فهرست مطالب

نشریه پژوهش ادبیات معاصر جهان
سال بیستم شماره 1 (پیاپی 72، بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ترانه بوربور، استفانی نیوول صفحات 1-21
    نزدیک به سه قرن پس از انتشار رمان ماجراهای رابینسون کروزو، جان مکسول کوتسی این داستان را دوبار بازنویسی کرده است: بار اول در رمان آقای فو (1989) و بار دوم در سخنرانی جایزه نوبل با عنوان او و مردش (2003). مناسبات این دو اثر با رمان اولیه، بینامتنیت پسااستعماری را شکل داده است که طی آن، نویسنده ای از آفریقای جنوبی با یکی از رمان های شناخته شده غرب، مکالمه ای برقرار می کند. بینامتنیت پسااستعماری ضد گفتمانی در مقابل گفتمان ایدئولوژیک اروپامحوری، مردسالاری و تک صدایی می سازد و در پی ایجاد «گفت وگومداری» و «چندصدایی» در رمان است. محور اصلی بحث این مقاله آن است که کوتسی با دوبار بازسازی یکی از رمان های شناخته شده نشان داده است که ایجاد چندصدایی در رمان ممکن است هم مبتنی بر ساختار و هم محتوای اثر باشد. این مقاله ضمن بررسی ارتباط بینامتنی دو اثر کوتسی با رمان دانیل دوفو بحث می کند که در رمان آقای فو مولفه چندصدایی با بهره گیری از تکنیک های روایی «دوپهلویی» و «گفتمان دوصدایی» شکل گرفته است؛ درحالی که داستان او و مردش نشان می دهد چندصدایی بیش از آنکه ویژگی فرم داستان باشد، محصول توسعه و به تعبیر هومی بابا، «هویت ترکیبی» در ضمیر نویسنده است.
    کلیدواژگان: آقای فو، او و مردش، بینامتنیت پسااستعماری، جان کوتسی، هومی بابا، هویت ترکیبی
  • سارا توسلی صفحات 23-39
    این مقاله به بررسی عناصر پسامدرن در فیلم کلوزآپ، ساخته عباس کیارستمی می پردازد. استفاده از تمهیدهایی چون بینامتنیت، فروپاشی روایت های اعظم، آشکارسازی تصنع، مرگ اقتدار م‍‍‍ولف، اتصال کوتاه، دور باطل و پیوند دوگانه، فیلم را به اثری پسامدرن تبدیل کرده است. نویسنده از نظریه های منتقدانی چون کریستوآ، برایان مک هیل، بری لوییس، پتریشیا و دیوید لاج استفاده کرده است. فیلم، نوعی سینما درباره سینماست و در فضایی بین فیلم داستانی و مستند اتفاق می افتد و به طرح پرسش هایی درباره ماهیت واقعیت و بازنمایی می پردازد. به عبارتی این فیلم، نمونه ای از درهم آمیختن واقعیت و خیال در دنیای پسامدرن است و در آن، مرز میان زندگی و سینما، نه تنها برای مخاطب، بلکه برای شخصیت ها نیز از بین می رود. از دیگر ویژگی های آشکار این فیلم، به عنوان یک اثر پسامدرن می توان به فروپاشی روایت های اعظم اشاره کرد.
