فهرست مطالب

مجله علوم دامی ایران
سال چهل و پنجم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی خدایی مطلق، ناصر زمانی میاندشتی، امیرحسین خلت آبادی فراهانی، محمد یحیایی صفحات 185-195
    افزایش بازده تولید مثلی از عوامل اساسی افزایش بازده اقتصادی و بقای دامداران متوسط و خرده پاست. تحقق این مهم مستلزم تحقیقات مشارکتی و برنامه های ترویجی با همکاری دامداران است. در تحقیق توصیفی-همبستگی حاضر، وضعیت همه دامداران هدف طرح همزمان سازی فحلی (دام سبک) در استان های مرکزی (11نفر) و فارس (12 نفر) از نظر دانش و نگرش درباره این فناوری مطالعه شد. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از ابزار پرسشنامه و نیز مصاحبه عمیق استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که دانش فنی دامداران هدف طرح درباره همزمان سازی فحلی در حد متوسط قرار داشت. همچنین نگرش عاطفی، کاربردی و معرفتی مشارکت کنندگان درباره فناوری همزمان سازی فحلی در سطح مطلوبی بود و پایین ترین مطلوبیت، مربوط به دانش کاربردی پاسخگویان بود. وجود مسائلی مانند رعایت نکردن برخی نکات از سوی دامداران (مانند تعداد ناکافی قوچ در زمان جفت گیری، تغذیه ناقص در زمان فحلی)، برگزارنشدن دوره آموزشی از سوی مجریان، نبود شاخص مناسب در انتخاب دامدار و مکمل نبودن برنامه های آموزشی با اجرایی در برنامه طرح مانع گسترش مطلوب این فناوری در بین دامداران شد.
    کلیدواژگان: دامدار، دانش، نگرش، همزمان سازی فحلی
  • احمد محمدی، یوسف روزبهان، حسن فضائلی صفحات 197-208
    در این پژوهش، اثر جیره های غذایی حاوی چهار سطح (صفر، 8، 16 و 24 درصد) کود مرغی فرآوری شده، با انرژی و پروتئین یکسان، بر عملکرد پرواری 60 راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن زنده 9±309 کیلوگرم و سن حدود 9-8 ماه، در قالب طرح کاملا تصادفی به مدت 200 روز بررسی شد. در پایان دوره آزمایش همه گوساله ها کشتار شدند و علاوه بر بازرسی لاشه و ارگان ها، وزن لاشه و آلایش های خوراکی و غیرخوراکی تعیین شد. نتایج نشان داد که میانگین ماده خشک مصرفی روزانه گوساله های تغذیه شده با جیره های حاوی چهار سطح کود مرغی در کل دوره آزمایش به ترتیب 17/10، 28/10، 97/9 و 26/10 کیلوگرم، میانگین افزایش وزن روزانه آن ها به ترتیب 1339، 1305، 1362 و1311 گرم در روز و ضریب تبدیل غذایی به ترتیب 7/7، 9/7، 4/7 و 6/7 بود که هیچ یک از متغیرهای مزبور تحت تاثیر سطوح مختلف کود مرغی فرآوری شده در جیره غذایی قرار نگرفت (05/0 P>). همچنین پارامتر های مربوط به وزن لاشه، راندمان لاشه، وزن آلایش های خوراکی و غیرخوراکی تحت تاثیر جیره های غذایی قرار نگرفت (05/0 P>). براساس مشاهدات و بازرسی کشتارگاهی، رنگ و بوی لاشه و ارگان ها در همه دام ها طبیعی بود و تفاوتی بین دام های گروه های آزمایشی مشاهده نشد. هزینه تمام شده نیز در گروه های دریافت کننده جیره های حاوی 16 و24 درصد کود مرغی کمتر بود. بر اساس یافته های پژوهش حاضر، مصرف کود مرغی از 16 تا 24 درصد در جیره گوساله های پرواری قابل استفاده است اما در شرایط مزرعه سطح بالاتر از 20 درصد در کل جیره توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: جیره پرواری، کود مرغی فرآوری شده، گوساله نر هلشتاین
  • حسین ذکریاپور بهنمیری، مهدی گنج خانلو*، ابوالفضل زالی صفحات 209-221

