فهرست مطالب

نشریه پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی
سال یکم شماره 1 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بررسی رابطه ابعاد ارتباطی خانواده و جهت گیری هدف تحصیلی
    مهدی رحیمی، مریم زارع صفحات 9-23
    هدف پژوهش حاضر بررسی میزان پیش بینی انواع جهت گیری هدف شامل: تسلط رویکردی، تسلط اجتنابی، عملکرد رویکردی و عملکرد اجتنابی توسط ابعاد الگوهای ارتباطی خانواده، شامل: بعد گفت و شنود و بعد همنوایی بود. شرکت کنندگان پژوهش شامل 435 دانش آموز دختر (215 نفر) و پسر(220 نفر) دبیرستان های مختلف شهر شیراز بودند. برای سنجش جهت گیری هدف از مقیاس هدف گرایی الیوت و مک گریگور (2001) و برای سنجش ابعاد الگوهای ارتباطی خانواده از مقیاس تجدیدنظر شده کوئرنر و فیتزپاتریک استفاده شد.
    با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان میزان پیش بینی هریک از انواع جهت گیری هدف توسط دو بعد گفت و شنود و همنوایی الگوهای ارتباطی خانواده مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان داد که گفت و شنود خانواده جهت گیری های هدف تسلط رویکردی و عملکرد رویکردی و همنوایی خانواده اهداف تسلط اجتنابی، عملکرد رویکردی و عملکرد اجتنابی را بصورت مثبت پیش بینی می کنند. یافته های این پژوهش نشان داد ارتقاء گفت و شنود خانواده پیش بینی کننده اهداف تسلط و عملکرد رویکردی فرزندان است، در حالی که تاکید بر همنوایی در خانواده اهداف اجتنابی و عملکرد رویکردی را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: جهت گیری هدف، ابعاد ارتباطی خانواده، گفت و شنود و همنوایی
  • پیش بینی اهمال کاری تحصیلی بر اساس کمال گرایی و اضطراب امتحان در دانشجویان
    صادق نصری، مسلم شاهرخی، مجید ابراهیم دماوندی صفحات 24-36
    هدف از پژوهش حاضر پیش بینی اهمال کاری تحصیلی بر اساس کمال گرایی و اضطراب امتحان در دانشجویان کارشناسی دانشگاه شهید رجایی بود. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. از بین دانشجویان کارشناسی تعداد 385 نفر (189 دختر و 196 پسر) به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند و مقیاس اهمال کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم (1984)، پرسش نامه کمال گرایی هویت و فلت (1991) و پرسشنامه اضطراب امتحان اسپیل برگر (1980) را تکمیل نمودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، رگرسیون همزمان، رگرسیون گام به گام، z فیشر، و t دو گروهی استفاده شده است. یافته های این پژوهش نشان داد که کمال گرایی و اضطراب امتحان به طور مثبت و معناداری اهمال کاری تحصیلی را پیش بینی می کنند. با توجه به این یافته ها می توان گفت که با افزایش میزان کمال گرایی و اضطراب امتحان در دانشجویان میزان اهمال کاری تحصیلی نیز در آنها افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، اهمال کاری تحصیلی، اضطراب امتحان، دانشجویان
  • ارائه مدل پیش بینی پیشرفت تحصیلی زبان انگلیسی با تاکید بر نقش خودکارآمدی تحصیلی، درگیری شناختی، انگیزشی و رفتاری
    سمیه داودی صفحات 37-47
    هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه خودکارآمدی تحصیلی و پیشرفت تحصیلی با تاکید برنقش واسطه ای متغیر های درگیری شناختی، درگیری انگیزشی و رفتاری دانشجویان زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس می باشد. برای این منظور با استفاده از فرمول کرجسی و مورگان و به روش تصادفی ساده، تعداد 230 از دانشجویان انتخاب شدند. پس از تحلیل پرسشنامه، نتایج نشان داد که مدل با داده های این پژوهش، برازش مناسبی دارد و تاثیر مستقیم خودکارآمدی تحصیلی، درگیری عاطفی، درگیری شناختی و درگیری رفتاری بر پیشرفت تحصیلی تایید شد. متغیر درگیری شناختی، نسبت به سایر متغیرهای بررسی شده در مدل، بیشترین اثر مستقیم را بر پیشرفت تحصیلی دارد. همچنبن متغیر خودکارآمدی تحصیلی علاوه بر اثر مستقیم، از طریق متغیرهای واسطه ای درگیری عاطفی، درگیری شناختی و درگیری رفتاری، بر پیشرفت تحصیلی اثر غیر مستقیم دارد.
