فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 105، تیر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا دانش کاظمی، عبدالرحیم داوری، مریم مدبر، محمد امین حداد صفحات 2049-2060
    مقدمه
    روش های مختلفی برای ترمیم دندان های پرمولر ماگزیلا که دارای پوسیدگی زیادی هستند، وجود دارد ولی میزان استحکام شکست این روش هادر مطالعات، متفاوت گزارش شده است.هدف از انجام این مطالعه بررسی مقاومت به شکست کاسپی دندان های پرمولر ماگزیلا با استفاده از 5 روش ترمیمی مختلف می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 75 دندان پرمولر ماگزیلای سالم که به جهت درمان های ارتودنسی کشیده شده بودند، حفرات(MOD: Mogneto Optical Disk)همراه کوتاه سازی کاسپ پالاتالی انجام شد. دندان ها به طور تصادفی در یکی از 5 گروه بیلدآپ آمالگام با یک پین عاجی، بیلدآپ آمالگام با دو پین عاجی، بیلدآپ کامپوزیت، بیلدآپ کامپوزیت همراه با فایبر و انله پرسلنی قرارگرفتند. سپس نمونه ها جهت سنجش استحکام شکست کاسپی توسط دستگاه Universal Testing Machineبررسی شدند. داده با استفاده از آزمونMann-Witney وKruskal Wallisتجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    استحکام شکست کاسپی در گروه ها به ترتیب N19/236،N81/289، N07/333، N 31/459،N 04/165 بود. همچنین مقایسه دو به دوی گروه ها تفاوت معنی داری را بین تمامی گروه ها نشان داد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به بالاتر بودن استحکام شکست کاسپیدرکامپوزیت همراه با فایبر می توان از این روش با اطمینان بیشتری برای ترمیم های وسیع دندان های پرمولراستفاده نمود. ی:
    کلیدواژگان: آمالگام، انله پرسلنی، پین عاجی، کامپوزیت، مقاومت به شکست کاسپی
  • رحیم احمدی، کیمیا غفاری، تینا میری * صفحات 2061-2069

    چکیده مقاله:

    مقدمه

    مطالعات بیانگر ارتباط میان دود موتورگازوییل سوز و اختلالات اندوکرینی می باشند. هدف این مطالعه بررسی اثر دود موتورهای دیزلی بر سطح سرمی هورمون هایT3، T4 و تستوسترون در موش های صحرایی نر می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه (6 سری) شامل گروه کنترل و گروه های در معرض روزانه 1، 4 و 8 ساعت مواجهه با دود موتور گازوییل سوز تقسیم بندی شدند. پس از گذشت 10 هفته، نمونه خون از طریق خونگیری از قلب تهیه شد و پس از تهیه سرم، میزان هورمون هایT3، T4 و تستوسترون توسط روش رادیوایمونواسی اندازه گیری گردید. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    سطح سرمی هورمون هایT4، T3 و تستوسترون در گروه مواجهه با دود گازوییل روزانه به مدت 1 ساعت در مقایسه با گروه کنترل دچار تغییر معنی داری نشد اما سطح سرمی هورمون هایT4، T3 و تستوسترون در گروه مواجهه با دود گازوییل روزانه به مدت 8 ساعت در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (به ترتیب 05/0p<، 01/0p< و 001/0p<).

    نتیجه گیری

    افزایش طول مدت مواجهه با دود موتورهای گازوییل سوز سبب افزایش سطح سرمی هورمون های تیرویید و تستوسترون می گردد. بر این اساس، مواجهه با دود موتورهای گازوییل سوز به ویژه در زمان های طولانی می تواند به عنوان یکی از عوامل مهم در پیدایش اختلالات تیرویید و غدد جنسی محسوب گردد.

    کلیدواژگان: دود موتور گازوییل سوز، هورمونT3، هورمون T4، تستوسترون، موش صحرایی
  • نرگس محمدی، محبوبه میرحسینی*، مریم شیرزاد، علی دهقان همدان، نازیلا یزدانی صفحات 2070-2082
    مقدمه

    زیست شناسان از نانوذرات اکسیدروی (ZnO) به طور فزاینده ای در کاربردهای زیستی استفاده کرده اند. هداف این تحقیق امکان سنجی ساخت نانوذرات اکسیدروی به روش آسیاکاری پرانرژی و بررسی خاصیت ضدمیکروبی آنها می باشد.

    روش بررسی

    روش آسیاکاری پر انرژی برای تولید نانوذرات اکسیدروی از پودر میکرونی آن مورد استفاده قرار گرفت. سپس حالت فازی، مورفولوژی و اندازه نانوذرات اکسیدروی سنتز شده با دستگاه (Particle Size Analyzer PSA:)، پراش اشعه ایکس (XRD)، طیف سنج مرئی- فرابنش (UV- Vis) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید روی علیه باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس آرئوس بررسی گردید.

