فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال هشتم شماره 5 (آذر و دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهناز توسلی، مجید صفا، احمد کاظمی * صفحات 368-378
    زمینه و هدف

    ایندول تری کربینول(I3C) که در سبزیجات براسیکا یافت می شود خاصیت ضد سرطانی داشته و مکانیسم اصلی آن مهار فاکتور رونویسی هسته ای کاپا- B ((NF- k B است. از سویی دوکسوروبیسین به عنوان یک داروی شیمی درمانی در کنار القای آپوپتوز در سلول های سرطانی، باعث فعال شدن NF- k B می شود. این فاکتور رونویسی با القای بیان ژن های دخیل در بقای سلولی از آپوپتوز جلوگیری می کند و باعث کاهش نتایج درمان می شود. هدف از این مطالعه تعیین اثر I3C در همراهی با دوکسوروبیسین بر افزایش آپوپتوز در سلول های لوسمی لنفوبلاستیک حاد (NALM-6) است.

    روش بررسی

    در این مطالعه بنیادی، رده سلولی لوسمی لنفوبلاستیک حاد، گونه پیش ساز لنفوسیت B با غلظت های مختلف I3C برای 1 ساعت تیمار شد و سپس با دوکسوروبیسین 125 نانو مولار به مدت 24 ساعت مجاور گردید. بررسی محتوای DNA سلولی و رنگ آمیزی Annexin V-FITC برای ارزیابی میزان آپوپتوز انجام شد و با فلوسایتومتری مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی داده ها با آزمون تی زوجی صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج بررسی سیکل سلولی نشان داد I3C به صورت سینرژیستی در همراهی با دوکسوروبیسین باعث افزایش سلول ها در ناحیه ی sub-G1 یا ناحیه مربوط به سلول های آپوپتوتیک می شود. بررسی فلوسایتومتری رنگ آمیزی Annexin V-FITC نیز نشان دهنده ی اثر I3C در افزایش سلول های آپوپتوتیک در همراهی با دوکسوروبیسین بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد I3C به صورت سینرژیستی در همراهی با دوکسوروبیسین باعث افزایش القای آپوپتوز در سلولهای NALM-6 می شود.

    کلیدواژگان: ایندول تری کربینول، آپوپتوز، دوکسوروبیسین، لوسمی لنفوبلاستیک حاد
  • زهره مظهری، امین عادل صفحات 379-389
    زمینه و هدف
    استانداردهای ایمنی بیمار مجموعه ای از الزامات هستند که اجرای آنها در هر بیمارستان، حیاتی است. ارزیابی این فرایند، یک مکانیسم پیشرفته در بیمارستان هاست که به منظور تعیین سطح ایمنی بیمار انجام شده و می تواند با هدف شروع و ارزیابی میزان پیشرفت برنامه های در حال اجرا به کار رود.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر، توصیفی تحلیلی است که در 10 بیمارستان منتخب شهر تهران از اردیبهشت تا مرداد سال 1392 انجام شد. جامعه آماری را کلیه بخش های بیمارستان های شهر تهران تشکیل می داد. نحوه ی انتخاب بیمارستان ها، تصادفی بود و ابزار پژوهش را چک لیست بیمارستان های دوستدار ایمنی بیمار تشکیل می داد. برای تحلیل داده های ارزیابی از نرم افزار SPSS 16 و روش های آماری توصیفی، آزمون ناپارامتریک کروسکال والیس و اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین میزان رعایت استانداردها 69/76% بود. با توجه به میانگین میزان رعایت استانداردها، بیشترین میزان رعایت در گروه استانداردهای محیط ایمن با 40/80% و کمترین میزان رعایت استانداردها نیز در گروه استانداردهای جلب مشارکت و تعامل بیمار با 33/56% بود. همچنین در بیمارستان هایی که بیش از 400 تخت داشتند، 73/71% و کمتر از 200 تخت 22/66% استانداردها رعایت شده بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نهادینه کردن فرهنگ ایمنی بیمار، محوریت قرار دادن بیماران در شیوه ی ارائه ی خدمات، آموزش کارکنان و بیماران و رفع موانع قانونی، باعث افزایش میزان رعایت استانداردهای ایمنی بیمار در سطح کشور می شود.
    کلیدواژگان: استانداردهای دوستدار ایمنی، بیمار، بیمارستان
  • عباسعلی ابراهیمیان، علی فخرموحدی*، حسین داوری، مائده تورده صفحات 390-398
    زمینه و هدف

