فهرست مطالب

علوم پزشکی رازی - سال بیست و یکم شماره 8 (پیاپی 125، آبان 1393)

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و یکم شماره 8 (پیاپی 125، آبان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • فاطمه سادات سید نعمت الله روشن، فاطمه الحانی صفحات 1-10
    زمینه وهدف
    مفهوم سبک زندگی به عنوان یک متغیر مهم درمتون پرستاری مطرح شده و رابطه تنگاتنگی با سلامتی افراد جامعه دارد. لذا این مطالعه با هدف تبیین مشکلات ارتقاء سبک زندگی آنان و ارائه راهکاری کاربردی انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی-تحلیلی با روش حل مساله است. جامعه مورد مطالعه را 116 نفر از پرستاران شاغل دربیمارستانهای دولتی و ابزارگردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سبک زندگی پرستاران وپرسشنامه مشکلات پرستاران در ارتقاء سبک زندگی سالم می باشد. اطلاعات حاصله با spss16 تحت ویندوز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 9/5% از پرستاران دارای سبک زندگی نا مطلوب، 52/6% نسبتا مطلوب، 37/9% مطلوب بودند. نامطلوب ترین رفتارها دربعد مسئولیت پذیری سلامتی ومطلوب ترین رفتارها دربعد استعمال دخانیات قرار داشت. بیشترین مشکلات پرستاران درخصوص ارتقاء سبک زندگی سالم مربوط به حیطه مدیریتی- اجرایی «زیاد بودن ساعات کاری پرستاران» با امتیاز 1/72، در حیطه محیطی-تجهیزاتی«نامناسب بودن شرایط محیط کار» با امتیاز 1/47، درحیطه آموزشی «عدم دسترسی به مشاورآموزشی درخصوص مسانل مربوط به سلامت فردی» با میانگین 1/37 ودر حیطه فردی- انگیزشی بیشترین مشکل «حقوق و دستمزد ناکافی» با میانگین 1/77 بود.
    نتیجه گیری
    با مشخص شدن بیشترین مشکلات، راهکارهای برتر مبتنی بر داده ها، مطالعه متون، دیدگاه خود پرستاران و تفکر تیم تحقیق ارائه شد. از بین این راهکارها بر اساس ضوابط «برگزاری دوره های آموزشی به صورت کارگاه و همایش برای پرستاران درمورد اهمیت و نحوه ارتقاء سبک زندگی سالم»بیشترین امتیاز را کسب نمود. لیکن به منظور تحت پوشش قرار دادن سایر راهکارها تشکیل«کمیته ارتقاء سبک زندگی سالم پرستاران» پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: پرستار، ارتقاء سلامت، سبک زندگی
  • کوشا کمالی، حسین شاهرخ، سیدعلی مومنی، فرهود خالقی مهر، نیما نریمانی، فرشاد گوران صفحات 11-16
    زمینه و هدف
    هدف میزان بازگشت potency پس از جراحی RRP BNS در مردان فعال از نظر جنسی تا سه ماه اول پس از عمل 38% تا 6 ماه پس از عمل 54% و تا 18 ماه پس از عمل 86% می باشد. از میان فاکتور های پروگنوستیک سطح سرمی تستوسترون قبل از جراحی موضوع مطالعه ما می باشد.
    روش کار
    تعداد 39 بیمار بین سنین 40 تا 75 سال که کاندیدای مناسب RRP بر اساس معیارهای ورود بودند در طی سال 1391 در بیمارستان شهید هاشهی نژاد وارد مطالعه شدند قبل از عمل سطح سرمی توتال تستوسترون بیماران و میزان Baseline sexual function بر اساس پرسشنامه IIEF تعیین شد. بیماران 1-3-6 ماه پس از عمل مجددا «از نظر Sexual function با پرسشنامه IIEF ارزیابی شدند. معیارهای خروج شامل: مصرف LHRH- Agonist ها قبل یا بعد از عمل، مصرف داروهایی که باعث ED میشوند. بیمارانی که پس از عمل کاندیدای Adjuvant radiotherapy میباشند. بود.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد 6 ماه بعد از عمل، میزان ED در بیماران بهتر از 1 یا سه ماه بعد از عمل شده بود. در مقایسه ED قبل از عمل بین دو گروه با تستوترون کمتر و بالاتر از 4، تفاوت معنی داری میان دو گروه مشاهده نشد. در بررسی ED یک، سه و شش ماه پس از عمل در دو گروه تفاوت معنی داری میان دو گروه مشاهده نشد. هم چنین در بررسی سایر متغیر ها از قبیل BMI، نمره گلیسون نیز ارتباط معنی داری با شیوع ED مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج مطالعه حاضر، سطح تستوسترون سرم قبل از عمل به صورت یک فاکتور پروگنوستیک مستقل هم گام با فاکتورهایی مثل سن، میزان Potency پایه و نوع عمل Bilateral nerve sparing در پیش بینی ED پس از عمل جراحی RRP نقش ندارد.
    کلیدواژگان: رادیکال پروستاتکتومی رتروپوبیک، تستوسترون، ED
  • محمد مهدی سلطان دلال، عباس رحیمی فروشانی، سیامک حیدرزاده، حسین جباری، شهنام صدیق معروفی، محمدکاظم شریفی یزدی صفحات 17-24
    زمینه و هدف
    عفونت حاد گوش میانی یکی از شایع ترین عفونت های باکتریال درکودکان است. هشتادوپنج درصد از کودکان حداقل یک بار تا سه ماهگی و تقریبا 50 % از آنان سه بار یا بیشتر به به عفونت با این میکروب مبتلا می شوند. هدف از این پژوهش بررسی هموفیلوس آنفلوانزا و تعیین حساسیت دارویی آن بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی از 102 بیمار مبتلا به عفونت حاد گوش میانی مراجعه کننده به بیمارستان امیراعلم تهران طی 6 ماه نمونه جمع آوری گردید. نمونه ها توسط آزمایش میکروسکوپی و کشت، از نظر وجود هموفیلوس آنفلوانزا مورد بررسی قرار گرفتند. سپس آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی با روش استاندارد Kirby-Bauer انجام گردید و میزان حساسیت هموفیلوس آنفلوانزا به آنتی بیوتیک های مختلف بر حسب هاله تولید شده به سه صورت حساس، نیمه حساس و مقاوم تعیین شد.
    یافته ها
    از 102 نمونه بررسی شده،7 جدایه(9/6%) هموفیلوس آنفلوانزا جداسازی گردید. هموفیلوس های جدا شده در این مطالعه نسبت به تری متوپریم (100%)، ونکومایسین (85%)، استرپتومایسین (57%)، تتراسیکلین (57%) و داکسی سیکلین (56%) حساس بودند. این جدایه ها مقاومت متوسطی به جنتامایسین (85%)، کاربنی سیلین (70%) و سفیکسیم (70%) داشتند. همچنین هموفیلوس های جدا شده نسبت به کلیندامایسین (70%)، آمیکاسین (57%) و آموکسی سیلین (57%) مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به ظهور سویه های مقاوم هموفیلوس آنفلوانزا نسبت به درمان های آنتی بیوتیکی رایج به ویژه مقاومت به کلیندامایسین، آمیکاسین و آموکسی سیلین، توصیه می شود پس از انجام مطالعات تکمیلی وسیع تر و تایید این الگوی مقاومت قبل از شروع درمان آنتی بیوتیکی برای هموفیلوس آنفلوانزا، کشت و آنتی بیوگرام انجام شود.
    کلیدواژگان: عفونت گوش میانی، هموفیلوس آنفلوانزا، تری متوپریم
  • محمدحسین تقدیسی، فاطمه استبصاری، عباس رحیمی فروشانی، حسن افتخاراردبیلی، داود شجاعی زاده، مریم دستورپور، داود مصطفایی صفحات 26-36
    زمینه و هدف
