فهرست مطالب

Information Technology Management - Volume:7 Issue: 2, 2015

Journal of Information Technology Management
Volume:7 Issue: 2, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/05/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سیدعلی اکبر احمدی، داوود کریم زادگان، تورج خیراتی کازرونی صفحات 217-238
    انصراف دانشجو یکی از چالش های پیش روی آموزش عالی است. مقاله حاضر رویکرد پذیرش دانشجوی شهریه پرداز را نوعی کسب وکار و انصراف دانشجو را روی گردانی مشتری در نظر گرفته است و به دنبال بررسی عوامل انصراف دانشجویان و اتخاذ سیاست های مداخله جویانه بازدارنده است. پژوهش پیش رو کاربردی از نوع توصیفی است که به کمک داده های کمی و کیفی بر مبنای روش پژوهش کریسپ از داده کاوی اطلاعات دانشجویان ورودی شهریه پرداز (21420 دانشجو دانشگاه تهران طی سال های 1392- 1388) استخراج شده از بانک های اطلاعاتی سیستم آموزش دانشگاه تهران، اجرا شده است. هدف آن، تحلیل رفتار دانشجویان به منظور شناسایی دانشجویان در معرض خطر انصراف و ارائه مدل پیش بینی احتمال انصراف است. پس از تحلیل داده ها و ارائه مدل پیش بینی، جدول احتمال انصراف و مدل رگرسیونی انصراف، یافته های پژوهش ترم اول و دوم (به ویژه ترم اول در دوره سنی 31-24 سال) را به منزله پرخطرترین دوره زمانی، دانشجویان ارشد را مستعدترین مقطع و دوره شبانه را پرخطرترین دوره تحصیلی برای انصراف دانشجو (روی گردانی مشتری) شناسایی کرد.
    کلیدواژگان: انصراف، داده کاوی آموزشی، روی گردانی مشتری، مدیریت ارتباط با مشتری
  • سید محمد تقی تقوی فرد، زهرا جعفری صفحات 239-258
    صاحب نظران صنعت بیمه معتقدند تقلب، بلای خانمان سوز این صنعت خواهد بود. روش های گوناگونی طی سال ها برای کشف تقلب به کار گرفته شده است که یکی از آنها، سیستم خبره فازی نام دارد. سیستم های خبره شناسایی تقلب با تکیه بر پایگاه دانشی که مستخرج از خبرگان است، به شناسایی تقلب می پردازند. البته به دلیل ماهیت پنهان پدیده تقلب، دانش و قضاوت خبرگان مبتنی بر شواهد و اطلاعات کیفی است که اغلب واژه های کلامی را برای توصیف رفتار متقلبانه به کار می برند. در مدل ارائه شده، از میان 61 معیار کمی و کیفی شناسایی شده کشف تقلب در بیمه بدنه خودرو، بر اساس نظر خبرگان 17 معیار که از اولویت بالایی برخوردار بودند، در قالب هشت عامل دسته بندی شدند. در سیستم پیشنهادی برای استنتاج فازی، از الگوریتم ممدانی استفاده شده است. در نهایت پس از طراحی و پیاده سازی سیستم در یکی از شرکت های بیمه خصوصی ایران، اعتبار آن از طریق پرسشنامه سنجیده شد و اعتبار کلی سیستم 45/69 درصد به دست آمد. درصد محاسبه شده موید این نکته است که مدل پیشنهادی به میزان شایان توجهی از قابلیت شناسایی تقلب برخوردار است.