    نتایج

    بررسی ویژگی نانوذرات اکسید روی سنتزی نشان داد که اندازه نانوذرات در محدوده 20 تا 90 نانومتر قرار دارد و مورفولوژی آنها به صورت نانومیله و نانوذره با سطح مقطع چند وجهی است. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات اثر ضد میکروبی افزایش یافته و باکتری استافیلوکوکوس آرئوس در غلظت های 6 و 10 میلی مولار به ترتیب 5/0±3 و 5/0±7 میلی متر قطر هاله عدم رشد داشته است. MIC و MBC نانوذرات اکسیدروی تهیه شده برای باکتری استافیلوکوکوس آرئوس به ترتیب0±5/2 و 0±3 میلی گرم بر میلی لیتر و برای باکتری اشریشیاکلی 0±5/7 و 0±8 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که می توان نانوذرات و نانومیله های اکسیدروی را با اعمال فرآیند آسیاکاری پر انرژی روی ذرات میکرونی اکسیدروی تهیه کرد. همچنین بر اساس نتایج به دست آمده می توان از آنها در بسته بندی مواد غذایی و فرآیند محافظت از مواد غذایی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آسیاکاری پر انرژی، نانوذرات اکسیدروی، نانومیله ها، ضدباکتریایی، استافیلوکوکوس آرئوس، اشریشیاکلی
  • فاطمه کشاورزی صفحات 2083-2095
    مقدمه
    توکسوپلاسمایک انگل داخل سلولی اجباری است که دارای دامنه میزبان وسیعی در میان پستانداران و پرندگان است، پروتئین های توکسوپلاسما آنتی ژن های قوی می باشند که قادرند واکنش های ایمنی قوی را شروع کنند.یکی از این نوع راپتری پروتئین 1 توکسوپلاسما گوندیی(ROP1) است.ROP1 یکی از رقابت کننده های واکسن های نوترکیب بر علیه توکسوپلاسما می باشد. بنابراین هدف از این مطالعه کلونینگ و بیان ROP1 در یک کلونینگ وکتور((PUET1 و ساخت این آنتی ژن نوترکیب برای استفاده های بعدی است.
    روش بررسی
    پس از استخراج DNA و تکثیر با روش PCR محصول در کلونینگ وکتورPUET1 در مکان آنزیم های محدودکننده BamH1 و EcoR1کلون شد و به داخل سلول میزبان BL21plsS انتقال یافت. همچنین جهت ایجادوکتور یوکاریوتی،pcROP1 در pcDNA3 در مکان های Hind111 و EcoR1 ساب کلون شد و نتایج با هضم آنزیمی و توالی یابی بررسی شد. حال این آنتی ژن نوترکیب با IgM و IgGELISA پوشانده شد.
    نتایج
    یک قطعه 757 جفت بازی جداسازی شد و آنالیز توالی یک همولوژی در حد 96 درصد را با توالی ژن در سایت No. M71274.)Gene Bank)نشان داد.نتایج الایزا نشان داد IgMELISA ROP1 با بیشترین تعداد نمونه های IgM مثبت واکنش می دهد.
    نتیجه گیری
    آنتی ژن نوترکیب ROP1 در یک تست IgM Rec-ELISA می تواند جایگزین آنتی ژن تاکی زوئیت در تست های سرولوژیکی IgM و IgG شود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندیی، آنتی ژن نوترکیب، ژنROP1
  • زهرا گماریان، محمدحسن شاه حسینی، منصور بیات، محمد امین محمودی، تمنا نفریه، محمد رهبر صفحات 2096-2108
    مقدمه
    استافیلوکوک اورئوس دومین علت شایع عفونت های بیمارستانی از عوامل مهم عفونت های شدید جامعه می باشد. سویه های مقاوم به متی سیلین این باکتری یک پاتوژن مهم و عمده در ایجاد بیماری و مرگ و میر در ایران و جهان می باشد، از این رو به دلیل شیوع مقاومت به اکثر آنتی بیوتیک های رایج درمان آن مشکل است. بنابراین سویه های مقاوم به متی سیلین باید به دقت و سرعت شناسایی شوند. در این تحقیق شناسایی مقاومت به متی سیلین با روش دیسک دیفیوژن و PCR برای ژن mecA بررسی شد.
    روش بررسی
    مطالعه روی 100 سویه استافیلوکوک اورئوس از نمونه های بالینی مختلف جمع آوری شده از بیمارستان های محب و میلاد تهران انجام گرفت. حساسیت آنتی بیوتیک با روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. همچنین وجود ژن عامل مقاومت (mecA) با روش PCR و آغازگر اختصاصی بررسی و نتایج مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    50% (50 نفر) سویه های مقاوم به متی سیلین با روش دیسک دیفیوژن و 74% (74 نفر) دارای ژن mecA با روش PCR بودند. از این 100 نمونه، 61 نمونه متعلق به بیمارستان محب بودند که 54/47% (29 نفر) با روش دیسک دیفیوژن و 65/60% (37 نفر) با PCR به متی سیلین مقاوم بوده و از 39 نمونه دیگر متعلق به بیمارستان میلاد که از این تعداد 84/53%(21 نفر) با روش دیسک دیفیوژن و 87/94% (37 نفر) با PCR مقاومت به متی سیلین را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع مقاومت به متی سیلین نیاز به یک روش شناسایی دقیق و سریع برای MRSA می باشد. با توجه به ارائه نتایج منفی کاذب، نسبتا زیاد و وقت گیر بودن روش دیسک دیفیوژن، روش PCR بهترین روش برای شناسایی سویه های مقاوم به متی سیلین می باشد.
    کلیدواژگان: مقاومت به متی سیلین، استافیلوکوک اورئوس، تشخیص مولکولی
  • کیاندخت کوهستانیان، جواد بهارارا، طیبه رمضانی، مرضیه موسوی صفحات 2109-2117
    مقدمه
    اوژنول ماده موثره گیاه میخک است که ویژگی های درمانی دارد. از آنجایی که کاربرد مواد طبیعی امروزه در درمان های ضدرگ زایی مورد توجه می باشند، در مطالعه حاضر اثر ضدرگ زایی اوژنول در پرده کوریوآلانتوتیک جنین جوجه بررسی شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی تعداد 70 عدد تخم مرغ نطفه دار Ross به طور تصادفی به گروه های شاهد، شاهد آزمایشگاهی و پنج گروه تجربی تقسیم گردیدند در روز هشتم انکوباسیون، گروه های تجربی با غلظت های 5/0 تا 5 میلی مولار اوژنول تیمار شدند. در روز دوازدهم از تمام نمونه ها عکسبرداری و تعداد و طول انشعابات عروقی در اطراف اسفنج به کمک نرم افزار Image J اندازه گیری شد، محتوی هموگلوبین نیز با استفاده از تست درابکین اندازه گیری گردید. همچنین وزن جنین نیز ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزاز SPSS و آزمون آماری ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین تعداد و طول انشعابات عروقی در گروه شاهد و شاهد آزمایشگاهی اختلاف معنی دار نشان نداد. میانگین تعداد و طول انشعابات عروقی در نمونه های تیمار شده با اوژنول در گروه های تجربی 3، 4 و 5 نسبت به شاهد کاهش معنی داری نشان داد(001/0>p). محتوای هموگلوبین نیز در گروه های تجربی 2، 3، 4 و 5 تیمار با اوژنول کاهش معنی داری نشان داد(05/0>p)، همچنین وزن جنین ها در گروه های تجربی 3، 4 و 5 در مقایسه با شاهد کاهش معنی داری یافته بود(001/0>p).