    بسیاری از مشکلات دوران سالمندی ناشی از شیوه زندگی ناسالم در این دوران می باشد. تمرکز بر سالمندی موفق در پرتو اتخاذ رفتارهای ارتقادهنده سلامتی سبب پیشگیری و کاهش مشکلات مرتبط با سالمندی شده و به تبع آن هزینه های ناشی از بار بیماری در این دوران نیز کاهش می یابد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی به مدت 12ماه بر روی 464 فرد سالمند بالای 60 سال تحت پوشش خانه های سلامت انجام شد. شرکت کنندگان به صورت نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای انتخاب و به دو گروه مداخله و شاهد (232 نفر در هر گروه) تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده شامل چک لیست اطلاعات دموگرافیک و دو پرسش نامه استانداردآگاهی پیرامون حقایق سالمندی و رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی بود. داده ها با به کارگیری آزمون های توصیفی و تحلیلی از جمله؛ آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی سالمندان در این مطالعه 6/3 ± 9/65 (با طیف سنی 73- 60 سال) بود. یافته ها نشان داد که میانگین نمرات رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی کل، ابعاد آن و متغیر میزان آگاهی پیرامون حقایق سالمندی برحسب دو گروه مداخله و شاهد بعد از مداخله آموزشی تفاوت آماری معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    سالمندی یکی از مراحل اجتناب ناپذیر زندگی است. می توان از طریق مداخلات آموزشی موثر و مبتنی بر برنامه های سالمندی موفق آن را به تاخیر انداخت، از عوارض و مشکلاتش کاست و آن را به دوره ای مطلوب و لذت بخش تبدیل کرد.
    کلیدواژگان: سالمندی، سالمندی موفق، آگاهی، رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی، مداخله آموزشی
  • فاطمه حیدرزاده، رضا بدل زاده، حمیرا حاتمی صفحات 37-45
    زمینه و هدف
    دیابت یکی از ریسک فاکتورهای اصلی بیماری ایسکمیک قلبی می باشد. تروگزروتین (TXR)، یک بیوفلاونوئید طبیعی دارای ویژگی های بیولوژیکی آنتی اکسیداتیو و ضدالتهاب می باشد. هدف مطالعه حاضر، بررسی تداخل بیماری دیابت نوع یک با تاثیر محافظتی تروگزروتین بر پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب بافتی ناشی از آسیب ایسکمی-رپرقیوژن میوکارد موش صحرایی است.
    روش کار
    رت های نر نژاد ویستار (300-250گرم) به 4 گروه کنترل، کنترل+TXR، دیابت و دیابت+TXR تقسیم شدند. جهت ایجاد دیابت مزمن (10هفته) از روش تزریق داخل صفاقی mg/kg 50 داروی استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز استفاده شد. بعد از 6 هفته دیابتی شدن، گروه های دریافت کننده TRX از طریق گاواژ به مدت 4 هفته باTXR، mg/kg 150 تیمار شدند. قلب رتها ایزوله شده و سریعا̋ در روی دستگاه لانگندروف، 30دقیقه ایسکمی ناحیه ای و 60دقیقه رپرفیوژن تجربه کردند. سطوح پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) از سوپرناتانت بطن چپ و میزان کراتین کیناز (CK) از جریان کرونری با استفاده از کیت های اختصاصی و روش اسپکتوفتومتری اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    استرپتوزوتوسین باعث افزایش قند خون در گروه های دیابتی نسبت به گروه کنترل شد. تروگزروتین توانست قند خون را در گروه دیابتی دریافت کننده TXR کاهش دهد اما این کاهش از لحاظ آماری معنی دار نبود. سطوح MDA در گروه دیابتی ایسکمی-رپرفیوژن شده نسبت به کنترل شدیدا̋افزایش یافت و TXR توانست سطوح MDA را در گروه دیابتی کاهش دهد (p<0.05). دیابت در قلب ایسکمی-رپرفیوژن شده، باعث آزادشدن مقادیر زیادی CK نسبت به گروه کنترل شد. تجویز TXR باعث کاهش سطح این آنزیم در گروه دیابتی شد.
    نتیجه گیری
    تروگزروتین با جلوگیری از تشدید استرس اکسیداتیو و احتمالا̋ فعال سازی سیستم دفاعی آنتی اکسیداتیو، پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب بافتی را به ویژه در رتهای دیابتی کاهش داده و می تواند اثرات محافظتی در آسیب قلبی ناشی از ایسکمی و رپرفیوژن داشته باشد.
    کلیدواژگان: تروگزروتین، پراکسیداسیون لیپیدی، ایسکمی، رپرفیوژن، دیابت
  • مرجان قانع بصیری، گیتی ستوده، محمود جلالی، محمدرضا اشراقیان، ندا نورشاهی، معصومه رفیعی، روناک نیک بزم، زینب کریمی، فریبا کوهدانی صفحات 53-65
    زمینه و هدف
    مطالعات اندکی رابطه الگوهای غذایی با چاقی عمومی و شکمی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بررسی کرده است. هدف این مطالعه، تعیین این رابطه در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ساکن شهر تهران بود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، 728 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 از مناطق مختلف شهر تهران شرکت کردند. دریافت غذایی معمول افراد در طول یک سال گذشته با استفاده از پرسش نامه ی نیمه کمی بسامد خوراک معتبر، گردآوری شد. چاقی عمومی به صورت ≤30 kg/m2 شاخص توده بدنی (BMI-(Body Mass Index و چاقی شکمی به صورت دور کمر≤ 88 سانتی متر در زنان و102 ≥ سانتی متر در مردان تعریف شد. الگوهای غذایی غالب با روش تحلیل عاملی تعیین شد. رابطه بین الگوهای غذایی و انواع مختلف چاقی توسط آزمون رگرسیون لجستیک سنجیده شد.
    یافته ها
    دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم و الگوی غذایی ناسالم. پس از تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده، قرار داشتن در بالاترین پنجک امتیاز الگوی غذایی ناسالم نسبت به پایین ترین پنجک، خطر ابتلا به چاقی عمومی را 23/2 برابر (OR=3.2، 95% CI=1.7-5.8) و ابتلا به چاقی شکمی را 1/8 برابر (OR=1.8، 95% CI=1.05-3) افزایش داد در حالی که قرار داشتن در بالاترین پنجک امتیاز الگوی غذایی سالم نسبت به پایین ترین پنجک، شانس ابتلا به چاقی عمومی را 56 درصد کاهش داد (OR=0.44، 95% CI= 0.25-0.76).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که الگوی غذایی سالم ارتباط معکوسی با چاقی عمومی و الگوی غذایی ناسالم ارتباط مستقیمی با چاقی عمومی و شکمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارد.
    کلیدواژگان: الگوی غذایی، چاقی عمومی، چاقی شکمی، تحلیل عاملی، دیابت نوع 2
  • حسین اسماعیلی، محمد مهدی دهقان، محمد ربانی، اسماعیل حریریان صفحات 66-74
    زمینه وهدف
    آغوز یا کلستروم تنها منبع طبیعی فاکتورهای رشد انتقالی آلفا و بتا و فاکتور رشد شبیه انسولین 1 و 2 می باشد که در ترمیم زخم نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات التیامی آغوز گاو در زخم های باز در مدل خوکچه هندی بوده است.
    روش کار
    پودر لیوفیلیزه آغوز گاو به شکل پماد 10 درصد در التیام زخم های باز مورد استفاده قرار گرفت. تعداد 12 سر خوکچه هندی به دو گروه تیمار (پماد 10% آغوز) و شاهد (پایه پماد) تقسم شدند که هر گروه شامل 6 سر خوکچه هندی بود. حیوانات تحت بیهوشی قرار گرفتند و زخم هایی به مساحت 400 میلی متر مربع به ضخامت تمام پوست در روی سطح پشتی آن ها ایجاد شد و جمع شدن زخم و میزان التیام کلی زخم ها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    جمع شدن زخم ها و التیام کلی آن ها در گروه تیمار در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود اما این یافته ها از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که آغوز گاو می تواند درکیفیت التیام زخم تاثیر داشته باشد و مطالعات بیشتر در زمینه تاثیر آن بر زخم های سوختگی و عفونی نیاز است.
    کلیدواژگان: آغوز گاو، التیام، خوکچه هندی، زخم
  • سمیه بهارلو، فرزانه تقیان*، مهدی هدایتی صفحات 75-84
    زمینه و هدف

