فهرست مطالب

آموزش پرستاری - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1394)

مجله آموزش پرستاری
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ماشاالله اعتمادی سنندجی *، علیرضا قهری سرابی، حمیرا بنکدار، علیرضا اکبرزاده باغبان، همایون بنادرخشان، سعید قاسمی صفحات 1-7
    مقدمه
    آموزش به بیمار یک راهکار اساسی در کنترل فرایند بیماری و کاهش هرچه بیشتر عوارض در افراد مبتلا به بیماری های مزمن می باشد. امروزه بیشتر آموزش ها و اطلاعات در سیستم بهداشتی با روش های نامتناسب و در سطح بالاتری از آنچه که برای افراد قابل فهم باشد، ارایه می شود. هدف مطالعه حاضر مقایسه اثربخشی دو مورد از رایج ترین روش های آموزشی در سیستم درمانی یعنی آموزش چهره به چهره و استفاده از یک کتابچه آموزشی در بازتوانی تنفسی افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی می باشد که در سال 1391 برروی 75 فرد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه، مراجعه کننده به بیمارستان های مسیح دانشوری و امام حسین (ع) شهر تهران انجام شده است. نمونه های پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه (آموزش با کتابچه، آموزش چهره به چهره و گروه کنترل) تقسیم شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و خودکارآمدی تنفسی جمع آوری شد. به افراد 2 گروه آزمون مطالبی با محتوی یکسان اما روش آموزش متفاوت ارایه شد. گروه کنترل آموزش های روتین در بخش را دریافت نمودند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده همگن بودن سه گروه مطالعه در زمینه ویژگی های جمعیت شناختی می باشد. همچنین آزمون آماری آنالیز واریانس تفاوت معناداری در میانگین نمره خودکارآمدی تنفسی سه گروه قبل از مداخله نشان نداد (169/ 0=p) در حالی که میانگین نمره خودکارآمدی تنفسی در گروه آموزش چهره به چهره بعد از مداخله تفاوت معناداری با دو گروه دیگر داشت (P<0.001). از سوی دیگر بین دو گروه آموزش با استفاده از کتابچه آموزشی و گروه کنترل در این زمینه بعد از مداخله تفاوت معناداری دیده نشد (998/ 0=p).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان دهنده اثربخشی بیشتر روش آموزشی چهره به چهره نسبت به روش آموزش با استفاده از کتابچه راهنما در افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه می باشد. لذا پرستاران به عنوان مراقبین مبتلایان به بیماری مزمن انسدادی ریه با ارایه آموزش های چهره به چهره می توانند نقش ارزشمندی را در ارتقای خودکارآمدی تنفسی مبتلایان به این بیماری و در نهایت بهبود هرچه بیشتر کیفیت زندگی آنان داشته باشند.
    کلیدواژگان: بیماری مزمن انسدادی ریه، خودکارآمدی، آموزش چهره به چهره، کتابچه آموزشی
  • امیر واحدیان عظیمی، فاطمه الحانی *، کیوان گوهری مقدم، سیدجلال مدنی، علی نادری، محمدرضا حاجی اسماعیلی صفحات 8-22
    مقدمه
    امروزه بیماری های غیرواگیر به علت پدیده نوسازی جوامع، پیشرفت فناوری و تراکم جمعیت در مناطق شهری و گرایش افراد به عادات نامناسب شیوع گسترده ای پیدا نموده اند. بیماری های قلبی و عروقی از این نوع اختلالات و شایع ترین علت مرگ و میر در بیشتر کشورهای جهان و ایران و مهم ترین عامل از کارافتادگی است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی است.
    روش
    این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی بوده که برروی کلیه بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی بستری در بخش سی سی یو بیمارستان منتخب انجام شد (72 نفر در دو گروه آزمون و شاهد). نمونه گیری به روش در دسترس و سپس تخصیص تصادفی انجام شد. برای گروه آزمون الگوی توانمندسازی خانواده محور با چهار مرحله تهدید درک شده به روش بحث گروهی، خودکارآمدی به روش مشکل گشایی، عزت نفس به روش مشارکت آموزشی و ارزشیابی فرآیندی و برآیندی و برای گروه کنترل مراقبت رایج اجرا شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل متغیرهای دموگرافیک، ابزارهای تخصصی الگوی توانمندسازی خانواده محور و ابزار کیفیت زندگی SF-36 بود. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و زوجی، یو من ویتنی، رتبه علامت دار ویلکاکسون و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    براساس آزمون آماری تی مستقل در 8 بعد کیفیت زندگی دو گروه قبل از مداخله همسان بودند (P>0.05) اما بعد از مداخله اختلاف معناداری با هم داشتند (P<0.05). آزمون آماری تی زوجی تنها در گروه مداخله اختلاف معناداری را نشان داد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    اجرای الگوی توانمندسازی خانواده محور برای بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی از نظر عملی امکان پذیر و با اصلاح، بهبود و ارتقاء کیفیت زندگی آن ها همراه است.