    کلیدواژگان: سیستم خبره، کشف تقلب، منطق فازی، واژگان کلامی
  • حیدر جعفرزاده، چمران عسگری، امیر امیری صفحات 259-282
    قواعد همباش (انجمنی) یکی از محبوب ترین مدل های حوزه داده کاوی به شمار می رود. در الگوریتم های کلاسیک حوزه قواعد همباش کاوی، مانند اپریوری، از حداقل دامنه پشتیبانی قاعده واحد استفاده می شود؛ در حالی که در رویکردهای جدیدی که تلاش کرده اند الگوریتم های کلاسیک را بهبود بخشند، مانند ام. اس. اپریوری، از حداقل دامنه پشتیبانی قاعده چندگانه استفاده می شود که در هر دو حالت، کاربر موظف است حداقل دامنه پشتیبانی از قاعده را تعیین کند. در نظر بگیرید کاربر قصد اعمال الگوریتم اپریوری را بر پایگاه داده ای با میلیون ها تراکنش داشته باشد؛ به طور قطع کاربر نمی تواند دانش لازم را درباره تمام تراکنش های موجود در پایگاه داده داشته باشد، بنابراین نمی تواند حد آستانه مناسبی را تعیین کند. در این پژوهش، برای اولین بار با استفاده از داده های فازی سازی شده و تکنیک میانگین گیری، روشی ارائه شده است که در آن، الگوریتم اپریوری به صورت کاملا خودکار حداقل دامنه پشتیبانی از قاعده را تعیین می کند. نتایج شبیه سازی شده روی نمونه ای واقعی نشان داد این رویکرد عملکرد مطلوب تری نسبت به الگوریتم اپریوری کلاسیک دارد.
    کلیدواژگان: الگوریتم اپریوری، الگوهای پرتکرار، خوشه بندی فازی، دامنه پشتیبانی از قاعده، قواعد همباش
  • آمنه خدیور، زهرا محمدی صفحات 283-300
    از آنجا که کارکرد بهینه بانک ها، تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی کشور دارد، ایجاد بستر های لازم در جهت ارتقای کیفی و کمی عملکرد بانک ها در سایه رقابتی سالم، می تواند نقش شایان توجهی در دستیابی به اهداف داشته باشد. بنابراین یکی از روش هایی که به شعبه های بانک ها در راستای شناسایی جایگاه رقابتی و کیفیت عملکرد کمک می کند، سنجش عملکرد آنها از ابعاد گوناگون و رتبه بندی آنهاست. روش این پژوهش از دید هدف، کاربردی توسعه ای و از نظر داده، توصیفی است. در پژوهش پیش رو سیستم پشتیبان تصمیمی بر اساس روش پرامیتی دو، برای رتبه بندی شعبه های بانک تجارت طراحی شده است. خروجی این سیستم، رتبه اختصاص داده شده به هر شعبه در مقایسه با شعبه های دیگر است که شعبه ها را با توجه به فهرست کاملی از شاخص های ارزیابی عملکرد، شامل شاخص های کمی و کیفی رتبه بندی می کند و در نهایت، امکان تجزیه وتحلیل حساسیت مفیدی را برای تصمیم گیرندگان فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، رتبه بندی شعب بانک، روش پرامیتی، روش های تصمیم گیری چندمعیاره، سیستم پشتیبان تصمیم
  • محمد رحیم رمضانیان، رضا اسماعیل پور، مرجان حدیدی ماسوله صفحات 301-324
