فهرست مطالب

نشریه پرستاری کودکان
سال یکم شماره 2 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بررسی سیستم حمایتی والدین در بخش مراقبت ویژه نوزادان: یک مطالعه کیفی
    هایده حیدری*، مرضیه حسن پور، مرجان فولادی صفحات 1-9
    مقدمه
    والدین نوزادان بیمار، تنش بیشتری در مقایسه با والدین نوزادان سالم متحمل می شوند. از آنجا که حمایت والدین بخش مهمی از مسئولیت پرستاران می باشد، لذا پژوهش حاضر با هدف درک سیستم حمایتی والدین در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شد.
    روش
    روش تحلیل محتوی کیفی قراردادی در این مطالعه استفاده شد. مشارکت کنندگان شامل 21 نفر از والدین، پزشکان و پرستاران بیمارستانهای شهر اصفهان بودند که به روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند.
    یافته ها
    بر اساس تجزیه و تحلیل داده ها اختلال در سیستم حمایتی؛ مشکل اصلی والدین نوزادان نارس است که در چهار طبقه اصلی: عدم حمایت سازمان های بیمه گر، مختل بودن حمایت بستگان، مشکلات اقتصادی والدین، و زمینه های فرهنگی قابل ارزیابی است.
    نتیجه گیری
    خانواده، مهم ترین بخش جامعه است. در مطالعه حاضر، اختلال در سیستم حمایتی والدین در بخش مراقبت ویژه نوزادی وجود داشت که به منظور تامین و ارائه مراقبت های مطلوب لازم است فضای فیزیکی بخش مراقبت ویژه نوزادی تغییر یابد و والدین در امر مراقبت مشارکت داده شوند و اقدامات اساسی برای ارتقای زمینه های فرهنگی جامعه انجام گیرد.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه نوزادان، حمایت والدین، تحلیل محتوی کیفی
  • شیرین برزنجه عطری، حسین عبداللهی*، محمد ارشدی بستان اباد، محمد اصغری جعفرآبادی صفحات 10-19
    مقدمه
    وجود فرد کم توان ذهنی در خانواده چالش هایی را برای هر یک از اعضای خانواده در پی دارد، و خانواده ها قادر نیستند همیشه با این چالش ها به صورت مناسب برخورد کنند. ارائه اطلاعات پایه ای توسط سیستم های حمایتی برای این خانواده ها، به ویژه برای مراقبین از این کودکان می تواند گامی موثر در حمایت از آنها محسوب گردد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش بر رفتار مراقبتی مراقبین از کودک کم توان ذهنی انجام گردید.
    روش
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی می باشد که در سال1392 در مرکز توانبخشی نرگس میانه انجام گرفت. در این تحقیق 64 مراقب دارای کودک کم توان ذهنی 18-6 ساله بطور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. برای گروه مداخله 6 جلسه کلاس آموزشی برگزار گردید ولی برای گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نشد. در هر دو گروه در ابتدا و انتهای مطالعه، داده ها براساس پرسش نامه های محقق ساخته رفتار جمع آوری گردید.
    یافته ها
    بین میانگین رفتار مراقبین در هر دو گروه، قبل از مداخله اختلاف آماری معنی داری بدست نیامد. نتایج نشان داد 1/5ماه بعد از اجرای مداخله، افزایش میزان نمره رفتار مراقبین در گروه مداخله قبل(5/63±48/64) و بعد از مداخله(2/77±58/46) معنی دار بود(p<0/05).
    نتیجه گیری
    آموزش گروهی به مراقبین از کودکان کم توان ذهنی باعث ارتقاء رفتار مراقبتی آنان شده و نیز با دادن آگاهی های لازم به چنین خانواده هایی می توان آنان را ترغیب نمود تا در ارتقاء کیفیت زندگی خود و فرزندشان مشارکت داشته باشند.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، کودک کم توان ذهنی، رفتار مراقبتی مراقبین
  • زهرا صالحی*، جمیله مختاری نوری، سید محمد خادم الحسینی، عباس عبادی صفحات 20-28
    مقدمه
    دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد، استانداردهای طلائی در افزایش کیفیت عملکرد بالینی و دانش پرستاران هستند. پرستاران بخش مراقبت ویژه نوزادان برای ارائه مراقبتهای با کیفیت، نیاز به راهنمائی های معتبر دارند تا بتوانند به نوزادان در معرض خطر بالا، خدمات مناسب ارایه کنند. سنجش دانش و آگاهی پرستاران مهمترین فاکتور در بهبود کیفیت خدمات مراقبت است. لذا این مطالعه با هدف تاثیر آموزش دستورالعمل های پرستاری مبتنی بر شواهد بر دانش پرستاران در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شد.