    یادگیری مسائل اساسی در پرستاری نیازمند راهبرد جدیدی است که بتوانند باعث ارتقای میزان یادداری دانش پرستاران گردند. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر آموزش به روش سخنرانی توسط همکار پرستار، بر یادداری دانش پرستاران بخش های ویژه در تفسیر نوار قلب است.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، از بین بخش های ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی سمنان دو بخش به عنوان گروه های آزمون و کنترل به صورت تصادفی انتخاب شدند. در ابتدا از پرستاران هر دو بخش، پیش آزمون گرفته شد. سپس پرستاران گروه آزمون توسط یکی از همکاران پرستار آموزش تفسیر نوار قلب دیدند. یک هفته و یک سال بعد، از پرستاران هر دو گروه، پس آزمون گرفته شد. در نهایت، داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون های t زوجی و مستقل تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمره ی دانش تفسیر نوار قلب در پیش آزمون گروه آزمون 73/2 ± 55/9 و در گروه کنترل 43/3 ± 82/10 بود. در پس آزمون اول، میانگین نمره ی گروه آزمون 57/2 ± 27/15 و گروه کنترل 29/3 ± 36/11 بود. در پس آزمون دوم نیز میانگین نمره ی پرستاران گروه آزمون 07/4 ± 82/10 و گروه کنترل 95/2 ± 33/11 بود. بین پیش آزمون و پس آزمون اول گروه آزمون تفاوت معنی داری وجود داشت(001/0 = p)، اما در پس آزمون دوم این تفاوت، معنی دار نبود(316/0 = p).

    نتیجه گیری

    سخنرانی توسط همکار در کوتاه مدت باعث بهبود دانش پرستاران در ارتباط با تفسیر نوار قلب می شود. اما این روش در مطالب آموخته شده یادداری ایجاد نمی کند. بنابراین پیشنهاد می شود در برنامه های آموزش ضمن خدمت پرستاران در تفسیر نوار قلب از سایر روش های آموزشی استفاده شود.