    مطالعات اخیر نشان دهنده آن است که از میزان موفقیت پروژ ه های پیاده سازی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان (ERP)، کاسته شده و خطر پیاد ه سازی به همان اندازه افزایش یافته است. بر این اساس، پژوهش حاضر به ارائه مدل پشتیبانی اجرای پروژه های ERP با رویکرد پویایی های سیستم با استفاده از شبیه سازی رفتاری در محیط نرم افزار ونسیم پرداخته است. این پژوهش، از نظر هدف کاربردی است و ماهیت و روشی، توصیفی تحلیلی دارد. در راستای هدف پژوهش، پس از پیاده کردن مدل شبیه سازی پیشنهادی در شرکت پاکسان، با آزمودن راهکارهای مختلف در محیط شبیه سازی، سیاست های بهبود وضعیت پروژه پیاده سازی سیستم ERP در اختیار شرکت مذکور قرار گرفت. از آنجا که در پژوهش پیش رو، بهبود وضعیت این پروژه ها از نظر زمان و هزینه مد نظر بوده است، سیاست هایی به منظور کاهش این دو عامل ارائه شد و نتایج نشان داد افزایش تعداد کاربران با تجربه، حذف شخصی سازی و افزایش آموزش کاربران، موجب بهبود عملکرد پروژه می شود.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی منابع سازمان، رویکرد پویایی های سیستم، سیاست گذاری، مدل سازی
  • میر سعید شفایی تنکابنی، رضا شیخ، محمد مهدی جلالی صفحات 325-344
    رایانش ابری از جدیدترین پارادایم های برون سپاری فناوری اطلاعات به شمار می رود که توانسته است در چند سال اخیر با توجه به ماهیت انعطاف پذیرش، سازمان ها را در مقابل تغییرات مداوم فناوری اطلاعات محافظت کند. مدیران سازمان ها با شناخت دقیق نیازها و اولویت بندی آنها می توانند برون سپاری موفق تری را در بستر رایانش ابری تجربه کنند. در این راستا، کنسرسیوم طرح اندازه گیری خدمات ابری، شاخص های استانداردی را به نام شاخص اندازه گیری خدمات برای مقایسه خدمات ابری فراهم آورده است که می تواند کمک بسزایی در شناسایی نیازهای سازمان برای روی آوردن به رایانش ابری پیشنهاد کند. این مقاله برای اولویت بندی نیازهای سازمان ها، روش دیمتل فازی را پیشنهاد می کند. در این روش، نظر خبرگان فناوری اطلاعات درباره برون سپاری بخش فناوری اطلاعات در بستر رایانش ابری، پس از جمع آوری، اولویت بندی می شود. مطالعه موردی این پژوهش، دانشگاه های استان سمنان است. نتایج به دست آمده از پیاده سازی این مدل، نشان می دهد مهم ترین معیارهای برون سپاری در بستر رایانش ابری، به ترتیب پذیرش، کارایی و تجربه قرارداد است. همچنین این مدل نشان می دهد مدیریت امنیت، مالکیت و تجربه قرارداد، از معیارهای تاثیرگذارند.
    کلیدواژگان: برون سپاری فناوری اطلاعات، رایانش ابری، روش دیمتل فازی، شاخص اندازه گیری خدمات
  • سعیده علی مردانی، عبدالله آقایی صفحات 345-362
    به سبب رشد سریع شبکه ها و رسانه های اجتماعی، امکان دسترسی افراد به نظرهای دیگران افزایش یافته است. نظرها، حاوی اطلاعات ارزشمندی اند که با تحلیل آنها، می توان به گرایش ها و ترجیح افراد پی برد و نظرهای مثبت و منفی را نسبت به مسائل گوناگون، شناسایی کرد. نظرکاوی فرایندی است که به تحلیل عاطفه ها، احساس ها و نظرهای افراد می پردازد و از این طریق، اولویت افراد را شناسایی می کند. در این مقاله، روشی برای نظرکاوی در زبان فارسی ارائه شده است که از ترکیب لغت نامه و الگوریتم نظارتی ماشین بردار پشتیبان (SVM) استفاده می کند. برای ایجاد لغت نامه، از لغت نامه SentiWordNet بهره برده شده است. در واقع این لغت نامه، مجموعه ویژگی های الگوریتم SVM است. برای ارزیابی نتایج، از داده های دامنه هتل استفاده شد. چهار فرضیه برای دستیابی به بهترین نتیجه تعریف شد که از این بین، بیشترین درستی، به فرضیه حاصل ضرب قطبیت در تعداد تکرار کلمه ها اختصاص یافت.
