فهرست مطالب

علوم دامی ایران - سال پنجاه و پنجم شماره 1 (بهار 1403)

مجله علوم دامی ایران
سال پنجاه و پنجم شماره 1 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کامل عموزاده آرائی، تقی قورچی*، عبدالحکیم توغدری صفحات 1-14
    به منظور بررسی اثر سطوح مختلف گوگرد بنتونیت دار بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی، رفتار نشخوار، فراسنجه های خونی و شکمبه ای میش های دالاق از 18 راس میش شکم اول (غیرآبستن شیرده) با میانگین وزن 5/3±38 کیلوگرم استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و شش تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1- شاهد (بدون گوگرد بنتونیت دار)، 2- حاوی 15/0 درصد ماده خشک گوگرد بنتونیت دار و 3- 3/0 درصد ماده خشک گوگرد بنتونیت دار بود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد سطوح مختلف گوگرد بنتونیت دار در میش ها اثر معنی داری بر وزن انتهای دوره، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل خوراک، مصرف خوراک، رفتار نشخوار، میزان کلسترول، تری گلیسرید، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین و نسبت آلبومین/گلوبولین خون نداشت. استفاده از سطوح مختلف گوگرد بنتونیت دار باعث کاهش قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و ماده آلی، افزایش گلوکز و اوره خون شد (05/0P<). همچنین تیمارهای گوگرد بنتونیت دار جمیعت پروتوزوآ کمتر، pH در زمان سه ساعت بعد از تغذیه صبح و غلظت آمونیاک شکمبه بیشتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0P<). به طورکلی، استفاده از گوگرد بنتونیت دار تا 3/0 درصد ماده خشک جیره باعث کاهش قابلیت هضم ماده خشک و آلی شد، اگرچه تمایل به بهبود ضریب تبدیل خوراک و اافزایش وزن روزانه مشاهده شد.
    کلیدواژگان: عملکرد، فراسنجه های خونی، گوگرد بنتونیت دار، میش دالاق
  • آرزو ایمانپور، مهدی گنج خانلو*، احمدرضا علی پور، ابوالفضل زالی، محمد مرادی شهربابک صفحات 15-30
    هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات سطوح تفاوت کاتیون-آنیون جیره و آمیخته گری بر خصوصیات لاشه بود. 30 راس بره خالص لری بختیاری و آمیخته های نسل اول لری بختیاری×رومانف×پاکستانی (50% لری بختیاری، 25% رومانوف، 25% پاکستانی) با میانگین سنی 10±90 روز و میانگین وزنی 5/1±33 کیلوگرم، به دو گروه 15 راسی تقسیم شدند که هر گروه با سطح متفاوتی از تفاوت کاتیون-آنیون جیره تغذیه شد. وزن لاشه، بازده لاشه، وزن احشا، سطح مقطع ماهیچه راسته و طول لاشه بین نژاد خالص و آمیخته ها و بین جیره ها تفاوت معنی داری را نشان نداد. آمیخته گری اما به طور معنی داری موجب افزایش وزن قطعات ارزشمند و قابل فروش لاشه شد (05/0>P). اما بر اساس یافته های ما تفاوتی از جهت وزن قطعات قابل فروش لاشه بین تیمار آنیونی و کاتیونی مشاهده نشد. دو فاکتور ژنتیک و تفاوت کاتیون-آنیون جیره هیچکدام تاثیر معنی داری بر ترکیب اسید های چرب لاشه نداشته اند. نیروی برش گوشت ماهیچه راسته نژاد لری بختیاری× رومانف× پاکستانی نسبت به نژاد لری بختیاری، و بره های تغذیه شده با جیره آنیونیک نسبت به کاتیونیک کمتر بود (05/0>P). بره های لری بختیاری دارای میانگین بالاتر در شاخص روشنایی و قرمزی ماهیچه راسته نسبت به بره های لری بختیاری× رومانف× پاکستانی بودند(05/0>P). بنابراین جیره های آنیونیک و آمیخته گری را می توان ابزاری جهت افزایش کیفیت و تردی گوشت گوسفند در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: بازده لاشه، تردی گوشت، شاخص روشنایی، نیروی برش گوشت
  • یونس دوستی*، محمد مرادی شهربابک، حسین مرادی شهربابک، حسین محمدی، مهدی جوان نیکخواه، فرناز ارجمندکرمانی صفحات 31-45