    هدف، بررسی تاثیر تمرین هوازی برمیزان گلوکز، انسولین و مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به کم کاری تیروئید تحت بالینی دارای اضافه وزن–چاق بود.

    روش کار

    روش تحقیق حاضر نیمه تجربی و طرح تحقیق شامل پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و تجربی بود. تعداد 23 زن مبتلا به کم کاری تیروئید تحت بالینی با میانگین سنی 6/56 ± 41/08 سال، دارای شاخص توده بدن (Body Mass Index-BMI) بیشتر از 25 کیلوگرم برمتر مربع به صورت هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (n=13) وکنترل(n=10) تقسیم شدند. ابتدا قد، وزن، BMI، نسبت دور کمر به دور باسن(Waist-Hip Ratio-WHR) و سطوح گلوکز ناشتا، انسولین، T4 و TSH اندازه گیری شد. مقاومت به انسولین با استفاده از مدل HOMA-IR محاسبه شد. سپس آزمودنی های گروه تجربی تحت تاثیر برنامه تمرین هوازی قرار گرفتند. گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرده و فقط پیگیری شدند. همه متغیرها پس از 12 هفته مجددا اندازه گیری شدند. به منظور مقایسه درون گروهی داده ها از آزمون t همبسته و برای مقایسه بین گروهی از آزمون t مستقل استفاده شد (سطح معنا داری P≤0. 05 در نظر گرفته شد).

    یافته ها

    پس از12 هفته تمرین هوازی در گروه تجربی وزن، BMI، دور کمر، WHR و همچنین سطوح انسولین، مقاومت به انسولین و TSH کاهش معناداری یافت. در سطوح گلوکز ناشتا تغیر معناداری مشاهده نشد. سطح T4 در گروه تجربی افزایش معنی داری یافت. در گروه کنترل، انسولین و مقاومت به انسولین افزایش معنا داری یافته بود.

    نتیجه گیری

    کاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی وخطر ابتلا به دیابت، در زنان مبتلا به کم کاری تیروئید تحت بالینی دارای اضافه وزن –چاق احتمالا از طریق کاهش وزن با تمرینات هوازی امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: کم کاری تیروئید تحت بالینی، تمرین هوازی، مقاومت به انسولین
  • مهدی جعفری، فروغ احمدزاده صفحات 85-93
    زمینه و هدف
    امروزه هوش هیجانی به عنوان یک موضوع جدید در حوزه روان شناسی مورد توجه قرار گرفته است. مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، مبین نقش هوش هیجانی و مولفه های آن در جنبه های مختلف زندگی فرد همچون پیشرفت تحصیلی، ازدواج، شغل و روابط اجتماعی می باشد. زندگی تحصیلی، یکی از مهمترین ابعاد زندگی اشخاص است که بر سایر ابعاد زندگی تاثیر فراوان دارد. در این بین یکی از مسائل و مشکلات اساسی زندگی تحصیلی افراد و نظام آموزشی هر کشور، مساله ی افت تحصیلی و پایین بودن سطح عملکرد تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان آن کشور است.
    روش کار
    پژوهش حاضر که با یک مطالعه توصیفی – مقطعی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل 126 دانشجوی دختر و 95 دانشجوی پسر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بودند که به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسش نامه بار- ان بود. این پرسش نامه استاندارد در ایران اعتبار سنجی شده و در مطالعات مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. از معدل کل دانشجویان نیز به منظور اندازه گیری پیشرفت (عملکرد) تحصیلی استفاده شده است و همچنین برای تجزیه تحلیل داده ها از روش ها و آزمون های آماری ضریب همبستگی دو دامنه پیرسون، تحلیل رگرسیون چند متغیره گام به گام، آزمون تی مستقل وکای دو استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 2.42 ± 22.43 است، با توجه به میزان همبستگی 0/478 = r میان هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین به طور کلی بین جنسیت و هوش هیجانی رابطه معنی داری به دست نیامد (p< 0.07). اما نتایج رگرسیون چند متغیره گام به گام نشان داد که سه مولفه ی هوش هیجانی، قاطعیت در سطح (p<0/001)، خوش بینی در سطح (p<0/001) و خود آگاهی هیجانی در سطح (p<0/015) نقش پیش بینی کنندگی معناداری در پیشرفت تحصیلی دانشجویان دارند.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد که بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی ارتباط معناداری وجود دارد. بنابراین به منظور رسیدن به سطح بالایی از مهارت های تحصیلی، علاوه بر توانایی های شناختی کلی، فرد باید به رشد مناسب در جنبه هایی همچون کنترل هیجانات و عواطف دست یابد. به معنای دیگر دانشجویان بدون دستیابی به این مولفه ها که هوش هیجانی را می سازند قادر به یادگیری مناسب و مهمتر از آن به کارگیری بهینه موضوعات درسی نخواهند بود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان
  • طاهره عربلو، ناهید آریاییان * صفحات 94-103