    کلیدواژگان: روش سخنرانی، یادداری دانش، همکار پرستار
  • محمد علی نادی، نیلوفر مقتدری صفحات 399-414
    زمینه و هدف
    سه متغیر از بین متغیرهای مختلفی که براساس نظریات و پژوهشهای انجام شده برای افزایش رفتار شهروندی سازمانی موثر هستند، موازین اخلاقی، توانمندی روان شناختی و رضایت شغلی می باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین موازین اخلاقی، توانمندی روان شناختی و رضایت شغلی با رفتار شهروندی سازمانی در بین کارکنان بیمارستانهای خصوصی شهر شیراز اجرا شد.
    روش بررسی
    این پژوهش بصورت یک مطالعه ی مقطعی و از نوع توصیفی تحلیلی اجرا گردید. از جامعه ی آماری کارکنان زن و مرد بیمارستانهای خصوصی شهر شیراز 330 نفر(147 مرد و 183 زن) به شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل 6 پرسش نامه استاندارد بود که پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (بترتیب 85/0، 93/0، 70/0، 89/0، 90/0و 70/0) و روایی صوری و محتوایی آنها نیز تایید گردید. برای تحلیل داده ها در سطح آمار استنباطی از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام و تحلیل مدل معادله ی ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین موازین اخلاقی(جو اخلاقی، رهبری اخلاقی و ارزشهای اخلاقی)، توانمندی روان شناختی، رضایت شغلی با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان رابطه ی مثبت و معنادار برقرار است(001/0 ≥ P). تحلیل رگرسیون بهترین پیش بینی کننده رفتار شهروندی سازمانی را جو اخلاقی نشان داد. همچنین مدل معادله ی ساختاری با حذف جو اخلاقی از برازش مناسبی برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    تلاش برای افزایش رفتار شهروندی سازمانی کارکنان بیمارستان های خصوصی بیشترین نقش را برحسب معادله ی ساختاری از توانمندسازی روان شناختی می پذیرد.
    کلیدواژگان: موازین اخلاقی، توانمندی روان شناختی، رضایت شغلی، رفتار شهروندی سازمانی، کارکنان بیمارستان های خصوصی
  • مجید حسینی آغوزی، فریبا نباتچیان، علیرضا مردادی، فاطمه خداوردی صفحات 415-426
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایعترین نوع سرطان در میان زنان است. ایزوفلاون ها زیرمجموعه ای از فیتواستروژن ها هستند که دارای خواصی شبیه استروژن پستانداران می باشند. گیاه یونجه دارای ایزوفلاون بالایی است. هدف مطالعه ی حاضر تعیین اثر ایزوفلاون های گیاه یونجه روی سرطان پستان و پروفیل لیپید در این بیماران است.
    روش بررسی
    30 راس موش آزمایشگاهی BALB-C انتخاب و به چهار گروه دسته بندی شدند. گروه اول و دوم به روش کاشت سلولی به سرطان پستان مبتلا گشتند. گروه سوم و چهارم سالم ماندند. عصاره ی یونجه به روش تقطیر در خلا تهیه شد و گروه های اول و سوم عصاره ی یونجه را دریافت نمودند. گروه دوم و چهارم(شاهد) هیچ دارویی دریافت نکردند. بعد از 6 هفته از خون تمامی موش ها سرم تهیه گردید. غلظت استرادیول، LDL - کلسترول، HDL - کلسترول و کلسترول تام در سرم اندازه گیری شد. آنالیز آماری داده ها با آزمون t-student و برنامه آماری Graphpad انجام شد. سطح معنی داری برابر 0/05 =P بود.
    یافته ها
    میزان استرادیول در گروه اول نسبت به دوم کاهش معنی داری پیدا کرد(0/00 =P). میزان کلسترول تام در گروه اول نسبت به دوم کاهش معنی داری پیدا نمود(0/00=LDL. (P - کلسترول در گروه اول نسبت به دوم کاهش معنی داری نشان داد(0/00=HDL. (P- کلسترول در گروه اول نسبت به دوم افزایش نشان داد که این مقدار، معنی دار نبود(0/09 =P).
    نتیجه گیری
    عصاره ی یونجه با اثر بر روی میزان استرادیول و پروفیل لیپید در موشهای مبتلا به سرطان پستان می تواند در بهبود شرایط بیماری مفید باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، یونجه، ایزوفلاوین
  • فرشته فرزیان پور، محمدرضا اشراقیان، امیرحسین امامی، شایان حسینی صفحات 427-436
    زمینه و هدف
    هر نظام آموزشی مستلزم آن است که پژوهش و ارزشیابی آموزشی درباره دوره های آموزشی آن انجام پذیرد. هدف از این مطالعه ارزشیابی دوره های کارآموزی و کارورزی در علوم پایه و بالینی در بیمارستانها براساس نظرسنجی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
    روش بررسی
    این یک مطالعه ی مقطعی و از نوع توصیفی تحلیلی بود. ابزار گردآوری داده ها را پرسش نامه شامل 14 گویه و 5 گزینه تشکیل می داد. در این مطالعه، مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف انطباق آموزش با نیازهای جامعه و ارتقای کیفیت با استفاده از پرسش نامه ی نظرسنجی خودایفا، با امتیاز آلفا کرونباخ 81/0 از کل دانشجویان دوره های کارآموزی در رشته های تحصیلی مدیریت خدمات بهداشتی، کاردرمانی، شنوایی سنجی، گفتار درمانی، فیزیوتراپی و کارورزی در علوم بالینی(جراحی داخلی، پوست، چشم و کودکان) که در مجموع 185 نفر بودند، در سال 1390 نظرسنجی نمود.