    پاراتوبرکلوزیس یک بیماری مسری، مزمن و روده ای در نشخوارکنندگان است که در اثر عفونت زیرگونه مایکوباکتریوم آویوم پاراتوبرکلوزیس (MAP) ایجاد می شود و خسارات اقتصادی فراوانی به صنعت پرورش دام  تحمیل  می کند. در حال حاضر واکسن یا درمان موثری برای عفونت MAP  وجود ندارد، بنابراین بررسی مناطق ژنتیکی مرتبط با حساسیت به عفونت MAP می تواند درک بهتری از مکانیسم های پاراتوبرکلوزیس ارائه دهد و به بهبود ژنتیکی حیوانات کمک کند. هدف این پژوهش شناسایی مناطق ژنومی و ژن های کاندیدا مرتبط با حساسیت به عفونت MAP در گاوهای شیری هلشتاین ایران با استفاده از روش پویش کل ژنوم (GWAS) بود. در این پژوهش،  از 150 راس گاو نمونه گرفته شد. پس از استخراج DNA و سرم، نمونه های DNA با استفاده از تراشه های k30 (SNPchip30k) (شرکت ایلومینا) تعیین ژنوتیپ شدند. کنترل کیفیت نشانگرها براساس شاخص های فراوانی آلل نادر (05/0PMAF <)، ژنوتیپ از دست رفته (05/0PMIND >)، نرخ تعیین ژنوتیپ (05/0PGENO >) و تعادل هاردی واینبرگ (PH-W < 1×10-6) توسط نرم افزار PLINK انجام شد. بعد از  کنترل کیفیت، 28749 نشانگر روی 142راس گاو (99 راس بیمار و 43 راس شاهد) برای ادامه آنالیز باقی ماند. پس از انجام آنالیز پویش ژنومی (GWAS) در نرم افزار PLINK 16 نشانگر به عنوان نشانگر های معنی دار شناسایی شدند که بیشتر روی  کروموزوم های 30 و 6 قرار داشتند. با بررسی بیوانفورماتیکی مناطق ژنومی معنی دار در پایگاه های برخط  ensemble و genecards، ژن های کاندیدای برای بیماری یون  شناسایی شد. مهم ترین ژن های شناسایی شده  LMX1A، THSD7A، ELMOD2، ATP6AP2، RNF150، SLIT3، SDE2، PARP1، PBX1، TFB2M، SMYD3 و PYCR2 بودند. آنالیز هستی شناسی نشان داد که بیشتر این ژن ها در سیستم عصبی، سیستم اسکلت سلولی، تنظیم سیتوکینز، دستگاه گلژی، فعالیت کاتالیزوری، انتقال یون کلسیم و مقاومت در برابر بیماری ها نقش دارند. تجزیه و تحلیل پویش کل ژنوم  و آنالیز هستی شناسی می تواند به شناسایی ژن های کاندیدا و مناطق مرتبط با حساسیت بهMAP   در گاوهای شیری کمک کند که نقش مهمی در درمان و پیشگیری بیماری یون دارد .
    کلیدواژگان: پاراتوبرکلوزیس، ژنوتیپ، سوماتیک، GWAS، SNP
  • مظاهر هاشمی، آرش آذرفر*، امیر فدائی فر، ایوب عزیزی صفحات 47-70
    هدف این مطالعه بررسی ترکیبات شیمیایی خیساب ذرت رسوب داده شده با تانن و اثرات آن بر  عملکرد صفات و وضعیت سلامت به عنوان یک منبع پروتئینی جدید در جایگزین شیر بود. تعداد 60 راس گوساله نر و ماده شیرخوار هلشتاین به طور تصادفی به تیمارهای: 1) گروه شاهد، 2) تیمار دریافت کننده جایگزین شیر+2 درصد خیساب ذرت رسوب داده شده با تانن و 3) تیمار دریافت کننده جایگزین شیر+4 درصد خیساب ذرت رسوب داده شده با تانن اختصاص داده شدند. پروفایل اسیدهای آمینه خیساب ذرت رسوب داده شده با تانن و جایگزین شیر (بجز سرین، هیستیدین، گلایسین و تیروزین) تفاوت معنی داری داشتند (05/0>P). درصد پروتئین خام خیساب ذرت رسوب داده شده با تانن (56/26 درصد) بیشتر از جایگزین شیر (22 درصد) بود (05/0>P). عملکرد صفات گوساله های شیرخوار تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. تغذیه گوساله ها با جایگزین شیر حاوی 2 درصد خیساب ذرت رسوب داده شده با تانن منجر به کاهش معنی دار اشریشیا کلی مدفوع در روز 28  شد (05/0>P). استفاده از خیساب ذرت رسوب داده شده با تانن تاثیر منفی بر نمره قوام مدفوع گوساله های شیری از روز 0 تا سن 56 روزگی نداشت (05/0>P). در کل استفاده از خیساب ذرت رسوب داده شده با تانن به عنوان یک منبع پروتئینی در جایگزین شیر تاثیر منفی بر عملکرد صفات و سلامت گوساله های شیرخوار نداشت.