    کلیدواژگان: الگوی توانمندسازی خانواده محور، انفارکتوس قلبی، کیفیت زندگی، SF، 36، کارآزمایی بالینی
  • حسین ابراهیمی، مهدی صادقی *، رسول اشرفی صفحات 23-30
    مقدمه
    با توجه به شرایط مزمن بیماری دیابت و تاثیر گسترده آن بر جنبه های مختلف زندگی، تغییر رویکرد سنتی به توانمندسازی در آموزش و مراقبت بیماران دیابتی می تواند با ایجاد بستر مناسب زمینه ساز بهبود خودمراقبتی و وضعیت بالینی در بیماران دیابتی باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان توانمندی با دانش مرتبط با بیماری و شاخص های کنترل متابولیک در بیماران دیابتی نوع 2 صورت پذیرفت.
    روش
    این مطالعه توصیفی- مقطعی برروی 156 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه سنجش دانش، پرسشنامه سنجش توانمندی (DES-28) و چک لیست ثبت آزمایشات (هموگلوبین A1C، قندخون ناشتا و غیرناشتا، کلسترول، تری گلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی بالا و چگالی پایین) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و کای مجذور استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران مورد مطالعه 18/ 6±11/ 48 و اکثر آن ها زن 8/ 62% بودند. بین میانگین نمره توانمندی و نمره دانش بیماران ارتباط معنادار مثبت وجود داشت (01/ 0=p). همچنین ارتباط آماری معنادار بین شاخص های هموگلوبین A1C، قندخون ناشتا و غیرناشتا، کلسترول، تری گلیسرید و HDL با توانمندی وجود داشت ولی با LDL ارتباط معنادار نبود و بیماران با توانمندی بالاتر از مقادیر مطلوب تر این شاخص ها برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش مبنی بر همراهی ارتقاء سطح دانش با افزایش توانمندی و بهبود شاخص های بالینی در بیماران دیابتی، به نظر می رسد از طریق آموزش های مستمر و افزایش سطح دانش و توانمندی بیماران، می توان به پیآمدهای مطلوب تری از زندگی در این بیماران دست یافت.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، توانمندی، دانش، کنترل متابولیک
  • حکیمه حسین رضایی، عصمت نوحی، سیده صغری طاهر هریکندیی * صفحات 31-38
    مقدمه
    استفاده از مهارکننده های فیزیکی در ICU ها به منظور کنترل بی قراری، اطمینان از ایمنی، پیشگیری از افتادن و جلوگیری از مداخله بیمار در اقدامات درمانی و مراقبتی شایع است؛ اما عواقب منفی جسمی و روانی زیادی در رابطه با کاربرد این ابزارها وجود دارد. پرستاران تصمیم گیرندگان اصلی استفاده از مهارکننده های فیزیکی برای بیماران هستند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر اجرای برنامه آموزشی بر دانش، نگرش و عملکرد پرستاران بخش های مراقبت ویژه تروما در زمینه استفاده از مهارکننده های فیزیکی است.