    کلیدواژگان: بینامتنیت، پسامدرن، فروپاشی روایت های اعظم، کلوزآپ، کیارستمی
  • زهرا جان نثاری لادانی، سید محمد مرندی صفحات 41-57
    پژوهش حاضر براساس اندیشه های میشل فوکو درباره زندان، به بررسی زندگینامه خودنوشت ملکوم اکس می پردازد که پس از دوره حبس او به نگارش درآمد. نگارندگان درصددند تا ابهام و دوگانگی نهفته در ماهیت اسارت و زندان را که به کسب دانش و قدرت از سوی ملکوم اکس در دوره حبس او منجر شد، با توجه به نظریه های فوکو تبیین کنند. زندان از یک سو نیرویی محدودکننده و سرکوبگر برای روح و روان این سیاهپوست آمریکایی بود؛ از سوی دیگر، اگر به مفهوم زندان از دیدگاهی گسترده تر بنگریم، آمریکا و نژادپرستی آمریکایی (گفتمان های غالب، محدودکننده و سرکوبگر) را می توان نوعی زندان دانست که به طرز شگفت آوری نقشی حیاتی در روشنگری، کسب معرفت نفس و تولید دانش جدید از سوی سیاهان آمریکایی ایفا می کند. این فشار و سرکوب، سبب قدرتمندشدن ستمدیدگان نژادی و اصلاح فرهنگ غالب ستمگران نژادپرست می شود. رویکرد این پژوهش عبارت است از کاربست نظریه های میشل فوکو درباره روان شناسی زندان و تاثیر آن بر زندانی در کتاب زندگینامه خودنوشت ملکوم اکس. هدف آن است که نشان دهیم ابهام و تناقض نقش زندان در شکل دادن به شخصیت زندانی در نظریه های فوکو در زندگینامه خودنوشت ملکوم اکس نیز به صورت مشابهی انعکاس می یابد.
    کلیدواژگان: آزادی، دانش و قدرت، زندان، زندگینامه خودنوشت ملکوم اکس، ملکوم اکس، میشل فوکو، نژاد
  • مریم دادخواه تهرانی، فرهاد ناظرزاده کرمانی صفحات 59-75
    هاروکی موراکامی، یکی از مطرح ترین نویسندگان کنونی جهان است و رمان کافکا در کرانه نیز به عنوان یکی از پرفروش ترین و بهترین آثار او شناخته می شود. این مقاله به تحلیل روایت شناختی رمان کافکا در کرانه از منظر دو نظریه روایت شناسی و اسطوره شناسی می پردازد. در این راستا، پس از بررسی رویکرد رولان بارت به روایت شناسی، روایت کافکا در کرانه با استفاده از یک جدول نشان داده می شود. آنچه در این رمان، نظرها را به خود جلب می کند، وجود یک الگوی اسطوره ای آیین گذار و بلوغ، براساس آن چیزی است که جوزف کمپبل در قهرمان هزارچهره مطرح کرده است. در پایان نیز به این سوال پاسخ داده می شود که چگونه روایت اسطوره ای گذار و بلوغ، خود را مجددا در این رمان تکرار کرده است و چگونه این آیین جهان شمول، در فرهنگ های مختلف، عناصری را در خود می آمیزد و درعین حال، در پس روایت ها باقی می ماند.
    کلیدواژگان: اسطوره شناسی، جوزف کمپبل، روایت شناسی، رولان بارت، کافکا در کرانه
  • ایلمیرا دادور صفحات 77-90
    پرواز، اوج گرفتن و رسیدن به بلندی آسمان، از دیرباز یکی از آرزوهای بشر بوده است که جلوه آن را در اسطوره ها می بینیم. از طرفی، ادبیات جایگاه همیشگی اسطوره ها بوده است. اسطوره ها از لابه لای فرهنگ های کهن ملل به متون رسوخ کرده اند و به شکل های گوناگون، به زندگی خود ادامه داده اند، اما آنچه همواره موجب غنای ادبیات می شود و آن را از ایستایی به پویایی می رساند، داشتن نگاهی درزمانی به آثار ادبی در طیف گسترده آن است. اسطوره ها نیز که خود با تحول زمانی پیش می روند و در گاه شمار تاریخ، همواره حضور دارند، از این امر مستثنا نیستند. امروزه در ادبیات جهان، اسطوره ها و بازگشت آن ها، یکی از مباحث شایان تامل ادبیات تطبیقی محسوب می شود که گونه ای رویکرد به جهان هستی، در قالب تمثیل و حکایت و روایت است. از همین روست که اسطوره ها را نباید حکایت هایی نادرست و باستانی به شمار آورد؛ بلکه باید معنای آن را در مسائل وجودی و زیستی انسان در طول تاریخ مشاهده کرد. هدف این مقاله، خوانشی نو از دو روایت اسطوره ای ایران و یونان باستان است: داستان کاووس در شاهنامه فردوسی و خیال خدایی اش در کنار اسطوره یونانی ایکاروس و آرزوی رسیدن او به آسمان ها که در قالبی نو و براساس دیدگاه های نظریه پردازان معاصر نقد اسطوره ای، مطالعه و واکاوی می شود.