    علاوه این نتایج نشان داد که، ضرایب مسیر در مدل دانشجویان دختر (خودکارآمدی تحصیلی، درگیری شناختی، انگیزشی و رفتاری با پیشرفت تحصیلی)؛ از لحاظ آماری معنادارتر از ضرایب مسیر مدل دانشجویان پسر است اما در سایر ضرایب مسیر بین مدل دانشجویان زبان انگلیسی دختر و پسر، تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، درگیری شناختی، درگیری انگیزشی، درگیری رفتاری، پیشرفت تحصیلی
  • رابطه ساده و چندگانه سرسختی روانشناختی و کمال گرایی با سلامت روانی
    کریم سواری صفحات 48-57
    طرح مسئله: متغیرهای سرسختی روانشناختی، کمال گرایی و سلامت روانی از جمله موضوعاتی است که همواره مورد توجه بسیاری از روانپزشکان و روانشناسان بوده است.
    هدف
    در تحقیق جاری رابطه ساده و چندگانه سرسختی روانشناختی و کمال گرایی با سلامت روانی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    دانشجویان دانشجویان دانشگاه پیام نور بندر امام خمینی (ره) جامعه آماری را تشکیل داده اند که از بین آنها 227 نفر (132 دختر و 95 پسر) به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با کمک مقیاس سرسختی روانشناختی کیامرثی، نجاریان، و مهرابی زاده هنرمند (1377) مقیاس کمال گرایی اهواز ساخته نجاریان، عطاری و زرگر (1378) و سلامت روانی نود سئوالی دراگوتیس (1983) جمع آوری گردید.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که سرسختی روانشناختی و کمال گرایی به ترتیب با سلامت روانی دانشجویان همبستگی منفی و مثبت دارند. تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان داد که سرسختی روانشناختی و کمال گرایی با سلامت روانی همبستگی چندگانه معنی داری دارند و از بین دو متغیر پیش بین فقط متغیر سرسختی روانشناختی به طور معنی داری واریانس سلامت روانی را تبیین و پیش بینی کرد.
    کلیدواژگان: سرسختی روانشناختی، کمال گرایی، سلامت روانی
  • اثر بسامد (حس آشنایی)تکلیف و انتظار آزمون در فراخوانی و باز شناسی واژگان
    فهیمه حقیقی، حسین زارع صفحات 58-73
    هدف تحقیق حاضر بررسی اثر بسامد و انتظار آزمون در حافظه فراخوانی و بازشناسی است.روش تحقیق توصیفی وجامعه تحقیق دانشجویان دانشگاه پیام نوراست. نمونه گیری تصادفی از میان نمونه های در دسترس شامل 48 نفر در گروه 23 و 25 تایی انجام گرفت.ابزار تحقیق، آزمون فراخوانی و باز شناسی واژگان شامل 30 ردیف سه تایی واژگان چهار حرفی با بسامد بالا و پایین(مجموعا 90واژه) است. کلیه واژگان آزمون بر اساس طرح تحقیق «شناسایی واژگان پایه فارسی دانش آموزان ایرانی در دوره ابتدایی» انتحاب و روایی آن هامجددا توسط کارشناسان تعیین گردید. 30 واژه هدف آزمون(15 واژه با بسامد بالا و 15 واژه بابسامدپایین) در یک ردیف سه تایی از واژگان چهار حرفی (با همان بسامد) به صورت تصادفی قرار گرفت. درزمان اجر،ابتدا برای دانشجویان دو گروه، 30 واژه چهارحرفی مورد نظر با صوت یکنواخت قرائت شد. سپس آزمون باز یابی کلمات به عمل آمد.گروه اول انتظار آزمون فراخوانی و گروه دوم انتظار آزمون بازشناسی را داشتند. برای هر دو گروه یک آزمون منتظره و یک غیر منتظره اجرا شد.نتایج تجزیه و تحلیل توصیفی وآزمون T وتحلیل واریانس ANOVA نشان داد که بین فراخوانی و بازشناسی تفاوت معنی دار وجود دارد. تاثیر متفاوت بسامد واژگان در نمره کل فراخوانی و بازشناسی نیز تایید شد.واژگان با بسامد بالا بهتر از واژگان با بسامد پایین چه در کل آزمون وچه در فراخوانی و بازشناسی،یاداوری شدند. نتایج تحقیق اثر متفاوت را تایید نکرد و برخلاف برداشت های متعارف،انتظار آزمون در بازیابی اطلاعات چه به صورت فراخوانی و چه باز شناسی موثر نبود. دانستن نوع آزمون در یادآوری واژگان به طور کلی و با هر نوع بسامدی موثر نمی باشد.
