فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 118 (شهریور 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سیاوش احمدی نوربخش *، عصمت میراب زاده اردکانی، سیدجاوید آل داود، مینا مبشر، لادن ناز زاهدی، رامین مظاهری نژاد فرد صفحه 1
    مقدمه و هدف
    استفاده از حیوانات در علم، نقش عظیمی در پیشرفت دانش بشری داشته است. با این حال، این موجودات هرچند کاملا قادر به احساس بسیاری حالات ناخوشایند در حین انجام اقدامات علمی می باشند، لیکن قادر به تصمیم گیری آگاهانه برای شرکت یا عدم شرکت در این امور نبوده و در مقابل اقدامات پژوهشگر قادر به دفاع از حقوق خود نیستند. یکی از راه های حمایت از حقوق حیوانات آزمایشگاهی، آموزش پژوهشگران در مورد نحوه صحیح کار با حیوانات آزمایشگاهی است که برای این منظور نیاز به تدوین راهنمای جامعی می باشد. با عنایت به خلاء موجود در این زمینه، پژوهش حاضر به قصد تدوین راهنمای مذکور شکل گرفت.
    مواد و روش کار
    ساختار پژوهش حاضر مبتنی بر ساختار پژوهش کیفی در سیستم های بهداشتی بوده و اساسا بر پایه تکنیک تشکیل گروه های نظام مند متخصصان و ایجاد ارتباط ساختاریافته به روش دلفی صورت گرفت. برای این منظور کلیه اصول و قواعد مستند موجود در کار با حیوانات آزمایشگاهی در کشور جمع بندی شده و سپس با مقایسه و تلفیق آنها با کدهای اخلاقی کار با حیوانات آزمایشگاهی در سایر کشورها، پیش نویس اولیه ای تهیه گردید. پیش نویس مذکور تا زمان رسیدن به حداکثر همگرایی در بین صاحبنظران، مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج این پژوهش بر پایه ساختار تحقیق روایی ارائه شده و نهایتا نسخه نهایی «راهنمای جامع مراقبت و استفاده از حیوانات آزمایشگاهی» حسب نتایج مطالعه، تهیه و به پیوست نوشتار حاضر ارائه گردید.
    نتیجه گیری
    با عنایت به خلاء موجود در زمینه اصول اخلاقی صحیح کار با حیوانات آزمایشگاهی در کشور، مجموعه مذکور می تواند به عنوان مرجعی برای [آموزش] کار با حیوانات آزمایشگاهی در کشور مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کمیته اخلاقی، کدهای اخلاقی، اصول اخلاقی، رفاه حیوانات، آموزش کار با حیوانات آزمایشگاهی
  • پرویز اولیا *، حوریه صادری صفحه 11
    مقدمه و هدف
    افزایش جهانی مقاومت به آنتی بیوتیکها در جدایه های بالینی اسینتوباکتر بومانی از چندین کشور گزارش شده است، اما شیوع واقعی آن در ایران کمتر شناخته شده است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی مقاومت به آنتی بیوتیکهای مختلف در جدایه های اسینتوباکتر بومانی جداشده از بیماران در دو بیمارستان در تهران در سال 1392 به منظور کمک در انتخاب آنتی بیوتیکها در درمان تجربی عفونت با این جدایه ها بود.
    مواد و روش ها
    از روش دیسک دیفیوژن براساس دستورالعمل CLSI برای تعیین فراوانی مقاومت به 18 آنتی بیوتیک از 8 گروه مختلف (آمینوگلیکوزیدها، کارباپنم ها، سفالوسپورین ها، پنی سیلین ها- مهارکننده های بتالاکتاماز، پنی سیلین های ضد سودوموناسی- مهارکننده های بتالاکتاماز، فلوروکینولون ها، ممانعت کننده های مسیر فولات و تتراسایکلین ها) در 106 جدایه بالینی اسینتوباکتر بومانی استفاده شد.
    نتایج
    فراوانی مقاومت به آنتی بیوتیکها در جدایه های اسینتوباکتر بومانی به این صورت بود: سفوتاکسیم 99%، سیپروفلوکساسین، سفتریاکسون، سفپیم، سفتازیدیم، تیکارسیلین- کلاولانیک اسید، مروپنم و تری متوپریم- سولفامتوکسازول 1/ 98%، تتراسایکلین 4/ 97%، لووفلوکساسین و پیپراسیلین- تازوباکتام 2/ 97%، آمیکاسین، ایمی پنم 1/ 97%، جنتامایسین 6/ 89%، آمپی سیلین- سولباکتام 83%، توبرامایسین 4/ 77%، داکسی سایکلین 4/ 60% و مینوسیکلین 9/ 50%. همه جدایه های بالینی اسینتوباکتر بومانی مورد مطالعه دارای مقاومت چندداروئی (مقاومت به حداقل یک آنتی بیوتیک در سه گروه یا بیشتر) بودند و برخی از الگوهای مقاومت به طور شایعتری دیده می شدند.