    نتیجه گیری
    اوژنول اثر مهاری روی رگ زایی در مدل پرده کوربوآلانتوئیک جنین جوجه دارد، لذا کاندید مناسبی جهت مطالعات درمان سرطان و حالات پاتولوژیک وابسته به رگ زایی می باشد.
    کلیدواژگان: رگ زایی، اوژنول، پرده کوریو آلانتوئیک
  • مسعود محمدی، مسعود میرزایی، اسد احمدی صفحات 2118-2126
    B>
    مقدمه
    سرطان پوست شایع ترین سرطان در ایران است، لذا در این مطالعه به بررسی اپیدمیولوژیک این سرطان در دو استان با شرایط توسعه ای متفاوت پرداخته شده تا از این طریق زمینه مطالعات بیشتر و مداخلات مقتضی را فراهم آورد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه اپیدمیولوژیک توصیفی بوده و جامعه مورد مطالعه، مبتلایان سرطان پوست (انواع آن) در استان های کردستان و یزد در سال 1391 می باشد که در آن اطلاعات ثبت شده در نظام ثبت سرطان پوست در مرکز بهداشت استان های کردستان و یزد استفاده شده است. در این مطالعه، استان کردستان به عنوان یک استان محروم و استان یزد به عنوان استان برخوردار و توسعه یافته در نظر گرفته شده است.
    نتایج
    میانگین سنی کل مبتلایان در استان کردستان 5/12±4/64 سال و میانگین سنی کل مبتلایان در استان یزد 15±5/61 سال به دست آمد. شیوع تطبیق یافته سنی سرطان پوست در استان های کردستان و یزد به ترتیب 07/7 و 60/7 در هر 100000 نفر به دست آمد. بروز تطبیق یافته سنی 6 ماهه دوم سال 1391 در استان های کردستان و یزد به ترتیب 66/3 و 02/5 در هر 100000 نفر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    میزان ابتلا به سرطان پوست در استان یزد بیشتر بود که ناشی از قرار گرفتن یزد در مناطق کویری و تماس مداوم مردم این استان با نور آفتاب و همچنین آلودگی های ناشی از صنایع استان یزد می باشد. در این زمینه توصیه می شود تا همزمان با توسعه شهری، توسعه فعالیت های بهداشتی مدنظر قرار گرفته شود.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سرطان پوست، کردستان، یزد
  • فرهاد اصغری، عباس صادقی، فواد مهربان، سجاد سعادت صفحات 2127-2135
    مقدمه
    اولین و شایع ترین علت مرگ و میر در ایران بیماری های قلبی و عروقی می باشد که می تواند متاثر از عوامل گوناگونی باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه و ارتباط حمایت های اجتماعی و راهبردهای مقابله ای در بیماران با تشخیص سکته قلبی و افراد سالم در شهرستان رشت انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی می باشد. افراد مورد مطالعه شامل 125 مرد سالم در گروه سنی 40 تا 90 ساله شهرستان رشت بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای، انتخاب شدند و 125 بیمار با تشخیص سکته قلبی بودند که در بین گروه سنی 40 تا 90 سال قرار داشتند و در 5 ماه اول سال 1392 در بیمارستان دکتر حشمت رشت بستری شده بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه راهبردهای مقابله ای کارور و پرسشنامه حمایت های اجتماعی ادراک شده فیلیپس استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین حمایت های اجتماعی و راهبردهای مقابله ای مسئله محور در افراد سالم و افراد با تشخیص سکته قلبی ارتباط معنی داری وجود دارد. نتایج دیگر نشان داد که بین افراد سالم و افراد با تشخیص سکته قلبی در نمره کلی حمایت های اجتماعی ادراک شده، راهبردهای مقابله ای مسئله محور و هیجان محور در دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    متغیرهای حمایت های اجتماعی و راهبردهای مقابله با استرس در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی نقش اساسی دارند که لازم است به آنها توجه شود.
    کلیدواژگان: بیماران قلبی عروقی، سکته قلبی، افراد سالم، حمایت های اجتماعی، راهبردهای مقابله ای
  • صنم میربیگی، احمد حایریان، شیرین کلاهدوز، مریم کوپایی صفحات 2136-2148
    مقدمه
    پریودونتیت آپیکال، بیماری های پریودونتال، درمان های ایمپلنت و کشیدن دندان، خطر موکوزیت سینوس را افزایش می دهند. همچنین رادیوگرافی پانورامیک وضعیت کف سینوس های ماگزیلا را به خوبی تصویر می کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین شواهد تحلیل استخوان آلوئول و موکوزیت سینوس ماگزیلا در رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی200 رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال متعلق به بیماران دارای حداقل تحلیل استخوان ملایم مورد بررسی قرار گرفت. تصویر هر دو سینوس ماگزیلاری هر فرد بررسی شد و شدت و نوع تحلیل استخوان پریودونتال در دندان های خلفی، وجود و عدم وجود موکوزیت سینوس ماگزیلا برای هر بیمار مورد مطالعه قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون Chi-square تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    شیوع موکوزیت سینوس با شدت تحلیل استخوان و نوع الگوی تحلیل استخوان از لحاظ آماری ارتباط معنی داری داشت(001/0=p). همچنین شیوع افزایش ضخامت مخاط سینوس در بیماران دارای تحلیل استخوان ملایم، 10/12% و در بیماران دارای تحلیل استخوان متوسط، 45/27% و در بیماران دارای تحلیل استخوان شدید، 15/63% بود. شیوع موکوزیت سینوس ماگزیلا با سن و جنس از لحاظ آماری نیز ارتباط معنی داری نداشتند(05/0=p).
    نتیجه گیری
    در بیماران دارای تحلیل استخوانی با افزایش شدت تحلیل، شیوع موکوزیت سینوس افزایش می یابد. شیوع موکوزیت سینوس ماگزیلا در تحلیل استخوان با الگوی عمودی بیشتر از تحلیل استخوان با الگوی افقی می باشد. همچنین بر اساس نتایج مطالعه حاضر خطر موکوزیت سینوس با بیماری پریودونتال افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: سینوس ماگزیلا، موکوزیت سینوس، تحلیل استخوان پریودونتال
  • زهرا واحدپور، آرزو سعیدی *، طاهره خامه چیان، امید روستایی صفحات 2149-2155
    مقدمه