    کلیدواژگان: ادبیات، اسطوره، ایکاروس، بازگشت اسطوره ها، کاووس، نقد اسطوره ای
  • طلایه رویایی صفحات 91-109
    اسطوره ها که زمانی شالوده تفکر و اخلاق را تشکیل می دادند، کجا رفته اند؟ امروز کجا می توان آن ها را بازجست؟ در پی پاسخ به این پرسش ها صرف نظر از تعاریف کلی و رایج در مورد اسطوره، به بررسی دیدگاه هایی می پردازیم که درباره شکل ها و کارکردهای امروزین اسطوره نظریه پردازی کرده اند. سپس با نقد نظریه هایی که شکل نوین اسطوره را در جوامع صنعتی و در مفاهیمی چون قدرت، مد، همسان گرایی و اساطیر رسانه ای جست وجو می کنند، به رویه دیگر اسطوره امروز- که نه وجه قدرتمند و همه گیر و اعتقادی اسطوره که وجه نمادپرداز، رویایی و رازآمیز آن است- توجه می کنیم.
    ذهن انسان، توانایی ازلی اسطوره سازی اش را صرف ادبیات و هنر می کند که اسطوره در فضای آشنایشان نفس می کشد و جان می گیرد. شخصیت ها، زمان ها، مکان ها و رویدادها، اسطوره های جدید می شوند؛ به این معنا که از فردیت انتزاعی خود بیرون می آیند و ابعادی اساطیری می یابند؛ اسطوره هایی ورای زمان و مکان که می توان آن ها را چون نمادهای اسطوره ای برای مسائل انسان امروز درنظر گرفت. از آنجاکه لایه های نامکشوف ادبیات و هنر، آکنده از نمادهایی زاده ناخودآگاه است که ژرفایش گاه برای آفرینندگانشان نیز آشکار نیست، سال ها و قرن ها بعد از خلق نیز می توان آن ها را بازگشود و این یعنی زایش مداوم اسطوره های جدید در ادبیات و هنر.
    کلیدواژگان: ادبیات مدرن، اساطیر جدید، اساطیر رسانه ای، اسطوره، هنر مدرن
  • مریم شریفیان، محمدرضا دیری، افسانه صحتی گرگانی صفحات 111-128
    این پژوهش در گستره ادبیات تطبیقی و براساس مکتب فرانسه، به بررسی و مقایسه اشعار اجتماعی احمد شاملو، شاعر مشهور معاصر ایرانی و برتولت برشت، شاعر، نویسنده و نظریه پرداز نام آور تئاتر می پردازد. این دو شاعر با زبانی ساده و روان و با نگاهی انسانی به مسائل اجتماعی خود نگریستند و این مهم در شعرشان نمایان است.
    شیوه کار در این پژوهش، از نوع بنیادین و به صورت کتابخانه ای و سندکاوی است که با ارائه نمونه مثال ها به تحلیل تطبیقی هشت مفهوم اجتماعی از جمله انسان، آزادی، عدالت، وطن، عشق، زن، ظلم و مرگ در سروده های شاملو و برشت پرداخته شد و این نتیجه به دست آمد که شعرهای احمد شاملو و برتولت برشت، بیانگر دردها و آلام جامعه انسانی اند. آنان با درون مایه اجتماعی شعر خود، موجب تحریک اندیشه، احساس و تخیل می شوند تا جامعه بیماری را از خواب غفلت بیدار کنند که تشنه مفاهیمی مانند آزادی، عشق، عدالت، ظلم ستیزی و... است.