    نتیجه گیری
    تواتر بالای مقاومت آنتی بیوتیکی نشان داده شده در جدایه های بالینی اسینتوباکتر بومانی در ایران پایش اپیدمیولوژیک حساسیت این باکتری ها را ضروری می سازد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، آنتی بیوتیک، مقاومت چندداروئی
  • کبری خاجوی شجاعی *، علی دواتی، سکینه مویدمحسنی، فاطمه سرلکی صفحه 19
    مقدمه
    مشکلات جنسی در دوران پس از زایمان رایج است اماعلارغم فراوانی، این مشکل فاقد تشخیص تخصصی است. خیلی از خانم ها بعد از زایمان کاهش میل جنسی، کاهش لغزنده ای واژن وارگاسم کوتاه وضعیف تر از قبل را تجربه می کنند. لذا با توجه به اهمیت موضوع این مطالعه باهدف تعیین الگوی مقاربت جنسی(زمان شروع نزدیکی پس از زایمان و تعداد نزدیکی در هفته)بعداز زایمان در زنان نخست زا صورت پذیرفت.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه طولی با جنبه های توصیفی و تحلیلی است و در آن الگوی مقاربت جنسی (زمان شروع نزدیکی پس از زایمان و تعداد نزدیکی در هفته) بعد از زایمان در322 نفر خانم نخست زایی که حداقل دو ماه از زایمان آنها گذشته بودمورد بررسی قرار گرفت.نمونه ها ازبایگانی بیمارستان شهید مصطفی خمینی در تابستان 92انتخاب و فرم اطلاعاتی از طریق تماس تلفنی با آنها، پر شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 322 خانم نخست زایی مورد بررسی قرار گرفتند. که نحوه زایمان 159 نفر زایمان طبیعی و 163 نفر سزارین بوده است. میانگین سنی 17/ 4±49/ 25بود.145نفر از افراد مورد مطالعه (45%)در طول 8 هفته پس از زایمان مقاربت جنسی نداشته اند، 165 نفر (2/ 51%) یکبار در هفته مقاربت داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که تعداد مقاربت جنسی پس از زایمان کاهش می یابد. بین تعداد مقاربت جنسی در هفته قبل از زایمان با تعداد مقاربت جنسی در هفته پس زایمان،همچنین بین نوع زایمان با زمان شروع مقاربت جنسی و تعداد مقاربت جنسی در هفته ارتباط می باشد.
    کلیدواژگان: الگوی مقاربت جنسی، زنان نخست زا، عملکرد جنسی، دوره نفاس، زایمان
  • غلامحسین قائدی، تعمت محمدی پور ریک *، سیدمحمدحسین قاسمی صفحه 27
    مقدمه و هدف
    نوبت کاری از جمله پدیده های اجتماعی است که امروزه افراد مشغول در آن نزدیک به 25 درصد از کل نیروی کار را در جوامع صنعتی، تشکیل می دهد. هدف این پژوهش، مقایسه تاثیر نوبت کاری گردشی و ثابت بر فرسودگی شغلی پرستاران شاغل در بیمارستانها است.
    مواد و روش ها
    جامعه مورد مطالعه شامل کلیه پرستاران بیمارستانهای دولتی و خصوصی شهر رشت در سال 1390 است که از بین آنها نمونه ای به اندازه 120 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب گردید. تمامی شرکت کنندگان به پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلچ و جکسون، به منظور سنجش فرسودگی شغلی پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل آزمون t مستقل نشان داد، میزان فرسودگی شغلی کلی و زیر مقیاس خستگی عاطفی در پرستاران شیفت گردشی بیشتر از پرستاران شیفت ثابت است (05/.>P) اما بین دو زیر مقیاس شخصیت زدایی و احساس عدم موفقیت در دو گروه فوق، تفاوت معناداری مشاهده نشد. و همچنین میزان فرسودگی شغلی پرستاران زن بطور معناداری بیشتر از میزان فرسودگی شغلی پرستاران مرد است.