    با توجه به افزایش قابل توجه سزارین، حاملگی در اسکار سزارین، افزایش چشمگیری پیدا کرده است و اگر زود تشخیص داده نشود و درمان برای آن انجام نگیرد، سبب به خطر افتادن جان مادر می شود. از جمله علایم بالینی آن می توان به خونریزی شدید واژینال اشاره کرد و تشخیص قطعی آن با سونوگرافی می باشد.
    گزارش مورد: بیمار خانم 36 ساله بارداری سوم با سابقه یک بار زایمان طبیعی و یک بار سزارین در سن حاملگی 10 هفته و 5 روز می باشد که با شکایت خونریزی واژینال شدید مراجعه کرده است. پس از انجام سونوگرافی و اطمینان از عدم رویت جنین قلب دار، سرم سنتوسینون انفوزیون شد. پس از دو اپیزود خونریزی شدید بیمار جهت کورتاژ به اتاق عمل منتقل شد. در طی کورتاژ همزمان با خروج مقداری نسج متوجه فرورفتگی در قسمت قدامی تحتانی رحم شده که در همین زمان، خونریزی به گونه ای تشدید گردید که بیمار از نظر همودینامیک ناپایدار و تصمیم به هیسترکتومی گرفته شد. بعد از برش رحم در بخش پاتولوژی، حاملگی در اسکار سزارین قبلی تشخیص داده شد. بیمار دو روز بعد با حال عمومی خوب و دستورات دارویی و توصیه های لازم ترخیص گردید.

