فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:21 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/03/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سوده نوروزی، علی محمد نظری، محسن رسولی*، رضا داور نیا، محسن بابایی گرمخانی صفحات 1-6
    اهداف
    امروزه رویکردهای گوناگون زوج درمانی با هدف کاهش تعارضات و آشفتگی ارتباطی میان زوج ها به وجود آمده است. الگوی زوج درمانی خودتنظیمی، کاربرد نظریه خودکنترلی رفتاری در مشکلات رابطه ای است. این الگو هم توسعه ای در زوج درمانی شناختی- رفتاری و هم تلاشی برای ارایه چارچوب یکپارچه التقاطی به منظور استفاده از سایر زوج درمانی هاست. هدف از پژوهش حاضر، تعیین کارآیی رویکرد زوج درمانی کوتاه مدت خودتنظیمی بر کاهش استرس زناشویی زوج ها بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، 16 زوج دارای مشکلات زناشویی مراجعه کننده به سرای سلامت گل ها واقع در منطقه 6 شهرداری تهران در تابستان 1393، با استفاده از نمونه گیری دردسترس، انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر کدام 8 زوج) قرار گرفتند. ابزار پژوهش، مقیاس استرس زناشویی استکهلم- تهران بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون توسط آزمودنی ها تکمیل شد. مداخله زوج درمانی کوتاه مدت خودتنظیمی در 8 جلسه یک ساعته با توالی هر هفته یک جلسه، به شیوه زوجی و جداگانه برای گروه آزمایش اجرا شد، اما گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره و در نرم افزار SPSS 20 تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، میانگین نمرات استرس زناشویی در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی داری کاهش یافت (0001/0=p).
    نتیجه گیری
    زوج درمانی کوتاه مدت خودتنظیمی در بهبود استرس زناشویی زوجین موثر است.
    کلیدواژگان: استرس روان شناختی، زوج درمانی، تعارض
  • نسیم مجاز دلفاردی، حمیده قدرتی آزادی*، بهروز فتحی هفشجانی صفحات 7-12
    اهداف
    دیابت، از شایع ترین بیماری های متابولیک است. به علت عوارض داروها و هزینه های بالای درمان بیماران دیابتی، استفاده از گیاهان در درمان دیابت مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف مقایسه اثرات ضددیابتی پودر میوه هندوانه ابوجهل با داروی متفورمین بر میزان گلوکز خون انجام شد.
    مواد و روش ها
    32 سر موش صحرایی نر بالغ در محدوده وزنی 300-250گرم به چهار گروه 8 تایی کنترل منفی (با جیره غذای معمولی)، کنترل مثبت (دریافت کننده آب مقطر)، گروه شاهد (14میلی گرم بر میلی لیتر متفورمین) و گروه آزمایش (50میلی گرم بر میلی لیتر پودر میوه هندوانه ابوجهل) تقسیم شدند. القای دیابت نوع دو با تزریق داخل صفاقی 60میلی گرم بر میلی لیتر استرپتوزوسین (دو بار به فاصله 48 ساعت) در همه گروه ها به جز کنترل منفی صورت گرفت. تجویز دارو و گیاه با استفاده از گاواژ به طور روزانه به مدت 6 هفته انجام شد. قبل از اولین دوز و بعد از آخرین دوز، گلوکز خون پس از 12 ساعت ناشتابودن از طریق ورید دم اندازه گیری شد. آنالیز آماری داده ها توسط نرم افزار SPSS 18 و آزمون تحلیل واریانس یک راهه و با اندازه گیری های مکرر انجام شد.