    به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف روغن ماهی و علوفه یونجه و ذرت سیلوشده بر عملکرد پروار و ترکیب و کیفیت لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لاشه 36 گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن اولیه 61± 345 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی و به روش فاکتوریل 3×2 (0، 1 و 1/2 درصد روغن ماهی و دو سطح 10 و 20 درصد یونجه خشک) 90 روز مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد بین تیمارها تفاوت معناداری از لحاظ افزایش وزن روزانه، مصرف ماده خشک و ضریب تبدیل غذایی وجود نداشت. سطح بالای روغن ماهی، صرف نظر از نسبت یونجه در جیره باعث کاهش مصرف خوراک شد (01/0P<). سطح بالای یونجه خشک باعث کاهش مصرف ماده خشک شد(01/0P<). مکمل کردن روغن ماهی اکسیداسیون گوشت را دو ماه پس از کشتار به طور معناداری افزایش داد (01/0P<). افزودن روغن ماهی به جیره موجب افزایش معناداری در مقدار نسبی اسیدهای چرب دکوزاهگزائنوئیک و ایکوزاپنتانوئیک چربی عضله چشمی (01/0P<) و افزایش غلظت اسیدهای چرب n-3 (01/0P<) و در پی آن کاهش معنادار نسبت اسیدهای چرب n-6 به n-3 شد (01/0P<). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با به کارگرفتن راهکارهایی جهت جلوگیری از اکسیداسیون گوشت پس از کشتار، روغن ماهی می تواند برای افزایش اسیدهای چرب سلامتی بخش در محصولات دامی استفاده شود. همچنین باتوجه به کاهش مصرف خوراک در نتیجه مکمل سازی روغن ماهی، جیره های بر پایه ذرت سیلوشده در مقایسه با یونجه خشک بهتر می توانند از آثار کاهندگی مکمل های چربی بر مصرف خوراک جلوگیری کنند.

    کلیدواژگان: اسیدهای چرب، کیفیت گوشت، مکمل چربی، نسبت علوفه
  • مسعود ادیب مرادی، مرضیه ابراهیمی، احمد زارع شحنه، محمود شیوازاد، زربخت انصاری پیرسرایی، مجید تبیانیان، کرامت نوری جلیانی صفحات 223-233
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر سطوح بالای اسید آمینه ال-آرژنین در دوره آغازین پرورش بر عملکرد رشد، ریخت شناسی روده و سامانه ایمنی در جوجه مرغ های گوشتی سویه راس بود. در این پژوهش 192 قطعه جوجه مرغ گوشتی 1 روزه سویه راس در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار جیره غذایی تغذیه شدند که هر جیره غذایی شامل چهار تکرار و هر تکرار برای دوازده قطعه جوجه بود. جیره های غذایی دارای 100 درصد، 153 درصد، 168 درصد و 183 درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه برنامه پرورش راس بودند و از یک تا 10 روزگی تغذیه شدند. در روز دهم پژوهش، جوجه ها وزن کشی شده و مصرف خوراک آن ها اندازه گیری شد. سپس سه جوجه از هر تکرار برای بررسی بافت روده و سامانه ایمنی کشتار شدند. نتایج نشان داد که سطوح بالای آرژنین غذایی تاثیر معنادار افزاینده (01/0 P<) بر وزن 10 روز گی، بازده خوراک، شاخصه های سامانه ایمنی، وزن و طول روده کوچک و طول پرز ها و عمق کریپت های آن داشت. بر اساس نتایج این پژوهش، مصرف 168 درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه برنامه پرورش راس، بهترین نتیجه را در بهبود رشد جوجه های گوشتی داشت و همچنین بهبود ویژگی های طولی و وزنی و بافت شناسی بافت روده کوچک و صفات ایمنی را به همراه داشت.