    نتیجه گیری

    حاملگی در اسکار سزارین قبلی اگر زود تشخیص داده نشود، می تواند همراه با ناتوانی و مرگ و میر بالا باشد. بنابراین باید احتمال این بیماری در هر زن باردار با خونریزی رحمی و درد شکم و سابقه سزارین در نظر گرفته شود و پس از انجام سونوگرافی و قطعیت تشخیص به وسیله متوترکسات درمان شود تا بدین طریق باروری مادر در آینده تضمین گردد.

    کلیدواژگان: حاملگی، سزارین، اسکار
|
  • Ar Daneshkazemi, Ar Davari, M. Modabber, Ma Haddad Pages 2049-2060
    Introduction
    Various methods are applied in order to restore maxillary premolar teeth which show much decay, though some inconsistencies have been reported in regard with the rate of fracture strength in different studies. Therefore, in this study, fracture resistance of buccal cusp was compared via 5 different types of restorations.
    Methods
    In this experimental study, 75 intact extracted maxillary premolars were used and divided into 5 groups. Standard MOD cavity with reduction of pulpal cusp was prepared in all groups and then was restored with different methods. The teeth were randomly divided into Group A: amalgam build-up with one pin, Group B: amalgam build-up with two pins, Group C: composite build-up, Group D: composite build-up with fiber(FRC) and Group E: ceramic onlay. The specimen were assessed via Universal Testing Machine in order to examine fracture resistance. In order to analyze the study data, Mann- Whitny and Kruskal Wallis tests were utilized to make the comparison among five types of materials.
    Results
    There was a high significant difference among all the groups. The average fracture resistance values were as follows: group A 236.19 N, group B 289.81 N, group C 333.07 N, group D 459.31 N and group E 165.04 N.
    Conclusion
    Regarding the higher cuspal fracture resistance in group D, it can be definitely possible to apply this method to restore destructed and carious maxillary premolar teeth with more reliability.
    Keywords: Amalgam, Cuspal fracture resistance, Composite resin, FRC, Pin, Porcelain onlay
  • R. Ahmadi, K. Ghaffari, T. Miri Pages 2061-2069
    Introduction

    An association have been reported between diesel exhaust and endocrine disorders in several studies. Hence, this study aimed to investigate the effects of diesel exhaust on serum levels of T3, T4 and testosterone in male rats.

    Methods

    In this laboratory experimental study, 24 male Wistar rats were randomly divided to 4 groups (6 series) consisting of the control group and groups exposed to 1, 4 and 8 hours daily diesel exhaust. After 10 weeks, blood samples were collected using cardiac puncture method and the levels of T3, T4 and testosterone were measured by radioimmunoassay following the serum collection. The study data were statically analyzed using ANOVA.