    یافته ها
    کاهش گلوکز خون گروه متفورمین و هندوانه ابوجهل در روز 28 نسبت به یکدیگر تفاوت معنی داری داشتند (p<0.05)، اما میزان کاهش گلوکز در روز 42 در دو گروه هندوانه ابوجهل نسبت به گروه متفورمین معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    میوه هندوانه ابوجهل می تواند جایگزین متفورمین در کاهش میزان گلوکز خون باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، هندوانه ابوجهل، متفورمین، استرپتوزوسین، گلوکز خون
  • کاووس طهماسبی، مهوش جعفری*، عباس احمدی صفحات 13-19
    اهداف
    ارگانوفسفره ها نظیر دیازینون باعث القای تولید رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو می شوند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر ویتامین های E و C به عنوان آنتی اکسیدان در کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون در قلب موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 36 موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه 6تایی کنترل (روغن ذرت به عنوان حلال دیازینون)، دیازینون (100میلی گرم بر کیلوگرم)، ویتامین E (150میلی گرم بر کیلوگرم)، ویتامین C (200میلی گرم بر کیلوگرم)، دیازینون- ویتامین E و دیازینون- ویتامین C تقسیم شدند. 24 ساعت بعد از تزریق داخل صفاقی، موش ها توسط اتر بیهوش شده و بافت قلب به سرعت جدا شد. پس از هموژنه کردن بافت ها، فعالیت آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون S- ترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز و غلظت های گلوتاتیون و مالون دی آلدئید با روش های بیوشیمیایی اندازه گیری شد. تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار InStat 3.3 و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه به همراه آزمون تعقیبی توکی صورت گرفت.
    یافته ها
    دیازینون باعث افزایش فعالیت آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون S- ترانسفراز (p<0.01)، افزایش غلظت مالون دی آلدئید (p<0.05) و کاهش فعالیت لاکتات دهیدروژناز (p<0.05) و غلظت گلوتاتیون (p<0.01) در قلب نسبت به گروه کنترل شد. تجویز ویتامین های E و C مانع تغییرات این پارامترها شد.
    نتیجه گیری
    ویتامین های E و C به عنوان آنتی اکسیدان از طریق پاکسازی رادیکال های آزاد در قلب باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون می شوند.
    کلیدواژگان: دیازینون، ویتامین E، ویتامین C، استرس اکسیداتیو، قلب، موش صحرایی
  • راهله رهباریان، حشمت سپهری مقدم، سید دامون صدوقی* صفحات 21-29
    اهداف
    دیابت منجر به استرس اکسیداتیو در اسپرم و بافت بیضه می شود. گیاه چرخه دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضددیابتی است. این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره گیاه چرخه بر پارامترهای اسپرمی و تغییرات بافتی بیضه در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    27 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به گروه های 9تایی؛ شاهد سالم، شاهد دیابتی و تجربی دیابتی تقسیم شدند. گروه های شاهد دیابتی و تجربی دیابتی، با یک بار تزریق داخل صفاقی آلوکسان دیابتی شدند. گروه تجربی دیابتی یک روز در میان و به مدت یک ماه، عصاره آبی گیاه چرخه را به صورت داخل صفاقی و با غلظت 300میلی گرم بر کیلوگرم دریافت نمودند. به گروه های شاهد سالم و شاهد دیابتی آب مقطر استریل تزریق شد. در روز 30، موش های هر گروه کشته شده و بیضه آنها به منظور ارزیابی پارامترهای اسپرمی و بررسی بافتی خارج شد. نتایج توسط نرم افزار آماری SPSS 20 و آزمون های آماری کروسکال والیس و تعقیبی دان تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین درصد حرکات پیش رونده، اشکال طبیعی و تعداد اسپرم ها در گروه دیابتی تیمارشده با عصاره چرخه در مقایسه با گروه شاهد دیابتی افزایش معنی داری داشت (p<0.05). میانگین وزن، طول و عرض بیضه، همچنین میانگین قطر لوله های اسپرم ساز و میانگین ضخامت اپیتلیوم لوله های اسپرم ساز نیز در گروه دیابتی تیمارشده با عصاره چرخه در مقایسه با گروه شاهد دیابتی افزایش معنی داری نشان داد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    عصاره گیاه چرخه با غلظت 300میلی گرم بر کیلوگرم موجب بهبود پارامترهای اسپرمی، افزایش تعداد اسپرم و کاهش آتروفی لوله های اسپرم ساز در موش های صحرایی دیابتی می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، اسپرم، بیضه، موش صحرایی
  • محمدرضا حاجی نژاد*، صدیقه اسمعیل زاده بهابادی، حمیدرضا میری، آیدا داوری، موسی درویش سرگزی صفحات 31-36
    اهداف
    دیابت اختلال آندوکرینی شایعی است که باعث هیپرلیپیدمی و هیپرگلیسمی می شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره غلاف میوه کهورک بر هیستوپاتولوژی کبد و غلظت مالون دی آلدئید بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی بود.
