used. A self-designed questionnaire on the basis of the specified goals of the study was designed, after confirming its validity and reliability. The questionnaires were filled out in two stages, namely before and after interference. The obtained data was analyzed using SPSS. software (V:16) at the significant level of α=0.05.
    Results
    Mean age of students was 12.48±0.57 years and 181 (45.8%) were male. Mean score of knowledge on risk factors of CVD was 8.26±3.21 before the education and 9.31±3.77 after it (P<0.001). Mean of the students’ attitude also increased from 38±4.93 to 39.1±5.78 (P<0.001).
    Conclusion
    The impact of education on awareness and attitudes of the students was confirmed. Thus, healthy heart education programs in schools, as an educational priority, should be focused on the part of officials and managers in health the education systems.
    Keywords: Teaching, Cardiovascular, Knowledge, Attitude, Students
  • Soheila Rahimifardin *, Marefat Siakuhian, Babak Nakhostin Roohi, Hassan Farhadi, Nasrin Shahravan, Zarifeh Hassanzadeh Pages 332-340
    Background And Aim
    Oxidative stress is reported to be the cause of many diseases, especially in the obese. Recently, the use of herbal supplements, particularly polyphenols – has been emphasized to prevent the formation of free radicals. Thus, the present study was performed to determine the effect of long-term pomegranate supplementation and aerobic training on total antioxidant activity and lipid peroxidation in overweight men.
    Materials And Methods
    Twenty overweight men were assigned to two equal supplement and placebo groups in a randomized and double-blind study (200mg/day pomegranate or dextrose for two months). Meanwhile, both groups participated in running tests with Vo2max70 during the period. Then, blood samples of the subjects were taken during three phases (before and after the 4th and the 8th week of the running. Finally, the obtained data (Mean±SD) was analyzed by means of SPSS software (V: 20) using ANOVA and Bonferroni statistical tests at the significant level P≤0.05.
    Results
    It was found that MDA index decreased in the pomegranate supplementation group compared to placebo group (P=0.016). But, total antioxidant capacity (TAC) index in neither of the groups was significant (P=0.72).
    Conclusion
    Results of the study indicate that pomegranate supplementation can reduce MDA derived from lipid peroxidation after 8 week running training in the obese.
    Keywords: Long, term pomegranate supplementation, Lipid peroxidation, Overweight, Oxidative stress
  • Hossein Beydokhti *, Nosrat Riahinia Pages 341-351
    Background And Aim
    Due to the increase number of articles publishing in scientific journals, as well as the importance of their quality in the production and transmission of knowledge in medical sciences, the current study aimed at assessing the quality of the published papers in the Journal of Birjand University of Medical Sciences before and after of their peer review.
    Materials And Methods
    In this descriptive analytical study, the quality of original research articles published in the Journal of Birjand University of Medical Sciences during 2012 was evaluated before and after their peer review. Means of collecting the necessary data was a checklist with 84 items regarding each article, which was completed before and after peer reviewing process. A 5-point scale was used for every item. One sample t-test and paired t-test were used to compare the scores and P<0.05 was taken as the statistical significant level.
    Results
    Totally, 46 original research articles were evaluated whose mean total score in the first edition was 3.36±0.54 and in the respective printed version it was 4.32±0.28, which was moderate to high.. Comparison of the mean scores before and after peer reviewing showed some improvement in the quality of all parts of the articles (P<0.001).
    Conclusion
    Peer review improved the quality of articles, particularly in the titles, editing and findings. Since accurate medical research reports in the correct information transfer to professionals and researchers, what JBUMS has done can be useful and valuable.
    Keywords: Medical Articles, Quality Assessment, Peer Review, Scientific Writing
  • Mitra Moodi *, Gholamreza Sharifzadeh, Fatemeh Rakhshany Zabol Pages 352-361
    Background And Aim
    Physical activity is an effective health behavior not only to prevent various health problems but also to promote healthy lifestyle. Transtheoretical model (TTM) is one of the models applied to assess physical activity behavior. The aim of the current study was to investigate factors affecting physical activity behavior among employees of Birjand universities, based on the model.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 200 employees in deputies of Research and Education sectors in Birjand universities, who were recruited through Census method. The instrument for data collection was a questionnaire including demographic variables and having the constructs of Transtheoretical model. The questionnaire was completed through self-reported method. Validity of the questionnaire was tested by experts regarding its face and content validity. The questionnaire`s reliability was confirmed using Cronbach's alpha and correlation coefficient through test-retest method. The obtained data was analyzed by one-way ANOVA, Kruscal-Wallis and post hoc Tukey's test using SPSS software (V: 16) and P<0.05 was taken as the significant level.