    روش
    این پژوهش یک مداخله نیمه تجربی است. جامعه پژوهش، پرستاران کارشناس شاغل در بخش های مراقبت ویژه ترومای شهر کرمان بودند. حجم نمونه 66 نفر محاسبه و نمونه گیری آسان انجام گردید. نمونه های مورد مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شده و در هر گروه 33 پرستار قرار گرفت. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه ویژگی های دموگرافیک، پرسشنامه پژوهشگر ساخته سنجش دانش، پرسشنامه سنجش نگرش (APRU) و پرسشنامه خود اظهاری سنجش عملکرد (PPRU) پرستاران در زمینه مهارکننده های فیزیکی است که یک بار قبل از برگزاری برنامه آموزشی توسط همه اعضای نمونه تکمیل شد. سپس برنامه آموزشی در زمینه کاربرد مهارکننده های فیزیکی برای گروه مداخله ارایه شده و 2 هفته پس از آن مجددا همان پرسشنامه ها توسط گروه مداخله پاسخ داده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.18 و آزمون های t (زوج و مستقل) و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که پس از اجرای برنامه آموزشی بهبود معناداری در نمرات دانش (P<0.001)، نگرش (P<0.001) و عملکرد خوداظهاری (P<0.001) گروه مداخله در زمینه استفاده از مهارکننده های فیزیکی ایجاد شد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان دهنده سطحی از دانش، نگرش و عملکرد پرستاران در زمینه کاربرد مهارکننده های فیزیکی است که نیاز به اجرای برنامه آموزشی را آشکار ساخته و برگزاری چنین برنامه هایی می تواند موجب بهبود قابل توجه دانش، نگرش و عملکرد پرستاران گردد.
    کلیدواژگان: آموزش، بخش مراقبت های ویژه، مهارکننده های فیزیکی
  • زینب همتی، فریبا حقانی *، داود کیانی صفحات 39-48
    مقدمه
    آموزش در کلاس های تئوری، آغازی جهت آمادگی دانشجویان در ورود به بالین پرستاری می باشد، و آگاهی از مشکلات آن کمک شایانی به ارتقاء کیفیت آموزش می نماید. لذا، این مطالعه با هدف تبیین تجارب دانشجویان پرستاری از تدریس اساتید در کلاس های تئوری در سال 1393 انجام شد.
    روش
    این مطالعه کیفی از نوع پدیدارشناسی تفسیری و در راستای درک تجارب دانشجویان پرستاری از تدریس اساتید در کلاس های تئوری انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از روش نمونه گیری هدفمند و مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش 7 مرحله ای دیکلمن انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 20 نفر از دانشجویان پرستاری در مصاحبه انفرادی و گروهی شرکت کردند. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه با دانشجویان 5 تم را پدیدار ساخت که عبارت بودند از تجربه استاد، عدم استفاده صحیح از ابزار آموزشی، آمادگی قبلی استاد جهت تدریس و ارایه مطالب به روز، برقراری ارتباط، مدیریت کلاس درس.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که هدف اصلی از تربیت دانشجویان پرستاری، کسب دانش به روز در کلاس های تئوری می باشد، لذا می توان با به کارگیری اساتید با تجربه و فراهم ساختن محیط آموزشی مناسب جهت یادگیری موثر دانشجویان و آمادگی آنان جهت ارایه این دانش در مراقبت از بیمار کمک نمود.
    کلیدواژگان: مطالعه کیفی، دانشجویان پرستاری، دروس تئوری
  • بهار حاج رضایی *، حسن روشنی علی بنه سی، محمد شاهعلی زاده، مریم زینالی، مهدی بدلی صفحات 49-59
    مقدمه
    پیشرفت های سریع در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در عصر حاضر، توجه تکنولوژی را به سوی نیازهای انسان برده است. یکی از نیازهای اساسی و سازنده انسان، مهارت های تفکر انتقادی است که در رشد و تکامل فرد و تمدن بشری نقش موثری دارد. تاکنون اثر متغیرهای زیادی بر تفکر انتقادی مورد بررسی قرار گرفته شده است، اما تاثیر استفاده از یادگیری تلفیقی بر تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری مغفول مانده است. لذا هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از یادگیری تلفیقی، بر پرورش مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری بوده است.
    روش
    محققان در این پژوهش از روش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه آزمایش و کنترل استفاده کرده اند. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تشکیل می داد که از این جامعه دو کلاس به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. ابزار استفاده شده در این پژوهش پرسشنامه مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب (CCTST) بود. در اجرای پژوهش ابتدا آزمون مهارت های تفکر انتقادی برای هر دو گروه (آزمایش و کنترل) اجرا شد. سپس گروه آزمایش به مدت یک ترم تحصیلی با یادگیری تلفیقی و گروه کنترل به صورت حضوری آموزش دیدند. در آخر ترم پس آزمون مهارت های تفکر انتقادی برای هر دو گروه اجرا شد. در نهایت نمرات حاصل از آزمون با روش آماری تحلیل کوواریانس، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین میانگین نمره مهارت های تفکر انتقادی در دو گروه آزمایشی و کنترل، قبل از مداخله آموزشی تفاوت معناداری نبود (گروه کنترل: 93/ 10، گروه آزمایش (25/ 11). نتایج بعد از مداخله آموزشی نشان داد که میزان نمره مهارت های تفکر انتقادی گروه آزمایش به طور معناداری نسبت به گروه کنترل (میانگین گروه آزمایش: 41/ 13 و گروه کنترل: 16/ 11) افزایش یافته است (P<0.001).