    کلیدواژگان: تحلیل تطبیقی، سمبولیسم اجتماعی، شعر اجتماعی، مکتب فرانسه، مولفه های شعر اجتماعی
  • رعنا رئیسی صفحات 129-143
    از جمله موارد اخلاقی که در دوران روشنگری در اروپا، بر آن تاکید می شد، لزوم تسامح با دیگراندیشان بود. از آنجاکه لسینگ طلایه دار روشنگری در ادبیات آلمانی زبان شناخته می شود، در این جستار کوشیده ایم اندیشه تسامح را در دو نمایشنامه وی، با عنوان مینا فون بارنهلم و یهودی ها بررسی کنیم. مقاله از دو بخش تشکیل شده است. در بخش نخست، مروری بر سیر تحول مضمون تسامح در اروپا از آغاز تا زمان لسینگ، یعنی قرن هجدهم میلادی داریم و سپس در بخش دوم، مصداق های تسامح را در دو اثر فوق بررسی می کنیم. درام مینا در نگاه اول فقط یک طنز است که محتوای آن چندان جدی نیست، ولی با کمی دقت می توان در آن، دیدگاه لسینگ درباره تسامح و موضع گیری وی در قبال جنگ را به خوبی مشاهده کرد. او در درام یهودی ها به صراحت، به بیان عقاید خویش در این زمینه می پردازد و بر لزوم تسامح با پیروان سایر ادیان و خودداری از پیش داوری درباره آنان تاکید می ورزد.
    کلیدواژگان: پیش داوری، تسامح، تعصب، روشنگری، گوتهولد افرایم لسینگ، مینا فون بارنهلم، یهودی ها
  • جلال فرزانه دهکردی، رامین فرهادی * صفحات 145-162

    هاوارد برنتون از نمایشنامهیسان جنجالی انگلیسی پس از خیزش دانشجویی سال 1968 است. او در نمایشنامهیش همواره با رویکردهای بسیار انتقادی مواضع قدرت هجوم برد. چهره ها و رویدادهای مهم و متداول در درونمایهی نمایشنامهی او بت شکن و اسطورزدا هستند. در این گفتار، پژوهندگان در پرتو تاریخوری نوین تلاش کنند تا نشان دهند برنتون در ادبیات مردشور (1984) با ترسیم دوره رمانتیسم و چهار چهره ادبی- شلی، بایرن، ماری شلی، و کلر کلرمونت- سردرگمی و تباهی آرماخواهی آن نویسندگان را با روشنفکران و دیگر نمایشنامهیسان عصرشان همانند کند و به واکاوی آسیبسی روشنفکری در جامعه و چگونگی مبارزه روشنفکر در برابر پدیده خودکامگی پردازد. این گفتار موازنه دیگری را نیز در نمایشنامه بررسی کند که میان حکومت خودکامه کستلری در انگستان اوایل قرن نوزدهم و خودکامگی مارگارت تاچر وجود دارد. همچنین، این موضوع نیز پرداخته شود که در ادبیات مردشور، وجود شکاف ژرف میان روشنفکران و مردم سبب آشفتگی و تباهی در جامعه شد. برنتون تلاش کند با بازنگری در شیوه های پایداری روشنفکرانه، مانند استفاده روشنفکر از رسانه، شیوه مبارزه با خودکامگی را از نو بیان کند و پیوندی نو را با مردم ترسیم کند.