    زنجبیل (Zingiber officinale roscoe) گیاهی است که امروزه به فراوانی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. در گذشته، این گیاه بخش مهمی از طب چینی، طب سنتی هندی و طب یونانی بوده است و از آن در درمان بیماری های مختلفی مانند زکام، روماتیسم، بیماری های عصبی، التهاب لثه، دندان درد، آسم، سکته، یبوست و دیابت استفاده می شده است. تاکنون چندین مطالعه حیوانی و انسانی درباره تاثیر مصرف زنجبیل بر الگوی قند و چربی های خون صورت گرفته است. اطلاعات این مقاله بر اساس نتایج یافته های ما از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed و Elsevier به دست آمده است. با توجه به یافته های بیشتر مطالعات انجام شده در این زمینه، به نظر می رسد مصرف زنجبیل احتمالا«می تواند سبب کاهش قند خون، انسولین سرم، افزایش حساسیت به انسولین و بهبود الگوی چربی های خون به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شود. در این مقاله مروری به بررسی مطالعات انجام گرفته در این زمینه و مکانیسم های احتمالی تاثیر زنجبیل بر الگوی قند و چربی های خون پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: زنجبیل، قند خون، چربی های خون
  • نسترن خسروی، نیلوفر خسروی صفحات 104-109
    زمینه و هدف
    تقریبا 4%-7% از کل تولدهای زنده را نوزادان با وزن تولد خیلی کم(VLBW) شامل میشوند که میزان مرگ و میر آنها بالا است و نزدیک به 30% از مرگهای اولیه نوزادان را شامل میشود. اخیرا برخی سیستمهای نمره دهی نظیر (Clinical Risk Index for Babies(CRIB و(SNAP Score for Neonatal Acute Physiology) برای ارزیابی میزان خطر مرگ ومیر نوزادان ایجاد شده است. هدف از این تحقیق، تعیین ارزش اخباری Clinical Risk Index for babies)CRIB) برای بقای نوزادان متولد شده با وزن خیلی کم(VLBW) است.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه مقطعی که از سال 1381 تا 1387 صورت گرفت، نمره CRIBبرای 494 نوزادی که با وزن کمتر از 1500 گرم و سن حاملگی کمتر از 37 هفته به دنیا آمده بودند و در این مطالعه وارد شدند، محاسبه شد. همچنین ارزش اخباری CRIBبرای مرگ ومیر نوزادان تعیین و با ارزش اخباری سن حاملگی و وزن تولد مقایسه گردید.
    یافته ها
    از494 نوزادی که با وزن تولد خیلی کم،مورد مطالعه قرار گرفتند،261 نوزاد از بین رفتند که شامل 52.5 % از نمونه مورد مطالعه بود.میانگین نمره (CRIB 14.52 ± 2.4 (range: 7-25 محاسبه شد. میانگین CRIB نوزادانی که از بین رفتندبه طور قابل ملاحظه ای بالاتر از نوزادانی بود که زنده ماندند(15.34 ± 2.6 vs. 13.5 ± 1.7; p<0.001).در آنالیز نمودار Receiver Operator Characteristic (ROC)،نقطه cut off مطلوب برای نمره CRIB که بتواند نوزادان در خطر مرگ را شناسایی کند،13 محاسبه شد که حساسیت 82%، ویژگی 50%، ارزش اخباری مثبت 65%، و ارزش اخباری منفی72% را نشان داد.حساسیت، ویژگی،ارزش اخباری مثبت و منفی سن حاملگی زیر 31هفته برای پیش بینی میزان مرگ ومیر به ترتیب 83%، 63%،71% و 77% تعیین گردید.همچنین حساسیت، ویژگی،ارزش اخباری مثبت و منفی وزن تولد با نقطه cut off 1000 گرم، برای پیش بینی میزان مرگ و میر به ترتیب 35%، 92%، 84% و 56% محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    اگرچه نمره CRIBبرای شناخت نوزادانی که در خطر مرگ هستند و نیز پیش بینی کردن وضعیت نوزادان مورد استفاده قرار میگیرد،با این حال، ارزش اخباری CRIB بیشتر از وزن تولد ویا سن حاملگی نیست.
    کلیدواژگان: (CRIB(Clinical Risk Index for Babiesنوزادان با وزن تولد خیلی کم(Very Low Birth Weight، VLBW)، سن حاملگی
  • سعیده موحدنیا، زینب پرتوی شایان، محمود باستانی، فریده مرادی صفحات 110-118
    زمینه و هدف
    آشکارسازی خطاها به عنوان اساس حفظ و ارتقای ایمنی بیمار شناخته شده است. با وجود تعهد اخلاقی و حرفه ای ارائه دهندگان خدمات به افشای موارد خطا، گزارش خطاها در بین پرستاران بسیار کمتر از میزان واقعی آن است. هدف از این مطالعه بررسی علل عدم گزارش خطاهای پزشکی از دیدگاه مدیران پرستاری در بیمارستان فیروزگر بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی، در سال 1391 در بین کلیه سوپروایزران و سرپرستاران بخش های درمانی بیمارستان فیروزگر انجام گرفت. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه ای دو قسمتی بود. قسمت اول پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک و قسمت دوم پرسشنامه در رابطه با عوامل موثر در عدم گزارش خطا بود. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر علل عدم گزارش خطا در چهار دسته طبقه بندی شده است. طبق نتایج، ترس از مواخذه سرپرست مستقیم، حجم کار بالا، در معرض اتهام بودن فرد و بی فایده دانستن گزارش خطا از اهمیت بالایی برخوردار بودند. همچنین ایجاد کار اضافی برای فرد (برای گزارش دادن) و از دست دادن شهرت و یا شغل از دیدگاه هر دو گروه دارای بیشترین اهمیت بودند. هزینه اثربخش نبودن گزارش دهی از دیدگاه سوپروایزران دارای کمترین اهمیت، اما از نظر سرپرستاران دارای بیشترین اهمیت بود و همچنین امکان لغو قرارداد از دیدگاه سوپروایزران بیشترین اهمیت و از نظر سرپرستاران کمترین اهمیت را داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه حاضر ترس از پیامدهای گزارش دهی یکی از علل مهم گزارش نکردن اشتباهات بود. در نتیجه، لزوم ایجاد سیستم کارآمد گزارش دهی و ثبت خطا با به حداقل رساندن موانع گزارش دهی ضروری به نظر می رسد. بنابراین مدیران باید واکنش مثبت در قبال گزارش دهی خطاها در پرستاران داشته باشند.
    کلیدواژگان: گزارش دهی، خطای پزشکی، مدیران پرستاری
  • نسرین خالصی، نسترن خسروی، وحید سعیدی، مجید کلانی صفحات 119-125
    زمینه و هدف
    آسفیکسی پری ناتال یکی از علل پر اهمیت موربیدیتی و مورتالیتی نوزادان است. تلاش برای یافتن مارکری برای تشخیص زودهنگام آن ادامه دارد. مطالعه حاضر نیز به بررسی ارزش تشخیصی نسبت اسید اوریک به کراتینین ادراری در آسفیکسی پری ناتال پرداخته است.
    روش کار
    در مطالعه حاضر، تعداد 48 نوزاد ترم دچار آسفیکسی با 48 نوزاد سالم از نظر نسبت اسید اوریک به کراتینین ادراری در نمونه ادراری 24 ساعت اول تولد مقایسه شدند. تشخیص آسفیکسی بر اساس معیار های زیر صورت گرفت: بروز علایم دیسترس جنینی در حین زایمان، آپگار دقیقه اول کمتر از 4 و دقیقه پنجم کمتر از 7 نیاز به احیاء نوزاد تازه تولد یافته بیش از 1 دقیقه. اطلاعات دموگرافیک شامل جنس، وزن تولد، سن بارداری، نوع زایمان و سن بارداری، نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نسبت اسید اوریک به کراتینین ادراری در گروه نوزادان دچار آسفیکسی به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (p=0.0001). در نوزادان دچار آسفیکسی، نسبت UA/Cr ادراری به طور مثبت و قابل توجهی با شدت آسفیکسی مرتبط بود (p=0.0001). مقادیر نسبت UA/Cr ادراری، با جنسیت نوزادان، سن بارداری، وزن هنگام تولد ارتباطی نداشت.. نقطه برش 1/20، مناسب ترین نقطه برش UA/Cr ادراری در تشخیص آسفیکسی پری ناتال در نوزادان ترم به نظر می رسد.
    نتیجه گیری
    Urine UA/Cr ratio را می توان به عنوان مارکری مناسب جهت تشخیص سریع، آسان و کم هزینه آسفیکسی پری ناتال معرفی کرد.
    کلیدواژگان: اسید اوریک، کراتینین ادراری، آسفیکسی، نوزادان ترم
  • جلیل کوهپایه زاده، الهه کبیر مکمل خواه، محمدعلی علوی نیا، لیلا کریمی فرشی*، فتانه اکبری صفحات 126-130
    زمینه وهدف