    کلیدواژگان: قطبیت، لغت نامه، ماشین بردار پشتیبان، نظرکاوی
  • تورج کریمی صفحات 363-284
    شناخت رفتارهای مصرف انرژی و تغییر آنها، به دانش گسترده ای درباره محرک های رفتار و بیان این دانش به صورت برنامه های مداخله گر موفق نیاز دارد. در این مقاله، رفتار مصرف انرژی کارکنان در سازمان، به کمک مدل سازی راف بررسی شده است. به این منظور پس از انتخاب 13 مشخصه موقعیتی (شامل شاخص های جمعیتی، ارزشی، نگرشی و سازمانی کارکنان) و یک مشخصه تصمیم (رفتار مصرف انرژی روشنایی کارکنان)، سیستم اطلاعاتی راف ایجاد شد. 482 نفر از کارکنان شاغل در 37 ساختمان اداری وزارت نفت، به صورت تصادفی انتخاب شدند و مدل سازی راف برای آنها به اجرا درآمد. با تلفیق روش های مختلف گسسته سازی داده، تولید بی زائده و تولید قوانین و به کمک نرم افزار ROSETTA، نه مجموعه قانون تولید شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد از بین 13 مشخصه موقعیتی، چهار مشخصه شهروند سازمانی، رضایتمندی، نوع نگاه به رفتار و امکان کنترل روشنایی، اصلی ترین مشخصه های سیستم اند و در تمام بی زائده های تولیدشده، وجود داشتند. پس از اعتبارسنجی مدل های مختلف، مدل گسسته کردن دستی داده ها که بی زائده های آن به کمک الگوریتم ژنتیک و با رویکرد ORR استخراج شدند، بالاترین دقت و اعتبار را نشان دادند.
    کلیدواژگان: استنتاج قوانین، رفتار مصرف انرژی، مجموعه های راف، ROSETTA
  • محمدرضا کریمی علویجه، شیوا عسکری*، سیروان پرسته صفحات 385-406

    سیستم های پیشنهاد دهنده ای که با ارائه پیشنهادها شخصی سازی می شوند و به کاربران در یافتن محصولی که علاقه دارند، کمک می کنند، می توانند در ترغیب مشتریان به خرید از وب سایت و در نتیجه موفقیت فروشگاه های آنلاین، نقش کلیدی ایفا کنند. روش پالایش همکارانه، یکی از موفق ترین روش های به کاررفته در این سیستم ها است که توانایی ارائه پیشنهادهایی نزدیک به نظر کاربران را دارد، اما با افزایش تعداد کاربران و محصولات، با مشکلاتی مانند شروع سرد و مقیاس پذیری مواجه می شوند. به همین دلیل در این پژوهش روش جدیدی معرفی شده است که ضمن به کارگیری الگوریتم روش پالایش همکارانه مبتنی بر کاربر به مثابه رویکرد پایه، از ترکیب وزن دار خوشه بندی کاربران بر اساس اطلاعات جمعیت شناختی آنها نیز برای دستیابی به نتایج بهتر از سیستم، استفاده کرده است. نتایج پیاده سازی الگوریتم نشان داد رویکرد ارائه شده، ریشه میانگین مربعات خطای کمتری دارد که به معنای عملکرد بهتر و دقت بیشتر آن است و پیش بینی های حاصل از آن با ترجیح و سلیقه کاربران همخوانی بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: اطلاعات جمعیت شناختی، خوشه بندی، رویکرد پالایش همکارانه، سیستم پیشنهاددهنده
  • ملک میلاد لیراوی، اسدالله شاه بهرامی صفحات 407-428
    گسترش فناوری های همراه در زمینه سلامت، شاخه جدیدی از سلامت الکترونیک به نام سلامت همراه را به وجود آورده است. هدف این پژوهش، ارزیابی زیرساخت های ارتباطی سلامت همراه است که به روش تحلیل سلسله مراتبی فازی برای مدل سازی و رتبه بندی معیارها و کاربردها اجرا شده است. سه گروه اصلی در شبکه ارتباطی تلفن همراه، انتقال داده، خدمات کاربردی و دسترسی به شبکه انتخاب شدند. سپس به کمک روش دلفی و دلفی فازی، زیرمعیارهای زیرساخت فناورانه بر اساس سه معیار اصلی طبقه بندی شدند و 13 کاربرد سلامت همراه به منزله انتخاب ها به آن اضافه شد. نتایج تحلیل سلسله مراتبی فازی نشان می دهد دسترسی به شبکه ارتباطی تلفن همراه از بیشترین وزن (5656/0) و بالاترین اولویت برخوردار است. انتقال داده در شبکه ارتباطی تلفن همراه (4184/0) رتبه دوم را دارد و با اختلاف وزن زیادی، خدمات کاربردی در شبکه ارتباطی تلفن همراه (0159/0) در رتبه سوم قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده، بسیج جامعه، پرونده الکترونیکی بیمار و پایش بیمار به ترتیب با وزن های 0981/0، 0878/0 و 0876/0 اولویت برتر کاربردهای سلامت همراه اند.