    کلیدواژگان: تانن، جایگزین شیر، خیساب ذرت
  • میثم لطیفی، یوسف نادری* صفحات 71-79
    یکی از صفات مهم اقتصادی در گوسفند چندقلوزایی می باشد. این صفت تحت تاثیر بعضی از ژن ها با اثر بزرگ می باشد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی انواع طرح های انتخابی برای تثبیت آللی مطلوب ژن عمده در صفت چندقلوزایی تحت سناریوهای تداخل و نبود تداخل نسل بود. بدین منظور یک صفت چندقلوزایی با وراثت پذیری 1/0، متشکل از 26 کروموزوم و یک ژن عمده در جمعیت گوسفند شبیه سازی شد. ارزش اصلاحی حیوانات با استفاده از مدل آستانه ای بیزی پیش بینی شد. انتخاب حیوانات بر اساس ارزش اصلاحی (EBV)، فنوتیپی برتر (PHEN) و تصادفی (RND) بود. پیشرفت ژنتیکی بعد از ده نسل انتخاب در طرح های انتخابی EBV، PHEN و RND تحت سناریوی نبود تداخل نسل نسبت به سناریوی وجود تداخل نسل، به ترتیب 8، 23 و 26 درصد بیشتر بود. صحت ارزیابی در سناریوی تداخل نسل در مقایسه با سناریوی نبود تداخل نسل بیشتر بود. میانگین ضریب همخونی بعد از ده نسل انتخاب در سناریوی تداخل نسل برای طرح های انتخابیEBV، PHEN و RND به ترتیب 317/0، 029/0 و 027/0 و  برای سناریوی نبود تداخل نسل به ترتیب 327/0، 058/0 و 056/0 بود. در سناریوی نبود تداخل نسل فراوانی آللی مطلوب در طرح های انتخابی EBV، PHEN و RND به ترتیب یک، 46 و 38 درصد نسبت به سناریوی تداخل نسل بیشتر بود. نتایج نشان داد که سناریوی نبود تداخل نسل با استفاده از طرح انتخابی EBV منجر به تثبیت آللی مطلوب ژن عمده و پیشرفت ژنتیکی بیشتری می شود.
    کلیدواژگان: طرح انتخابی، پیشرفت ژنتیکی، صحت ارزیابی
  • معین تاند، محمد باقر زندی*، مرادپاشا اسکندری نسب، محمد عبدلی صفحات 81-93
    ارزیابی ژنتیکی اسب های ورزشی با استفاده از روش های مختلف ارزیابی در بسیاری از کشور ها به جز ایران انجام می شود و برآورد های دقیق از پارامتر های ژنتیکی صفات عملکردی اسب همواره مورد توجه متخصصین اصلاح دام بوده است. بنابراین هدف از این تحقیق، ارزیابی پارامترهای ژنتیکی برای صفات عملکردی شامل زمان اتمام مسابقه، رتبه در پایان مسابقه و تعداد خطای اسب در اسب های پرشی ایران بود. در این تحقیق از نتایج مسابقات 1498 راس اسب (10 تا 23 ساله) موجود در فدراسیون سوارکاری استفاده گردید. پارامترهای ژنتیکی با استفاده از روش درست نمایی محدود شده و نرم افزار airemlf90 برآورد شد. مدل آماری شامل اثرات ثابت سال تولد، جنسیت، سن اسب، نژاد، ارتفاع موانع، تاریخ و شهر برگزاری مسابقه، سطح دشواری مسابقات و اثرات تصادفی سوارکار، محیطی دائمی و ژنتیکی افزایشی بود. وراثت پذیری و تکرارپذیری برآورد شده برای صفات زمان اتمام مسابقه، رتبه در پایان مسابقه و تعداد خطای اسب در مسابقه به ترتیب 03/0 و 16/0، 11/0 و 25/0، 09/0 و 13/0 بود. روند ژنتیکی صفات زمان اتمام مسابقه، رتبه در پایان مسابقه و تعداد خطای اسب در مسابقه به ترتیب 002/0-، 0003/0 