    کلیدواژگان: آرماخواهی، ادبیات مردشور، پرسی شلی، رمانتیسم، روشنفکر، گفتمان قدرت، هاوارد برنتون
  • امیر حسین صادقی، فریده پورگیو صفحات 163-179
    به دیاسپورا یا جامعه مهاجران، در عصر حاضر بسیار توجه شده است. حضور جوامع مهاجر در کشورهای «جهان اولی» و مشکل های ناشی از ناسازگاری فرهنگی سبب ورود محققان بسیاری به این حوزه شده است. چند ویژگی برای تعریف جوامع دیاسپورایی یا مهاجر از سوی پیشروان نظریه پردازی این حوزه درنظر گرفته شده است. مهم ترین این ویژگی ها، نحوه تلقی و ارتباط این جوامع با سرزمین مادری است. مقاله حاضر بر آن است تا با تکیه بر نظریه «میل به خانه» آوتار برا به بررسی چگونگی بازنمایی روایی رابطه جامعه مهاجر با سرزمین مادری در رمان مناره اثر لیلا ابوالعلی، نویسنده سودانی الاصل مقیم انگلستان بپردازد. این رمان نویس مسلمان سودانی، با تکیه بر دانش و آگاهی خود «از درون فرهنگ و تمدن اسلام» و همین طور با بهره گیری از تجربه زندگی در غرب، در رمان مناره، تصویر و تفسیر بدیعی از جامعه مهاجران ارائه کرده است. وی با استفاده از مفهوم اختصاصی امت اسلامی که در فرهنگ های دیگر بیگانه است، راهی کاملا جدید برای مهاجران مسلمان، به ویژه زنان مسلمان برای مقاومت در برابر «دیگری سازی» و «به حاشیه رانده شدن» در کشور میزبان و حفظ هویت فرهنگی اصیل فرد مهاجر، پیش رو نهاده است.
    کلیدواژگان: آوتار برا، امت اسلامی، دیاسپورا، سرزمین مادری، لیلا ابوالعلی، مناره، میل به خانه
|
  • Tarane Boorboor, Stephanie Newell Pages 1-21
    Almost three centuries after the publication of The Life and Adventures of Robinson Crusoe، J. M. Coetzee re-imagines the original story in two different versions; Foe (1986) and his Nobel Prize acceptance speech، He and His Man (2003). The recreation of one of the early novels of the Western literary canon from the viewpoint of a marginalized character، which is technically called postcolonial intertextuality، establishes a counter-discourse which aims at questioning ideological، Eurocentric and masculine supremacist discourses in the tradition of novel writing. In this article Coetzee’s two narratives are read as his attempts at transforming the monological discourse of the original narrative to a dialogical one and thus creating multiplicity of voices and in Mikail Bakhtin’s words، “polyphony”. However، this article argues that while in Foe polyphony is created through metafictional strategies such as ambivalence، He and His Man suggests that multiplicity of voice and polyphonic narratives are primarily the product of the writer’s development of، what Homi Bhabha calls، “hybridity” in his/her consciousness.
    Keywords: Foe, He, His Man, Hybridity, Homi Bhabha, Polyphony, J. M. Coetzee
  • Sara Tavasoli Pages 23-39
    The purpose of this research is to study Postmodern elements in the Iranian movie «Close-up» (1990) by Abbas Kiarostami. The application of such strategies as intertextuality، the destruction of grand narratives، the death of the author، short circuit and some others have made the film a Postmodern production. The author would apply different theories by Kristeva، Lyotard، Lewis، Hutcheon and Lodge for this purpose. The movie is a kind of «movie-about-movie» and the story happens in a space between a film and a documentary. It raises some questions about the nature of «reality» and representation of reality. In other words، the movie is an example of the mingling of reality and imagination in a postmodern world. In this movie، the border between real life and cinema disapppears not only for the audience but also for the characters. One other important postmodern quality of the text is «the destruction of grand-narratives». The movie lacks a coherent and well-defined plot and the audience faces a fragmented narrative.