    مواد و روش ها
    45 سر موش صحرایی نر ویستار (300-200گرم) به سه گروه شاهد، دیابتی و دیابتی تحت درمان تقسیم شدند. دیابت نوع یک با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین (42میلی گرم بر کیلوگرم) القا شد. یک هفته پس از دیابتی شدن، عصاره غلاف کهورک (300میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به مدت 30 روز به صورت گاواژ به موش های گروه دیابتی تحت تیمار خورانده شد. تغییرات هیستوپاتولوژیک کبد با رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین و میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. همچنین میزان مالون دی آلدئید بافت کبد براساس واکنش تیوباربیتوریک اسید اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری T استیودنت و آزمون مجموع رتبه ای من- ویتنی بررسی شدند.
    یافته ها
    تیمار با عصاره کهورک، غلظت مالون دی آلدئید بافت کبد را در گروه دیابتی تحت تیمار در مقایسه با گروه دیابتی به طور معنی داری کاهش داد (p<0.05). تورم و واکوئوله شدن هپاتوسیت ها همراه با نامنظم شدن هپاتیک کوردها و باریک شدن سینوزوئیدها در گروه دیابتی مشاهده شد. همه علایم مذکور در گروه دیابتی تحت درمان بهبود داشت.
    نتیجه گیری
    عصاره غلاف میوه کهورک می تواند غلظت مالون دی آلدئید را به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی در بافت کبد کاهش دهد و از آسیب کبدی ناشی از دیابت جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: کهورک، آسیب شناسی، کبد، دیابت شیرین
  • نفیسه قدرتی، علیرضا حسینی کاخک*، محمدرضا حامدی نیا صفحات 37-43
    اهداف
    هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر دو برنامه تمرین ورزشی (قدرتی عضلات تنفسی و ویژه عضلات تنفسی) بر عملکرد تنفسی و جسمانی بیماران مبتلا به آسم بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی در سال 93-1392، 23 زن مبتلا به آسم که طی سال های 1385 تا 1392 سابقه بستری در بیمارستان واسعی سبزوار را داشتند به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و به طور تصادفی در یکی از سه گروه تمرین قدرتی عضلات تنفسی (انجام حرکات وزنه تمرینی شامل حرکات لیفت، کرانچ، فلای، پرس سینه، کشش جانبی از پهلو و پارویی)، تمرین ویژه عضلات تنفسی (دمیدن در برابر مقاومت با استفاده از یک وسیله خاص) و کنترل قرار گرفتند. تمرینات طی مدت 8 هفته انجام شد. قبل و بعد از برنامه تمرینی از تمام نمونه ها آزمون اسپیرومتری، قدرت عضلانی و حداکثر قدرت عضلات تنفسی گرفته شد. تحلیل آماری با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی شفه و با کمک نرم افزار SPSS 18 صورت گرفت.
    یافته ها
    شاخص های تنفسی(FEV1 (p=0.038 و (FVC (p=0.016، قدرت عضلانی (0001/ 0=p) و قدرت عضلات تنفسی (001/ 0=p) در گروه تمرین ورزشی قدرتی عضلات تنفسی نسبت به دو گروه دیگر به طور معنی داری افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    انجام تمرینات ورزشی قدرتی عضلات تنفسی می تواند باعث بهبود عملکرد ریوی و قدرت عضلانی بیماران مبتلا به آسم شود، ولی به نظر می رسد استفاده از دستگاه تمرین دهنده عضلات تنفسی نقش چندانی در بهبود این شاخص ها ندارد.