    کلیدواژگان: ارزیابی آمادگی الکترونیکی، تحلیل سلسله مراتبی فازی، تلفن همراه، سلامت همراه
  • مونا جامی پور، محمدحسین شرکت صفحات 429-450
    با توجه به اهمیت استراتژیک مدیریت، شواهد روزافزونی دال بر رشد گرایش شرکت ها به ایجاد سیستم های مدیریت دانش برای اکتساب و استخراج بهتر دانش سازمانی وجود دارد. علی رغم جذابیت این مفهوم، در عمل دستیابی به اهداف مدیریت دانش آسان نیست و چالش هایی را به همراه دارد که یکی از آنها بی رغبتی کاربران در پذیرش و استفاده از سیستم های مدیریت دانش است. در این مقاله به منظور تبیین مدلی جامع، با بهره مندی از روش آمیخته عوامل موثر بر پذیرش ابتکارهای دانشی استخراج شد و به منظور غنابخشی به عوامل استخراج شده، پس از مرور نظام مند ادبیات و شناسایی عوامل بومی، از فرایند کدگذاری باز نظریه داده بنیاد بر اساس وضعیت سازمان های داخلی، استفاده شد. به منظور ارزیابی مدل توسعه یافته در مرحله قبل، از خبرگان حوزه مدیریت دانش نظرسنجی به عمل آمد و با استفاده از مدل معادلات ساختاری به تحلیل داده های گردآوری شده اقدام شد. در نهایت، عوامل فردی، سازمانی، رقابتی و فناوری/ اطلاعاتی، به مثابه متغیرهای برون زای مدل پذیرش فناوری به تایید رسیدند.
    کلیدواژگان: پذیرش فناوری، مدل معادلات ساختاری، مدیریت دانش، مرور سیستماتیک ادبیات، نظریه داده بنیاد
  • علی محمدی، مجتبی خلیفه صفحات 451-472
    هدف از اجرای این پژوهش بررسی و مدل سازی متغیرهای تجارت الکترونیک در قالب مدل ترکیبی FAHP، FTOPSIS و تئوری امکان، برای ایجاد رویکردی جدید در روش های تصمیم گیری است. بر این اساس، شاخص های بازارمحوری و نوآوری محوری عوامل رضایتمندی الکترونیک و شاخص های قابلیت اطمینان و اجرا، پاسخگویی و امنیت نیز، عوامل اعتماد الکترونیک در راستای ایجاد وفاداری الکترونیک مشتریان، برای بانک های منتخب مدل سازی شدند. جمع آوری داده های این مطالعه از طریق توزیع 80 پرسشنامه میان مشتریان و کارشناسان صورت پذیرفت و روش های ترکیبی FAHP، FTOPSIS و تئوری امکان برای تجزیه وتحلیل اطلاعات به کارگرفته شد. نتایج نشان داد رضایتمندی الکترونیک مهم ترین عامل در ایجاد وفاداری الکترونیک، نوآوری محوری مهم ترین عامل برای ایجاد رضایتمندی الکترونیک و امنیت نیز مهم ترین عامل برای ایجاد اعتماد الکترونیک است. همچنین از میان سایر گزینه ها، بانک ملت بهترین گزینه موفق در پوشش دادن شاخص های مربوط شناسایی شد.