    روش
    این مطالعه مداخله ای روی کلیه پرستاران شاغل در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان بقیه الله (عج) شهر تهران، در سال 1393 انجام شد. قبل و بعد از اجرای برنامه آموزش دستورالعمل ها، میزان آگاهی پرستاران به وسیله آزمونهای منطبق بر بیست دستورالعمل مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد اندازهگیری شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات آزمون قبل از آموزش (6/03) 40، دو هفته بعد از آموزش (10/ 8)75/41 و دو ماه بعد از آموزش (6/33) 95/83 بود. اختلاف آماری معنی داری بین میانگین نمرات آزمون در مراحل قبل و بعد از آموزش در گروه مداخله، در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد(p=0/001)
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش موثر دستورالعملهای مبتنی بر شواهد در ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی – درمانی، افزایش دانش پرستاران و بالا بردن سطح سلامت جامعه، لذا به مسئولین و مدیران بیمارستانها توصیه می شود برنامه ریزی منسجمی در خصوص آموزش دستورالعمل های پرستاری مبتنی برشواهد از طریق برگزاری کارگاه ها و گردهمای های آموزشی داشته باشند.
    کلیدواژگان: آموزش، دستورالعملهای مبتنی برشواهد، بخش مراقبت ویژه نوزادان
  • آلاء شمسی، منصوره عزیززاده فروزی*، صدیقه ایرانمنش، مه لقا دهقان صفحات 29-38
    مقدمه
    داشتن کودک مبتلا به سرطان انسان را با یک واقعه استرس زا روبرو می سازد که منجر به بروز علائمی می شود که امکان دارد توان جسمی و روحی والدین را مختل کرده و زندگی کودک و والدین را به خطر بیندازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی علائم استرس پس از سانحه در والدین کودکان مبتلا به سرطان انجام گرفت.
    روش
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 200 نفر از والدین کودکان مبتلا به سرطان شرکت داشتند. جمع آوری اطلاعات در پژوهش با استفاده از فرم ثبت اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه Impact of Event Scale- Revised (IES-R) که شامل سه مقیاس فرعی افکار ناخواسته، انکار و تحریک پذیری بود صورت گرفت؛ و تجزیه تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های Mann-Whitney Uو رگرسیون لوجستیک Univariateو Multivariateصورت گرفت.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد که میانگین کل استرس پس از رخداد در والدین کودکان سرطانی41/70 بود. در میان مقیاس های فرعی پرسشنامه (IES-R) بیشترین میانگین نمره به مقیاس فرعی افکار ناخواسته (intrusion) (16/03 ±6/24) و کمترین میانگین نمره مقیاس فرعی تحریک پذیری(hyperarousal) (10/68± 4/58) تعلق گرفت. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه مادران در مقایسه با پدران علائم استرس پس از رخداد بالاتری را گزارش کرده اند بطوریکه شانس شیوع استرس پس از رخداد در مادران 2/49 برابر پدران بوده است (P= 0.01).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه علائم استرس پس از رخداد در مادران کودکان سرطانی بیشتر از پدران این کودکان بوده است. همچنین در این مطالعه بین سایر ویژگی های دموگرافیک والدین و علائم استرس پس از رخداد ارتباطی یافت نشد. بنابراین به منظور بررسی تجارب والدین کودکان سرطانی به مطالعات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: والدین، انکولوژی اطفال، استرس پس از رخداد
  • منصوره عزیززاده فروزی*، مرضیه میرجلیلی، سکینه سبزواری، علی اکبر حقدوست، اعظم حیدرزاده صفحات 40-47
    مقدمه
    پذیرش و بستری یک نوزاد بیمار در بخش مراقبت های ویژه نوزادان برای والدین تنش زا بوده؛ و والدین را با یکسری از نیازها روبرو می سازد که شناخت این نیازها بخصوص در زمان ترخیص می تواند نگرانی های مادر را در مورد چگونگی مراقبت در منزل کاهش دهد. این مطالعه با هدف بررسی نیازهای هنگام ترخیص والدین نوزادان بستری در بخش ان ای سی یو انجام گرفت.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی تحلیلی است که حجم نمونه بر اساس مطالعه پایلوت 92 نفر تعیین گردید. اطلاعات در این مطالعه از طریق پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک مادر، پدر و نوزاد و پرسشنامه 56 گویه ای CCFNI جمع آوری شد.