    کلیدواژگان: آسم، عضلات تنفسی، اختلالات تنفسی
  • سعید وفایی نژاد، الهام سرکی، محمدحسن پور فرد، مهران حسینی* صفحات 45-51
    اهداف
    شلغم از گیاهان دارویی پرمصرف است که به نظر می رسد اثرات سودمندی بر هایپرلیپیدمی دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات کاهنده چربی های خون عصاره آبی ریشه شلغم در موش های صحرایی هایپرلیپیدمی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به پنج گروه مساوی کنترل سالم، هایپرلیپیدمی (دریافت روزانه نرمال سالین)، آتورواستاتین (دریافت روزانه 10میلی گرم بر کیلوگرم) و دریافت کننده عصاره آبی ریشه شلغم (روزانه 200 و 400میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم و به مدت 10 روز تیمار شدند. در روز یازدهم پس از 18 ساعت ناشتایی تمامی گروه ها (به جز گروه کنترل سالم) مورد تزریق درون صفاقی ترایتون(-WR1339 (300میلی گرم بر کیلوگرم قرار گرفتند. 24 ساعت پس از دریافت ترایتون، نمونه های خون جمع آوری و مقادیر چربی های خون اندازه گیری شد. مقایسه گروه ها با استفاده از آزمون آماری آنووا و آزمون تعقیبی توکی با کمک نرم افزار آماری SPSS 18 صورت گرفت.
    یافته ها
    عصاره آبی ریشه شلغم در دوز 200میلی گرم بر کیلوگرم افزایش کلسترول تام را به خوبی مهار کرد. هر دو دوز عصاره ریشه شلغم مقادیر تری گلیسیرید و LDL کلسترول را در مقایسه با گروه هایپرلیپیدمی به طور معنی داری کاهش داد، اما در مقایسه با گروه کنترل سالم به طور معنی داری بالا بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    مصرف شلغم می تواند به عنوان یک ماده غذایی با خواص کاهنده چربی های خون برای مبتلایان به دیس لیپیدمی، بیماری های قلب و عروق و دیابت مورد توصیه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عناصر کاهنده چربی، شلغم، ریشه، موش صحرایی
  • فرشته سیمری، فرناز زند وکیلی*، معصومه رضایی، مجید منصوری، عبدالرحیم افخم زاده صفحات 53-58
    اهداف
    استفاده از کورتیکواستروئیدها و به تعویق انداختن زایمان از اقدامات پیشگیرانه برای سندروم زجر تنفسی نوزادان هستند. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر تجویز تک دوز با دو دوز بتامتازون در مادران باردار بر پیامدهای نوزادان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی شبه تجربی، 100 نفر از زنان باردار پره ترم لیبر مراجعه کننده به بیمارستان بعثت سنندج در سال 1392 براساس نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به دو گروه تک دوز (12میلی گرم بتامتازون) و دودوز (12میلی گرم بتامتازون به فاصله 24ساعت) تقسیم شدند. اطلاعات زایمان و همچنین جنسیت، وزن و نمره آپگار در چک لیست ثبت شد. نوزادان از نظر ابتلا به سندروم زجر تنفسی، آنتروکولیت نکروزان، خونریزی مغزی و مرگ نوزادی ارزیابی شدند. داده ها با نرم افزار SPSS 20 و آزمون های مجذور کای و من- ویتنی یو مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    14 نوزاد (28%) در گروه تک دوز و 13 نوزاد (5/ 24٪) در گروه دودوز دچار زجر تنفسی بودند (p=0.689).
    4 نوزاد (8%) در گروه تک دوز و 7 نوزاد (2/ 13٪) در گروه دو دوز دچار آنتروکولیت بودند و همچنین 8 نوزاد (16%)در گروه تک دوز و 9 نوزاد (17%) در گروه دودوز نیاز به حمایت تنفسی داشتند (p>0.05).