    یکی از مشکلات جهان صنعتی کنونی خروج زودرس کارگران از محیط کار است. هدف از این تحقیق معرفی شاخصی برای ارزیابی توانایی انجام کار در کارگران است تا به کمک این شاخص بتوان کارگران در معرض خطر ناتوانی و یا خروج زودرس از محیط کار را شناسایی نمود.

    روش کار

    جمعیت مورد مطالعه در این بررسی شامل کارگران شاغل در نیروگاه برق منتظر قائم بوده است که تحت معاینات دوره ای قرارگرفتند. کلیه کارگران از زمان معاینات تا انتهای سال پیگیری گردیده و شاخص توانائی انجام کار در آن ها سنجش شد. جهت گرد آوری اطلاعات از پرسش نامه شاخص توانایی انجام کار (Work Ability Index) استفاده شد. برای آنالیز داده ها از مدل همبستگی ورگرسیون چند عاملی استفاده گردید.

    یافته ها

    مطالعه حاضر از نوع کاربردی مقطعی بوده است. در این مطالعه شاخص توانایی کار در385 نفر ازکارگران شاغل در نیروگاه تولید برق منتظر قائم مورد بررسی قرار گرفت. میانگین امتیاز شاخص توانایی کار در مطالعه حاضر (1/6±)169/39 به دست آمد. این امتیاز بر اساس معیارهای بهداشت شغلی کشور فنلاند که پایه گذار استفاده ازاین پرسش نامه هستند در سطح خوب (43-37) قرار می گیرد. در این مطالعه با افزایش سن کارگران میزان شاخص توانایی کار به طور معنا داری کاهش پیدا کرده است. در این مطالعه ارتباط معناداری بین افرایش سطح توده بدنی و شاخص توانایی کار به دست نیامد. همچنین بین میزان استفاده از مرخصی های استعلاجی و شاخص توانایی کار ارتباط معنی دار و معکوسی وجود دارد به گونه ای که با کاهش شاخص توانایی کار میزان مرخصی استعلاجی افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    شاخص توانایی کار بر اساس این پرسش نامه مجموعه ای مشتمل بر7 ایتم است که بر روی یکدیگر تاثیر متقابل دارند. توانایی انجام کارفعلی، تعداد بیماری های تشخیص داده شده توسط پزشک، و اختلال در انجام کاربه دلیل بیماری می تواند توجیه کننده تاثیر افرایش مرخصی های استعلاجی باکاهش توانایی کار باشد. دو علت مهم خروج زودتر از موعد از محیط کار تاخیر ورود نیروی کار جوان به بازار کاربه دلیل تحصیلات طولانی مدت و خروج زودتر ازموعد افراد مسن که علت مهم تری می باشد.