    یافته ها
    یافته های مرتبط با نیاز های هنگام ترخیص نشان داد که نیاز های حیطه احساس اطمینان به عنوان مهم ترین نیاز ها(0/21±3/80) و حیطه حمایت بعنوان کم اهمیت ترین نیاز ها (0/33±3/24) از دیدگاه مادران بود، همچنین نتایج نشان داد که بین نمره کل حیطه ها با تشخیص نوزاد، سابقه بستری در بخش و نمره کل حیطه ها اختلاف معنی دار وجود داشت(p=0/03).
    نتیجه گیری
    شناسایی نیازهای والدین در فرایند ترخیص نوزاد این امکان را فراهم می آورد که تمرکز کادر درمانی در برآورد کردن آن نیاز ها باشد. این مطالعه نشان داد که نیاز به اطمینان از پر اهمیت ترین نیاز ها می باشد، به طوری که با برطرف کردن نیازها خطر بستری شدن مجدد نوزاد در بخش کاهش پیدا می کند. از طرف دیگر به والدین در افزایش اعتماد به نفس در مراقبت از نوزاد نارس در خانه کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: نیاز، ترخیص، مادران، بخش مراقبت های ویژه نوزادان
  • ملیحه کارگری رضاپور*، محمد ارشدی بستان آباد، مهناز جبرئیلی صفحات 49-59
    مقدمه
    در سال های اخیر ایمنی بیمار به یکی از بزرگترین نگرانی های دولت ها، سازمان ها و ارائه دهندگان مراقبت سلامت تبدیل شده است. سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند که، در سراسر جهان از هر 10 بیمار 1 نفر تحت تاثیر خطاهای پزشکی قرار می گیرد. به دلیل پیچیدگی محیط واحدهای مراقبت ویژه نوزادان و آسیب پذیری نوزادان، احتمال بروز خطا افزایش می یابد و چون پرستاران به طور معمول در خط اول دفاع، جهت حفظ ایمنی بیمار قرار دارند این مطالعه با هدف بررسی عملکرد ایمن پرستاران در بخش های مراقبت ویژه نوزادان انجام گرفت.
    روش
    مطالعه حاضر یک مطالعه ی توصیفی مقطعی می باشد. عملکرد 90 نفر از پرستاران واحدهای مراقبت ویژه نوزادان با استفاده از چک لیست عملکرد ایمن که حاوی 9 حیطه بود با تمرکز بر خطا های مرتبط با مطالعات آزمایشگاهی، مطالعات رادیولوژیکی، تاخیر در سرویس دهی به بیمار، انتقال یا تبادل اطلاعات، تجهیزات- ابزار پزشکی مراقبت از بیمار، انتقال بیمار، درد، سیاست ها و دستورالعمل های بیمارستان و استانداردهای کنترل عفونت بررسی گردید. این مطالعه در فاصله زمانی تیر تا شهریور سال 92 انجام گرفت.