    نتیجه گیری
    تجویز تک دوز یا دودوز بتامتازون در مادران پره ترم، تاثیری بر وضعیت نوزاد پس از تولد ندارد.
    کلیدواژگان: بتامتازون، نوزادان پره ترم، سندروم زجر تنفسی نوزادان
  • آرش حمزه ای، مهدی بصیری مقدم، مهدی اسماعیلی*، علی دلشاد نوقابی صفحات 59-66
    اهداف
    انتوباسیون داخل نای تکنیکی تهاجمی است که با عوارض شدید قلبی- عروقی همراه است. هدف مطالعه حاضر، مقایسه اثر اسپری لیدوکایین10% روی تیغه لارنگوسکوپ با لیدوکایین وریدی بر پاسخ های قلبی- عروقی به لارنگوسکوپی و لوله گذاری داخل تراشه در بیماران جراحی انتخابی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی که در سال 1392 انجام شد، 90 بیمار کاندید عمل جراحی انتخابی در بیمارستان های گناباد به صورت تصادفی به سه گروه کنترل (هیچ دارویی)، لیدوکایین وریدی (سه دقیقه قبل از لارنگوسکوپی) و اسپری لیدوکایین10% (بلافاصله قبل از لارنگوسکوپی) تقسیم شدند. تعداد نبض و فشار خون (سیستول، دیاستول و متوسط شریانی) قبل، بلافاصله، یک، سه و پنج دقیقه بعد از لارنگوسکوپی اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 20 و آزمون های آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی توکی انجام گرفت.
    یافته ها
    بین دو گروه کنترل و لیدوکائین وریدی و کنترل با لیدوکائین 10% تفاوت معنی داری در فشار خون سیستولی، دیاستولی و فشار متوسط شریانی مشاهده شد (001/0p<). دو گروه وریدی و اسپری در هیچ یک از سه متغیر تفاوت معنی داری نداشتند. بین سه گروه از نظر تعداد ضربان قلب تفاوت معنی داری وجود نداشت (16/ 0=p).
    نتیجه گیری
    تجویز اسپری لیدوکایین10% روی تیغه لارنگوسکوپ در مقایسه با لیدوکایین وریدی باعث ثبات بهتر فشار خون بعد از لارنگوسکوپی می شود، ولی بر ضربان قلب موثر نیست.
    کلیدواژگان: لارنگوسکوپ، لیدوکایین، سیستم قلبی، عروقی، لوله گذاری داخل تراشه، فرآیندهای جراحی انتخابی
|
  • Soude Noroozi, Alimohammad Nazari, Mohsen Rasouli *, Reza Davarnia, Mohsen Babaeigharmkhani Pages 1-6
    Aims
    Nowadays، with the aim of reducing conflicts or inconsistencies between couples، different methods of couples therapy are introduced. Self-regulation couples therapy pattern is the application of self-control behavioral theory in the relationship problems. This model is a development of cognitive behavioral couples therapy and also is an attempt to provide an eclectically integrated framework for the use of different methods of couple therapy. The aim of this study was to examine the effectiveness of self-regulatory brief couples therapy on reducing the couples'' marital stress.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental study and with the pretest-posttest model 16 couples which were referred to Golha House Health in the 6th district of Tehran City in Summer 2014 were selected by accessible sampling method and were divided to 2 experimental and control groups (each of 8 couples). The research tool was Stockholm- Tehran Marital Stress Scale (STMSS) which completed in the pretest and posttest by the samples. Data were analyzed using univariate analysis of covariance (ANCOVA) in SPSS 20 software.
    Findings
    The average score of marital stress in experimental group was significantly reduced according to control group in posttest (p=0. 0001).
    Conclusion
    Self-regulatory brief marital therapy is effective in reducing couple’s marital stress.
    Keywords: Stress, Psychological, Couples Therapy, Conflict
  • Nasim Mojaz Dalfardi, Hamide Ghodrati Azadi *, Behrooz Fathi Hafshjani Pages 7-12
    Aims
    Diabetes is one of the metabolic diseases. According to side effects of medication and high costs of treatments, medical plants are of attention. This study was done to compare the anti-diabetic effect of Citrullus colocynthis fruit powder with metformin on blood glucose level.