    Keywords: Postmodern, Close up, Intertextuality, Grand narratives, Short circuit
  • Zahra Jannessari Ladani, Mohammad Marandi Pages 41-57
    The present study focuses on Malcolm X''s autobiographical account of his prison life based on Foucault''s notions of prison in Discipline and Punish. The researchers seek to show that the ambivalent nature of imprisonment helped Malcolm attain knowledge and power through paradoxical mechanisms. On the one hand، the prison house acts as an oppressive force on the psyche of the black man. On the other hand، the ubiquitous nature of the literal prison and the racial prison as dominant discourses in the US play a very crucial role in the achievement of knowledge (both about the self and the other)، and in the production of new knowledge paradigms by black people. This might lead to the achievement of power by the oppressed، and a possible reformation in the dominant culture of the oppressor. This research applies Foucault’s theory of the psychology of the prison to The Autobiography of Malcolm X. The objective is to show that the paradoxical nature and role of the prison (detected by Foucault) reveals itself in Malcolm X’s autobiographical account as well.
    Keywords: Malcolm X, The Autobiography of Malcolm X, Michel Foucault, Prison, Knowledge, Power, Race, Emancipation
  • Maryam Dadkhah Tehrani, Farhad Nazerzadeh Kermani Pages 59-75
    Haruki Murakami is one of the most well-known authors in contemporary world literature. Kafke on the Shore is considered amongst his best novels. In this essay، this novel is analyzed from narratology perspective and in this regard، narratological and mythological approaches are used. To this end، after looking at Roland Barthes’ attitude towards narratology، the narrative of the novel is shown in a table. Besides، a passage rite pattern which leads the protagonist towards maturity is examined using Joseph Campbell’s theory in The Hero with a Thousand Faces. In the end، this article attempts at answering the question of how a narrative uses mythological pattern of passage and maturity in a contemporary novel and how this Universalist rite is presented in different cultures and various narratives.
    Keywords: Narratology, Kafka on the Shore, Roland Barthes, Joseph Campbell, Mythology
  • Elmira Dadvar Pages 77-90
    An in-time vision of literary works in their widespread spectrum is what always leads to the enrichment of literature and is also what helps transform it from a static state to a dynamic one. In the meantime، since the myths evolve and proceed with the passage of time and are always present in the course of history، they cannot be held an exception to this fact. The myths، among the different topics addressed in comparative literature، which، in the most widespread meaning constitute an approach towards the universe، and are presented through different literary vehicles including allegories، anecdotes and narratives، should be not interpreted as ancient، fictional stories but studied with regard to the human being’s existential struggles throughout history. Hence، this article tries to analyze، in a new way and based on the contemporary mythological theories، two stories from the ancient Greek and Persian mythologies، Ikarus and Kavus، respectively، in terms of their high ambitions.
    Keywords: Literature, Mythology, Kavus, Ikarus, Mythological criticism
  • Talayeh Royayi Pages 91-109
    Where have gone the myths which had been the basis of thought and morality in past times? And now how and where can they be found again? This essay aims to reply these questions; specifically search for those ideas which have been theorized as the new and modern forms and functions of mythology. Then، after criticizing those ideas who concern the new forms of mythology in modern and industrial societies only in some concepts like: power، mode and media myths; it considers the other face of mythology which is not powerful، ideological and public but symbolic، dreamy، mysterious and unique. The human mind spends his eternal ability to create myths in literature and art where the myths can breathe and relive in an intimate and familiar atmosphere. This essay encourages discovering the new myths in new and modern literature rather than reflecting on old myths in modern literature. The new form of characters، places and events in literature can be considered new myths، which emerge from their abstract individuality and appear in mythological dimension that shine beyond time and place. So، they can function as mythological symbols to describe the situation and problems of modern man. The undiscovered and unknown layers of literature and art is full of symbols that have originated in unconsciousness and their deep meaning is not clear to any one even the creator. Thus their various interpretations may be found and revealed after many years and centuries.