    کلیدواژگان: آرژنین، جوجه گوشتی، ریخت شناسی روده کوچک، سامانه ایمنی، عملکرد رشد
  • کاضم یوسفی کلاریکلایی، حسین مروج، سیدعبدالله حسینی، عباس پاکدل صفحات 235-243
    هدف از این مطالعه، بررسی اثرات سطوح مختلف آمینو اسید و روش های دسترسی به دان بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی بود. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و به روش فاکتوریل با سه روش دسترسی به دان و دو سطح اسیدآمینه انجام شد. از 12 روزگی تا پایان دوره پرورش سه روش دسترسی آزاد به دان، محدودیت غذایی با دسترسی متناوب و محدودیت غذایی با دسترسی پیوسته به دان اعمال شد. جیره های آزمایشی شامل دو سطح اسید آمینه لیزین طبق سطح پیشنهادی سویه آرین و سطح 8 درصد بیشتر از آن بود. هر تیمار شامل 6 تکرار و هر تکرار دارای 23 قطعه جوجه گوشتی بود. محدودیت غذایی با دسترسی پیوسته به دان به طور معنی دار)05/0(P< سبب کاهش درصد تلفات و حذفی شد. با اعمال روش های خوراک دهی متناوب و پیوسته ضریب تبدیل غذایی به طور معنی دار)05/0(P< بهبود یافت. با افزایش سطح اسیدهای آمینه درصد لنفوسیت کاهش، درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت افزایش یافت.
    کلیدواژگان: اسید آمینه، جوجه گوشتی، روش دسترسی به دان، سیستم ایمنی، عملکرد
  • هدی جواهری بارفروشی، آرمین توحیدی*، حسن صادقی پناه، مهدی ژندی، سعید زین الدینی صفحات 245-255

    هدف از آزمایش حاضر، ارزیابی تاثیر مصرف روغن ماهی در مقایسه با چربی اشباع پالم، بر سلامت پستان و عملکرد شیردهی در گاو هلشتاین بود. ده راس گاو هلشتاین چندبارزاییده از شش هفته پیش از زایش تا 63 روز پس از آن مطالعه شدند. مقدار خوراک مصرفی و تولید شیر به طور روزانه، ترکیبات شیر، وزن و امتیار وضعیت بدنی به طور هفتگی و فراسنجه های خونی با فواصل 21 روز تعیین شدند. روغن ماهی موجب افزایش تولید شیر از هفته ششم شیردهی به بعد گردید (05/0P<). از بین ترکیبات شیر، تنها درصد و مقدار چربی شیر تحت تاثیر نوع مکمل چربی قرار گرفت و در گاوهای دریافت کننده روغن ماهی کاهش یافت (05/0P <). امتیاز (05/0P <) سلول های سوماتیک شیر با مصرف روغن ماهی کاهش یافت. در میان فراسنجه های خون، غلظت کلسترول کل، LDL- کلسترول و نسبت LDL به HDL سرم در گروه دریافت کننده روغن ماهی در مقایسه با گروه مصرف کننده چربی اشباع پالم کاهش معناداری یافتند (05/0P<). نتایج این مطالعه نشان می دهد مصرف روغن ماهی در دوره انتقال، علاوه بر حفظ تولید شیر، می تواند شدت توازن منفی انرژی را در اوایل شیردهی کاهش دهد و از بار میکروبی شیر نیز بکاهد.

    کلیدواژگان: تولید و ترکیب شیر، دوره خشکی، روغن ماهی، فراسنجه های خونی، گاو هلشتاین
  • خدیجه کرمشاهی، امید دیانی*، رضا طهماسبی، امین خضری صفحات 257-271

    آزمایش به منظور بررسی تاثیر تغذیه سیلاژ خارشتر با خرمای ضایعاتی بر ابقای نیتروژن، تخمیر و سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند انجام شد. برای تهیه سیلاژ، 100 کیلوگرم خارشتر با 20 کیلوگرم خرما 45 روز سیلو گردید. جیره های آزمایشی دارای 0، 7، 14 و 21 درصد سیلاژ خارشتر با خرمای ضایعاتی بودند. از 4 راس گوسفند نر در قالب طرح چرخشی در 4 دوره 21 روزه استفاده گردید. سیلوکردن خارشتر با خرمای ضایعاتی سبب افزایش پروتئین خام و چربی سیلاژ شد (05/0P<). قابلیت هضم ظاهری پروتئین خام جیره های آزمایشی با افزودن سیلاژ خارشتر دارای خرمای ضایعاتی کاهش یافت (05/0>P). مصرف نیتروژن، نیتروژن هضم و ابقاشده در گوسفندان تغذیه شده با جیره دارای 21 درصد سیلاژ خارشتر