    نتیجه گیری
    نتیجه این پژوهش نشان داد که یادگیری تلفیقی بر مهارت های تفکر انتقادی و زیرمولفه های تحلیل، ارزشیابی و استنباط تاثیر معناداری دارد اما بر مولفه های استدلال استقرایی و قیاسی تاثیر معناداری نداشت. بنابراین استفاده از یادگیری تلفیقی در آموزش، یکی از عوامل مهم رشد و شکوفایی دهنده مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری است، پس توصیه می شود دانشگاه ها و اساتید از این روش آموزشی بیش از پیش بهره گیرند.
    کلیدواژگان: آموزش، یادگیری تلفیقی، یادگیری الکترونیکی، مهارت های تفکر انتقادی، تحلیل
  • حجت پیرزادی *، علی فتحی آشتیانی، محسن شکوهی یکتا صفحات 60-71
    مقدمه
    سطوح بالای استرس در کارکنان بهداشتی و نقص در مهارت های ارتباطی این گروه می تواند سلامت روانی آنان را تهدید کند و موجب کاهش کارآیی شغلی شان شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش شناختی- رفتاری گروهی بر شاخص های فیزیولوژیکی استرس و مهارت های ارتباطی کارکنان بیمارستان انجام شد.
    روش
    روش پژوهش نیمه تجربی بود که با استفاده از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. گروه نمونه شامل 32 نفر از کارکنان یکی از بیمارستان های شهر تهران بود که به طور تصادفی در دو گروه 16 نفره مداخله و کنترل جایگزین شدند. برنامه مداخله به صورت هفتگی در 4 جلسه 4 ساعته به مدت 16 ساعت روی افراد گروه مداخله اجرا شد. داده-ها با استفاده از پرسشنامه واکنش های فیزیولوژیکی استرس (PRS) و پرسشنامه تجدیدنظر شده مهارت های ارتباطی (CSTR) در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون از افراد هر دو گروه جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS v.19 و با روش تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد آموزش شناختی- رفتاری گروهی موجب افزایش معنادار میانگین نمره مهارت های ارتباطی و نیز کاهش معنادار میانگین نمره شاخص های فیزیولوژیکی استرس در افراد گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل شده است.
    نتیجه گیری
    آموزش شناختی- رفتاری گروهی روشی موثر بر بهبود سلامت روانی کارکنان بهداشتی است که نیازمند توجه بیشتری از سوی مدیران بهداشتی و پژوهش گران بالینی حوزه سلامت است.
    کلیدواژگان: آموزش شناختی، رفتاری گروهی، کارکنان بیمارستان، سلامت روانی
  • معصومه مهرآفرید، مسعود خاکپور *، محمود جاجرمی، ابراهیم علیزاده موسوی صفحات 72-83
    مقدمه
    پرستاران به دلیل شرایط سخت شغلی، با عوامل تنیدگی زای متعددی روبه رو می باشد که می تواند بر سلامتی جسمی و روانی و همچنین شرایط شغلی آن ها تاثیر بگذارد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش مثبت اندیشی بر سخت رویی، تاب آوری و فرسودگی شغلی پرستاران بود.