    نتیجه گیری
    می توان گفت که نوبت کاری گردشی به دلیل تغییر چرخه خواب و بیداری با ایجاد یک نوع فشار روانی و ایجاد مشکلات فردی و خانوادگی مزمن، میزان فرسودگی شغلی را در افراد افزایش میدهد.
    کلیدواژگان: نوبت کاری ثابت، نوبت کاری گردشی، فرسودگی شغلی، پرستاران
  • توحید بابازاده *، محمدحسین تقدیسی، زهرا صدقی فرد، کمال اعظم، محمدرضا وفا، فاطمه مرادی، یوسف شری زاده صفحه 35
    مقدمه
    مصرف ناکافی میوه و سبزی در دانش آموزان یک عامل خطر برای برخی از بیماری های مزمن مثل سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالی محسوب می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان مصرف روزانه میوه و سبزی در دانش آموزان شهرستان چالدران انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی 184 دانش آموز ابتدایی به طور تصادفی خوشه ایاز مدارس پسرانه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته و یادآمد 24 ساعته میوه و سبزی بود. پایایی سازه های پرسشنامه محقق ساخته با 82/ 0=α تایید شد. پس از تایید پایایی و روایی پرسشنامه، اطلاعات جمع آوری شد. اطلاعات پس از جمع آوری با SPSS نسخه 20 و آنالیزهای آماری تحلیل رگرسیون خطی، همبستگی پیرسون و آزمون های توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین(انحراف معیار) مصرف میوه و سبزی 47/ 1(32/ 0) واحد در روز می باشد. براساس آنالیز رگرسیونی، هنجارهای انتزاعی، میزان پول توجیبی و قصدرفتاری، 39 درصد تغییرات مصرف میوه و سبزی را پیش بینی می کند (R2 =0/39، F=10/72، p<0.001). هچنین براساس این مدل، نگرش 20 درصد تغییرات قصد مصرف میوه و سبزی را پیش بینی کند(R2=0/20، F=6/68، p=0.01).
    نتیجه گیری
    مصرف میوه در دانش آموزان کمتر از مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است. همچنین براساس یافته های این مطالعه بایستی در طراحی مداخلات آموزشی برای دانش آموزان ابتدایی بر متغیرهای قصدرفتاری و هنجارهای انتزاعی توجه کرد. همچنین وضعیت اقتصادی هم می تواند عامل موثری در مصرف میوه و سبزی باشد.
    کلیدواژگان: میوه و سبزی، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، دانش آموزان ابتدایی
  • عبدالرضا عباسپور، حسین سیدحسینی داورانی، مهدی معصومی، احسان مدیریان، شهریار خاطری، بتول موسوی، حمید شکوهی، مریم حسینی، محمدرضا سروش، زهرا گنج پرور* صفحه 43
    اهداف
    هدف از این مطالعه بررسی رضایت جانبازان زیر 18 سال قربانی مین از انواع خدمات ارائه شده توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی تمامی قربانیان مین زیر 18 سال ایران وارد مطالعه شدند. سطح رضایت مندی با استفاده از پرسشنامه خود ساخته، بر اساس 7 گروه از خدمات ارائه شده توسط بنیاد اندازه گیری شد که جمع امتیاز بین 7 (کمترین رضایت) تا 35 (بیشترین رضایت) متفاوت بود. همچنین، با استفاده از دو سوال باز به جزئیات مشکلات در استفاده از خدمات ارائه شده توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخته شد. درنهایت اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 22، با آزمون آماری independent sample t-test و ANOVA محاسبه گردید.
    یافته ها
    تمامی 78 نفر جانباز زیر 18 سال کشور شامل 67 (85.9%) پسر و 11 (14.1%) دختر در این مطالعه شرکت کردند که میانگین سنی آنان در زمان مطالعه برابر با 1.9±16.1 سال بود. میانگین جمع نمرات رضایت مندی 5.46±14.92 محاسبه شد. ضریب آلفای کرونباخ 76/ 0 =αپایایی پرسشنامه را تایید کرد و روایی آن با نظرخواهی از افراد متخصص و اساتید مرکز تحقیقات مهندسی و علوم پزشکی جانبازان به تایید رسید. بیشترین رضایت از خدمات بهداشتی درمانی (18.2%) و کمترین رضایت از خدمات ورزشی (5.1%) بود. بیش از نیمی از جانبازان از اطلاع رسانی کم بنیاد در نحوه ارائه خدمات ناراضی بودند (57.7%). فراوان ترین مشکل در دریافت خدمات بهداشتی درمانی، پرداخت هزینه (61.5%) و پس از آن معطل شدن زیاد برای ملاقات پزشک و عدم اطمینان از حل مشکل در مراکز درمانی (48.7%) بود. میزان رضایت مندی با سن قربانیان در زمان حادثه (p=0.02)، درصد جانبازی (p=0.04)، ضایعه نخاعی (p=0.04) و استان محل سکونت جانبازان (p=0.006) ارتباط معنادار داشت.