    کلیدواژگان: عوامل ناشی از کار، فاکتور های فیزیکی ناشی از کار، فاکتورهای روانی اجتماعی ناشی از کار، شاخص توده بدنی، مرخصی استعلاجی، ناتوانی ناشی از کار
|
  • Fatemeh Sadat Seyed Nematollah Roshan, Fatemeh Alhani Pages 1-10
    Background
    The concept of lifestyle as an important variable has been found in text books of nursing and has been closely associated with public health. This study was performed to explan the problems in order to promot their life style and peresent practical solution.
    Methods
    This is a descriptive and analytical study with problem solving procedure. We studied 116 nurses who were working in public hospitals. Instruments for gathering information included demographic data، lifestyle & nurses problems questionnaire and analyzed by using SPSS software (16 ver.).
    Results
    In regard to lifestyle 9. 5% of nurses were in adverse condition، 52. 6% were in moderately good، 37. 9% were in good condition. Most undesirable behaviors were in the health responsibility dimension and the most desirable behavior was in smoking dimension. Most nurses problems in promoting healthy lifestyle were related to executive and managerial scope «excessive working hours» with a score of 1. 72، environmental equipmental scope «inappropriate workplace conditions» with a score of 1. 47، in educational scope «Lack of access to educational counsel regarding personal health issues» with an average of 1. 37 and in individual & motivational scope «inadequate salary» with an average 1. 77.
    Conclusion
    According to the most identifed problems، the best solutions were presented based on data، text study، view of nurses and the thinking of research team. Among these solutions conducting «Training courses as workshop and seminar for nurses in regard to the importance of promoting a healthy lifestyle» scored the highest. However to cover the rest of the solutions، forming «The promoting healthy lifestyle committee for nurses» was proposed.
    Keywords: Nurses, Health promotion, Lifestyle
  • Koosha Kamali, Hosein Shahrokh, Seyed Ali Momeni, Farhood Khaleghimehr, Nima Narimani, Farshad Gooran Pages 11-16
    Background
    Among the prognostic factors, preoperative serum testosterone levels is the subject of our study.
    Methods
    39 patients between 40 to 75 years who was good candidate for RRP surgery in year 2012 in hasheminejad kidnety center enrolled the study. Preoperative total serum testosterone level of patients and Baseline sexual function was determined based on the IIEF questionnaire. Patients 1-3-6 months after surgery, "the Sexual function was evaluated with the IIEF questionnaire.Exclusion criteria included: use of LHRH-Agonist before or after taking medications that may cause ED. Adjuvant radiotherapy after surgery in patients who are candidates.
    Results
    6 months after surgery, ED was better than 1 and 3 month after surgery but worsen than before surgery. The ED of one, three and six months after surgery in both groups was not significantly different between the two groups. ED compared between the two groups preoperatively Tstvtrvn less than 4, no significant differences were observed between the two groups. Also examined other variables, such as BMI, Gleason score was also significantly associated with the prevalence of ED.
    Conclusion
    By the result of this study, testosterone level before surgery is not a independent factor which affect the potency of patients after RRP surgery.
    Keywords: RPR, ED, IIEF
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal, Abbas Rahimi Forushani, Siamak Heidarzadeh, Hossein Jabbari, Shahnam Sedigh Maroufi, Mohammad Kazem Sharifi Yazdi Pages 17-24
    Background
    Otitis media is one of the most common infectious diseases in children. Approximately 85% of children will have otitis media at least once by the age of 3 months, and nearly 50% of children would have more than three times. The objective of the this research was to detect Haemophilus influenza, the most common cause of otitis media in children, and to determine the antibiotic susceptibility pattern of this organism.
    Methods
    In this cross-sectional study,a total of 102 specimens were collected during 6 months period from patients with otitis media referred to Amir Alam Hospital in Tehran.Specimens were evaluated for Haemophilus influenzae by microscopic examination and culture. The antibiotic susceptibility test was performed by disk diffusion method of Kirby-Bauer and sensitivity rate of tested antibiotics were assessed by evaluation diameter of the growth inhibitory zone.
    Results
    Out of 102 tested specimens, 7 (6.9%) were identified as Haemophilus influenzae. The rate of sensitivity of isolated Haemophilus influenzae to different antibiotics was trimethoprim (100%), vancomycin (85%), streptomycin (57%), tetracycline (57%), and doxycycline (56%),and the rate of resistance to gentamycin (85%), carbenicillin (70%) and cefixime (70%), clindamycin (70%) amikacin (57%) amoxicillin (57%).
    Conclusion
    With respect to appearance of new resistance species especially to clinidomycin, amikiacin and amoxicilin it is recommended to perform antibiotic susceptibility tests before the initiation of treatment.
    Keywords: Otitis media, Haemophilus influenzae, Trimethoprim
  • Mohammad Hossein Taghdisi, Fatemeh Estebsari, Abbas Rahimi Foroushani, Hasan Eftekhar Ardebili, Davoud Shojaeizadeh, Maryam Dastoorpoor, Davoud Mostafaie Pages 26-36
    Background
    Many of the old age problems result from unhealthy lifestyles in this stage of life. Focusing on successful aging and adopting Health-Promoting Behaviors (HPB) can prevent and decrease aging problems which in turn decreases the financial burden and related costs.
    Methods
    This clinical trial study was conducted on 464 elderly people over 60 years who were admitted at Health Houses for 12 months. Participants were selected through a two-stage cluster sampling and were placed in the control and intervention groups (232 participants in each group). The data collection tools included: a demographic checklist, Palmore Facts on Aging Quiz and the second version of Health Promoting Lifestyle Profile. The data were analyzed using the descriptive and analytical tests such as paired T-test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The mean age of the participants in this study was 65.9±3.6 years (range 60-73 yr). Results showed a statistically significant difference between the case and intervention group after the intervention in the mean scores of health promoting behaviors total and subscale and awareness of aging facts.
    Conclusion
    Aging is an inevitable process of life. It can be postponed or its problems can be decreased through focusing on effective educational intervention based on successful aging programs and become a desirable and enjoyable stage
    Keywords: Aging, Successful aging, Knowledge, Health promoting behaviors, Educational intervention
  • Fatemeh Heidarzadeh, Reza Badalzadeh, Homeira Hatami Pages 37-45
    Background
    Diabetes is a main risk factor of ischemic heart disease. Troxerutin, a natural bioflavonoid rutin, has many biologic properties, such anti-oxidative and anti-inflammatory effects. The purpose of this study was to investigate the interaction of diabetes with the protective effect of troxerutin on lipid peroxidation and tissue injury induced by myocardial ischemia reperfusion injury in rats.
    Methods
    Male Wistar rats (250-300 g) were divided into 4 groups: control, control+ drug, diabetic and diabetic+drug. Diabetes was induced by single injection of streptozotocin (50 mg/kg; intraperitoneally) and the diabetic period was 10 weeks. After 6 weeks of diabetes, treatment groups were received 150 mg/kg/day troxerutin in distilled water by oral gavage for 4 weeks. The hearts were removed quickly, mounted on Langendorff apparatus, and then subjected to 30-minutes regional ischemia followed by 60-minutes reperfusion. The levels of lipd peroxidation (MDA) of left ventricular supernatant and level of creatine kinase (CK) release in coronary flow were measured by spectrophotometric method using special kits.
    Results
    STZ increased blood glucose in the diabetic group than in the control group. Troxerutin could reduce blood glucose in diabetic group, but this reduction was not statistically significant. MDA levels were increased in diabetic rats compared to control ones and troxerutin treatment could reduce MDA levels in diabetic group (p<0.05). Diabetes causes release of large amounts of CK compared to the control group. TXR administration reduces the level of this enzyme in the diabetic group.
    Conclusion
    Troxerutin reduced lipid peroxidation and tissue injury probably by preventing oxidative stress and activation antioxidative system especially in diabetic rats and can have the protective effects on damage induced by myocardial ischemia and reperfusion
    Keywords: Troxerutin, Lipd peroxidation, Ischemia, Reperfusion, Diabetes
  • Marjan Ghaneh Basiri, Gity Sotodeh, Mahmood Jalali, Mohammad Reza Eshraghian, Neda Noorshahi, Masoomeh Rafiee, Ronak Nikbazm, Zeinab Karimi, Fariba Koohdani Pages 53-65
    Introduction
    Few studies have investigated the association between dietary patterns, general and central obesity in type 2 diabetic patients. The aim of this study is to determine this relation among type 2 diabetic patients living in Tehran.
    Methods
    In this cross-sectional study, 728 patients with type 2 diabetes from the Tehran diabetes centers were participated. Usual dietary intake was assessed by using a validated semi-quantitative food frequency questionnaire (FFQ) during the last year. General obesity was defined as a BMI ≤ 30 kg/m2 and central obesity was defined as waist circumference (WC) ≤ 88 in women and WC≤ 102 in men. Factor analysis was used to identify major dietary patterns. The association between dietary patterns and different types of obesity were assessed by logistic regression analysis.
    Findings
    Two maijor dietary patterns were identified: Healthy and Unhealthy dietary pattern. After adjustment for confounding variables, we observed a relative risk of 3.2 (OR=3.2, 95% CI=1.7-5.8) and 1.8 (OR=1.8, 95% CI=1.05-3) for general and central obesity when comparing the highest to lowest quintiles of the unhealthy dietary pattern, while subjects in the highest quintile of the healthy dietary pattern scores, had a 56% decreased risk of general obesity compared to those in the lowest (OR=0.44, 95% CI= 0.25-0.76).
    Conclusion
    The result of this study indicate that healthy dietary pattern was inversly associated with a risk of general obesity and unhealthy dietary pattern was positively associated with general and central obesity risk.
    Keywords: Dietary pattern_Genaral obesity_Central obesity_Factor analysis_Type 2 diabetes
  • Hossein Esmaeili, Mohammad Mehdi Dehghan, Mohammad Rabbani, Esmaeil Haririan Pages 66-74
    Background
    Colostrum is the only natural source of transforming growth factors (TGF-α and β) and insulin-like growth factors (IGF-1 and 2) which play a role in wound healing. The aim of the present study was to investigate the effects of bovine colostrum on secondary wound healing in a guinea pig model.
    Methods
    Lyophilized bovine colostrum powder, in the form of an ointment (10 % w/w dried powder in semisolid paraffin ointment base), was evaluated for wound-healing potential in an excision wound in guinea pigs. The guinea pigs were divided into two groups of treatment (colostrums ointment) and control (ointment base), each group consisting of six guinea pigs. All animals were anaesthetized and a full-thickness excision wound (square area of 400 mm2) was created in the dorsum skin of all guinea pigs. Wound contraction and total wound healing rates were evaluated.
    Results
    Colostrum ointment found to possess wound healing activity which was evidenced by an increase in the rates of wound contraction and total wound healing when compared with the control group, although differences were not statistically significant.
    Conclusion
    Results of this study indicated that bovine colostrum could improve quality of wound healing but more studies will need to be done to clarify whole bovine colostrum role in burn and infectious wounds.
    Keywords: Bovine colostrum, Guinea pig, healing, Wound
  • Somayeh Baharloo, Farzaneh Taghiyan, Mehdi Hedayati Pages 75-84
    Background