    روش
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل بود. نمونه آماری مورد نیاز این پژوهش به صورت تصادفی منظم از بین پرستاران زن شاغل به کار در بیمارستان های دولتی شهرستان قوچان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (20 نفر) و گروه کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه فرسودگی شغلی (MBI) مسلش و جکسون، مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون (CD-RISC) و پرسشنامه سخت رویی کوباسا انجام گردید. آموزش خوش بینی، به صورت گروهی و طی 8 جلسه (هر جلسه 90 دقیقه) برای گروه آزمایش اجرا گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.16 تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون t نشان داد میزان فرسودگی شغلی در پرستاران براساس تاهل، شرایط کار، سن و رسمی یا قراردادی بودن تفاوت معناداری (001/ 0>p) دارد. همچنین نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مثبت اندیشی منجر به افزایش معنادار سخت رویی و تاب آوری (001/ 0>p) و منجر به کاهش معنادار فرسودگی شغلی (001/ 0>p) در پرستاران شده است و این بدان معنی است که آموزش مثبت اندیشی بر سخت رویی، تاب آوری و فرسودگی شغلی پرستاران تاثیر معناداری داشته است (001/ 0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به شرایط استرس زای شغل پرستاران، مداخله های روان شناختی با هدف افزایش سخت رویی و تاب آوری می تواند فرسودگی شغلی آن ها را کاهش داده و رضایت شغلی و بهبود کیفیت خدمات حاصل گردد.
    کلیدواژگان: مثبت اندیشی، سخت رویی، تاب آوری، فرسودگی شغلی، پرستاران
|
  • M. Etemadi Sanandaji *, A. Ghahri Sarabi, H. Bonakdar, A. Akbarzade Baghban, H. Banaderakhshan, S. Ghasemi Pages 1-7
    Introduction
    Patient education is an essential strategy in disease control that reduces complications in patient with chronic diseases. Today، most of the education and information presented in health care systems are at a higher level and are not an appropriate method for people to understand. This study aimed to examine the impact of two of the above methods on respiratory self-efficacy among people with COPD.
    Method
    This study is a quasi-experimental clinical trial that performed in 2012 on 75 patients with chronic obstructive pulmonary disease attending Masihe - Daneshvary and Emam Hosien hospitals in Tehran، Iran. We used purposive sampling method and the participants in the study were divided into three random categories (face to face، educational booklet، and control groups). The two groups of subjects were presented with identical content but different training methods. The control group received the routine instruction in the ward. Data analysis was performed using descriptive and inferential statistics.
    Results
    The results showed homogeneity at demographic data in three groups of study. Comparison of demographic and mean respiratory self-efficacy in the baseline between three study groups showed no significant difference. But the mean of respiratory self-efficacy in the past revealed a significant difference between face to face educational group and control groups (P<0. 001). The test showed no significant difference between educational booklet group and control group (P>0. 05).
    Conclusion
    Among people with COPD، face to face educational strategies increased respiratory self-efficacy more than booklet educational method. Consequently، nurses as care providers in patients with COPD can have a valuable role in patient education using face to face education method.
    Keywords: COPD, self efficacy, face to face education, educational booklet
  • A. Vahedian, Azimi, F. Alhani *, K. Goharimogaddam, Sj Madani, A. Naderi, M. Hajiesmaeili Pages 8-22
    Introduction
    Nowadays, non-contagious diseases have been extended due to the renovation of societies, technology promotion, and density of population on urban zones and tendency of population to unsuitable habits. Cardiovascular diseases are from these failures and are the most widespread cause of death and disability in the most countries as well as in Iran. The purpose of this study was to evaluate the effect of family-centered empowerment model (FCEM) on the quality of life of the myocardial infarction patients.
    Method
    This clinical trial conducted on all of myocardial infarction patients hospitalized in Coronary Care Unit of the selected Hospital (72 persons in intervention and control groups). Sampling was conducted by convenience sampling and then random allocation. For intervention group FCEM was implemented with four dimensions of perceived threat with group discussion method, self-efficacy with problem solving methods, self-esteem with educational partnership and outcome and process evaluations and usual care was done for control group members. In this study the instruments used were demographic variables, specialty instruments of FCEM, and SF-36 quality of life instrument. To analysis the data, Chi square, independent and dependent t, U man Whitney, Wilcoxon signed rank tests and Pearson correlation coefficient were used.
    Results
    8 dimensions of quality of life were similar in both groups before the intervention (P>0.05), but after the intervention both groups had significant differences (P<0.05). But, paired t-test showed significant differences only in the intervention group (P<0.05).
    Conclusion
    FCEM for myocardial infarction patients was feasible and associated with improvement or modification of patient's quality of life.