    کلیدواژگان: بازارمحوری، تئوری امکان، نوآوری محوری، AHP فازی، تاپسیس فازی
|
  • Saied Ali Akbar Ahmadi, Davood Karimzadgan, Toraj Kheirati Kazeroni Pages 217-238
    Withdrew is one of the challenges facing higher education. This paper considers the approach to admissions fees paid students as a business and the withdrawal of the student as customer churn. It aims to investigate the attrition of predictions for interventionist policies deterrent. This study is a descriptive and applied research and uses quantitative and qualitative data. The data are derived from the system of university of Tehran education, including 21,420 fees paid students entering in the years 2009-14. It uses data mining technology Crisp. The goal is to analyze the behavior of students to identify students at risk of attrition and withdrawal may be predictive modeling. After data analysis, predictive modeling, probability table attrition and withdrawal model were presented. Results show that the first and second semester (especially the freshmen and the age range 31-24), MSc for withdrawal and nightly for withdrawal are risky.
    Keywords: withdrew, Term, educational data mining, customer churn
  • Seyed Mohammadtaghi Taghavifard, Zahra Jafari Pages 239-258
    Insurance industry experts believe that fraud is a destructive disaster in the insurance industry. Over the years, many methods have been used in the literature for fraud detection, one of which is expert systems. Fraud detection expert systems based on the knowledge of experts in the field of insurance identify fraud. Judgment of experts is mostly based on evidence, documents, qualitative information which is often presented in verbal words to describe the fraudulent behavior. In the presented model, 61 qualitative and quantitative criteria related to the detection of fraud in car insurance were identified. Then, these criteria were prioritized according to expert opinion and 17 criteria with the highest priority classified into eight factors were selected. In the suggested system fuzzy inference was performed using Mamdani algorithm. Finally, the designed system was implemented to an Iranian private insurance company and the validity of the system assessed by a questionnaire and came up to 69.45%. The obtained results indicate that the proposed model is able to detect the fraud quite significantly.
    Keywords: Expert systems, Fraud detection, fuzzy logic, Linguistic Variables
  • Heydar Jafarzadeh, Chamran Asgari, Amir Amiry Pages 259-282
    Apriori algorithm is the most popular algorithm in association rules mining. One of the problems the Apriori algorithm is that the user must specify a minimum support threshold. Consider that a user wants to implement the Apriori algorithm on a database with millions of transactions; Users will not have the necessary knowledge about all the transactions in the database and therefore cannot determine an appropriate threshold. The aim of this paper is improved the Apriori algorithm to automatically determine the minimum support. To achieve this, we will try to use fuzzy logic before of using the Apriori algorithm on data contained in the database, put the data in different clusters and try the offer to user the most appropriate threshold automatically. We hope this will be any rule that may be of interest not lost, because of inappropriate threshold specified by the user and also not extracted any rule useless.
    Keywords: Apriori Algorithm, Association Rules, Fuzzy Clustering, Support
  • Ameneh Khadivar, Zahra Mohammadi Pages 283-300
    The banks as the most important symbol of monetary market in any country are not exception. As the optimum function of the banks have important role in economic development of the country, creating the ground for qualitative and quantitative promotion of the banks performance in healthy competition can play important role in achieving the goals. One of the methods helping the bank’s branches to identify the competitive position and performance quality is evaluation of their performance from various aspects and their ranking. The aim of present study is to design a decision support system based on Promethee II method as a complete and comprehensive method and by automatic ranking, despite considering the qualitative and quantitative indices, it is done in by low time and costs with high precision. Thus, it is possible to analyze the sensitivities to be sure of the initial selections and changing the indices and values dependent upon the environmental changes are provided for branches evaluators. The system output is the rank associated to each branch based on Promethee II method.