    The goal of the current research was investigation of effect of aerobic exercise on glucose, insulin and insulin resistance in overweight-obese subclinical hypothyroidism women.

    Methods

    This study was semi-experimental. After medical screening 23 women suffering from subclinical hypothyroidism disorder with age average of 41.08 ±6.56 years and BMI over 25 kg/m2, were objectively selected and randomly divided into two groups: control (N=13) and experimental (N=10). Initially their height, weight, BMI,, Waist-Hip Ratio (WHR) and the serum levels of fasting glucose, insulin T4 and TSH were measured. Insulin resistance was calculated via HOMA-IR model. Then samples of experimental group performed aerobic exercise. The control group received no intervention and were just followed. After 12 weeks all variables were measured again. For intra group comparison of data depended t-test was used and for group comparison independent t-test was used (p value ≤0.05).

    Results

    After 12 weeks of symphonic aerobic exercise in experimental group body composition including weight, BMI, WHR, and also insulin levels, insulin resistance and TSH had significant reduction; no significant change in fasting glucose was seen and T4 levels had increased. In control group insulin and insulin resistance were significantly increased, too.

    Conclusion

    The reduction of cardiovascular disease and reduction of insulin resistance among over weight-obese sub clinical hypothyroidism women is probably possible through weight decreasing with aerobic exercises.

    Keywords: Sub clinical hypothyroidism, Aerobic exercise, Insulin resistance
  • Mehdi Jafari, Forough Ahmadzade Pages 85-93
    Background
    Nowadays emotional intelligence is considered as a new subject in the field of psychology. Studies performed in this area, suggest the role of emotional intelligence and its components in various aspects of life such as educational attainment, marriage, career and social relationships. Academic life, is one of the most important aspects of an individual’s life influences other aspects of it. In this regard, one of the fundamental problems of academic life and educational system of each country is the issue educational failure and low academic performance of its students.
    Methods
    The present study is cross-sectional carried out to investigate the relationship between emotional intelligence and academic achievement of the students. The study population consisted of 126 female students and 95 male students of Shahid Beheshti University of Medical Sciences who were selected by simple random sampling method. The research tools used in this study was bar-on questionnaire. This questionnaire was validated in Iran and has been used in various studies. Also the overall GPA (grade point average was used to measure the academic performance) of students was used. For data analysis methods and statistical tests, two-tailed Pearson correlation coefficient, stepwise multiple regression analysis, independent t-test and chi-square were used.
    Results
    The findings showed that the mean age of participants in the study is 22.43±2.42 yr. Given the obtained correlation coefficient (r=0.478), there was a significant positive correlation between emotional intelligence and academic achievement. The general relationship between gender and emotional intelligence was not significant (p <0.07). But the results of stepwise multiple regression showed that the three components of emotional intelligence [assertiveness (p <0.001), optimism (p <0.001) and emotional self-consciousness (p <0.015)], had significant predicted roles in academic improvement of students.
    Conclusion
    This study showed that there is a significant relationship between emotional intelligence and academic achievement. Thus in order to achieve high levels of academic and educational skills, in addition to general cognitive ability, an individual should be able to control emotions. In other words ‎students without access to components that make the emotional intelligence, are not able to learn effectively and more importantly will not be able to use this learning and experiences.
    Keywords: Emotional intelligence, Academic achievement, Students
  • Tahereh Arablou, Naheed Aryaeian Pages 94-103

    Ginger (Zingiber officinale roscoe) is the plant that today is used in abundance all around the world. In the past, this plant had been an important part of Chinese medicine, Hindi traditional medicine and Greek medicine. It was used in the treatment of various diseases like flu, rheumatism, nervous diseases, gingivitis, toothache, asthma, stroke, constipation and diabetes. To date, several animal and human studies have investigated the effect of ginger on blood glucose and lipids. The information of this article is obtained based on the results of our search in pubmed and elsevier databases. According to the findings of most studies in this basis, it seems that ginger probably can decrease blood glucose and insulin, increase insulin sensitivity and improves lipid profile, especially in patients with type 2 diabetes. In this review, we represent some of these studies and discuss the possible mechanisms of the effect of ginger on glycemia and lipid profile.