    نتیجه گیری
    میزان رضایت از خدمات ارائه شده توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران به قربانیان مین زیر 18 سال و ساکن مناطق مرزی کشور در سطح متوسط است. اگرچه بیشترین رضایت مندی از خدمات بهداشتی-درمانی است اما مشکلات مختلف در دریافت این خدمات حاکی از آن است که هنوز موانع قابل توجهی، به ویژه در دسترسی سریع و راحت به پزشک برای این گروه از جانبازان وجود دارد.
    کلیدواژگان: رضایتمندی، مین، خدمات بهداشتی درمانی
  • رحیم احمدی، بهروز خاکپور، سارا محمدی* صفحه 51
    مقدمه
    گسترش استفاده از تلفن همراه و افزایش آلودگی صوتی محیط اطراف ما، از مهم ترین عوامل خطر آفرین سلامتی انسان در عصر تکنولوژی است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات مواجهه با استرس صوتی و امواج تلفن همراه بر سطح سرمی هورمون های T3 و T4 در موش-های صحرایی نر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی- آزمایشگاهی موش های صحرایی نر نژاد ویستار به گروه های کنترل، مواجهه با امواج تلفن همراه(940 مگاهرتز) روزانه 1، 3 و 6 ساعت، مواجهه با استرس صوتی(100 دسی بل، 5700-700 هرتز) روزانه 1، 3 و 6 ساعت و مواجهه توام با امواج تلفن همراه(940 مگاهرتز) و استرس صوتی(100 دسی بل، 5700-700 هرتز) روزانه 1، 3 و 6 ساعت تقسیم بندی شدند. پس از 8 هفته نمونه خون از روش خون گیری از قلب تهیه شده و پس از تهیه ی سرم، میزان هورمون های T3 و T4 توسط روش ELFA اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که سطح سرمی T3 در همه گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشته است (0/001>P). سطح سرمی T4 در موش های در مواجهه با امواج تلفن همراه روزانه به مدت 3 و 6 ساعت و در موش های در مواجهه با استرس صوتی روزانه به مدت1، 3 و 6 ساعت و موش های در مواجهه توام روزانه به مدت 1و 6 ساعت، کاهش معناداری یافت (0/05>P). در حالیکه این تغییرها برای سطح سرمی T4 در گروه های مواجهه با امواج تلفن همراه روزانه به مدت 1 ساعت و مواجهه توام روزانه به مدت 3 ساعت نسبت به گروه کنترل، مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد این دو عامل فیزیکی می توانند اثرات یکدیگر را بر میزان مهار ترشح هورمون های تیروئیدی تقویت کنند و از طرفی این امر وابسته به مدت زمان مواجهه می باشد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، استرس صوتی، T3، T4، موش صحرایی
  • رزا حقگو، فاطمه قربانی *، حسن رخشنده، سعید عامل جامه دار، مجید زارع بیدکی، لیندا جراحی صفحه 61
    زمینه و هدف
    پلاک دندانی به عنوان اصلی ترین عامل بیماری پریودنتال مطرح می باشد.در مطالعات مختلف،تاثیر ضد میکروبی پوست تنه گیاه ماگنولیا در قالب آدامس جویدنی بررسی شده است.هدف از این مطالعه بررسی دهانشویه ساخته شده از پوست تنه این گیاه بر کاهش پلاک دندان با استفاده از پارامتر پریودنتالی ایندکس اولری می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت تجربی انجام گرفت. ابتدا از پوست تنه گیاه ماگنولیا گل درشت عصاره آبی-اتانولی تهیه گردید و با توجه به حداقل غلظت مهار کنندگی این عصاره بر باکتری های مهم پلاک مانند: استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سانگوییس دهانشویه 3/ 0% از این گیاه ساخته شد. بیست نفر از افراد داوطلب بر اساس درصد پلاک ایندکس وارد مطالعه شده و به دو گروه بهداشت ضعیف و متوسط تقسیم شدند.پارامتر ایندکس اولری افراد در چهار مرحله محاسبه گردید.دهانشویه دارونما به عنوان کنترل در این مطالعه استفاده شد. سپس یافته ها با استفاده از آزمون T(ساده و زوجی) و نرم افزار SPSS16از نظر آماری بررسی شدند.