    یافته ها
    5094 رویداد با استفاده از چک لیست عملکرد ایمن بررسی شد که از بین تمام رویداد های رخ داده 1116 مورد همراه با خطا و 3978 مورد بدون خطا بود. میانگین کلی عملکرد ایمن پرستاران برابر با 78 درصد بود. کمترین خطای رخ داده (22/0 درصد) مربوط به حیطه ی مطالعات تشخیصی مرتبط با خون / آزمایشگاه و بیشترین خطای رخ داده (4/48 درصد) مربوط به حیطه درد می شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، پرستاران در کل عملکرد مطلوبی را از خود نشان دادند، با این وجود در برخی از گویه های چک لیست از جمله مدیریت درد عملکرد ضعیفی از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: ایمنی، ارزشیابی عملکرد پرستاران، بخش های مراقبت ویژه، نوزادان
  • غلامرضا منشئی*، مسلم اصلی آزاد، سالار فرامرزی، لیلا کریمی جوزستانی، مژگان عارفی، طاهره فرهادی صفحات 61-72
    مقدمه
    اختلال نقص توجه و بیش فعالی و ناتوانی یادگیری از اختلال های رایج در دوران کودکی است که آسیب های بسیاری به فرآیند تحصیلی، ارتباطی و اجتماعی این کودکان وارد می سازد. لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان تفاوت نیمرخ هوشی کودکان دارای اختلال نقص توجه و بیش فعالی و کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری با نیمرخ هوشی کودکان عادی است.
    روش
    در یک مطالعه علی مقایسه ای، 90 کودک به شیوه تصادفی انتخاب گردیدند(30 کودک دارای اختلال نقص توجه و بیش فعالی، 30 کودک دارای ناتوانی یادگیری و 30 کودک عادی). ابزارهای مورد استفاده آزمون های هوش کودکان وکسلر، ریاضی کی مت، آگاهی واج شناختی، اختلال نگارش و پرسشنامه کانرز بود.
    یافته ها
    نتایج آزمون واریانس چند متغیری نشان داد که تفاوتهای معناداری بین گروه ها در متغیرهای پژوهش وجود دارد ((P<0/001)، F8&166=9/66، 0/93= اثر هتلینگ). نتایج آزمون های تک متغیری و تعقیبی نیز حاکی از آن بود که در متغیر درک مطلب کلامی فقط بین گروه کودکان دارای ناتوانی یادگیری و کودکان عادی تفاوت معنادار وجود دارد(0/05>p). در متغیر استدلال ادراکی بین هیچکدام از گروه های سه گانه(گروه اختلال نقص توجه و بیش فعالی، گروه دارای ناتوانی یادگیری و گروه عادی) تفاوت معناداری مشاهده نگردید(P>0/05). در متغیر سرعت پردازش بین هر سه گروه(گروه اختلال نقص توجه و بیش فعالی، گروه دارای ناتوانی یادگیری و گروه عادی) به صورت دو به دو تفاوت معنادار وجود دارد(P<0/05).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده به نظر لازم می رسد در آموزش این کودکان باید به تفاوت بین نیمرخ های هوشی آنها توجه داشت و باید از شیوه آموزشی یکسان برای آنها اجتناب نمود.
    کلیدواژگان: نیمرخ هوشی، نقص توجه و بیش فعالی، ناتوانی یادگیری
  • مرجان بنازاده، منصوره عزیز زاده فروزی*، صدیقه ایرانمنش صفحات 74-85
    مقدمه
    توسعه فن آوری و درمانهای دارویی موجب زنده نگهداشتن طولانی مدت کودکان مبتلا به بیماری های مزمن و افزایش نیازهای مراقبت پایان زندگی آنان شده است. کودکان در حال احتضار و خانواده آنان نیازمند مراقبت جامع پایان زندگی هستند. پرستاران در ارائه اینگونه مراقبت ها با چالش های زیادی مواجه می شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی موانع ارائه مراقبت پایان زندگی کودکان در حال مرگ، در بخشهای کودکان بیمارستانهای شهر کرمان انجام شد.
    روش
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی 151 نفر از پرسنل پرستاری به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه ی (NSCCNR-EOL)(شامل 29گویه که شدت و تکرر موانع بر اساس مقیاس 4 درجه ای لیکرت به تر تیب ((بیشترین مانع =3، مانع نیست =0) و (همیشه=3، هرگز=0)) جمع آوری شدند.