    Keywords: Bank branches rating, Multi, criteria decision making methods, Promethee II method, decision support system
  • Mohammadrahim Ramazanian, Reza Esmaeilpour, Marjan Hadidi Masouleh Pages 301-324
    Recent studies have indicated that the rate of successful Enterprise Resource Planning (ERP) implementation projects is reduced and risk of implementation is increased to the same extent. Accordingly, this study provides a model in support of ERP implementation using system dynamics approach is by using behavioral simulation in the Vensim software environment. This study is an applied research and due to the nature, this is a descriptive and analytical research. For the purpose of research, proposed simulation model is used in paksan organization in order to present policies for the improvement in the organization's ERP system implementation project by testing different strategies in simulation environment. Since in this research the improvement of ERP system implementation project has been considered in terms of time and cost, policies have been proposed to reduce these two factors that their results were this: increasing the number of experienced users, eliminating customization and increasing the amount of training cause improvement in project perfpemance.
    Keywords: Enterprise resource planning, System Dynamics Approach, Policy Making, Modeling
  • Mir Saeed Shafaee Tonekaboni, Reza Sheikh, Mohammadmehdi Jalali Pages 325-344
    Today, Information Technology Outsourcing (ITO) has developed and caused organizations to become more flexible and dynamic than they were before. The ever-increasing development of ICT is one of the main reasons for the promotion of outsourcing. That is due to the fact that many organizations are not able to adapt their hardware and software in accordance with the fast-paced technology development. Cloud Computing is considered as one of newest paradigms in ITO. Due to its flexible nature, this paradigm has been able to protect organizations against extreme changes of IT during recent years. Furthermore, by better understanding their needs and prioritizing them, organizations can experience a more successful outsourcing in the context of Cloud Computing. SMI can be a considerable help in identifying organization’s needs to use Cloud Computing. This article suggests that organizations use Fuzzy DEMATEL Technique to prioritize their needs. In this research which is conducted as a case study, all the universities in Semnan Province are examined. The results show that the most important criteria for outsourcing in the context of Cloud Computing are Compliance, Operability and Contracting Experience respectively. Moreover, the model has identified Security Management, Ownership and Contracting Experience as the most effective criteria and Learnability, Maintainability and Recoverability as the most affected one.
    Keywords: Cloud Computing, Fuzzy DEMATEL Technique, IT outsourcing, Service Measurement Index (SMI)
  • Saeedeh Alimardani, Abdollah Aghaie Pages 345-362
    Rapid growth of networks and social networks results in more access to people’s opinion. These opinions contain useful information. By analyzing these opinions, people’s preferences and their positive and negative opinions about different subjects can be identified.. Opinion mining is the process of analyzing people’s emotions, feelings and opinions to identify their preferences. In this article, a method for opinion mining in Persian language is introduced that is a combination of SVM and lexicon as a set of features. The lexicon is created by using SentiWordNet. To assess the algorithm, data of hotel domain is collected. Four cases were defined and among those cases, the case in which frequency of word multiplies with its orientation got the best result. The proposed method performs better compared to other methods in Persian opinion mining.
    Keywords: lexicon, opinion mining, orientation, Support Vector Machine
  • Tooraj Karimi Pages 363-284
    Understanding and changing the energy consumption behavior requires extensive knowledge about the motives of behavior. In this research, Rough Set Theory is used to investigate the energy consumption behavior of employees in organizations. So, thirteen condition attributes and a decision attribute have been selected and the decision system has been created. Condition attributes include demographic, values, attitudes and organizational characteristics of employees and decision attribute relates to energy consumption behavior. 482 employees have been selected randomly from 37 office buildings of ministry of Petroleum and rough modeling has been performed for them. By combining different methods of discretizing, reduction algorithms and rule generating, nine models have been made using ROSETTA software. The results show that four of the 13 condition attributes, involving “organizational citizenship”, “satisfaction”, “attitude toward behavior” and “lighting control” have been selected as the main features of the system. After cross validation of the various models, the model of manually discretizing using genetic algorithms and ORR approach to extract reducts has been had the most accuracy and selected as the most reliable model.