و 0091/0 و روند فنوتیپی صفات زمان اتمام مسابقه، رتبه در پایان مسابقه و تعداد خطای اسب در مسابقه به ترتیب 7057/0-، 2575/0، 0807/0- برآورد شد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که صفات عملکردی مذکور بسیار تحت تاثیر اثرات محیطی به ویژه اثر سوارکار قرار دارد ولی از بین صفات مورد بررسی انتخاب بر اساس صفت رتبه می تواند منجر به پیشرفت ژنتیکی بیشتری شود. به منظور بهبود صفات عملکردی اسب های پرشی در ایران در راستای تکمیل اهداف اصلاح نژادی سیستم پرورش اسب کشور می توان از این پارامترها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسب ورزشی، پارامتر ژنتیکی، صفات عملکردی، REML
  • حسین محمدی*، محمد شمس اللهی صفحات 95-109
    در پژوهش حاضر، به منظور برآورد میزان ضرایب همخونی ژنومی و شناسایی جزایر ROH، مجموع 206راس گوسفند متعلق به سه نژاد گوسفند مصری با تراشه های K50 تعیین ژنوتیپ شدند. پس از کنترل کیفیت داده ها، 48361 تعداد نشانگر SNP در تعداد نمونه 204 راس گوسفند باقی ماند. تخمین ضریب همخونی، از طریق چهار روش ماتریس روابط خویشاوندی (FGRM)، میزان هموزیگوسیتی (FHOM)، همبستگی گامت ها (FUNI)، با استفاده از نرم افزار GCTA (نسخه0/1) و همچنین، قطعات هموزیگوت ژنومی (FROH) با PLINK (نسخه 9/1) محاسبه شد. بعنوان پیش فرض، 1 درصد از نشانگرهای SNP با بالاترین فراوانی در قطعات هموزیگوت بعنوان، جزایر ROH در نظر گرفته شد. نتایج این بررسی نشان داد که بطور کلی، پس از تجزیه و تحلیل های انجام شده مجموع، 62 جزیره ROH با طول 60/24 تا 13 مگاباز شناسایی شد. بطورئیکه، توزیع جزایر ROH در سرتاسر ژنوم یکنواخت نبود و بین نژادها متفاوت بود، بطوری که بیشترین و کمترین تعداد جزایر ROH به ترتیب روی کروموزوم های شماره 1، 24 و 26 مشاهده شد، ولی، برخی مناطق مشترک شناسایی شدند. میانگین تعداد و طول ROH محاسبه شده در تمام نژادهای گوسفند مورد مطالعه به ترتیب برابر، با 11 و 78/205 مگا جفت باز بود. کمترین ضریب همخونی محاسبه شده با سه روش (FGRM، FHOM، FUNI) مربوط به نژاد گوسفند وهیتی و بیشترین مربوط به نژاد گوسفند سیدی بود. همچنین، بیشترین میزان FROH (043/0) در نژاد سیدی و کمترین مقدار آن (018/0) در نژاد بارکی برآورد شد. بررسی بیوانفورماتیکی، مناطق شناسایی شده نشان داد که برخی از این مناطق ژنومی با ژن های موثر بر آداپتاسیون و سیستم ایمنی (SEMA3D، CSF2، ITPR1)، ژن های کاندیدای دخیل صفات رشد و توسعه عضلات اسکلتی (UGGT1، ITGA2)، ژن های کاندیدای تولید مثل (ABHD16B) همپوشانی دارند. به عنوان جمع بندی نتایج پژوهش حاضر نشان داد که فرآیند انتخاب برای صفات مهم اقتصادی در طی سال های متوالی، منجر به شکل گیری قطعات هموزیگوت زیادی به نام جزایر ROH در ژنوم گوسفندان شده است که پویش ژنومی این جزایر در سطح ژنوم می تواند بعنوان، راهبرد جایگزین برای شناسایی مناطق ژنومی مرتبط با صفات مهم اقتصادی باشد.