    Results

    T3, T4 and testosterone serum levels did not significantly change in rats exposed to diesel exhaust for 1h/day compared to control rats, whereas these serum levels significantly increased in group exposed for 8h/day compared to control animals (P<0.05, P<0.01 and P<0.001, respectively).

    Conclusion

    The study findings indicated that prolonged exposure to diesel exhaust results in increased thyroid and testicular activity, according to which exposure to diesel exhaust, particularly prolonged exposure can be accounted as an important factor associated with thyroid and sex glands disorders.

    Keywords: Diesel Exhaust, Rat, T3, T4, Testosterone
  • N. Mohammadi, M. Mirhosseini, M. Shirzad, A. Dehghan Hamdan, N. Yazdani Pages 2070-2082
    Introduction

    Biologists have increasingly used zinc oxide (ZnO) nanoparticles in regard with biological applications. The present study aimed to assess feasibility of ZnO nanoparticles synthesis by high-energy milling as well as to investigate their antimicrobial effect.

    Methods

    The high-energy ball milling technique was used to produce ZnO nanoparticles from micron-scale ZnO particles. The phase state, morphology, and size of the ZnO nanoparticles were characterized by different methods of particle size analyzer (PSA), X-ray diffraction (XRD), UV-Vis spectroscopy and transmission electron microscopy (TEM). Furthermore, the antibacterial effect of ZnO nanoparticles was examined on E. coli and S. aureus bacteria.

    Results

    The study results demonstrated that size of the synthesized nanoparticles was within the range of 20 -90 nm and their morphology was reported as nanorod and nanoparticles with multifaceted cross-section. An increase in the density of nanoparticles resulted in a rise in the antimicrobial effect. Moreover, Staphylococcus aureus bacteria inhibition zone was 3±0.5 and 7±0.5 mm respectively at the density of 6 and 10 mM. The MIC and MBC of ZnO nanoparticles provided for Staphylococcus aureus were observed 3±3 and 2.5±0 mg/ml, whereas they were reported 7.5±0 and 8±0 mg/ml for Escherichia coli bacteria.

    Conclusion

    The findings of the present study revealed that ZnO nanomaterials could be synthesized by applying high-energy milling on micron-scaled ZnO particles. In addition, they can be utilized in food packaging and preservation process.