بیشترین مقدار بود (05/0P<). با افزایش سطح سیلاژ خارشتر در جیره ها آلانتوئین دفعی و میزان نیتروژن و سنتز پروتئین میکروبی به صورت خطی افزایش یافت (05/0P<). بیشترین جمعیت کل پروتوزوآ و گونه های انتودینیوم در مایع شکمبه با 21 درصد سیلاژ خارشتر مشاهده شد (05/0P<). بنابراین با توجه به بهبود تعادل نیتروژن و افزایش پروتئین میکروبی با تغذیه 21 درصد سیلاژ خارشتر با خرمای ضایعاتی، می توان بدون تاثیر منفی بر عملکرد حیوانات از آن در جیره دام ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: ابقای نیتروژن، سنتز پروتئین میکروبی، سیلاژ خارشتر با خرمای ضایعاتی و مشتقات پورینی
  • مسلم بیگی، محمود وطن خواه، مصطفی فغانی صفحات 273-278
    در این تحقیق از 1802 رکورد طول عمر میش، جمع آوری شده در سال های 1367 تا 1389 از گله ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند لری بختیاری واقع در استان چهارمحال و بختیاری، برای برآورد روند های ژنتیکی، محیطی و فنوتیپی صفت طول عمر استفاده شد. به منظور برآورد ارزش اصلاحی طول عمر اقتصادی میش ها از روش حداکثر درست نمایی محدودشده و تجزیه تک صفتی مدل حیوانی استفاده شد. بهترین پیش بینی نااریب خطی از ارزش های اصلاحی میش ها و روند ژنتیکی به صورت تابعیت میانگین ارزش های اصلاحی از سال تولد برآورد شد. روندهای محیطی و فنوتیپی نیز به صورت تابعیت انحرافات محیطی و فنوتیپی (انحرافات مقادیر فنوتیپی از میانگین کل) از سال تولد میش ها برآورد شد. نتایج این تحقیق نشان داد که روند ژنتیکی طول عمر اقتصادی مثبت (033/0 روز) و غیرمعنا دار از صفر بود. روندهای محیطی و فنوتیپی طول عمر اقتصادی معادل81/27- و 78/27- روز و معنا دار از صفر بودند (05/0P<). در نتیجه انتخاب برای صفات رشد در گله مورد بررسی به تغییرات قابل ملاحظه ژنتیکی برای صفت طول عمر اقتصادی میش های این نژاد منجر نشده است و با اصلاح شرایط محیطی می توان از روند فنوتیپی منفی جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: روند ژنتیکی و فنوتیپی، طول عمر اقتصادی، میش لری بختیاری
  • سمیه علی پور، غلامرضا داشاب، مسعود علی پناه، محمد رکوعی صفحات 279-288
    فاکتور رشد شبه انسولین (IGF-1) یک هورمون پپتیدی است که ساختار مشابهی با هورمون انسولین داشته و روی کروموزوم شماره 5 گاو قرار دارد. IGF-1 نقش مهمی در رشد و نمو بافت های مختلف بدن ایفا می کند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی چندشکلی های موجود در ژن IGF-1 و تاثیر آن بر صفات مرتبط با رشد در گاوهای سیستانی است. نمونه های خون از ورید گردنی 53 راس گاو سیستانی)یک ساله(گرفته شد و استخراج DNA به روش نمکی بهینه یافته از خون کامل انجام گرفت. تکثیر یک قطعه 249 جفت بازی از ناحیه اگزون 1 ژن IGF-1 توسط واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) با استفاده از یک جفت آغازگر اختصاصی صورت گرفت. وجود جهش نقطه ای و تعیین ژنوتیپ های موجود در این جایگاه در هریک از نمونه ها با استفاده از آنزیم برشی SnaBI انجام گرفت و روی ژل آگارز 2 درصد الکتروفورز شد. نتایج از وجود دو آلل A و B در جایگاه مورد مطالعه حاکی بود که فراوانی آن ها به ترتیب 25/0 و 75/0 محاسبه شد. سه الگوی ژنوتیپی جایگاه مورد مطالعه شامل AA، AB و BB دارای فراوانی های ژنوتیپی به ترتیب برابر با 057/0، 396/0 و 547/0 بودند. آزمون مربع کای برای ناحیه اگزون 1 ژنIGF-1 در جمعیت گاو سیستانی مورد مطالعه، بیانگر برقراری تعادل هاردی-واینبرگ بود. آنالیز ارتباط ژنوتیپ ها در این جایگاه با داده های مرتبط با صفات رشد اختلاف معناداری (05/0P<) را بین ژنوتیپ های AA و AB نشان داد. بر اساس نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که ژن IGF-1 می تواند به عنوان ژن کاندیدا برای صفات مرتبط با رشد در برنامه های به نژادی گاو سیستانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: چندشکلی تک نوکلئوتیدی، صفات مرتبط با رشد، گاو بومی ایران، IGF1، IGF1، SnaBI