    Keywords: Ginger, Zingiber officinale, Glycemia, Blood lipids
  • Nastaran Khosravi, Niloofar Khosravi Pages 104-109
    Objective
    Very low birth weight(VLBW) babies constitute approximately 4%-7% of all live births and the mortality in this subgroup is high, contributing to as much as 30% of early neonatal deaths. Some scoring system like the Clinical Risk Index for Babies(CRIB) Score and the Score for Neonatal Acute Physiology (SNAP), for assessing the risk of mortality frequently utilized in newborns. The predictive value of CRIB (Clinical Risk Index for babies) for the survival of very low birth weight neonates(VLBW) was determined.
    Methods
    In this cross-sectional study from 2002 to 2008, the CRIB score was applied to all newborns (n=494) with a birth weight of <1,500 g and gestational age <37 weeks. Predictive value of CRIB (Clinical Risk Index for Babies) for mortality of neonates was determined and compared with that of gestational age and birth weight.
    Results
    Four hundred ninety four very low birth weight neonates were included in this study. From those, 261 were expired; giving a mortality rate of 52.5%. The mean CRIB was 14.52 ± 2.4 (range: 7-25).Mean CRIB of expired neonates was significantly higher than survivors (15.34 ± 2.6 vs. 13.5 ± 1.7; p<0.0001). In the Receiver Operator Characteristic (ROC) analysis, the optimal cutoff point for the CRIB score to identify neonates at the risk of mortality was 13 with 82% sensitivity, specificity of 50%, positive predictive value of 65% and negative predictive value of 72%. Sensitivity, specificity, positive and negative predictive values of gestational age under 31 weeks for predicting mortality were also 83%,63%,71% and 77%, respectively. In addition, sensitivity, specificity, positive and negative predictive values of birth weight for predicting mortality with the cutoff point of 1000 gr were 35%, 92%,84%, and 56%,respectively.
    Conclusion
    CRIB score can be used for identifying neonates at risk of mortality and predicting the neonatal outcome. However, the predictive value of CRIB is not higher than birth weight or gestational age.
    Keywords: CRIB(Clinical Risk Index for Babies), Very Low Birth Weight, VLBW, Gestational age
  • Saeedeh Movahednia, Zeinab Partovishayan, Mahmoud Bastanitehrani, Farideh Moradi Pages 110-118
    Background
    Error detecting is known as basis of patient safety improvement. With ethical and professional commitment providers for disclosing the error report, errors reporting among nurses is much less than the actual amount. The purpose of this study was to investigate nurse managers perspectives about reasons for not reporting medical errors in Firoozgar Hospital.
    Methods
    This study was a descriptive cross-sectional,analytical study in 1391 among all supervisors were in Firoozgar Hospital.Data were gathered by questionnaire.The questionnaire included demographic information and the second part of the questionnaire was about effective factors in lack of their reporting. Data was analyzed by descriptive statistics using SPSS.
    Results
    In this study reasons for not reporting error divided to legal, supervisional rules, financial and organizational culture factors.The results of the present investigation showed that fear of punishment by direct supervisor and high work load, exposed to accuse and unimportant and unhelpful error reporting were most important. Creating an extra work for the person (for reporting) and losing reputation and business perspective had the highest importance. Also supervisors had different important views about being cost-effective report and canceling the contract. Some of them believed that not being cost-effective And canceling the contract report had the least important but others thought vice versa.
    Conclusion
    Fear of consequences reporting was one of the most important reason for not reporti. It is essential to develop an efficient system to document and report errors in order to decrease medication errors. So nursing managers should react positively towards the reports of medication errors by nursing.
    Keywords: Hospital, Error reports, Nurse managers
  • Nasrin Khalesi, Nastaran Kosravi, Vahid Saiedi, Majid Kalani Pages 119-125
    Background
    Prenatal asphyxia is one of the important causes of morbidity and mortality in neonates. Several studies tried to find a marker for early diagnosis of prenatal asphyxia. This study aimed to examine the diagnostic value of urinary uric acid to creatinine (UA/Cr) ratio in perinatal asphyxia.
    Methods
    In this study, 48 term infants with prenatal asphyxia and 48 healthy neonates were compared in terms of uric acid to creatinine ratio in urine samples from the first 24 hours of birth. Demographic data including sex, birth weight, gestational age, and mode of delivery were also recorded.
    Results
    The mean uric acid to creatinine ratio was significantly higher in infants with asphyxia than the control group (respectively, 2.1 ± 1.00 vs. 0.8 ± 0.20; p= 0.0001). The urine UA / Cr ratio was also positively and significantly associated with the severity of asphyxia (p= 0.0001). Urine ​​UA / Cr values were not related to neonatal sex, gestational age, and birth weight. However, the ratio was higher in emergency c-section (2± 0.90) compared with elective caesarean section (1.3 ± 0.90) and vaginal (1.26 ± 0.90). Cut-off point equal to 1.20 appears to be the most appropriate cutoff for urine UA / Cr ratio with 87% sensitivity, 91% specificity, and accuracy of the 5.89%, in the diagnosis of perinatal asphyxia in term infants.
    Conclusions
    Urine UA / Cr ratio can be introduced as a marker for early, easy and cost effective detection of perinatal asphyxia.
    Keywords: Urine uric acid to creatinine ratio, Perinatal asphyxia, Term neonates
  • Jalil Koohpayezadeh, Elahe Kabir Mokamelkhah, Mohammad Ali Alavinia, Leila Karimifarshi, Fataneh Akbari Pages 126-130
    Background And Objectives

    One of the industrial world for early withdrawal of workers from the workplace. The purpose of this study is to introduce a measure for assessing the ability to work in labor To help these workers could be at risk of disability or premature departure from the workplace to be identified.

    Methods

    The study population consisted of workers at the power station vertical waiting period under examination was performed. All workers since the end of the follow-up examinations and work performance indicators are measured. Data collection work ability index questionnaire (Work Ability Index) was used.Correlation and regression analysis of data from multi-factor model was used.

    Findings

    Cross-sectional study was applied.In this study of 385 workers employed in the power plant's ability to forward upright Average score examined in the present study, work ability index score (1/6±)169/39 respectively. This rating is based on the founding of Finland occupational health standards in these questionnaires are good (43-37) are placed. In this study aging worker's work ability index significantly decreased. In this study, a significant association between increased levels of body mass index was not ability to work. Also, the rate of sickness absence and work ability index is significant and inverse relationship So as to reduce the amount of sick leave work ability index increases.

    Conclusion

    Work ability index on the set of questionnaire consisting of 7 items that have a reciprocal influence on each other. Current work ability, The number of diseases diagnosed by a physician, Disruption of work Because of illnesscan explain the effect of reducing ability to work of sick leave is increasing. The main cause of early departure from the workplace Entry delay young work force to work the market for long-term education and leaving early, the elderly, the cause is more important.

    Keywords: Work, related factors, physical factors of work, work, related psychosocial factors, body mass index, sick leave, disability caused by Work