    یافته ها
    میانگین کل نتایج ارزشیابی از برنامه دوره های کارآموزی و کارورزی به ترتیب در کلاس نظری و در ارتباط با آموزش کاربردی برابر 32/3%، مهارتهای ذهنی 98/2%، مهارتهای ارتباطی 38/3% و مهارتهای عملی 29/3% بود. میزان رضایتمندی دانشجویان از کیفیت برنامه های آموزشی در دوره های کارآموزی و کارورزی نیز برابر 2/50% بدست آمد.
    نتیجه گیری
    مدیران و سیاست گذاران آموزشی دانشگاه در برنامه ریزی و اجرای برنامه های آموزشی و همچنین در استفاده از منابع بالقوه برای تحقق هدفها و دستیابی به کیفیت آموزشی، بسیار کوشش نمودند، اما تلاش بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، دوره های کارآموزی و کارورزی علوم پایه و بالینی، بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • محسن گل پرور، مهناز زراعتی، راضیه صالحی صفحات 437-450
    زمینه و هدف
    تعارض و سرریزشدگی کار- خانواده از زمره عوامل تهدید کننده ی بهزیستی پرستاران است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه ی تعارض و سرریزشدگی کار - خانواده با بهزیستی عاطفی(مثبت و منفی) در پرستاران اجرا شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش حاضر توصیفی - تحلیلی بود و جامعه آماری پژوهش را پرستاران زن دو بیمارستان دولتی در شهر اصفهان تشکیل دادند که از میان آن ها 197 نفر به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل پرسش نامه ی تعارض کار - خانواده، پرسش نامه ی سرریزشدگی کار- خانواده و پرسش نامه ی عواطف وابسته به شغل بودند که روایی و پایایی آن ها تایید شد. داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که از دو مولفه ی تعارض کار- خانواده و خانواده - کار، تعارض کار- خانواده قادر به پیش بینی عواطف منفی و مثبت در پرستاران است. همچنین مشخص شد از چهار مولفه سرریز شدگی کار- خانواده، سرریزشدگی به کار منزل قادر به پیش بینی عواطف منفی و سرریزشدگی به زمان آزاد قادر به پیش بینی عواطف مثبت در پرستاران هستند.
    نتیجه گیری
    تعارض کار- خانواده و سرریزشدگی کار- خانواده می تواند بهزیستی عاطفی پرستاران را دچار مشکل کند. به همین منظور لازم است که پرستاران آموزش های لازم را برای مدیریت مطلوب تعارض و سرریزشدگی کار- خانواده دریافت کنند.
    کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، سرریزشدگی کار، خانواده، بهزیستی عاطفی، پرستاران زن
  • ابوالفضل کلانتری، فرهاد ذاکر، شهلا انصاری دماوندی، حیدر شرفی، سید امیر یزدانپرست صفحات 451-463
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به لوسمی لنفوئید حاد پس از درمان با متوترکسات، تفاوت هایی در سطح سرمی و توکسیسیتی مرتبط با مصرف متوترکسات از خود نشان می دهند. یکی از عوامل مهم تعیین کننده ی این تفاوت ها، فارماکوژنتیک فرد است. در این مطالعه، تاثیر پلی مورفیسم های -401CT و +452CT از ژن GGH بر سطح سرمی و توکسیسیتی مرتبط با مصرف متوترکسات بررسی شد. هدف از این مطالعه، ارزیابی و تعیین اثر پلی مورفیسم های 401CT – و +452CT ژن GGH بر سطح سرمی و توکسیسیتی مرتبط با مصرف متوترکسات در بیماران مبتلا به لوسمی لنفوئید حاد بود. همچنین برای اولین بار فراوانی پلی مورفیسم های فوق در ایران مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی پژوهشی، با استفاده از تکنیک های PCR و RFLP شیوع پلی مورفیسم های مذکور در 83 بیمار ایرانی مبتلا به ALL بررسی شد. ارتباط میان پلی مورفیسم ها با سطح سرمی متوترکسات و توکسیسیتی مرتبط با مصرف آن با محاسبه Odds Ratio برآورد شد.
    یافته ها
    در این مطالعه بین پلی مورفیسم +452CT با سطح سرمی متوترکسات و توکسیسیتی های مرتبط با مصرف متوترکسات ارتباط معنی داری یافت نشد. رابطه ای بین پلی مورفیسم 401CT – با توکسیسیتی های مربوط که منجر به ترومبوسیتوپنی(265/0 odds ratio=، 019/0-009/0= CI 95%) و همچنین لکوپنی (182/2 odds ratio=، 042/0-021/0= CI 95%) می شود، در فاز تحکیمی درمان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بررسی بیماران از لحاظ پلی مورفیسم 401CT – ژن GGH ممکن است در انتخاب دوز مناسب متوترکسات و کاهش عوارض توکسیک مرتبط با مصرف آن مفید باشد.
    کلیدواژگان: متوترکسات، توکسیسیتی، لوسمی لنفوئید حاد کودکان، پلی مورفیسم
|
  • Behnaz Tavasoli, Majid Safa, Ahmad Kazemi Pages 368-378
    Background And Aim