    یافته ها
    در طی چهار مرحله از طرح درصد پلاک ایندکس افراد مصرف کننده دهانشویه ماگنولیا نسبت به افراد مصرف کننده دهانشویه دارونما کاهش قابل توجهی را به خود اختصاص داد. در افراد با سطح بهداشت ضعیف پس از مصرف دهانشویه ماگنولیا در صد پلاک ایندکس به افراد با سطح بهداشت متوسط نزدیک شد و مقایسه درصد پلاک ایندکس افراد حاکی از آن است که این دهانشویه بر افراد به بهداشت ضعیف تاثیر بیشتری نسبت به افراد با بهداشت متوسط گذاشته است.
    کلیدواژگان: ماگنولیا گل درشت، دهانشویه، پلاک دندان، ایندکس پلاک اولری
  • ملیحه کدیور، نعیمه سیدفاطمی، ثریا شجاعی جشوقانی *، محمدعلی چراغی، حمید حقانی صفحه 67
    مقدمه و هدف
    بستری شدن نوزاد در بخش مراقبت ویژه نوزادان استرس زیادی به مادر وارد مینماید. این استرس در صورت تداوم علاوه بر به خطر انداختن سلامت مادر، بر روی فرایند دلبستگی بین مادر و نوزاد تاثیرات منفی خواهد داشت. سلامت معنوی به عنوان متغیری تاثیر گذار بر اتخاذ شیوه مقابله و بر میزان استرس از اهمیت ویژه ای برخوردار است بعلاوه نوع راهبرد مقابله ای که در چنین شرایطی به کار می برد در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است.
    موارد و
    روش ها
    این مطالعه از نوع همبستگی بوده و 191 مادر دارای نوزاد بستری در NICU در سه مرکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران با استفاده از روش نمونه گیری آسان در طی 3 ماه در سال 1392 در این مطالعه شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های راهبرد مقابله لازاروس و فولکمن، سلامت معنوی الیسون و پالوتزیان و استرس والدین مایلز و فانک بود. از آمارهای توصیفی و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار spss نسخه 16، جهت رسیدن به اهداف پژوهش استفاده شد.
    نتایج
    سلامت معنوی ارتباط مثبتی با راهبرد مقابله ای مساله محور و ارتباط معکوس با راهبرد مقابله ای هیجان محور دارد (p<0.000). از میان خرده مقیاس راهبرد های مقابله، جستجوی حمایت اجتماعی دارای بیشترین و اجتناب-گریز دارای کمترین میانگین استفاده بود. ارتباط معنی داری بین سلامت معنوی با میزان استرس مشاهده نشد. ارتباط معنی داری بین میزان استرس با نوع راهبرد مقابله ای مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت سلامت معنوی در به کارگیری راهبرد مقابله مساله محور، تقویت سلامت معنوی به ویژه بعد مذهبی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، استرس، راهبرد مقابله ای، بخش مراقبت ویژه نوزادان
|
  • Siavash Ahmadi, Noorbakhsh*, Esmat Mirabzadeh Ardakani, Seyed Javid Aldavood, Mina Mobasher, Ladannaz Zahedi, Ramin Mazaheri Nezhadfard Page 1
    Background And Objective
    Using animals in science have had major contributions in progression of human knowledge. However, this contribution has been always accompanied with varying degrees of pain and suffering for these sentient creatures, whom they are completely unable to defend their rights. In a humane and ethical point of view, we humans are responsible for protecting them. One of the most important means for protecting laboratory animals (LA) is to educate researchers according to the highest available ethical and scientific standards, thus developing the concept of “responsible researching” among the scientific community. The aim of the current study was to develop a comprehensive guide for the care and use of LA in the country. This guide is also aimed to provide a basis for the activity of the animals’ ethics committees in the country.
    Materials And Methods
    The current qualitative study was based on a Health System Research platform and is formed according to the structured communication technique of experts’ panels based on the Delphi method. Primarily any available ethical codes of LA research in the country were collected and integrated. Then, they were compared with the ethical codes of the selected countries and any necessary modification or update of the primary codes were performed to prepare a draft of the comprehensive guide.