    Keywords: Antimicrobial, E. coli, High, energy ball milling, Nanorods, S. aureus: Zinc oxide nanoparticles
  • F. Keshavarzi Pages 2083-2095
    Introduction
    Toxoplasma gondii is a ubiquitous obligate intracellular parasite with a relatively broad host range infecting both mammals and birds. Toxoplasma proteins are strong antigens that can begin strong immune reactions, among which Rhoptry protein 1 (ROP1) can be named discharging from rhoptry cell-organ. ROP1 is regarded as a competitor for recombinant vaccines against toxoplasmosis. Therefore, the main objective of the current study was to evaluate the cloning and expression of ROP1 Toxoplasma gondii in a cloning vector as well as to create this recombinant antigen in order to be applied for later uses.
    Methods
    Genomic DNA of Toxoplasma gondii was removed and reproduced by PCR, then the PCR product was cloned into the EcoR1 and BamH1 sites of cloning vector, pUET1, and transformed into Escherichia coli BL21 plysS strain. Moreover, pcROP1 was sub-cloned into the HindIII and EcoRI sites of the pcDNA3 in order to produce recombining eukaryotic declaration vector. The cloned ROP1 was verified by PCR, limitation enzymes (HindIII and BglΙ) digestion and nucleotide sequencing. Then, this recombinant antigen was covered applying IgM and ELISAIgG.
    Results
    The study results demonstrated that a fragment of 757 bp was separated. In addition, nucleotide sequence analysis of the ROP1 cloned in pUET1vector revealed high homology (96%) with RH strain Gene Bank Accession (No. M71274).
    Conclusion
    The recombinant ROP1 antigen in an IgM Rec-ELISA test can be replaced with the tachyzoite antigen in IgG and IgM serologic tests.
    Keywords: Recombinant antigen, ROP1, Toxoplasma gondii
  • Z. Gomarian *, Mh Shahhosseiny, M. Bayat, Ma Mahmoudi, T. Nafarieh, M. Rahbar Pages 2096-2108
    Introduction
    S. aureus, the second most common cause of nosocomial infections, is regarded as an important factor in the severe infections of the community. Methicillin-resistant strains of this bacterium involve a major pathogen which can cause disease and mortality in Iran and the world. Its treatment seems to be difficult due to the prevalence of resistance to most commonly-used antibiotics. In fact, methicillin -resistant strains need to be identified precisely and rapidly. Therefore, this study intended to assess the resistance to methicillin via the disk diffusion method and PCR for mecA gene.
    Methods
    This study was conducted on 100 strains of Staphylococcus aureus collected from clinical various samples of Moheb and Milad hospitals in Tehran. Sensitivity to antibiotics was determined by the disk diffusion method and gene resistance (mecA) was examined by PCR method. Moreover, specific primers were explored and the results were compared.
    Results
    The prevalence of methicillin-resistant strains by the disk diffusion method was 50% (n=50), whereas 74% (n=74) were determined to have mecA gene via PCR analysis. Out of these 100 samples, 61 samples belonged to Moheb hospital, among which 47.54% (n=29) were observed to be methicillin-resistant by disk diffusion method and 60.65% (n=37) via PCR method. Other 39 samples were obtained from Milad Hospital, of which 84/53% (n=21) demonstrated resistance to methicillin via disk diffusion and 87/94% (n=37) via PCR method.
    Conclusions
    The study findings revealed that due to high prevalence of methicillin resistance, a quick and detailed identification method of MRSA is required. Since disk diffusion method proposes relatively high false-negative results and is observed to have a time-consuming nature, PCR can be taken in to consideration as the best method in order to identify methicillin-resistant strains.
    Keywords: Methicillin Resistance, Molecular Diagnosis, Staphylococcus aureus
  • K. Kohestanian, J. Baharara, T. Ramazani, M. Mosavi Pages 2109-2117
    Introduction
    Eugenol is a substance obtained from clove that has some therapeutic properties. Angiogenesis involves the formation of new blood vessels from the primary vessels. Since today natural products are taken into consideration in regard with anti-angiogenic therapies, this study intended to investigate anti-angiogenic effects of eugenol on chorioallantoic membrane (CAM) of chick embryo.
    Methods
    In this experimental study, 70 Ross fertilized eggs were randomly divided into: control, sham and five experimental groups. On the 8th day of incubation, experimental groups were treated with 0.5 -5 mM of eugenol. On the 12th day, all cases were photographed and the numbers and lengths of vessels around the sponges were measured via applying image J software. Furthermore, the hemoglobin content was measured using Drabkin test, and then the embryo weight was recorded. The study data were analyzed statistically via SPSS software utilizing ANOVA test at significance level of p<0.05.
    Results
    No significant difference was observed in regard with average number and length of vessels in sham and control groups. It is worth mentioning that the average number and length of vessels in experimental groups of 3, 4 and 5 revealed a significant decrease compared to the control group (p<0/001). The hemoglobin content of experimental groups of 2، 3, 4 and 5 demonstrated a significant decrease (p<0/001). Moreover, the weight of the embryos in 3, 4 and 5experimental groups showed a significant decrease compared to the controls (p<0.001).
    Conclusion
    As the study findings revealed, Eugenol was reported to have inhibitory effect on angiogenesis in the chick embryo, therefore, it may be regarded as a good candidate for studies concerned with cancer treatment and pathological conditions associated with angiogenesis.
    Keywords: Angiogenesis, Chorioallantoic membrane, Eugenol
  • M. Mohammadi, M. Mirzaei, A. Ahmadi Pages 2118-2126
    Introduction
    Skin cancer is regarded as the most common cancer in Iran. Thus, this study aimed to compare the cancer epidemiology in Yazd and Kurdistan provinces with different development conditions, through which the ground for further studies as well as appropriate interventions are provided.
    Methods
    This was a descriptive epidemiological study which the study population consisted of patients suffering from skin cancer (different types) in the province of Kurdistan and Yazd in 2012. The study data were gleaned utilizing the information recorded in the Register of Skin Cancer Health Center in Kurdistan and Yazd. In the current study, the province of Kurdistan was considered as a disadvantaged and Yazd province as a developed one.
    Results
    The mean age of Kurdistan patients was 64.4±12.5 and the mean age of Yazd patients was 61.5± 15. Age-adjusted prevalence of skin cancer in Kurdistan and Yazd was reported respectively 7.07 and 7.60 per 100,000. Age-adjusted incidence was observed as 3.66 and 5.02 per 100,000 respectively in Yazd and Kurdistan in the second half of 2012.
    Conclusions
    The study results revealed that the cancer prevalence was higher in Yazd province, which could be due such factors as continuous contact with sunlight and pollution caused by industries of Yazd Province. It is recommended to take the development of health promotion activities in to account simultaneously with the urban development.
    Keywords: Epidemiology, incidence, Prevalence, Skin cancer
  • F. Asghari, A. Sadeghi, F. Mehraban, S. Saadat Pages 2127-2135
    Introduction
    Heart diseases involve the first and most prevalent causes of morbidity as well as mortality in Iran, which can be affected by various factors. Hence, this study aimed to explore the comparison and relationships between social support and coping strategies in patients with myocardial infarction and in the control group in Rasht.
    Methods
    In this descriptive study, the study healthy population consisted of all males aged 40-90 living in Rasht, among which 125 males were selected via a cluster random sampling method in 2013. Moreover, the study patient population entailed all male patients suffering from myocardial infarction aged 40-90 living in Rasht who were hospitalized in Dr.Heshmat hospital of Rasht in the first five months of 2013. The patient samples were 125 men selected via purposeful sampling method. In order to glean the study data, Carver's coping strategies inventory and Phillip's perceived social support questionnaire were applied and the data were analyzed utilizing SPSS software (Version 18).
    Results
    The study results revealed that a significant correlation was observed between social support and problem-focused coping strategies in healthy subjects as well as in patients diagnosed with myocardial infarction. Furthermore, a significant difference was observed between healthy subjects and those suffering from myocardial infarction in regard with the overall score of perceived social support, emotion-focused coping strategies and problem-focused coping strategies.
    Conclusion
    The findings of the current study demonstrated the role of social support variables and stress coping strategies should be taken into account in order to prevent cardiovascular diseases.
    Keywords: Cardiovascular patients, Coping strategies, Healthy individuals, Myocardial infarction, Social support
  • S. Mirbeigi, A. Haeriyan, Sh Kolahdooz *, M. Koopaie Pages 2136-2148
    Introduction
    Dental abscesses and periodontal disease can be regarded as the common causes of odontogenic sinusitis. Apical periodontitis, periodontal disease, implant treatment and teeth extraction lead to the increase risk of maxillary sinus mucositis. The maxillary sinuses are usually well visualized on panoramic images. Therefore, this study aimed to explore the association between mucosal thickening of the sinuses and periodontal bone loss(PBL) on the digital panoramic images.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study, a total of 200 digital panoramic images related to patients at least suffering from mild periodontal bone loss were reviewed. Type and severity of PBL of posterior teeth were assessed, and the presence of mucosal thickening was recorded. The study data were analyzed via SPSS software (version17) applying Chi-square test. Moreover, significant level of P –value of less than. 005 was determined.
    Results
    Mucosal thickening was significantly correlated with the bone loss and pattern type of the bone loss. Moreover, the prevalence of sinus mucosal thickening was 12.10% in patients with mild bone loss, 27.45% in patients with moderate bone loss, 63.15% in patients with severe bone loss. No statistically significant relationship was detected between Maxillary sinus mucositis with patients’ age and sex (p =0.05).
    Conclusion
    In patients suffering from the bone loss, increased severity of the bone loss can lead to an increase in the prevalence of sinus mucosal thickening. The maxillary sinus mucositis was reported to be more prevalent in the bone loss with a vertical pattern rather than the bone loss with a horizontal pattern. Moreover, based on the results of the present study, the periodontal disease may increase the risk of sinus mucosal thickening.
    Keywords: Maxillary sinus, Mucosal thickening, Periodontal bone loss
  • Z. Vahedpoor, A. Saeidi, T. Khamechian, O. Roostaie Pages 2149-2155
    Introduction