    کلیدواژگان: ژن کاندیدا، سیستم ایمنی، سیگنال انتخاب، جزایر ROH، گوسفند
  • کیوان جلوه، مجید متقی طلب*، مهرداد محمدی صفحات 111-130
    هدف از این مطالعه، مقایسه اثرات تغذیه ای فایتوزوم حاوی عصاره چای سبز و عصاره آن بر عملکرد رشد، لاشه، فراسنجه های خونی، پاسخ های ایمنی، وضعیت آنتی اکسیدانی، جمعیت باکتریایی ایلئوم و بیان ژن اینترفرون گاما بود. 375 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 به طور تصادفی به 5 تیمار، 5 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر قفس تقسیم شدند. تیمارها شامل 1- جیره پایه (شاهد منفی)، 2- جیره پایه + 10/0 گرم بر کیلوگرم آویلامایسین، 3- جیره پایه + 60/0 گرم بر کیلوگرم سالینومایسین، 4- جیره پایه + 400 میلی لیتر بر کیلوگرم عصاره چای سبز و 5- جیره پایه + 300 میلی لیتر بر کیلوگرم فایتوزوم عصاره چای سبز بودند. تیمارهای آزمایشی اثری بر عملکرد رشد و لاشه نداشتند (05/0P>). مالون دی آلدهید، تری گلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی پایین پلاسما تحت تاثیر فایتوزوم عصاره در مقایسه با شاهد کاهش یافت (05/0P<). عیار آنتی بادی بر علیه گلبول های قرمز خون، ایمنوگلوبین G و ایمنوگلبولین M در جوجه های مصرف کننده مکمل فایتوزوم در مقایسه با شکل عصاره در 28 روزگی افزایش یافت (05/0P<). استفاده از عصاره چای سبز جمعیت باکتریایی اشرشیاکلی را در مقایسه با آویلامایسین کاهش و جمعیت لاکتوباسیل ها را در مقایسه با سالینومایسین افزایش داد (05/0P<). بیان ژن اینترفرون گاما در طحال جوجه هایی که مکمل فایتوزوم را دریافت کردند در مقایسه با مصرف عصاره بالاتر بود (05/0P<). به طورکلی، فایتوزومه کردن عصاره چای سبز کارایی یکسانی در مقایسه با عصاره چای سبز معمولی بر فراسنجه های مورد ارزیابی نشان داده و می تواند به عنوان جایگزین در کاهش مصرف عصاره های گیاهی در تغذیه طیور مورد استفاده قرارگیرد.
    کلیدواژگان: آویلامایسین، چای سبز، سالینومایسین، طیور، فایتوزوم
  • منصوره قربانعلی نیا، حمید دلدار*، قدرت رحیمی میانجی، عیسی دیرنده صفحات 131-142
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر غلظت های متفاوت حشره کش دیازینون به عنوان یک سم پرکاربرد کشاورزی، بر بیان ژن های تنظیم کننده ی استرویید سازی و متیلاسیون جایگاه پروموتر ژن StAR در تکامل برون تنی اووسایت بز انجام شد. تخمدان های بز بلافاصله بعد از کشتار، از لاشه ی دام جدا و درون فلاسک حاوی سرم فیزیولوژیک به آزمایشگاه منتقل شدند. مجموعه اووسایت-کومولوس با روش برشی از فولیکول های آنترال کوچک جدا شدند و در محیط Medium 199 به همراه غلظت های متفاوت حشره کش دیازینون کشت داده شدند. پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفی، با 5 تیمار آزمایشی شامل تیمارهای شاهد، 75 ، 5/37 و 75/18 میکرومولار دیازینون و تیمار دارای نیم میکرومولار DMSO، و در 4 تکرار انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد غلظت های متفاوت دیازینون به طور معنی داری نرخ تکامل برون تنی اووسایت ها را نسبت به تیمار شاهد کاهش داد (05/0 >(P . هم چنین با افزودن غلظت های متفاوت دیازینون به محیط تکامل برون تنی اووسایت بز، بیان ژن های CYP11A1، 17βHSD، CYP19 در سلول های کومولوس کاهش نشان داد. اما در مورد ژن StAR افزایش بیان ژن مشاهده شد، این افزایش بیان ژن می تواند به علت کاهش میزان متیلاسیون DNA مشاهده شده در غلظت 75/18 میکرومولار از دیازینون باشد. چنین به نظر می رسد که حشره کش دیازینون اثر برهم زنندگی در نرخ تکامل برون تنی اووسایت و بیان ژن های استرویید سازی در سلول های کومولوس را دارد.