  • ساناز حسن پور، محمد روستایی علی مهر، مهرداد محمدی صفحات 289-296
    آزمایش به منظور بررسی اثر ال-گلوتامین بر انجماد اسپرم پوشش دارشده با استفاده از چهار راس قوچ انجام گرفت. منی با استفاده از واژن مصنوعی متصل به لوله حاوی تریس-فروکتوز- 15 درصد زرده تخم مرغ جمع آوری شد. نمونه ها تجمیع و سانتریفیوژ شدند. پس از حذف مایع فوقانی و رقیق سازی رسوب، نمونه ها به پنج قسمت تقسیم شدند و به آن ها مقدار صفر، 40، 80، 120 و 160 میلی مول ال-گلوتامین اضافه شد. نمونه ها با استفاده از نیتروژن مایع منجمد و بعد از دو هفته یخ گشایی شدند. بعد از یخ گشایی و ذخیره سازی در 37 درجه سانتی گراد، تحرک پیش رونده، سلامت غشای پلاسمایی، زنده مانی (هوخست بیس بنزامید 33258) و سلامت غشای آکروزومی (آلکسافلور-488PNA-) پس از صفر، سه، شش و نه ساعت بررسی شدند. اثر مستقل ال-گلوتامین نشان داد زنده مانی اسپرم در مقدار صفر (95/35 درصد)، 40 (65/40 درصد) و 80 (95/45 درصد) میلی مول بیشتر از160 میلی مول ال-گلوتامین بود (40/30 درصد، 05/0>P). اثر متقابل ال-گلوتامین و زمان ذخیره سازی بر تحرک پیش رونده و سلامت غشای پلاسمایی اسپرم معنادار بود (05/0P<). سه ساعت پس از یخ گشایی، بیشترین سلامت غشای پلاسمایی (به ترتیب 25/49 و 34/47 درصد) در مقدار 80 میلی مول ال-گلوتامین مشاهده شد (05/0P<). نه ساعت پس از یخ گشایی، بیشترین تحرک پیش رونده اسپرم (4/26 درصد) در مقدار 80 میلی مول ال-گلوتامین مشاهده شد (05/0P<). بنابراین افزودن 80 میلی مول ال-گلوتامین به رقیق کننده تریس- گلیسرول (5 درصد) سبب بهبود ماندگاری اسپرم پوشش دار شد.
    کلیدواژگان: اسپرم پوشش دارشده، ال، گلوتامین، انجماد، قوچ تالشی
|
  • Mahdi Khodaei Motlagh, Naser Zamani-Miandashti, Amir Hossein Khaltabadi-Farahani, Mohammad Yahyaei Pages 185-195
    The increase of reproduction performance is one of the critical factors for improving economic achievement and sustaining small and middle scale livestock producing. For this to happen، participatory research and extension programs should be implemented with the help of livestock producers. In the present study، the knowledge and attitudes of target livestock producers of ewe estrous synchronization model plan in Markazi (N=11) and Fars (N=12) provinces were investigated. The data were collected using questionnaires and in-depth interviews. The results indicated that producers obtained an average score in the knowledge test. The respondents’ attitudes towards the technology were positive. The main factors preventing the technology to be extended among neighbourhood livestock producers included: lack of attention to some of the advices (e. g.، small number of rams when mating، and inappropriate feeding)، not providing educational programs by organizers، lack of appropriate indicators to choose target producers، and lack of a complementary and tuned relations between educational programs and practice.