    Indole-3-carbinol (I3C)، found in Brassica species vegetables، exhibits antitumor effects. It has been shown that I3C induces apoptosis in various cell types through inactivation of the nuclear factor-kappa B (NF- k B) pathway. Anthracyclines such as doxorubicin، is widely used in the treatment of hematological malignancies، induce apoptosis in tumor cells via DNA damage and activation of p53. However، NF- k B pathway that activated by anthracyclines as a part of DNA damage response can induce chemo resistance. In this study the apoptotic effect of doxorubicin in combination with NF- k B inhibitor I3C was assessed in acute lymphoblastic leukemia cells.

    Materials And Methods

    Human pre-B acute lymphoblastic leukemia cell line، NALM-6 cells، were preincubated with various concentrations of I3C for1 hour and then treated with 125nM doxorubicin at 37 ° C for 24 hours. Cellular DNA content assay and Annexin V-FITC staining were performed by flowcytometry for evaluation of apoptosis.

    Results

    DNA histogram analysis of NALM-6 cells indicates that combination of I3C with doxorubicin synergistically escalated the percentages of sub-G1 population cells (apoptotic cells) as compared to doxorubicin-only treated group. Annexin V-FITC staining showed that cotreatment of NALM-6 cells with I3C and doxorubicin increased the proportion of Annexin-V positive cells (early apoptotic cells) in comparison with the doxorubicin treated cells.

    Conclusion

    The results of cell culture treatments and cell death analysis by flowcytometry suggest that I3C synergistically potentiates doxorubicin-induced apoptosis in human leukemia NALM-6 cells.

    Keywords: I3C, Apoptosis, Doxorubicin, Acute Lymphoblastic Leukemia
  • Zohreh Mazhari, Amin Adel Pages 379-389
    Background And Aim
    Patient safety standards are a set of requirements that are crucial for the implementation of patient safety in hospitals. Process evaluation of patient safety in hospitals has developed a mechanism to determine the level of patient safety. This mechanism can also start a program aimed at improving patient safety and evaluate programs that are being used.
    Materials And Methods
    This analytic study was to determine the status of compliance with critical safety standards for patients in 10 hospitals in Tehran in May to August 2013. All segments of the population are hospitals in Tehran and were selected randomizely. Research tool was a checklist and its validity and reliability was approved. SPSS version 16 software for data evaluation and statistical techniques were used.
    Results
    According to the data of this study، the mean level of standards was 76. 69%. Also، according to the average standards، the highest level of respect in Group D (80. 40%) and minimum standards in group B (56. 33%) were observed. Hospitals that had more than 400 beds (71. 73%) and hospitals with less than 200 beds (66. 22%) have been met with standards.
    Conclusion
    According to these results، we can increase patient safety standards of our country by establishing the culture of patient safety، patient-centered approach to service delivery، training of staff and patients and legal barriers.
    Keywords: Patient Safety, Critical Standards, Hospital
  • Abbasali Ebrahimian, Ali Fakhr-Movahedi, Hossein Davari, Maedeh Tourdeh Pages 390-398
    Background And Aim

    Learning basic issues in nursing requires new strategies that can enhance knowledge retention among nurses. This study aimed to determine the effect of lecturing by peer-nurses on critical units nurses’ retaining knowledge of electrocardiogram (ECG) interpretation.