    Keywords: Family centered empowerment model, myocardial infarction, quality of life, SF, 36, clinical trial
  • H. Ebrahimi, M. Sadeghi *, R. Ashrafi Pages 23-30
    Introduction
    Due to the chronic condition of diabetes and widespread impact on various aspects of life, changing the traditional approach to empowering education and care patients with diabetes may improve levels of self-care and clinical status of them. The purpose of this study was the finding the relationship between empowerment with knowledge related to disease and indicators of metabolic controls in type 2 diabetic patients.
    Method
    This analytical-descriptive study was conducted on 156 patients with type 2 diabetes in 2013. The data collection tool was a questionnaire to assess knowledge, empowerment assessment questionnaire (DES-28) and test record forms (hemoglobin A1C, fasting and non-fasting blood glucose, cholesterol, triglycerides and high-density and low-density lipoprotein). Data were analyzed using descriptive statistics and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Mean age of the patients was 48.11±6.18 and most of them were female (62.8%). There was a significant relationship between the mean score for empowerment and knowledge of patients. Also a significant relationship was found between hemoglobin A1C, fasting and non-fasting blood glucose, cholesterol, triglycerides and HDL with empowerment. But, there was not a significant relationship with LDL and patients with higher empowerment.
    Conclusion
    Continuous training and increasing the knowledge and Empowerment of patients can may result in a favorable outcome of life in these patients.
    Keywords: Type 2 diabetes_empowerment_knowledge_metabolic control
  • H. Hooseinrezaee, E. Nouhi, S. Taher Harikandee* Pages 31-38
    Introduction
    Physical restraints are commonly used in ICUs to manage patient agitation, ensure patient safety, and prevent patient fall and patient interruption in medical and nursing care interventions. But there are many physical and psychological negative outcomes related to their use. Nurses are the key decision makers in the application of physical restraints to patients. Thus, educational programs regarding physical restraints must be considered to enhance nurse's knowledge, correct their attitude and improve their practice and consequently improve the quality of patients’ care. This study aimed at examining the effect of education program on critical care nurses’ attitudes towards, knowledge about and practice regarding the application of physical restraint.
    Method
    In this quasi experimental study 66 nurses working in traumatic ICUs in Kerman recruited using convenience sampling. Participants were randomly assigned in two control and intervention groups and each group included 33 persons. The study questionnaire consisted of four parts: 1) background information; 2) Self-designed questionnaire to assess nurses’ knowledge about physical restraint; 3) Attitudes of Physical Restraint Use (APRU) to examine the nurses’ attitude towards physical restraints. 4) Practice of Physical Restraint Use (PPRU) to evaluate nurses’ practice regarding physical restraints. Prior to education program implementation, the questionnaire completed by all of the participants. Then an education program conducted for intervention group and after 2 weeks, that questionnaires completed by intervention group again. Data was analyzed using SPSS v.18 and paired t-test, independent t-test and Pearson correlation.
    Results
    After the completion of the education program results showed a significant improvement in the intervention group in terms of knowledge (P<0.001), attitude (P<0.001) and practice (P<0.001) related to physical restraints.
    Conclusion
    Findings indicated the level of nurses’ knowledge, attitude and practice that demonstrated the need to provide an education program on physical restraint. These programs can significantly improve the nurses’ knowledge, attitude and practice.
    Keywords: Intensive care units, education, physical restraint
  • Z. Hemati, F. Haghani *, D. Kiani Pages 39-48
    Introduction
    Teaching practices in classroom, Teach theory classes, and students are beginning to prepare for entry into nursing, so be aware of the problems that contributed to the promotion of quality education. Therefore, this study aimed to explore the experiences of nursing students were taught by teachers in theoretical courses, in 2013.
    Method
    This qualitative, phenomenological interpretation and to understand the experiences of nursing students were taught master classes in theory. Purposive sampling to collect data and semi-structured interviews were used. Data analysis was performed using a 7-step Dikelman.
    Results
    In this study, 20 nursing students participated in individual and group interviews. The results of the analysis of data gathered from interviews with students, seven themes emerged that including teacher experience, lack of proper use of tools, training, preparation and presentation to faculty for teaching, communication,classrom management, creativity and discrimination.
    Conclusion
    Given that the main goal of educating nursing students to gain knowledge on the theory classes, so you can experience using Masters And providing an effective learning environment for student's learning and their readiness to provide the knowledge to take care of patient.