    Results
    The draft was evaluated by a selected panel of experts in several rounds to achieve the maximum convergence between the experts. Results are presented narratively.
    Conclusion
    The final version of the guide is presented along with this paper.
    Keywords: Animal ethics committee, Ethical codes, Ethical principles, Animal welfare, Laboratory animal science education
  • Horieh Saderi, Parviz Owlia Page 11
    Background And Objective
    The global increase in resistance to antibiotics among clinical isolates of Acinetobacter baumannii is reported from several countries, but its true prevalence in Iran is less known. The objective of this study was determination of the frequency of resistance to different antibiotics among Acinetobacter baumannii isolated from patients in two hospitals in Tehran, Iran, in 2013, to help selection of antibiotics in empirical therapy of infection with these isolates.
    Materials And Methods
    Disk diffusion method according to recommendation of CLSI was used for determination of resistance to 18 antibiotics from 8 different groups (aminoglycosides, carbapenems, cephalosporins, penicillins/ß-lactamase inhibitors, antipseudomonal penicillins/ß-lactamase inhibitors, fluoroquinolones, folate pathway inhibitors and tetracyclines) in 106 Acinetobacter baumannii clinical isolates.
    Results
    Frequency of resistance to antibiotics among Acinetobacter baumannii isolates were as follows: cefotaxime 99%, ciprofloxacin, ceftriaxone, cefepime, ceftazidime, ticarcillin-clavulanic acid, meropenem and trimethoprim-sulphamethoxazole 98.1%, tetracycline 97.4%, levofloxacin and piperacillin-tazobactam 97.2%, amikacin, imipenem 97.1%, gentamicin 89.6%, ampicillin-sulbactam 83%, tobramycin 77.4%, doxycycline 60.4% and minocycline 50.9%. All Acinetobacter baumannii clinical isolates have shown multidrug resistance (resistance to at least one agent in ≥3 antimicrobial group) and some of resistance patterns were more commonly seen.
    Conclusion
    The high frequency of antibiotic resistance in clinical isolates of Acinetobacter baumannii in Iran as shown in this study makes epidemiological surveillance of susceptibility of these bacteria more essential.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Antibiotics, Multidrug resistance
  • Kobra Khajavi Shojaie*, Ali Davati, Sakineh Moayed Mohseni, Fateme Sarlaki Page 19
    Background And Objective
    Sexual health problems are common in the postpartum period but despite the abundance this problem; is the lack of professional recognition. After delivery, many women have experience reduced sexual desire, reduced vaginal lubrication and shorter and weaker orgasm than before. Therefore, this study aimed to determine the pattern of sexual intercourse (resumption of sexual intercourse and number of sexual intercourse in the week) after delivery in nulliparous women.
    Materials And Methods
    This study was a longitudinal study with aspects of descriptive and analytical study of the sexual intercourse pattern (resumption of sexual intercourse and number of sexual intercourse in the week after delivery) and its influencing factors in 322 primiparous women at least two months after delivery. Samples were selected from archives of Mustafa Khomeini hospital in the summer of 2013 through a phone call.
    Results
    It was found out that out of 322 primiparous women that were participated in this study, 163 women had cesarean section and 159 cases had vaginal delivery. Their mean age was 25.49±4 and 145 (45%) of the subjects have not had sexual intercourse within 8 weeks postpartum.
    Conclusion
    Findings indicate a reduction in the number of sexual intercourse after childbirth. In addition, between the number of sexual intercourse in the week before delivery and number of postpartum sexual intercourse in the week and between the type of delivery with resumption of sexual intercourse and number of sexual intercourse in the week, a relationship exists.
    Keywords: Pattern of coitus, Primiparous women, Sexual function, Puerperium, delivery
  • Gholamhosein Ghaedi, Nemat Mohammadipour Rik*, Mohammad Hossein Ghasemi Page 27
    Background And Objective
    Shift working is a social phenomenon today in which nearly 25 percent of the total workforce is engaged in industrialized societies. The purpose of this study was to compare the effect of fixed and rotating shifts on burnout among nurses working in hospitals.
    Materials And Methods
    The study population consisted of all public and private hospitals of the city of Rasht in 2011, of which a sample size of 120 subjects was chosen using multi-stage random sampling method and all participants responded to the Maslach and Jackson Burnout Inventory to measure burnout in them.