    Keywords: Energy consumption behavior, Rough set theory, Rule induction, ROSETTA
  • Mohamadreza Karimi Alavije, Shiva Askari, Sirvan Parasite Pages 385-406

    Recommender systems provide personalised recommendations to users, helping them find their ideal items and they also play a key role in encouraging users to make their purchases through websites thus leading to the success of online stores. The collaborative filtering method is one of the most successful techniques utilized in these systems which facilitate the provision of recommendations close to that of the customer's taste and need; however the proliferation of both customers and products on offer, the technique faces some issues such as "cold start" and scalability. As such in this paper a new method has been introduced in which user-based collaborative filtering is used at a base method along with a weighted clustering of users based upon demographics in order to improve the results obtained from the system. The implementation of the results of the algorithms demonstrate that the presented approach has a lower RMSE, which means that the system offers improved performance and accuracy and that the resulting recommendations are closer to the taste and preferences of the users.

    Keywords: recommender system, collaborative filtering, clustering, demographics
  • Malekmilad Liravi, Asadollah Shahbahrami Pages 407-428
    Developing of mobile technologies in the field of health, create a new branch of e-Health called mobile-health. The goal of this study, is evaluation of communications infrastructure for mobile-health. For this purpose, fuzzy analytic hierarchy process is used for modeling and ranking the criterions and applications. Three main criteria in mobile communication network namely, data transmission, application services, and the accessing to the network were chosen. Then, sub-criteria of technological infrastructure were classified according to three main criteria using the Delphi and fuzzy Delphi techniques and thirteen applications for mobile-health was added to it as alternatives. The results show that the accessing to the mobile network has the highest weight (0.5656) and priority. The second criterion is data transmission (0.4184) and finally application services in mobile communication networks (0.0159) are the last factor that it has a large gap from other two factors. According to the obtained results, community mobilization, electronic health records of patient and patient monitoring have the highest weight 0.0981, 0.0878 and 0.0876, respectively, and these are the top priorities of mobile-health applications.
    Keywords: Cellular phone, E, readiness assessment, Fuzzy Analytical Hierarchy process, Mobile health
  • Mona Jami Pour, Mohammad Hossein Sherkat Pages 429-450
    Regarding strategic importance of KM and its significant effect on sustaining competitive advantage, achieving to KM objectives are difficult in practice and has faced with challenges which one of the major challenges could be reluctance of users in KMS acceptance and use. In this paper in order to exploitation of comprehensive model, effective factors of knowledge initiatives are extracted via mixed method in which systematic literature review along with open codding of grounded theory are applied to enrich extracted factors and identifying native factors. Finally, in order to validating developed model, number of KM experts and specialists are asked to assess the factors and collected data were analyzed with structural equation modelling (SEM) The findings of the study can be used as a tool for evaluating KM initiative and identifying weaknesses and strengths of KM project in user’s point of view. Findings also propose some suggestions to assist KMS developers for developing systems which has more participation of users.
    Keywords: knowledge management (KM) acceptance, Grounded Theory, systematice literature review, structural equation modelling (SEM)
  • Ali Mohammadi, Mojtaba Khalifeh Pages 451-472
    The purpose of this study is to consider and modeling E-Commerce variables based on FAHP, FTOPSIS and Possibility Theory to create a new approach in decision-making techniques. Thus, modeling Market Orientations and Innovation Orientation indicators as the E-Satisfaction factors and Fulfillment & Reliability, Responsiveness and Security indicators as the E-Trust factors is done for selected banks. Data collected from customers and experts via distributing questionnaires and the data were analyzed by FAHP, FTOPSIS and Possibility Theory techniques. The results show that E-Satisfaction, Innovation Orientation and Security are the important indicators in E-Loyalty and Mellat Bank takes the highest rank in covering these indicators.
    Keywords: FAHP, FTOPSIS, Innovation Orientation, Possibility Theory