    Results
    Mean age of the participants was 36.9 ± 8.9 yrs. Out of 200 subjects 90 (45%) were male. Among the participants 14% were in precontemplation stage, 28% in contemplation, 29% in preparation, 7.8% in the action, and 21.2% in maintenance stage of physical activity behavior. ANOVA test revealed a significant difference between the physical activity stage of change and pros, decisional balance, process of change, self-efficacy (p<0.001).
    Conclusion
    Since the majority of employees had a sedentary lifestyle, it is a necessity to conduct some planned interventions in order to promote their physical activity behavior. Regarding this, interventions based on transtheoretical model can be helpful.
    Keywords: Transtheoretical model, physical activity, staff
  • Vahideh Abolhasannejad, Bi Bi Narjess Moasheri *, Mansour Soltani, Faezeh Shirazi Pages 362-369
    Background And Aim
    Noise is the most common source of environmental stress that influences negatively the psychological and physiological aspects of human. The purpose of this study was determining the noise sources and assessing in General Intensive Care Unit.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, equivalent noise level "Leq 15 min", Maximum and Minimum sound pressure level were measured on 5 stations, during the all of day and night shifts period in different place including corridor, nursing station, rest room and hospitalization parts. The data were processed by means of SPSS and Excel software.
    Results
    Mean sound pressure level for GICU was 60.9±1/6 dBA that is more than the standard level. The mean of maximum noise level was obtained 82.5±2 dBA and the highest noise level was measured at nursing station. There was significant difference in Noise Pollution level based on different months, level of patient's conciseness and number of ventilator using (P < 0.05).
    Conclusion
    Being more noise pollution in the ICU and stations on all shifts may cause to diminish health and well-being of the staff in long-term and produce some problems for the patient. According to the highest level of noise produced in nursing stations and the different activities doing by the staff as a main noise pollution factor, it's necessary to perform required training in relationship with doing the works in right manner so that we can produce quiet and silence environment for patience.
    Keywords: Noise Measurement, Intensive Care Unit, Maximum Noise Level
  • Fatemeh Taheri, Toba Kazemi *, Tahereh Ansarinezhad, Gholamreza Sharifzadeh Pages 370-376
    Background And Aim
    The aim of the current study was to determine prevalence of obesity and overweight in 2-5 year olds and its association with parental obesity in Birjand.
    Materials And Methods
    This descriptive - analytical study was conducted on five hundred2-5 year olds of Birjand kindergartens and their parents in 2009. Height, weight, and BMI of the subjects were measured using standard methods. In the children, BMI of 85-95 percentile were taken as overweight and BMI≥95 percentile for age and sex were accounted as obese. Regarding parents, BMI of 25 - 29 were considered as overweight and BMI≥30 as obesity. The obtained data was analyzed by means of SPSS software (V: 13) at the significant level of α=0.05.
    Results
    Prevalence of obesity in children was 7.6% (6.3% in girls, 8.8% in boys) and that of overweight was 10.6% (11.7% in girls, 9.6% in boys). Out of all fathers and mothers, 44.2% and 30.2% were overweight, respectively and also 7.8% of fathers and 6.8 of mothers were obese. Prevalence of overweight and obesity in children of mothers with normal BMI were 15%, but in those having overweight and obese mothers it was 24%. This prevalence was 15.4% in children with normal BMI fathers and in children having overweight and obese fathers it was 20.8%. It was found that there was a significant positive association between children’s BMI and that of their parents (r=0.11, r=0.12, P<0.05).
    Conclusion
    Given the significant and positive correlation between children's and their parents’ obesity, it is important to educate Families to improve their eating patterns and life styles for weight control in their children, particularly in those having obese members.
    Keywords: Obesity, Overweight, Children, Body mass index, Parental obesity
  • Yasmin Davoudi *, Nima Darabi Pages 377-384
    Background And Aim
    Meniscal flounceis a rare, wavy shaped folding along the free edge of the meniscus that observed in. MRI images. This is a feature of transient distortion of a normal meniscus but it can be regarded as a pseudo- meniscal tear. The aimof the currentstudy was to evaluate the incidence of this normal variant.
    Materials And Methods
    A total number of1001 knee MRI images. were prospectively studied to checkmeniscal flounceand meniscoligamentous injuries in patients referred to. Kosar MRI center of Imam Reza hospital in Mashhad (2009-2011).
    Results
    In this study the most common meniscoligamentousinjury was diagnosedin the right medial meniscus (17.8%). The most common accompanying injuries were theright medial meniscal tear and the right anterior cruciate ligament. The incidence of meniscal fluencewas 1%.