    کلیدواژگان: بسامد واژگان، حس آشنایی، انتظار آزمون، حافظه فراخوانی، حافظه بازشناسی
  • بررسی رابطه بین میزان استفاده از اینترنت با مشارکت اجتماعی دانشجویان دانشگاه های پیام نور استان کرمانشاه
    بهمن سعیدی، مریم اسلام پناه، آزاد دارابی صفحات 73-87
    این تحقیق با هدف بررسی رابطه بین استفاده از اینترنت با مشارکت اجتماعی دانشجویان دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه می باشد. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی به روش پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق را 28834 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه در سال 1389 تشکیل می دهند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 380 نفر است که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات یک پرسشنامه ی استاندارد شده می باشد که روایی آن با اعمال نظر صاحب نظران و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (89/.) تعیین گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل همبستگی پیرسون استفاده شده است. این پژوهش دارای یک سوال کلی و پنج سوال جزیی می باشد که عبارتند از: سوال کلی: آیا بین میزان استفاده از اینترنت با مشارکت اجتماعی دانشجویان رابطه وجود دارد؟ و سوالات جزیی: 1-آیا بین میزان مهارت استفاده از اینترنت با مشارکت اجتماعی دانشجویان رابطه وجود دارد؟ 2-آیا بین مکان و میزان استفاده از اینترنت با مشارکت اجتماعی دانشجویان رابطه وجود دارد؟ 3- آیا بین قابلیت و پتانسیل اینترنت به عنوان حوزه عمومی با مشارکت اجتماعیدانشجویان رابطه وجود دارد؟ 4- آیا بین کیفیت و منابع اطلاعات اجتماعی با مشارکت اجتماعی دانشجویان رابطه وجود دارد؟ 5- آیا بین میزان استفاده از اینترنت با سطوح مشارکت اجتماعی رابطه وجود دارد؟ نتایج این پژوهش بیانگر آن است که در جواب سوال اول بین میزان مهارت استفاده از اینترنت با مشارکت اجتماعی رابطه معناداری وجود ندارد. در جواب سوال دوم بین مکان و میزان استفاده از اینترنت با مشارکت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. در جواب سوال سوم بین قابلیت و پتانسیل اینترنت به عنوان حوزه عمومی با مشارکت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. در جواب سوال چهارم بین کیفیت و منابع اطلاعات اجتماعی با مشارکت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. در جواب سوال پنجم بین میزان استفاده از اینترنت با سطوح مشارکت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. در مجموع یافته ها نشان می دهد بین اینترنت و مشارکت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: اینترنت، حوزه عمومی، مشارکت اجتماعی، دانشجویان پیام نور
  • بررسی میزان آمادگی اعضای علمی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی در استفاده از یادگیری الکترونیکی
    سمیه مطلبی شیخدرآبادی، محمد اورکی، عبدالحسین تفضلی مقدم صفحات 88-102
    هدف پژوهش حاضر بررسی میزان آمادگی اعضای علمی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی در استفاده از یادگیری الکترونیک می باشد. این تحقیق از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی است. در این تحقیق از روش کمی استفاده شد که از طریق پیمایش و با بکارگیری پرسشنامه به بررسی میزان آمادگی یادگیری الکترونیکی موجود جهت پیاده سازی این شیوه یادگیری پرداخته شده است. از نظر روش شناسی این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی و از نوع همبستگی است.جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه اعضای هیئت علمی و اساتید مدعو دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی که در سال 91-90 مشغول تدریس و خدمت هستند با توجه به آمار موجود تعداد اعضای هیئت علمی و اساتید مدعو دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی در سال تحصیلی.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، تحلیل عاملی، دانشگاه پیام نور، میزان آمادگی، استان آذربایجان شرقی
|
  • The Relationship Between Family Communication Dimensions And Academic Goal Orientation
    Mehdi Rahimi, Maryam Zare Pages 9-23