    Due to a significant increase in cesarean section, cesarean scar pregnancy has increased dramatically which can endanger the life of the mother if early diagnose and treatment is not timely performed. Severe vaginal bleeding can be mentioned as one of the symptoms which its definite diagnosis could be made by ultrasound. Case report: The patient was a 36-year-old woman with a history of a normal vaginal delivery and a caesarean section at 10 weeks and 5 days of gestational age who was admitted with chief complaints of severe vaginal bleeding. Ultrasound examination detected no fetal heart rate, and then serum of the oxytocin was infused. After two episodes of bleeding, the patient was transferred to the operating room for curettage. During performing curettage, a notch was observed in inferior anterior part of uterus simultaneously with much vaginal bleeding so as the patient was regarded hemodynamically unstable, and thus the hysterectomy was taken. After the uterine incision in the Department of Pathology, pregnancy in previous cesarean scar was detected. Two days later, the patient was discharged with good general condition receiving some medication advice and necessary recommendations.

    Conclusion

    Previous cesarean scar pregnancy if not detected early can be associated with high morbidity and mortality. Therefore, the possibility of this pregnancy should be considered in pregnant women with uterine bleeding, abdominal pain as well as a history of cesarean section. It should be noted that after previous cesarean scar pregnancy was definitely diagnosed via ultrasound examination, treatment necessitates to be started utilizing methotrexate to ensure the future fertility of the mother.

    Keywords: Cesarean section, Pregnancy, Scar