    Results
    Independent t-test analysis showed that the total burnout and emotional exhaustion subscale is greater in rotating shift nurses than fixed shift nurses (p<0.05). Regarding the following two subscales (deforestation and lack of success), no significant difference was observed in these two groups. Also, female nurse’s burnout was significantly higher than male nurse’s burnout.
    Conclusion
    It can be said that rotating shifts due to changes in sleep-wake cycle by causing stress and creating a personal and family chronic problems increases burnout in people.
    Keywords: Fixed shifts, Rotating shifts, Burnout, Nurses
  • Towhid Babazadeh*, Mohammad Hossein Taghdisi, Zahra Sedghifard, Kaml Azam, Mohammad Reza Vafa, Fateme Moradi, Yousef Sherizadeh Page 35
    Background And Objective
    Inadequate consumption of fruits in students is a risk factor for some diseases such as cancers and cardiovascular disorders in adulthood. The purpose of this study was to predict the fruit consumption in elementary student based on the theory of planned behavior (TPB) in Chalderan.
    Materials And Methods
    In this study, 184 students were selected through clustered randomization from male elementary schools. The data collection instruments included a researcher-made questionnaire and a 24-hour F&V recall. The reliability of the questionnaire with α=0.82 was confirmed. Data were collected after verification of the reliability and validity of the questionnaire. The data gathered were analyzed using SPSS version 20 and statistical analysis of correlation, regression and descriptive data.
    Results
    The results showed that mean (SD) of fruit and vegetable consumption is 1.47 unit in day. According to regression analysis, subjective norms, amount of pocket money, and behavioral intention, 39% of the predicted changes of fruit and vegetable consumption (R2 =0/39, F=10/72, p<0.001). As well as based on this model, attitude predicts 20% changes of intention the consumption of fruit and vegetables (R2=0/20, F=6/68, p=0.01).
    Conclusion
    Fruit consumption in students is less than the amount recommended by the World Health Organization. According to the findings of this study, there should be attention in design of educational interventions for elementary student on subjective norms and behavioral intention variables. Also, economic status can be an effective factor in the consumption of fruit and vegetables.
    Keywords: Fruit, vegetables, the Theory of planned behavior, Elementary students
  • Reza Abbaspour, Seyed Hosein Seyed Hoseini Davarani, Mehdi Masoumi, Ehsan Modirian, Shahriar Khateri, Batool Mousavi, Hamid Shokoohi, Maryam Hosseini, Mohammadreza Soroush, Zohreh Ganjparvar* Page 43
    Objective
    The purpose of this study was to evaluate the satisfaction of landmine victims less than 18 years of the types of services provided by Veterans and Martyr Affair Foundation (VMAF).
    Materials And Methods
    The descriptive study evaluated the status of services to all landmine victims less than 18 years from Iran. Satisfaction level was measured using a self-administered questionnaire based on seven categories of services provided by VMAF. Total score ranged between 7, the least satisfactory to 35, the most satisfactory. Also, by two open questions, difficulties in using the service were investigated in more details. Finally, all data were analyzed by SPSS 22 software and independent sample t-test and ANOVA statistical tests.
    Results
    The mean age of 78 survivors in this study consisted of 67 (85.9%) boys and 11 (14.1%) girls was 16.1±1.9 years. The mean score of satisfaction was 14.92±5.46. Cronbach's alpha was found as 0.76, showing that the scale is reliable. The group of specialists of Janbazan Medical and Engineering Research Center (JMERC) approved the validity of the scale. Health care services had the highest (18.2%) and sports services had the least satisfaction (5.1%). More than half of the cases were dissatisfied of the low awareness with service delivery (57.7%). The most common problems in getting health care services were high cost (61.5%) and then waiting long time for visiting doctor and the uncertainty about solving their problem in hospitals (48.7%). Significant relationships were observed between satisfaction with age at the time of casualty (p=0.02), disability percentage (p=0.04), spinal cord injury (p=0.04) and province of residence (p=0.006).
    Conclusion
    The satisfaction of landmine victims less than 18 years of the types of services provided by VMAF in living in border areas was at the moderate level. Although health care services had the most satisfaction level but, enumerate the various problems in receiving these services have shown significant barriers, especially in the fast and convenient access to health care services.