    The aim of present study was examining the prediction of goal orientations- including mastery approach، mastery avoidance، performance approach and performance avoidance- by family communication patterns. The sample group included 435 girls and boys students selected randomly from high schools of Shiraz. Goal orientation scale (Elliot، MacGregor، 2001) and revised version of Koerner-Fitzpatrick Family Communication Patterns scale were used. By using simultaneous multiple regression analysis، the prediction of goal orientations-including mastery approach، mastery avoidance، performance approach and Performance avoidance- by family communication patterns were confirmed. Results of multiple regression revealed that conversation orientation was a positive predictor of mastery approach and performance approach and conformity orientation was a positive predictor of mastery avoidance، performance avoidance and performance approach.
    Keywords: Goal Orientation, family communication dimensions, conversation, conformity
  • The Prediction of Academic Procrastination on Perfectionism and Test Anxiety
    Sadegh Nasri, Moslem Shahrokhi, Majid Ebrahim Damavandi Pages 24-36
    The purpose of the study was to predict academic procrastination of the under-graduate students at the University of Shahid Rajaee based on perfectionism and test anxiety.
    Methodology
    Research method was descriptive and correlative study. Of the undergraduate students 385 individuals (189 females and 196 males) were selected as sample using stratified random sampling method. Subjects completed Solomon and Ruth Bloom''s Academic Procrastination Scale (1984)، Per-fectionism Questionnaire (1991) and Spielberger ''s Test Anxiety Scale (1980). Data analysis performed using statistical methods such as descriptive statistics، regression، simultaneous، stepwise regression، and Fischer’s Z tes
    Results
    The results indicated that the perfectionism and test anxiety predict positively and significantly academic procrastination.
    Conclusion
    Given these findings، rising perfectionism and test anxiety among the undergraduate students will lead into increasing the amount of academic procrastination.
    Keywords: Perfectionism, academic procrastination, Test anxiety, students
  • Presenting the Prediction Model of Academic Achievement with Emphasizing the Mediate Role of Cognitive, Motivational and Behavioral Engagement
    Somayeh Davodi Pages 37-47
    The objective of this study was determining the relationship between academic self-efficacy and academic achievement emphasizing the mediator role of cognitive، motivational and behavioral engagement of students in Islamic Azad University - Bandar Abbas branch. For this purpose، Krejcie and Morgan (1970) ’s formula used، and 230 students selected usind simple random sampling. After analyzing the collected questionnaires، results indicated that research model has a good fitness and the direct effects of academic self-efficacy، cognitive، motivational and behavioral engagement on academic achievement were significant. Compared to other variables، cognitive engagement exerted the most significant effect on academic achievement. Academic self-efficacy had a direct effect on academic achievement and also exerted an indirect effect on academic achievement through cognitive، motivational and behavioral engagement. Results also indicated that path coefficients in girl`s model (academic self-efficacy، cognitive، motivational and behavioral engagement and academic achievement) are more significant than those of boy`s model but، there was no significant difference between all the other path coefficients.