    Keywords: Mythology, Modern literature, Modern art, Media myths, Modern myths. Mythology, Modern myths
  • Maryam Sharifian, Mohammad Reza Deiri, Afsane Sehati Gorgani Pages 111-128
    The present research which falls in the field of comparative literature and is based on the French school aims to study and compare the social poetry of Ahmad Shamlou، a renowned contemporary Iranian poet، and Bertolt Brescht، a German poet، writer and theorist''s famous theater. The two poets looked at social issues through a human perspective and simple language which is reflected in their poetry. This research is fundamentally based on library research and seeking evidence and providing a comparative analysis of eight social concept of man، freedom، justice، patriotism، love، women، oppression and death with case examples in Shamlou’s and Brescht''s poetry and drama، respectively. It is concluded that their works ry express the pain and suffering of human society. The social content of Shamlou’s and Brecht’s works stimulates thought، feeling and the imagination، and wakes up the disillusioned community that is thirsty for concepts like freedom، love، justice، oppression، and similar themes.
    Keywords: Social poetry, Poetry social concepts, Comparative analysis, Social symbolism, French school
  • Rana Raeisi Pages 129-143
    Tolerance with the people with other beliefs is one of the ethical issues that are focused on in Enlightenment Europe. Since Lessing is known as a scout Enlightenment in German literature so this article studies the concept of tolerance by him in the dramas Minna von Barnhelm and The Jews. For this purpose، first the history of Enlightenment Europe from the beginning up to Lessingʼs time that is eighteenth century is considered; and afterwards، the theme of tolerance in these works is studied. Minna is at first glance only a comedy drama with no important issues to deal with، but with a little care، Lessingʼs views on tolerance and his stance against the war can be seen. In The Jews he has explicitly explained his opinions in this field and has stressed the necessity of tolerance with the followers of other religions and the avoidance of prejudice against them.
    Keywords: Tolerance, Gotthold Ephraim Lessing, Minna von Barnhelm, The Jews, Enlightenment, Prejudices, Bias
  • Jalal Farzaneh Dehkordi, Ramin Farhadi Pages 145-162

    Howard Brenton as one of the controversial English dramatists of the May 1968 uprising attacks the power discourses in his plays. Demythologization and iconoclasm of the great figures and historical events are two dominant themes in his dramas. In this research، the researchers in light of historical studies attempt to depict how Brenton in his play Bloody Poetry (1984) and by dint of dramatization of the young Romantics—Shelley، Byron، Mary Shelley، and Claire Clairmont— draws a parallel between the degeneracy and disappointment of Romantic idealism and Brenton’s contemporaries and present intellectuals in order to scrutinize the deficiencies of intellectualism and its encounter with authoritarianism. In this respect، Brenton simply equates the authoritative government of Castlereagh of the early 19th century with the Neoconservative administration of Margaret Thatcher in the 1980s. Thus، this research، too، explores the ineffectuality of the intellectual labour and the extant rift between intellectuals and the people that Brenton attempts to depict with the purpose of reforming the intellectual resistance، including the use of media، and making new bonds with the people.

    Keywords: Intellectual, Power discourse, Romanticism, Idealism, Percy Shelley, Howard Brenton, Bloody Poetry
  • Amir Hossein Sadeghi, Farideh Pourgiv Pages 163-179
    With the high rise of immigration in the world، Diaspora or presence of the immigrants’ communities in the countries of the first world has attracted significant attention from different scholars. The theoreticians of diaspora have considered several characteristics in defining diasporan communities the most important of which is the relationship to the homeland. With regards to such a relationship scholars have always focused on dependency upon the homeland and the desire to return to it. Avtar Brah putting forth the idea of “homing desire” argues that many people and diasporan communities have more an internal desire for “home” as a place of security and safety rather than a return to homeland. In this paper Brah’s views accompanied with the concept of Islamic Ummah are used to analyze Minaret by Leila Aboulela. It is argued that in Minaret a new path is suggested for the immigrant which is based on reliance on religion.
    Keywords: Diaspora, homeland, homing desire, Islamic Ummah, Minaret, Leila Aboulela