    Keywords: Ewe estrous synchronization, Livestock producer, Affective attitude, Cognitive attitude, Behavioural attitude
  • Ahmad Mohammadi, Yousef Rouzbehan, Hasan Fazaeli Pages 197-208
    In a completely randomized design، the effect of four iso-protein and iso-caloric diets containing different levels (0، 8، 16 and 24%) of processed broiler litter was studied on the fattening performance of 60 Holstein male calves (with initial weight of 309±9kg and about 8-9 month age) for a period of 200 days. At the end of the experiment، all animals were slaughtered and then the carcasses، edible and non-edible parts were weighted after carcass inspection. Results showed that the average dry matter intake of calves fed diets containing four levels of poultry litter، were respectively 10. 17، 10. 28، 9. 97 and 10. 26 kg/d، daily weight gain were 1339، 1305، 1362 and 1311 g/d، and feed conversion ratio were 7. 7، 7. 9، 7. 4 and 7. 6 that were not affected by the experimental diets (P>0. 05). In addition، the carcass weight، carcass dressing percentage and organs were not different among the treatments (P>0. 05). Based on the visual tests، the carcasses and organs، no differences were observed between the animals received different levels of broiler litter. Economically، feeding cost was lower when the animals received diets containing 16 and 24% of broiler litter. Based on the results of this experiment، the processed broiler litter could be included in the diet of finishing calves، however it is recommended that the optimum level to be about 20% on the farm conditions.
    Keywords: processed broiler litter, Fattening ration, Holstein male calves
  • Hossein Zakariapour Behnamiri, Mehdi Ganjkhanlou, Abolfazl Zali Pages 209-221

    In this study 36 Holstein bulls (initial BW of 345±61 kg) were randomly assigned to 6 dietary treatments، following a 3×2 factorial arrangement، with 3 concentrate level of fish oil (0، 1 and 2. 1% of DM) and 2 levels of alfalfa hay versus corn silage (10 and 20 % of alfalfa hay forage) to investigate the effects of fish oil supplementation and ratio of alfalfa hay and corn silage in diet on performance، carcass characteristics and fatty acids profile. There was no difference in average daily gain، dry matter intake and feed conversion ratio among dietary treatments. The highest level of fish oil had a negative effect on dry matter intake (P<0. 01) regardless of alfalfa hay level. In addition، high portion of alfalfa hay forage in diet affected DMI detrimentally، regardless of fish oil levels (P<0. 01). Fish oil supplementation increased TBARS value at 2 months of storage (P<0. 01). Moreover dietary inclusion of fish oil increased the concentration of Eicosapentaenoic and docosahexaenoic (P<0. 01) fatty acids (P<0. 01) which subsequently reduced n-6: n-3 (P<0. 01). The results of this study indicate that fish oil can be supplemented to feedlot diet to enrich ruminant products by introducing some peroxides production inhibitors in storage period. Furthermore، alfalfa hay can be replaced by corn silage to mitigate the detrimental effect of supplemented fat on dry matter intake.

    Keywords: hay proportion, fat supplementation, meat quality, fatty acids
  • Masoud Adibmoradi, Marziyeh Ebrahimi, Ahmad Zare Shahneh, Mahmoud Shivazad, Zarbakht Ansari Pirsaraei, Majid Tebianian, Keramat Nourijelyani Pages 223-233
    The objective of the present study was to investigate the effects of high dietary levels of L-arginine during starter period on growth، intestine morphology and immune system of female Ross broiler chicks. In this experiment، 192 day old female Ross broiler chicks were fed with 4 dietary treatments in a completely randomized design، in which each dietary treatment included 4 replications. Dietary treatments included 100%، 153%، 168% and 183% of digestible arginine، based on the Ross recommendation، and were fed from day 1 to 10. On d 10 of the experiment، chicks were weighed and feed consumption was recorded. Then، three chicks per replication were slaughtered in order to survey intestinal histology and immune system. The results showed that high dietary levels of arginine had an increasing effect (P<0. 01) on 10th day body weight، feed efficiency، immune system characteristics، weight and length of small intestine، and its villus height and crypt depth. According to the results of this study، 168% digestible arginine، based on the Ross recommendation، had the best desirable results on growth improvement of broiler chicks and it also improved weight، length and histology of small intestine، and immune characteristics.