    یافته ها
    مانع «عدم پذیرش مرگ احتمالی کودک توسط خانواده»بالاترین میانگین نمره (5/40)؛ و مانع «ادامه درمان های پیشرفته کودک به دلیل وجود منافع مادی برای بیمارستان» پایین ترین میانگین نمره (2/09) را کسب کردند. بین داشتن تجربه مرگ افراد فامیل یا دوستان نزدیک (p=0/02) و سابقه کار پرستاری (p=0/02) با اهمیت موانع، ارتباط معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش عدم آموزشهای مناسب مراقبت پایان زندگی و وجود بعضی از محدودیتهای فرهنگی و حرفه ای منجر به نقایصی در زمینه ارائه مراقبت پایان زندگی مطلوب گردیده است. تقویت آموزشهای مراقبت پایان زندگی و تسکینی بر اساس اعتقادات اسلامی و فرهنگ ایرانی سبب افزایش دانش و مهارت پرستاران در رویارویی با چالش های مراقبت از بیماران در حال مرگ خواهد شد.
    کلیدواژگان: پرستاران، مراقبت پایان زندگی، کودکان در حال مرگ
|
  • Assessment of parental support system in the neonatal intensive care unit: a qualitative study
    Haydeh Heidari *, Marzieh Hasanpour, Marjan Fooladi Pages 1-9
    Introduction
    Parents of sick infants are incurred more stress than parents of healthy term infants. Since an important part of the responsibility of nurses are supports to the parents. The aim of this study was understands the system of parental support in neonatal intensive care unit.
    Methods
    Qualitative content analysis was used in this study. The participants included 21 parents، doctors and nurses in Isfahan hospitals who were selected by purposive sampling method.
    Results
    Based on data analysis، four main categories were identified. Insurance organizations do not support the disruption of family support، parental economic problems، and cultural contexts.
    Conclusion
    The family is the most important part of the community. Parental support system was impaired in neonatal intensive care unit. It is necessary to provide optimal care and environment NICU should be changed، Parents are involved in the care and necessary actions were done to promote the cultural background of community.
    Keywords: NICU, parental support, qualitative content analysis
  • Shirin Barzajhe Atri, Hossein Abdollahi *, Mohammad Arshadi Bostanabad, Mohammad Asghari Jafarabadi Pages 10-19
    Introduction
    Having a family member with a disability is often challenging for each member in the family، and families always are not able to manage these challenges. Provide basic information by support system for families، especially for caregivers of these children can be considered an effective step in to support them.
    Objective
    Determine of The effect of group training on caring behaviors of caregivers with intellectually disabled children
    Methods
    The randomized clinical trial with control group was conducted in Narges rehabilitation center، Miyaneh، 2013. In this study 64 caregivers of intellectual disability children 6-18 years old were randomly divided into two groups. 6 session training classes were held for the intervention group but the control group did not receive any intervention. At both the beginning and end of the study، data were collected based on the behavior questionnaires، that developed by the researcher.
    Results
    In both groups، before of intervention the average behavior score، was not statistically significant. The results showed that 1. 5 month after the intervention، an increase in behavior of caregivers in the intervention group before (48. 64±5. 63) and after (58. 46±2. 77) was significant (P<0. 05).
    Conclusion
    Group training to caregivers of intellectually disabled children due to improve their caring behaviors. Also، by giving the necessary information to such families can be encouraged them to participate in promoting the quality of their lives and their children.
    Keywords: Group Training, Children with intellectual disability, Caregivers caring behavior
  • Zahra Salehi *, Jamileh Mokhtari Nouri, Seyyed Mohammad Khademolhoseyni, Abbas Ebadi Pages 20-28
    Introduction
    evidence-based nursing guidelines are the gold standard in increasing quality of clinical implementation and nurses'' knowledge. Neonatal Intensive Care Unit nurses to provide high quality of care، need to have a valid guidelines، could provide appropriate services to high-risk infants. The most important factor in improving the quality of care is evaluation of nurses'' knowledge and awareness. The aim of this study was “Effect of education of evidence-based nursing guidelines on the nurses'' knowledge in the NICU”.
    Methods
    This intervention study is done in، all nurses working in the NICU Baqiyatallah (AJ) hospital in Tehran city in 2014. Before and after of guidelines education، nurses'' knowledge was measured by tests accordance to twenty guidelines.