    Materials And Methods

    In this experimental study، two units (as test and control groups) were selected randomly from among critical care units of Semnan University of Medical Sciences hospitals. First، a pretest was performed on nurses in both groups. Then، the nurses of test group were trained by a peer-nurse how to interpret ECGs. A posttest was performed on the two groups both a week and a year later. Finally، the data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient، t-paired and t-tests.

    Results

    The mean of nurses’ scores of ECG interpretation in pretest was 9. 55±2. 73 in the test group and 10. 82±3. 43 in the control group. In the first posttest، mean scores of nurses’ knowledge in test and control groups were 15. 27±2. 57 and 11. 36±3. 29، respectively. In the second posttest، nurses’ mean scores in test and control groups were 10. 82±4. 07 and 11. 33±2. 95، respectively. There was a significant difference (p<0. 05) between the pretest and the first posttest in the test group، but there was no such difference for the second posttest (p>0. 05).

    Conclusion

    Lecturing by peer-nurses can enhance nurses’ knowledge about ECG interpretation in the short run، but it cannot enhance knowledge retention. So it is suggested that other educational methods be used in nurses'' in-service training programs designed for ECG interpretation.

    Keywords: Lecturing Method, Knowledge Retaining, Peer, Nurse
  • Mohammad Ali Nadi, Nilofar Moghtaderi Pages 399-414
    Background And Aim
    Based on theories and researches، three variables effective in the organizational citizenship behavior are e thical values، job satisfaction and psychological empowerment. The present study aims to explore the relationship between these variables and the organizational citizenship behavior (OCB) among the staff members of private hospitals in Shiraz.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional correlational study. Some 330 staff members (147 males and 183 females) were selected using stratified sampling technique. The data collection devices consisted of five standardized questionnaires، the reliability of which turned out to be 0. 85، 0. 93، 0. 70، 0. 89، 0. 90 and 0. 70 Besides، the construct validity was confirmed through factor analysis. The data were analyzed inferentially using Pearson’s correlation test، stepwise regression analysis and SEM.
    Results
    The findings revealed that there was a significant positive correlation between ethical principles، psychological empowerment and job satisfaction with organizational citizenship behavior (p<0/001). Moreover، the findings of stepwise regression analysis showed that ethical climate played a significant role in predicting OCB.
    Conclusion
    The staff members’ effort to enhance OCB is mostly influenced by psychological empowerment in private hospital.
    Keywords: Ethical Principles, Job Attitude, Organizational Citizenship Behavior, Private Hospitals
  • Majid Hosseini Aghoosi, Fariba Nabatchian, Alireza Mordadi, Fatemeh Khodaverdi Pages 415-426
    Background And Aim
    Breast cancer is the most common type of cancer among women. A subset of isoflavones such as phytoestrogens (plant estrogens) have mammalian estrogen-like properties. Alfalfa has high isoflavone content. The aim of this study was to examine the effect of alfalfa’s isoflavones on breast cancer and lipid profile in these patients.
    Materials And Methods
    Thirty BALB-C mice (17±2 gr weight range) were selected. The rats were divided into four groups. The first and second group triggered to breast cancer by implanting cell lines. The third and fourth groups were healthy. Alfalfa extract was prepared by vacuum distillation. Groups I and II received extraمct of alfalfa. Groups II and IV (control) received no treatment. After 6 weeks the blood serum of all mice were prepared. Concentration of estradiol، LDL-cholesterol، HDL-cholesterol and total cholesterol were measured. Statistical analysis was performed by t-student and Graphpad statistical software. The significance level was set at P=0. 05.
    Results
    The level of estradiol، total cholesterol، and LDL-cholesterol decreased significantly in the first group versus the second group (P<0. 00 for all). The level of HDL-cholesterol increased insignificantly in the first group when compared to the second group (P=0. 09).
    Conclusion
    Alfalfa extract with effect on esteradiol levels and lipid profile in mice with breast cancer could be useful in improving the patient’s condition.
    Keywords: Breast Cancer, Alfalfa, Isoflavin
  • Fereshteh Farzianpour, Mohammad Reza Eshraghian, Amir Hossein Emami, Shayan Hosseini Pages 427-436
    Background And Aim