    Conclusion
    The meniscal flounce observed in MRI images should be carefully interpreted because it can simulatea meniscal tear. This underscores the importance of correlating diagnostic images with clinical signs and symptoms and also avoidance of unnecessary MRI requisition inpatients whom some low probable diagnostic doubt exists.
    Keywords: Meniscus, Meniscal Fluence, Meniscoligamentousinjuries, MRI
  • Seyedeh Somayeh Jasemi *, Farzad Alipoor, Sanaz Dehbashi, Jalal Mardaneh Pages 385-391
    Background And Aim
    Citrobacter is a gram-negative, nonsporeforming, facultative anaerobic and motile bacillus within the family of Enterobacteriaceae and is ubiquitous in nature. This opportunistic pathogen causes a wide spectrum of infections. The aim of the present study was to examine the isolation of Citrobacter spp. from blood specimens in patients hospitalized in Kermanshah Imam Khomeini hospital and to determine the isolates sensitivity to antibiotics.
    Materials And Methods
    This cross- sectional study was carried out on 2285 blood specimens collected from hospitalized patients between March 2012 and February 2012. In the beginning, the blood samples were inoculated in blood culture tubes media. The Citrobacter spp. isolates were identified and their identification was confirmed by means of morphological and biochemical laboratory tests. Drug sensitivity test was carried out according to CLSI (2011) recommendations through using the standard disc diffusion method.
    Results
    In this study Citrobacter spp. were isolated from 21 (15.8%) of 133 culture positive blood specimens collected from the hospitalized patients. The most effective antimicrobial agents against Citrobacter isolates were imipenem (90.4%), and amikacin (71.5%), respectively. The most frequent resistance observed was to cephalothin (76.2%), ciprofloxacin (76.2%), ceftazidime (66.6%) and co-trimoxazole (62%).
    Conclusion
    Citrobacter isolates showed high resistance to betalactam antibiotics. Therefore, it is necessary that these drugs should only be administered to patients whose diagnostic isolates reveal sensitivity in vitro.
    Keywords: Hospitalized patients, Blood infections, Citrobacter spp, Antibiotic resistance
  • Hossien Ali Abdi, Ahmad Rashki * Pages 392-400
    Background And Aim
    Uropathogenic Escherichia coli (UPEC) strains are a causative agent in most of the urinary tract infections (UTIs), which constitute a multitude of virulence factors. There is little information about phylogenetic group distribution, types, and their virulence factors in Uropathogenic Escherichia coli (UPEC) in different areas of Iran. In the present study, the phylogenic pattern and prevalence of four known uropathogenic virulent factors were identified by means of multiplex-PCR.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, one hundred E. coli isolates were collected from patients with urinary tract infection in zabol during. January - August 2013- and the isolates were verified using conventional biochemical and morphologic tests. DNA of all isolates was extracted by means of boiling method. The prevalence of virulent genes and phylogenetic groups was determined employing Multiplex-PCR. Finally, the obtained data was analyzed using Fisher's exact test.
    Results
    Prevalence of cnf1, iha, irp2 and ompT genes were 28%, 29%, 89%, and 67%, respectively. Furthermore, the distribution of A, B1, B2 and D phylogenetic groups were 17%, 6%, 55% and 22%, respectively. Overall, virulent genes were more prevalent (96%, 66%, 61% and 79% respectively) in groups B2 isolates.
    Conclusion
    It was found that UPEC isolates largely belong to phylogenetic group B2, which carry the most frequent and number of virulent genes. Therefore, they can play a more effective role in the occurrence of UTI compared to other phylogenetic groups.
    Keywords: Uropathogenic E. coli, phylogenetic analysis, Virulent factors
  • Farrokh Farhadi, Khadijeh Abdal, Samira Mostafazadeh, Pariya Emamverdizadeh, Amirala Aghbali * Pages 401-406
    Giant cell fibroma of the tongue is a rare benign fibrous tumor of connective tissues in the oral cavity, very few of which have been reported. This benign neoplasm has a predilection for the gingiva and. usually occurs in women under 30. Since this tumor is clinically, and especially histopathologically, placed in the differential diagnosis list of benign and malignant mesenchymal tumors, its proper diagnosis is of great significance because widespread and unnecessary surgeries are avoided as a result. The aim of the present report is to present a case of the tumor in the tongue of a 65-year-old man. The fibroma is a benign fibrous tumor of connective tissues which is microscopically classified in differential diagnosis with other soft tissue tumors since its proper diagnosis prevents from extensive and unnecessary surgeries on the patient.
    Keywords: Giant cell fibroma, Tongue, Mesenchymal