    Results
    The mean scores before education was 40 (6. 03)، two weeks after education75. 41 (8. 10) and two months after education 95. 83 (6. 33). Significant statistical difference via between the mean scores before and after education in the intervention group compared with the control group. (P=0. 0001).
    Conclusion
    According to effective role of the evidence-based guidelines as a valuable standard in promoting quality health care services، increase nurses'' knowledge and raising the level of public health; therefore it is recommended to the authorities and managers of the hospitals have coherent planning for education of evidence-based nursing guidelines through workshops and educational meetings.
    Keywords: Education, Evidence, based guidelines, NICU
  • Ala Shamsi, Mansoorh Azizzadeh Forouzi *, Sedigheh Iranmanesh, Mahlegha Dehghan Pages 29-38
    Introduction
    Support of parents of children with cancer requires health care personnel to be knowledgeable about the prevalence posttraumatic stress symptoms among parents of children with cancer. This study thus was conducted to fulfill this aim.
    Method
    Using the Impact of event Scale- Revised for parents of children with cancer، 200 parents of these children in two hospitals supervised by Kerman University of Medical Sciences was assessed.
    Result
    The total mean score of posttraumatic stress symptoms was 41. 70. Among all categories of the Impact of Event Scale- Revised، the highest mean belonged to the category of “intrusion” 16. 03 (SD = 6. 24) and the lowest one belonged to the category of “hyperarousal” 10. 68 (SD = 4. 58). Based on the results، mothers had higher posttraumatic stress symptoms compared to fathers (P < 0. 05). Adjusted odd ratio showed that the prevalence of posttraumatic stress symptoms among mothers was 2. 49 times more than that among fathers (P= 0. 01).
    Conclusion
    The results of following study revealed that posttraumatic stress symptoms among mothers of children with cancer in Iran are higher compared to the fathers. There were no association between socio-demographic data and posttraumatic stress symptoms. More study is needed to elucidate the Iranian parents’ experience of having children with cancer.
    Keywords: Parents, Pediatric oncology, Posttraumatic stress symptoms
  • Mansoreh Azizzadeh Foruzi *, Marzieh Mirjalili, Sakineh Sabzevari, Aliakbar Haghdoost, Aazam Heydarzadeh Pages 40-47
    Introduction
    Hospitalization of a sick infant in the neonatal intensive care unit was very stressful for parents. They are faced with a number of needs which recognizing these (needs) particularly at discharge time can bereduce their worries about how to health care of their infant. This study was aimed to assessment needs of parents of infants hospitalized in the NICU at discharge time.
    Methods
    This study is a descriptive analytic study. The sample size was determined based on a pilot study of 92 patients. Data were collected through demographic information questionnaires of Mothers، fathers and neonates and a 56-item questionnaire CCFNI. Using SPSS version 19، the index of central tendency and dispersion and paired t-test، data were analyzed and a significance level of 0/05 was considered.
    Results
    Findings relating to discharge requirements showed from mothers point of view that need to feel confident was as the most important need (3/80 ± 0/21) and the need of support was the least important (3/24 ± 0/33). Results also showed between the total score domains of needs of mothers with a history of hospitalized infants in the NICU and infant’s diagnosis and the total score domains was significantly different (P=0/03).
    Conclusions
    Identifying the needs of parents of newborn discharge process provides the medical staff with opportunity to focus on and meet the needs. In this study showed that، the most important need was the need to assurance so that meeting the needs of the parent’s reduces the risk of re-hospitalization of neonate. On the other hand this increases the confidence of parents in the care of premature infants at home.
    Keywords: Need, discharg, Mother, Neonatal Intensive Care Unit
  • Malihe Kargari Rezapour *, Mohammd Arshadi Bostanabad, Mahnaz Jebreili Pages 49-59
    Introduction
    In recent years، patient safety has become a major concern for many goverments، organizations and healthcare providers. The World Health Organization estimates that medical errors impact at least on 1 of 10 patient around the world. Because of complexity of the neonatal intensive care (NICU) environment، and the vulnerability of the neonates increase the risk for medical errors and also neonatal nurses typically are on the forefront of defense to protect patient safety، this study was conducted to assess the safe practice of nurses in neonatal intensive care units of Tabriz.