    Materials and Methods
    32 mature male rats with an average weight of 250-300gr were divided into four groups; a negative control (normal diet), a positive control (distilled water), a sham (14 mg/kg metformin) and a treatment (50mg/kg Citrullus colocynthis). Type 2 diabetes induced by intraperitoneal injection of 60mg/kg of Streptozotocin (two times, with 48h interval) in all except the negative control group. These solutions regularly administrated by using oral gavage for 6 weeks. After 12 hours of fasting, before the first and after the last doses, the blood glucose was measured via the tail vein. Statistical analysis was performed in SPSS 18 software by one way ANOVA with repeated measurement tests.
    Findings
    The decreasing level of glucose between metformin and Citrullus colocynthis groups was significant in day 28 (p<0.05), But it was not significant in day 42.
    Conclusion
    Metformin can be replaced by Citrullus colocynthis in reducing blood glucose.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Citrullus colocynthis, Metformin, Streptozocin, Blood Glucose
  • Kavous Tahmasebi, Mahvash Jafari *, Abbas Ahmadi Pages 13-19
    Aims
    Organophosphates such as diazinon (DZN) induce the production of free radicals and oxidative stress. The aim of this study was to evaluate the role of vitamins E and C as antioxidants in reduction of DZN-induced oxidative stress in rat heart.
    Materials and Methods
    In present experimental study, 36 male Wistar rats were randomly divided into six groups; control (corn oil as DZN solvent), DZN (100mg/kg), vitamin E (150mg/kg), vitamin C (200mg/kg), vitamin E+DZN and vitamin C+DZN. 24 hours after intraperitoneal injection, animals were anesthetized by ether, and heart tissue was quickly removed. After tissues hemogenation, superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione S-transferase (GST) and lactate dehydrogenase (LDH) activities, as well as glutathione (GSH) and malondialdehyde (MDA) levels were determined by biochemical methods. The data were statistically analyzed using Instat 3.3 by analysis of variance (ANOVA) followed by post hoc Tukey test.
    Findings
    DZN increased SOD, CAT and GST activities (p<0.01) and MDA level (p<0.05), while decreased LDH activity (p<0.05) and GSH content (p<0.01) in heart compared with the control group. Administration of vitamins E and C inhibited changing of these parameters.
    Conclusion
    Administration of vitamins E and C as antioxidant decreases DZN-induced oxidative stress by scavenging free radicals.
    Keywords: Diazinon_Vitamin E Vitamin C_Oxidative Stress_Heart
  • Rahele Rohbarian, Heshmat Sepehrimoghadam, Seyed Damoon Sadooghi * Pages 21-29
    Aims
    Diabetes cause oxidative stress in sperm and testicular tissue. The Launaea acanthodes has anti-oxidant and anti-diabetic effects. The present study was done to evaluate the effect of Launaea acanthodes extract on sperm parameters and testicular tissue in diabetic rats.
    Materials and Methods
    27 rats were divided into the 3 equal groups; control, diabetic control and experimental diabetic. Experimental diabetic and diabetic control groups were got diabetic by an intraperitoneal injection of alloxan. Extract of Launaea acanthodes with concentration of 300mg/kg was injected intraperitoneally to the experimental diabetic group every other day for a month. Sterile distilled water was injected to control and diabetic control groups. After creating experimental diabetes, all injections were done every other day for a month. On day 30, all rats were sacrificed and their testes were removed for assessment of sperm parameters and histological evaluation. Data were analyzed by SPSS 20 software using Kruskal Wallis and Dunn post hoc test.
    Findings
    Percentage of progressive motility, natural forms and the number of sperms in treated diabetic group with extract of Launaea acanthodes with concentration of 300mg/kg were increased significantly compared to the diabetic control group (p<0.05). Average weight, length, width and average diameter of the tubules of the testes and the average thickness of the epithelium of the seminiferous tubule in diabetic group treated with extract of Launaea acanthodes were increased significantly compared to the diabetic control group (p<0.05).