    کلیدواژگان: تکامل برون تنی اووسایت، حشره کش دیازینون، کمپلکس اووسایت کومولوس، متیلاسیون DNA
|
  • Kamel Amozadeh Araee, Taghi Ghoorchi *, Abdolhakim Toghdory Pages 1-14
    In order to investigate the effect of different levels of sulfur bentonite on performance, digestibility of nutrients, rumination behavior, blood and rumen parameters in Dalagh ewes, 18 non-pregnant lactating ewes with an average weight of 38±3.5 kg were used. This experiment was conducted in a completely randomized design with three treatments and six replications. The treatments included: 1- control (without sulfur bentonite), 2- containing 0.15% dry matter sulfur bentonite and 3- containing 0.3% dry matter sulfur bentonite. The results of this experiment showed that different levels of bentonite sulfur in ewes had no significant effect on the weight at the end of the experiment, daily weight gain, feed conversion ratio, dry matter intake, rumination behavior, cholesterol, triglyceride, total protein, albumin, globulin and blood albumin/globulin ratio. The use of different levels of bentonite sulfur reduced the apparent digestibility of dry matter and organic matter, increased glucose and blood urea (P<0.05). Also, bentonite sulfur treatments had lower protozoan population, pH of three hours after morning feeding and higher rumen ammonia concentration than the control treatment (P<0.05). In overall, the use of sulfur bentonite up to 0.3% of the dry matter of the diet decreased the digestibility of dry and organic matter, although a tendency to improve the feed conversion ratio and daily weight gain was observed
    Keywords: lood parameters, Dalagh ewes, Performance, Sulfur bentonite
  • Arezoo Imanpour, Mahdi Ganjkhanlou *, Ahamdreza Alipour, Abolfazl Zali, Mohammad Moradi Shahrbabak Pages 15-30
    The aim of this study was to investigate the effects of dietry cation-anion difference (DCAD) levels and crossbreeding on carcass characteristics of lambs. In this study, 30 Lori Bakhtiari and  first generation Lori Bakhtiari × Romanov × Pakistani lambs (50% Lori Bakhtiari, 25% Romanov, 25% Pakistani)  with an average age of 90±10 days and an average weight of 33±1.5 kg were divided into two groups of 15 lambs, each group was fed with a different level of DCAD. Carcass weight, carcass yield, viscera weight, cross-sectional area of Longissimus muscle and carcass length did not show any significant difference between purebred and crossbreds and also between diets. Crossbreeding also significantly increased the weight of valuable and salable carcass parts (P<0.05). However, according to our findings, no difference was observed in terms of weight of salable carcass parts between anionic and cationic treatmentsgenotype and DCAD did not have any significant effect on the composition of carcass fatty acids. The meat shear force of Lori Bakhtiari × Romanov × Pakistani lambs compare to Lori Bakhtiari  lambs and anionic diet compare to cationinc diet was lower (P<0.05). Lori Bakhtiari lambs had a higher mean in brightness index and Longissimus muscle redness than Lori Bakhtiari × Romanov × Pakistani lambs (P<0.05). Therefore, anionic diets and Crossbreeding can be considered as effective ways to increase the quality and crispiness of sheep meat.
    Keywords: Brightness index, Carcass yield, Crispiness of meat, Meat shear force
  • Younes Doosti *, Mohammad Moradi Shahrbabak, Hossein Moradi Shahrbabak, Hossein Mohammadi, Mahdi Javannikkhah, Farnaz Arjmand Kermani Pages 31-45
    Paratuberculosis  known as Johne's disease, is a contagious, chronic, intestinal disease in ruminants, which is caused by Mycobacterium avium paratuberculosis subspecies (MAP) and causes a huge economic damage to the livestock industry. There is no effective treatment nor vaccine for MAP infection. Thus, investigating the genetic regions associated with susceptibility to MAP infection can provide a better understanding of paratuberculosis mechanisms and contribute to the genetic improvement of animals. The aim of this study was to identify genomic regions and candidate genes associated with susceptibility to MAP infection in Holstein dairy cattle using a genome-wide association study (GWAS). For this purpose, blood samples of 150 cows were collected, and DNA and serum of them were extracted.The prepared DNA samples were genotyped using bovine SNPchip30k (Illumina). Quality control of genotypes was performed based on the minor allele frequency (PMAF < 0.05), missing genotype (PMIND > 0.05), genotyping rate (PGENO > 0.05), and Hardy-Weinberg equilibrium (PH-W < 1) 10-6) using PLINK software. The association was performed using a mixed linear model in PLINK software. After quality control, 28749 markers on 142 cows (99 cases and 43 controls) were remained for the further analysis. Associations analysis showed that 16 markers located in chromosomes 30 and 6, were associated with  Johne's disease. Positional candidate genes for Johne's disease were identified. The most important identified genes were LMX1A, THSD7A, ELMOD2, ATP6AP2, RNF150, SLIT3, SDE2, PARP1, PBX1, TFB2M, SMYD3 and PYCR2. Gene ontology analysis showed that most of the identified genes are involved in the nervous system, cytoskeleton system, regulation of cytokines, Golgi apparatus, catalytic activity, calcium ion transport, and resistance to diseases. Whole genome-wide association study (GWAS) and ontology analysis (GO) can help to identify candidate genes and regions related to sensitivity to MAP in dairy cows, which can play an important role in the treatment and prevention of Johne's disease.