    Keywords: Qualitative study, nursing students, theoretical courses
  • B. Hajrezayi *, H. Roshani Alibinasi, M. Shahalizade, M. Zeynali, M. Badali Pages 49-59
    Introduction
    Rapid growth of information and communication technology (ICT) has taken the attention of technology into human needs. One of the basic needs of mankind is critical thinking which has an effective role in the growth and evolution of individual and mankind’s civilization. The influence of many variables on critical thinking has been studied without considering the effect of using blended learning on critical thinking skills among nursing students. Therefore, this research aims to investigate the effects of using blended learning on nursing students’ critical thinking.
    Method
    This was a Quasi-experimental study. The study population was nursing students from Ardabil University of Medical Sciences, Ardebil, Iran. We have chosen two classes using convenience sampling. The tools that have been used in this research were California Critical Thinking Skills Test; Form B (CCTST). At the beginning of the study, the questionnaire of critical thinking was accomplished for both control and experimental groups. The experimental group was taught by blended learning method and control group which was taught by face to face method. At the end of the semester, post test of critical thinking skills was accomplished for both groups. Data were analyzed using ANCOVA.
    Results
    There was no significant difference in the mean score in the critical thinking skills between the control and experimental groups before the intervention (control group: 10.93, experimental group 11.25). Results after intervention shown that the score of critical thinking experimental group has significantly increased in comparison with control group’s score (P<0.001).
    Conclusion
    The results of this study have shown that blended learning has significant impact on critical thinking skills and sub-components of analysis, evaluation, and inferential, but it has not significant impact on component of inductive and deductive thinking. So, using of blended learning is one of the important factors of development and prosperity of nursing students’ critical thinking skills. Thus, it is recommended to use this method in educational systems.
    Keywords: Instruction, blended learning, e, learning, critical thinking skills, analysis
  • H. Pirzadi *, A. Fathi, Ashtiani, M. Shokoohi, Yekta Pages 60-71
    Introduction
    High levels of stress in the health professionals and deficit in communication skills of this group can endanger their mental health and reduce their job efficacy. Current study aimed to identify the effectiveness of the group cognitive-behavioral training on physiological indicators and communication skills of the hospital staff.
    Method
    This was a semi-experimental study using pre-test-post-test design. The sample group consisted of 32 people (16 experimental and 16 control groups) in one of the randomly selected Tehran hospitals. Intervention program was conducted weekly in 4 sessions each 4 hours on the subjects of the experimental group. Data were collected using Physiological Reactions to Stress (PRS) and Communication Skills Test-Revised (CSTR) before and after the intervention from both groups and was analyzed by analysis of covariance using SPSS software (v. 19).
    Results
    The results showed that the cognitive-behavioral training significantly increased the mean of communication skills and a significant reduction of physiological indicators in the experimental group compared with the control group.
    Conclusion
    Group cognitive-behavioral training is an effective way to improve mental health of health staff. Therefore, more attention from the health managers and clinical health researchers is needed in this field.
    Keywords: Group cognitive, behavioral training, hospital staffs, mental health
  • M. Mehafarid, M. Khakpour*, M. Jajarmi, A. Alizadeh Mousavi Pages 72-83
    Introduction
    Due to the harsh conditions of employment, nurses face with many stressful factors that can affect their physical and mental health; as well as, their employment conditions. The main objective of this study was to evaluate the effectiveness of positive thinking training on hardiness, resiliency, and job burnout.
    Method
    This was a quasi-experimental study. The samples were randomly selected from female Nurses employed in the governmental hospitals in Quchan, Iran. Then they were divided into two experimental (n=20) and control groups (n=20). Data were collected using Burnout Inventory (MBI) and Maslach & Jackson and Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC) and Kobasa hardiness questionnaire. Positive thinking training was administered over 8 sessions. Data were analyzed using SPSS-16 software.
    Results
    The results of analysis of covariance showed that there were significant differences in the levels of burnout in nurses based on their age, marital status, working conditions, and their type of working contract (P>0.001). The results also showed that positive thinking training was effective on hardiness, resiliency, and job burnout (P>0.001). Intervention resulted in the increased hardiness, resilience, and reduced burnout in the nursing staff (P>0.001).
    Conclusion
    According to the nurses, psychological interventions aimed at increasing hardiness and resiliency can reduce their burnout and improved job satisfaction and quality of service achieved.
    Keywords: Positive thinking, hardiness, resiliency, job burnout, nurses