    Conclusion
    Extract of Launaea acanthodes improves sperm parameters, increase sperm count and decrease atrophy of seminiferous tubules of diabetic rats.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Spermatozoa, Testis, Rats
  • Mohammadreza Hajinezhad *, Sedigheh Esmaeel Zadeh Bahabadi, Hamidreza Miri, Ida Davari, Mousa Darvish Sargazi Pages 31-36
    Aims
    Diabetes is a common endocrine disorder that can lead to hyperglycemia and hyperlipidemia. The aim of this study was to investigate the effect of hydroalcoholic extract of pod Prosopis fracta, on liver histopathology and tissue level of malondialdehyde (MDA) in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Materials and Methods
    45 male Wistar rats (200-300g) were divided into 3 groups; control, diabetic and Prosopis farcta extract treated diabetic. Type 1 diabetes was induced in by injection of streptozotocin (42mg/kg). One week after diabetes induction, Prosopis farcta extract (300mg/kg of body weight) was administered to treated diabetic group by gavage for 30 days. Hepatic histological changes were assessed with Hematoxylin-Eosin staining under light microscopy. The liver concentration of MDA was determined as thiobarbituric acid reactive substances (TBARS). The obtained data were statistically analyzed using Students T and Mann-Whitney rank sum tests.
    Findings
    Administration of Prosopis fracta extract decreased the concentration of malondialdehyde in liver tissue of treated diabetic group in comparison to diabetic group significantly (p<0.05). Inflation and vacuolation of hepatocytes were observed with disarrangement of hepatic cords and sinusoidal narrowing. All previous signs were improved in Prosopis fracta treated group.
    Conclusion
    Hydro-alcoholic extract of Prosopis fracta pod can reduce the level of malondialdehyde as a marker of lipid peroxidation in liver and prevent the histopathological changes of liver associated with diabetes.
    Keywords: Prosopis, Pathology, Liver, Diabetes Mellitus
  • Nafiseh Ghodrati, Alireza Hosseini Kakhk *, Mohammad Reza Hamedinia Pages 37-43
    Aims
    The aim of the present study was to examine the effects of two exercise programs (respiratory muscles resistance and specific respiratory muscle) on physical and respiratory function in patient with asthma.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study that was done in 2013-14, 23 asthmatic women who had the history of hospitalization in Vasei Hospital of Sabzevar City, Iran during 2006 to 2013 were selected by random sampling method and were divided randomly to three groups; respiratory muscles resistance exercise (weight training movement including lift, fly, bench press, lat pull down, crunch and rowing), specific respiratory muscle exercise (inhale against the resistance by using a especial device) and control. The trainings were performed for 8 weeks. All samples were examined for spirometry, strength, muscular resistance, and the maximum respiratory muscle strength before and after the exercise program. Statistical analysis was done in SPSS 18 software by ANOVA and Scheffe post hoc tests.
    Findings
    Respiratory indexes FEV1 (p=0.038) and FVC (p=0.016) and also general strength (p=0.0001) and the respiratory muscles strength (p=0.001), were significantly increased in respiratory muscles resistance exercise group.
    Conclusion
    Performing respiratory muscles resistance exercises can improve pulmonary function and strength and endurance of patients with asthma but it does not seem that using the training respiratory muscle device have any impress on improving this index.
    Keywords: Asthma, Respiratory Muscles, Respiration Disorders
  • Saeed Vafaei Nejad, Elham Serki, Mohammad Hassanpour Fard, Mehran Hosseini * Pages 45-51
    Aims
    Turnip is one of the most consumed medicinal plants that seem to have advantageous efficacy on hyperlipidemia. The present work was undertaken to evaluate the hypolipidemic activity of aqueous extract of Brassica rapa root on hyperlipidemic rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study 40 male Wistar rats were divided into 5 equal groups; normal control, hyperlipidemic control (1ml normal saline once a day), Atorvastatin (10mg/kg of body weight per day) and aqueous extract of Brassica rapa root groups (200 and 400mg/kg of body weight per day) were treated for 10 days. After 18h fasting in 11th day, hyperlipidemia was induced by a single intraperitoneal (IP) injection of triton WR1339 (300mg/kg of body weight) in all groups except normal control. 24 hours after injection, blood collection was done and plasma analyzed for lipid profiles. Data was compared between group s by ANOVA and Tukey tests in SPSS 18 software.