    Keywords: Arginine, Growth Performance, Morphology of Small Intestine, immune system, Broiler Chick
  • Kazem Yussefi Kelarikikolaee, Hossein Moravej, Seyyed Abdollah Hosseini, Abbas Pakdel Pages 235-243
    The objective of this study was to investigate the effects of different levels of amino acid and feeding methods on performance and immune system of broiler chickens. Experimental design was based on completely randomized design in a factorial arrangement with 3 feeding methods [control (ad libitum feed intake)، intermittent feeding (IF) and continuous feed withdrawal (FW))، and 2 amino acid levels (level recommended by Arian and 8 % more). Each treatment was replicated 6 times with 23 male broilers per replicate. The CFW method was associated with a decreased mortality rate (P<0. 05). The IF and FW methods improved feed conversion ratio (P<0. 05). In CFW and IF feeding programs، the relative weight of spleen was increased (P<0. 05). At higher amino acid level، the percentage of circulatory lymphocyte was decreased and that of heterophil and heterophil to lymphocyte ratio were increased (P<0. 05). In conclusion، it seems that the FW feeding regimen with Arian recommended amino acid level might have a positive effect on the cellular but not the humeral immune system with no adverse effect on growth performance.
    Keywords: broiler, amino acid, feeding method, immune system, performance
  • Hoda Javaheri Barfourooshi, Armin Towhidi, Hasan Sadeghipanah, Mehdi Zhandi, Saeed Zeinodini Pages 245-255

    The aim of this experiment was evaluating effect of fish oil versus palm oil on mammary gland health and milk production in Holstein cows. Ten multiparous Holstein cows were used from six week before up to 63 days after parturition. Feed intake and milk production were recorded daily، milk composition، body weight and body condition score were measured weekly and blood metabolites were determined 21 day intervals. Milk production with fish oil consumption was increased from 6th weeks of lactation (P<0. 05). Among milk composition، only percentage and yield of milk fat were decreased in FO group (P<0. 05). Milk somatic cell count (P=0. 06) and score (P<0. 05) were decreased with fish oil consumption. Among blood metabolites، serum total cholesterol، LDL-cholesterol and LDL to HDL-cholesterol ratio were decreased in FO group (P<0. 05). Results indicated that consumption of fish oil in transition period besides conserving milk production can alleviate undesirable effects of negative energy balance in early lactation، and decrease milk somatic cell count.

    Keywords: fish oil, dry period, milk yield, composition, blood metabolites, Holstein cow
  • Kadije Karamshahi, Omid Dayani, Reza Tahmasbi, Amin Khezri Pages 257-271

    The effects of ensiling Alhagi with waste date Palm on rumen parameters and microbial protein synthesis in Kermani sheep were investigated. 100 kg Alhagi with 20 kg waste date Palm were mixed and ensiled for 45 d. The experimental diets containing 0، 7، 14 and 21% Alhagi with waste date Palm silage. Four male kermani rams were used in change over design with four 21-days period. Ensiling alhagi with waste date Palm increased crude protein and fat percentages (P<0. 05). Apparent digestibility of crude protein was decresed by increasing the level of ensiled alhagi with waste date Palm (P<0. 05). The amounts of nitrogen intake، digested nitrogen and retained nitrogen in sheep fed 21% of ensiled alhagi with waste date Palm were higher (P<0. 05). Eexcretion of allantoin، purine derivatives and microbial protein synthesis were increased linearly in response to increasing level of ensiled alhagi with waste date Palm. Total protozoa population and Entodinium species per ml rumen liquid changed quadratically (P<0. 05). In conclusion، due to nitrogen balance improvement and increased microbial protein in diet containing 21% ensiled alhagi with waste date palm; it can be fed to animals without any negative effect on their performance.