    Keywords: Academic self, efficacy, cognitive engagement, Motivational engagement, Behavioral engagement, academic achievement
  • The simple & multiple - relationship psychological hardiness & perfectionism with mental health among of payam - Noor of Bandar Imam students
    Karim Savari Pages 48-57
    Psychological hardiness، perfectionism & mental health are issues that have been the focus of attentions by researchers. In this research the simple & multiple. relationship between psychological hardiness & perfectionism with mental health of the students investigated in Payame Noor University of Bandar Imam. A sample of 227 students (132 females & 95 males) selected randomly. Data collected using Kiamercy، Najareian & Mehrabizadeh Honarmand، psychological hardiness scale (1998)، as well، the perfectionism scale of Najarian، Attari & Zargar (1999) & psychological health scale of Deragotis 1983) employed to collect the data. The results showed that there is a negative (relationship among the psychological hardiness & mental health of students. The relationship between perfectionism & mental health was positive. The results also showed that there is a multi - meaningful relationships among psychological hardiness & mental health. Also، the results indicated that only psychological hardiness is a significant predictor of mental health.
    Keywords: Psychological hardiness, Perfectionism, mental health
  • Test-expectancy Influence and word frequency(high and low) on recall and recognition memory
    Fahimeh Haghighi, Hossein Zare Pages 58-73
    The purpose of present paper is to Determine the effect of test expectaancy and word frequency (high and low) on recall and recognition memory. 48 university student in 2 groups were first induced to expect a RCL or a RGN test and then were asked to remember a critical list consisting of both high-frequency (HF) and low-frequency (LF) words (15 HF-15LF). Following audio presentation of the critical list. different groups received either an expected RCL test، an unexpected RCL test، an expected RGN test، or an unexpected RGN test. Results showed that recall and recognition had meaningful difrents. HF word were better in both recall and recognition. There were not effect of different test expectatancy in recall and recognition. The data indicate that LF_HF test expectatancy had not advantage on unexpectatancy test.
    Keywords: Test, expectancy Influence, word frequency(high, low) on recall, recognition memory
  • The Study of the Relationship Between the Rate of Internet Use and the Social Participation of Students in Payame Noor University of Kermanshah
    Mahman Saeidid, Maryam Eslam Panah, Azad Darabi Pages 73-87
    This study investigated the relationship between the use of internet and the social participation of students in Payame Noor University of Kermanshah. The research method in this study is based on survey methodology. Statistical population consisted of 28،834 students of Payame Noor University of Kermanshah in academic year 1389. The sample size gained 380 based on Morgan’s table and it was selected using cluster sampling. Data collection tool was a standardized questionnaire that its validity has been determined based on experts’ ideas and its reliability confirmed using Cronbach’s Alpha (0/89). Pearson’s correlation analysis was used for data analysis. This research includes one primary question and five subsidiary questions. The general question is: Is there any relationship between the Internet use and the social participation of students? The results indicated that there is no significant relationship between the level of Internet skills and the social participation. The other results are: a- there is a significant relationship between the location and extent of internet use and the social participation. b- There is a significant relationship between the capability and potential of the Internet as a public domain and the social participation. c- There is a significant relationship between the quality of information sources and the social participation. d- There is a significant relationship between the extent of internet use and the social participation. In sum، the findings show that there is a significant relationship between the Internet use and the social interaction.
    Keywords: Internet, Public domain, student's participation, Payame Noor
  • Assessing E-Learning Readiness among Academic Members of East Azarbaijan Payame Noor University
    Somayeh Motalebi Shekhdarabadi, Mohammad Oraki, Abdolhosein Tafazolo Moghadam Pages 88-102
    The goal of the present study was to assess the e-learning readiness of faculty and visiting professor of Payam Noor University of East Azerbaijan. This study is a kind of applied research in which the quantitative methods is performed through the implementation of surveys and questionnaires to measure the exiting e-learning readiness. Regarding to statistic operations، the study is a type of descriptive correlational study. According to the present statistics، the numbers of faculty and visiting professors whof Payame Noor University of East Azarbaijan in academic year 90-91 weere 171 and 3010 persons respectively (total population=3181). Sample size obtained 197 distribution، finally 158 questionnairs returned. SPSS software and exploratory factor analysis used to analyze the data. Results of factor analysis showed that 8 factors skills in information technology، e-learning technologies، teaching skills in e-learning، mastery of the English language، innovative techy and on-line library، attitudes and information technology، traditional teaching and library and financial educational in-centives predict 74. 43% of the variance of the total variables.
    Keywords: E, learing, Factor Analasis, Payam Noor University, Readiness, East Azarbaijan