    Keywords: genotype, GWAS, Paratuberculosis, SNP, Somatic
  • Mazaher Hashemi, Arash Azarfar *, Amir Fadayifar, Ayoub Azizi Pages 47-70
    The aim of this study was to investigate the chemical composition of corn steep liquor precipitated with tannins (CSLP) and its effects on trait performance and health condition of Holstein  calves as a new protein source in milk replacer (MR). A total of 60 Holstein dairy calves (n=20 calves per treatment: 10 males and 10 females) were randomly assigned to the one of the three treatments, including: 1) control group, 2) MR+2% CSLP and 3) MR+4% CSLP. The experimental results showed significant difference on percentage of amino acid profiles in CSLP and MR (except serine, Histidine, Glycine and Tyrosine) (P<0.05). The percentage of crude protein CSLP (26.56%) was significantly higher than MR (22%). The performance traits of calves were not affected by the experimental treatments. Feeding MR+2% CSLP led to a significant reduction of Escherichia coli in fecal on day 28. The use of CSLP had no negative effect on the fecal consistency score of calves from 0 to 56 days of ages (P<0.05). In conclusion, feeding of CSLP as a protein source in MR had no negative effect on trait performance and health of dairy calves
    Keywords: tannin, Milk replacer, Corn steep liquor
  • Maysam Latifi, Yousef Naderi * Pages 71-79
    Litter size (LS) is one of the important economic traits in sheep . This trait is influenced by some genes with a large effect. The purpose of this simulation study was to evaluate the fixation selection designs for favorable major gene allele under scenarios of overlapping and discrete generations. In this regard, a trait with heritability of 0.1, and a genome with 26 chromosomes and a major gene was simulated in sheep population. Animals breeding value was predicted using Bayesian threshold model. Selection of animals was based on estimated breeding value (EBV), phenotype (PHEN) and random (RND). After ten generations, genetic gain in selection based on EBV, PHEN and RND under scenario of discrete generation were 8, 23 and 26 percent higher than those in scenario of overlapping generation, respectively. The accuracy of prediction in scenario of discrete generation was higher than scenario of overlapping generation. Means of inbreeding coefficient under scenario of overlapping generation and selection for EBV, PHEN and RND were 0.317, 0.029 and 0.027, respectively, and for scenario of discrete generation were 0.327, 0.058 and 0.056, respectively. In generation ten, the favorable allele of the major gene, in scenario of discrete generation selection based on EBV, PHEN and RND was 1, 46 and 38 percent higher than those in the scenario of overlapping generation, respectively. The results indicated that the scenario of discrete generation selection based on EBV leads to more fixation the favorable allele of the major gene and of genetic gain.
    Keywords: Selection designs, genetic gain, Accuracy of prediction
  • Moein Taned, Mohammad Bagher Zandi *, Morad Pasha Eskandari Nasab, Mohammad Abdoli Pages 81-93
    Genetic evaluation of sport horses using various methods is commonly carried out in many countries, except for Iran. Accurate estimation of genetic parameters for functional traits in horses has always been a subject of interest among livestock breeders. The aim of this study was to investigate the genetic parameters of athletic performance traits in Iranian jumping horses. Traits include race completion time (RCT), rank at the end of the competition (REC), and number of errors in the competition (NEC). The study were conducted based on Equestrian Federation of Iran (FEI) athletic performance records of 1498 horses (10–23 years old). The genetic parameters were estimated by using Restricted Maximum Likelihood (REML) procedures and airemf90 software. The statistical model included fixed effects of birth year, sex, age, breed, height of obstacles, date/city, level of difficulty of the event and random effects of rider, permanent environment and an additive genetic effect. Heritability of RCT, REC and NEC traits were estimated 0.03, 0.11 and 0.09 and their repeatability were 0.16, 0.25 and 0.13, respectively. Genetic and phenotypic trends of RCT, REC and NEC traits were estimated -0.002, 0.0091, 0.0003 and -0.7057, 0.2575, -0.0807, respectively. According to this result, the performance traits are highly affected by environmental factors, especially the effect of the rider, but among the studied traits, selection based on rank traits can lead to more genetic progress. It can be concluded that we can apply these parameters to improve the genetic potential of show jumping performance records and design the appropriate breeding strategies for horse jumping population in Iran.