    Keywords: Alhagi with Waste Date Palm Silage, Nitrogen retention, purine derivatives, microbial protein synthesis
  • Moslem Beygi, Mahmood Vatankhah, Mostafa Faghani Pages 273-278
    In this study، the number of 1802 longevity records of ewes collected during 1989 to 2010 in Breeding Station of Lori-Bakhtiari sheep flocks were used to estimate of genetic، environmental and phenotypic trends for economic lifetime. The breeding values of a ewe’s lifetime were estimated by restricted maximum likelihood procedure under an animal model of univariate analysis. The best linear unbiased prediction of breeding values estimated and genetic trends were estimated as a regression coefficient of average breeding values on the birth year of ewes. The environmental and phenotypic trends estimated as a regression coefficient of average environmental deviation and phenotypic deviation (deviations of phenotypic values from overall mean) on the birth year of ewes. The results showed that، genetic trend of longevity was positive (0. 033 days) but insignificant from zero. While the environmental and phenotypic trends were equal to -27. 81 and -27. 78 days، respectively، and significantly different from zero (P<0. 05). Thus، selection for growth traits did not affect longevity traits as genetically and to exhibit negative phenotypic trend for longevity the environmental factors should improve firstly
    Keywords: Genetic, phenotypic trends, economic lifetime, Lori, Bakhtiari ewe
  • Somayeh Alipoor, Gholamreza Dashab, Masoud Alipanah, Mohammad Rokouei Pages 279-288
    Insulin-Like Growth Factor-I (IGF-1) is a peptide hormone which is similar in molecular structure to insulin and it is located on chromosome 5 in cattle. Since the IGF-1 plays an important role in the growth and development of multiple tissues، the purpose of current study was to identify the IGF-1 gene polymorphism in Sistani beef cattle. A total of 53 Sistani beef cattle (one year) were randomly selected and blood samples were drawn from the cervical vein. DNA was extracted from the whole blood with modified salting-out method. A 249 bp length fragment in exon 1 of IGF-1 gene was amplified by polymorphism chain reaction by using specific primer pairs. Genotyping of each sample was performed by using restriction enzyme SnaBI and electrophoresed on 2% agarose gel. The results revealed the existence of two alleles A and B for the examined locus with the frequencies of 0. 25 and 0. 75، respectively. Three different genotypic variants including AA، AB and BB were identified with genotypic frequencies of 0. 057، 0. 396 and 0. 547، respectively. Chi square test based on observed and expected frequencies of different genotypic variants of the exon 1 of IGF-1 gene in Sistani cattle population showed that deviation from Hardy-Weinberg equilibrium was not significant. Analysis associate of the studied genotypes and growth related traits showed significant effects between AA and AB genotypes (P<0. 05). On the basis of obtained results it was revealed that the IGF-1 gene can be used as a candidate gene for growth related traits in Sistani population.
    Keywords: IGF1, IGF1, SnaBI, Single nucleotide polymorphism, Growth related traits, Iranian native cattle
  • Sanaz Hasanpoor, Mohammad Roostaei-Ali Mehr, Mehrdad Mohammadi Pages 289-296
    Experiment was conducted to evaluate the effect of L-glutamine on coated sperm freezing by using four rams. Semen was collected by artificial vagina contact with a tube containing Tris-fructose-egg yolk 15%. Samples were pooled and centrifuged. After removing supernatant and diluting pellet، samples were split into 5 equal part and added 0، 40، 80، 120 and 160 mM L-glutamine. Samples were frozen by using liquid nitrogen After two weeks، samples were thawed and incubated at 37 °C for nine h. Sperm motility، plasma membrane integrity، viability (Hoechst 33258) and acrosome reaction (PNA-Alexa -flur-488) were investigated at 0، 3، 6 and 9 h. The main effect of L-Glutamine showed that sperm viability was higher in 0 (35. 95%)، 40 (40. 65%) and 80 (45. 95%) mM L-Glutamine than 160 mM L-Glutamine (30. 40%; P<0. 05). There was an interaction between incubation time and L-Glutamine on sperm motility and plasma membrane integrity (P<0. 05). After thawing and 3 h later، the highest of plasma membrane integrity was observed in 80 mM L-Glutamine (49. 25% and 47. 34% respectively; P<0. 05). Nine hours after thawing، the highest of sperm motility (26. 4%) was observed in 80 mM L-Glutamine (P<0. 05). Therefore، the addition of 80 mM L-glutamine to Tris-glycerol diluent (5%) improves coated sperm survival.
    Keywords: L, Glutamine, Taleshi ram, Coated spermatozoa, Freezing