    Keywords: Satisfaction, Landmine, Health care services
  • Sara Mohamadi, Rahim Ahmadi*, Behrooz Khakpour Page 51
    Background And Objective
    Widespread use of cell phones and increased noise pollution in surrounding environment are the most important risk factors of human health in the age of technology. The aim of this study was to investigate the effects of mobile phone radiation and noise stress on serum levels of T3 and T4 in male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the male Wistar rats were divided into control, exposed to cell phone radiation (940 MHz) for 1, 3 and 6 h/day, exposed to noise stress (100 db, 700-5700 Hz) for 1 h, 3 h and 6 h/day, exposed to cell phone radiation (940 MHz) and noise stress (100 db, 700-5700 Hz) for 1, 3 and 6 h/day groups. After 8 weeks, blood samples were obtained using cardiac puncture method and after serum preparation, levels of T3 and T4 were measured using ELFA method. The data were statistically analyzed using SPSS software version 19.
    Results
    The results indicated that serum level of T3 significantly decreased in all experimental groups compared with control animals (p<0.001). Serum level of T4 significantly decreased in rats exposed to cell phone radiation for 3 and 6 h/day and in rats exposed to noise stress for 1, 3 and 6 h/day and in rats exposed to cell phone radiation and noise stress simultaneously for 1 and 6 h/day (p<0.05). These changes were not observed for serum level of T4 in groups exposed to cell phone radiation for 1 h/day and in group exposed to cell phone radiation and noise stress simultaneously for 3 h/day.
    Conclusion
    Results of this research showed that these two physical factors can synergistically potentiate their inhibitory effects on thyroid hormones secretion and their effect is proportionally related to exposure period.
    Keywords: Cell phone, Noise stress, T3, T4, Rat
  • Roza Haghgoo, Fatemeh Ghorbani*, Hassan Rakhshandeh, Saeed Amel Jamedar, Majid Zare Bidaki, Lida Jarahi Page 61
    Back ground and
    Objective
    Microbial dental plaque is the main factor of periodontal disease. Antimicrobial effects of magnolia bark have been studied in vitro and also by using sugar-free chewing gum. The aim of this study was to evaluation antimicrobial effect of a mouthwash made from magnolia bark on the reduction of dental plaque using a periodontal parameter called Oleary plaque index.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, initially a hydroalcoholic extract of Magnolia grandiflora bark was obtained. With regards to the MIC of the Magnolia extract for Streptococcus mutans and Stereptoccocus sanguis, a 0.3% mouthwash was obtained from the extract. Twenty volunteers entered the study to use this mouthwash and were classified into category of poor and good health based on their plaque percent index. OLeary index parameter was calculated in four stages. A placebo mouthwash was used as a control in this study. The findings were analyzed statistically using unpaired and paired t-tests. Results and
    Conclusion
    In each round of magnolia mouthwash administration, percentage of OLeary index statistically showed a significant difference between the phase of mouthwash consuming and the resting phase. Also, the plaque percent index showed a significant difference between the magnolia mouthwash group and the placebo one (p<0.005) and the mouthwash was more effective.
    Keywords: Dental plaque, Magnolia grandiflora, Mouthwash, O\'Leary plaque index
  • Malehi Kadivar, Naiemeh Seyedfatemi, Soraya Shojaee Jeshvaghanee*, Mohammad Ali Cheraghi, Hamid Haghani Page 67
    Background And Objective
    The hospitalization of infants in the neonatal intensive care units impact intense stress on the mother. If this stress continues, in addition to endanger the health of the mother, will have also a negative impact on the mother-infant attachment process. Spiritual well-being as a variable affecting the coping strategy and stress levels is important, as well as, identifying the coping strategies by the mothers in this situation was explored.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional and correlation study, data were collected during three months in 1392, from 191 mothers with their infants in the NICU of the teaching hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences. Tools for data collection were Lazarus and Folkman's ways of coping questionnaire, Ellison & Palvtzyan spiritual well-being scale, Mills parental stress and a demographic questionnaire. Descriptive statistics and Pearson correlation test were used to achieve the objectives of this study.
    Results
    Spiritual well-being have a positive relationship with problem-focused strategy and inverse relationship with emotion-focused strategy (p<0.000). In subscales of coping strategies, seeking social support had higher and escape- avoidance had the lowest mean averages which was used by the mothers. No significant relationship was found between spiritual well-being and stress scores. In addition, between stress levels and type of coping strategies, no significant relationship was found out.
    Conclusion
    According to the results of this study, it is necessary to consider stress factors associated with mothers. It is also necessary to strengthen the religious dimension of spiritual health, especially in women because of its association with problem-focused strategy.
    Keywords: Spiritual well, being, Stress, Coping strategies, Neonatal intensive care unit