    Every educational system، whether micro or macro، needs its training programs to be studied and educationally evaluated. This study aims to assess training and internship programs in hospitals based on surveying the students of Tehran University of Medical Sciences (TUMS).
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional study with survey descriptive design. The data collection tool was a questionnaire with 14 five-point Likert style items. The TUMS Educational Development Center (EDC) surveyed all 185 students of training and internship programs، using a questionnaire with the Cronbach’s alpha coefficient of 0. 81 in 2011، in order to adjust the education with the society’s needs and to improve its quality.
    Results
    The mean assessment scores of training and internship programs were 3. 32%، 2. 98%، 3. 38%، and 3. 29% for applied training، mental skills، communication skills، and practical skills courses، respectively.
    Conclusion
    The students’ satisfaction rate regarding the quality of educational courses of training and internship programs was 50. 2%. Educational authorities have made necessary attempts to implement these programs and use potential resources for realizing the objectives and achieving the educational quality; however، they should make further attempts in this regard.
    Keywords: Assessment, Training, Internship Programs, Students in Basic, Clinical Sciences, Hospital, Tehran University of Medical Sciences
  • Mohsen Golparvar, Mahnaz Zeraatie, Raziyeh Salehhi Pages 437-450
    Background And Aim
    Work-family conflict and spillover are among threatening factors in hospital environment for nurses’ well being. The present research aimed to study the relationship of work-family conflict and spillover to affective well being among nurses.
    Materials And Methods
    The research method was correlational and the statistical population consisted of female nurses of two public hospitals، among whom 197 persons were selected using availability sampling method. Data gathering instruments were the previously made questionnaires including work-family conflict questionnaire، work-family spillover questionnaire and affective well being questionnaire. The reliability and validity of the instruments were verified and the data were analyzed using multiple regression analysis.
    Results
    The results of regression analysis revealed that work-family conflict had a significant predictive power for the prediction of negative and positive affect. Also، the results of regression analysis revealed that homework spillover had a significant predictive power for the prediction of negative affect and that free time spillover had a significant predictive power for the prediction of positive affect.
    Conclusion
    The results of the present study showed that work-family conflict and spillover could cause problems to nurses’ affective well being. Therefore، it is necessary that nurses be trained to manage work-family conflict and spillover in a suitable way. Keywords: Work-Family Conflict، Work-Family Spillover، Affective Well Being، Female Nurses
  • Abolfazl Kalantari, Farhad Zaker, Shahla Ansari Damavandi, Heydar Sharafi, Seyed Amir Yazdanparast Pages 451-463
    Background And Aim
    Acute lymphoblastic leukemia patients show differences in serum levels and toxicity associated with methotrexate after its treatment. Pharmacogenetics is an important determining factor for these differences. In this study، the effect of +452 C / T and -401C / T polymorphisms of GGH gene on serum levels and toxicity associated with methotrexate was studied. The aim of this study was to evaluate the effect of +452C / T and -401C / T polymorphisms of GGH gene on methotrexate level in serum and its associated toxicity in patients with acute lymphoblastic leukemia. Furthermore، the frequency of the above polymorphisms was investigated for the first time in Iran.
    Materials And Methods
    The prevalence of these polymorphisms was assessed in 83 Iranian patients with ALL using PCR and RFLP. The relationship between the polymorphism and serum methotrexate levels and its toxicity was estimated by calculating the Odds Ratio.
    Results
    No correlation was found between +452CT polymorphism and serum levels of methotrexate and methotrexate-related toxicity. -401CT polymorphism was found to be correlated with methotrexate-related toxicity leading to thrombocytopenia (95% CI= 0. 009-0. 019، odds ratio=0. 265) and leukopenia (95% CI = 0. 021-0. 042، odds ratio = 2. 182) in consolidation phase of the treatment.
    Conclusion
    Evaluation of patients for methotrexate-related polymorphism of GGH gene may be useful in selecting the appropriate dose of methotrexate and reducing the toxic side effects associated with its administration.
    Keywords: Methotrexate, Toxicity, Children ALL, Polymorphisms