    Methods
    using a cross – sectional study method، practice of 90 nurses in neonatal intensive care unit was observed with using of safe practice checklist in 9 domain. By focusing on errors associated with Blood/laboratory studies، Radiology studies، Delays in patient service، Information transfer، Patient care equipment/medical devices، Patient transport، Pain، Hospital or unit policies and guidelines، Infection control standards were investigated. The study period was from july to august 2013.
    Results
    a total of 5094 events were assessed by safe practice checklist. 1116 errors detected and 3978 events were without error. overall average of safe practice of nurses was 78 percent. The lowest level of errors (0. 22%) was detected in field of blood/laboratory studies and the highest level of errors (48. 4%) had occurred in field of the pain management.
    Conclusion
    according to the results، the nurses demonstrated good performance in major patient safety domains. poor performance about some of the check list items such as pain management was observed.
    Keywords: safety, Nurses Performance Evaluation, intensive care units, neonatal
  • Gholam Reza Manshaei *, Moslem Asli Azad, Salar Faramarzi, Leila Karimi Jozestani, Mozhgan Arefi, Tahereh Farhadi Pages 61-72
    Introduction
    Attention deficit hyperactivity disorder and learning disabilities are common deficits in childhood which causes many injuries in the process of education، and social communication of children into it. The aim of this study was to investigate the differences in intelligence profile of children with attention deficit hyperactivity disorder and children with learning disabilities in children with normal intelligence profile.
    Method
    In a comparative study، 90 children were randomly selected (30 children with attention deficit hyperactivity disorder، and 30 normal children and 30 children with learning disabilities). Tools were used: Wechsler Intelligence Test for Children، key mat mathematic test، phonological awareness، and Writing Disorder and Conners Questionnaire.
    Results
    Multivariate analysis of variance showed that significant differences exist between groups of variables (p<0/001)، F (8&166) =9/66، 0/93 = Hotelling Effect). Results of single variable and post hoc tests also showed that the only variable verbal comprehension between normal children and children with learning disabilities there are significant differences (0/05> p). The perceptual reasoning varies between any of the three groups (groups of attention deficit and hyperactivity disorder، learning disability group and the normal group)، no significant differences were observed (0/05< p). The processing speed is variable between the three groups (attention deficit hyperactivity disorder، learning disability group and the normal group)، there are two significant differences (0/05> p).
    Conclusion
    Based on the results it is necessary to consider the differences between the intelligence profiles in the education of children. And the same method for teaching these children should be avoided.
    Keywords: intelligence profile, attention deficit, hyperactivity disorder, learning disabilities
  • Marjan Banazadeh, Mansoureh Azizzadeh Foroozy *, Sedighe Iranmanesh Pages 74-85
    Introduction
    Development in technology and pharmaceutical treatments have increased the number of children with life threatening conditions as well as their end of life care requirements. These children and their families require comprehensive and appropriate end of life care. Nurses are faced with challeng in their efforts to provide end of life care. This study was aimed to assessment of Barriers in providing end of life care to terminally ill pediatric patients in kerman hospital.
    Methods
    In a descriptive analytic study،151 nursing staff were Selected with Purposive sampling. A translated modified version of (NSCCNR-EOL) and demoghraphic questionnaire was used to data collection.
    Results
    The highest perceived barrier magnitude score was «families not accepting poor child prognosis” (5/40) and the lowest perceived barrier magnitude score belonged to the item “Continuing to provide advanced treatment to dying child because of financial benefits to the hospital” (2/09). Between Participants’ family and closed friends’ death experience positively correlated with perceived organizational-related barriers magnitude (p=0/02). Also participants’ nursing experience positively correlated with perceived health-care professional related barriers magnitude (p=0/02).
    Conclusion
    The study findings showed that lack of education and experience as well as some cultural and professional limitations may have contributed to some deficiencies in providing end of life care. So developing end of life and Palliative care education may enhance nurses’ knowledge and skill to face the challenges of end of life care. Establishing Palliative care units in the community as well as developing of palliative home care programs that focus on family members، who play an important role in children’s care may have positive effect on pediatric end of life care.
    Keywords: Nurses, End of life care, terminally ill children