    Keywords: genetic parameters, Horse sport, Performance traits, REML
  • Hossein Mohammadi *, Mohammad Shamsollahi Pages 95-109
    In this study in order to estimate inbreeding coefficient and identify the ROH Islands associated with the genes under selection, the 50k BeadChip genotyped data of 206 sheep from 3 different Egyptian breeds were used. After quality control, 48361 SNPs in 204 sheep were remained for the future analysis. Inbreeding coefficient was calculated using four methods including, genomic relationship matrix (FGRM), excess of homozygosity (FHOM), correlation between uniting gametes (FUNI) using the GCTA 1.0 software and run of homozygosity (FROH) using the PLINK 1.9 software. One percent of SNP with the highest frequency in ROH were considered as ROH Islands. The lowest rate of inbreeding according to (FGRM, FHOM, and FUNI) was related to Wahati and the highest was related to Saidi breed. The highest amount of FROH (0.043) was observed in Saidi and the lowest amount (0.018) was observed in Barki breed. Average length of ROH ranged from 45.02 to 205.87 Mb, while the average number of ROH ranged from 8.14 to 14.07. The highest number ROH was observed on chromosome 2, while the lowest was on chromosome 26. Average inbreeding coefficient from FROH in Barki, Saidi and Wahati were estimated 0.018, 0.043 and 0.027 respectively. A total of 62 ROH Islands with length: 24.60 Kb to 13 Mb were identified, which covering less than 1% of the sheep genome. The ROH Islands was not distributed across the genome uniform and varied among breeds, but some common were identified. Bioinformatics analysis demonstrated that some of these genomic regions overlapped with reported genes that directly or indirectly influenced traits for adaptation and immune system (SEMA3D, CSF2, ITPR1), development of the skeletal muscle (UGGT1, ITGA2), and reproduction (ABHD16B). The results of this study revealed that, the selection processes in different sheep breeds for economic traits during several years, has led to the formation of many ROH islands in sheep genome, therefore scanning these regions at the genome level can be an alternative strategy to identify genes and associated loci with economic traits.
    Keywords: Candidate Gene, Immune system, ROH Islands, Selection sweeps, sheep
  • Keyvan Jelveh, Majid Mottaghitalab *, Mehrdad Mohammadi Pages 111-130
    This study aimed to investigate the nutritional effects of phytosomal green tea on growth performance, lipid parameters, immune responses, antioxidant status, ileum bacterial population, and gamma interferon gene expression in compared to green tea extract. 375 male broiler chickens (ROSS 308)were randomly assigned to 5 treatments, with 5 replications and 15 chickens per cage. Treatments included 1- basal diet (negative control), 2- basal diet + 0.10 g/kg avilamycin, 3- basal diet + 0.60 g/kg salinomycin, 4- basal diet + 400 ml/kg green tea extract and 5-basal diet + 300 ml/kg green tea phytosome. Experimental treatments did not affect growth and carcass performance (P>0.05). Malondialdehyde, triglycerides, low density lipoprotein cholesterol in plasma affected by phytosomal extract decreased compared to control (P<0.05). Antibody levels against red blood cells, immunoglobulin G and immunoglobulin M increased in chickens fed phytosome supplement in comparison to the form of green tea extract at 28 days (P<0.05). The use of green tea extract reduced the population of Escherichia coli in comparison to avilamycin and increased the population of lactobacilli cmpared to salinomycin (P<0.05). The expression of interferon gamma gene in the spleen of chickens that received the phytosomal green tea extract was higher compared to the consumption of green tea extract (P<0.05). Conclusion is that, green tea extract -phospholipid complexes showed the same efficiency compared to green tea extract on the evaluated parameters and can be considered as an alternative in order to reduce the consumption of plant extracts in poultry nutrition.
    Keywords: Phytosome, green tea, avilamycin, Salinomycin, Poultry
  • Mansoureh Ghorbanalinia, Hamid Deldar *, Ghodrat Rahimi Miyanji, Essa Dirandeh Pages 131-142
    This research was conducted to investigate the effect of different concentrations of Diazinon as a pesticide, that is widely used in agriculture, on the expression of steroidogenic genes and DNA methylation of promoter site of StAR gene in in vitro maturation of goat oocytes. To prepare goat oocytes, ovaries were prepared from a slaughterhouse and transported to the laboratory into the flask containing warm saline (30-34oC). Oocyte-cumulus complexes (COC) was removed from small antral follicles with the slicing method, and transferred to Medium 199. COCs were placed in a maturation medium for 24 hours, and were reached to metaphase stage Π (nuclear maturation). The experiment was examined in a completely randomized design with five treatments included: control, 75, 37.5, and 18.75 μM of Diazinon, and 0.5 μM of DMSO. The results showed that the addition of different concentrations of Diazinon in the goat maturation medium, significantly decreased the maturation rate (P <0.05) compared to the control treatment, and also it led to a decline in the gene expression of CYP11A1, 17βHSD, CYP19 in cumulus cells. However, the expression of StAR gene was increased. Therefore, it can be concluded that Diazinon has a disruptor effect on oocyte maturation rate, and expression of steroidogenic genes in cumulus cells.
    Keywords: Insecticide Diazinon, in vitro maturation of oocyte, Oocyte cumulus complexes, DNA methylation