    Findings
    Aqueous extract of Brassica rapa root inhibited the elevation of plasma total cholesterol level at the dose of 200mg/kg of body weight. The extract also decreased LDL cholesterol and triglyceride levels in hyperlipidemic rats significantly but in compare to normal control group these levels were significantly high (p<0.05).
    Conclusion
    The consumption of turnip may act as a potent antihyperlipidemic nutrient for patients with dyslipidemia, cardiovascular and diabetes diseases.
    Keywords: Hypolipidemic Agents, Turnip, Plant Roots, Rats
  • Fereshte Saymari, Farnaz Zan Vakili *, Masoome Rezaie, Majid Mansori, Abdolrahim Afkhamzadeh Pages 53-58
    Aims
    The use of corticosteroids and abandoning the delivery are of preventive actions of newborns’ respiratory distress syndrome. The aim of this clinical trial was to compare the effect of one versus two doses of Betamethasone on the outcomes of preterm infants.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental clinical trial, 100 preterm labor pregnant women who referred to Sanandaj Be’sat Hospital in 2013 were selected by purposive sampling method and were divided into one dose (12mg Betamethasone) and two doses (12mg Betamethasone with the interval of 24 hours) groups. Information about delivery and gender, weight and Apgar scores of newborn were recorded in the checklist. Newborns were examined for infant respiratory distress syndrome, necrotizing enterocolitis, cerebral hemorrhage and neonatal death. Data were analyzed in SPSS 20 software by Chi-square and Mann-Whitney U tests.
    Findings
    14 newborns (28%) in one dose and 13 (24.5%) in two doses group had respiratory distress syndrome (p=0.689). 4 newborns (8%) in one dose and 7 (13.2%) in two doses group had enterocolitis and 8 newborns (16%) in one dose and 9 (17%) in two doses group needed respiratory support (p>0.05).
    Conclusion
    Single-dose or two doses administration of Betamethasone in preterm mothers have no impact on newborn after birth.
    Keywords: BetamethasoneInfant, Premature Respiratory Distress Syndrome, Newborn
  • Arash Hamzei, Mahdi Basiri Mogadam, Mahdi Esmaeili *, Ali Delshad Noghabi Pages 59-66
    Aims
    Endotracheal intubation is an invasive technique which is associated with severe cardiovascular complications. This study aimed to compare the effects of lidocaine 10% spray on the laryngoscope blade with intravenous lidocaine on cardiovascular responses to laryngoscopy and intubation in elective surgical patients.
    Materials and Methods
    In this clinical trial that is performed in 2013, 90 candidates of elective surgery in Gonobad City, Iran hospitals were randomly divided to three groups; control (no drugs were used), intravenous lidocaine (three minutes before laryngoscopy) and lidocaine 10% (just before laryngoscopy). Heart rate and systolic blood pressure, diastolic blood pressure and mean arterial blood pressure were recorded immediately before, immediately after, and 1, 3 and 5min after laryngoscopy. Data were analyzed using SPSS 20 by repeated ANOVA and Tukey post hoc tests.
    Findings
    There were significant differences in systolic, diastolic and mean arterial blood pressure between control group and each intravenous lidocaine and lidocaine 10% groups after laryngoscopy (p<0.001). There was no significant difference in any of the three variables between intravenous and spray groups. No significant difference was found between the three groups in heart rate (p=0.16).
    Conclusion
    Compared with intravenous lidocaine administration, lidocaine 10% spray on the laryngoscope blade lead to better stability in blood pressure after laryngoscopy, but has no effect on the heart rate.
    Keywords: Laryngoscopes, Lidocaine, Cardiovascular System, Endotracheal Intubation, Elect