آرشیو چهارشنبه ۲۶‌شهریور ۱۳۹۹، شماره ۴۹۸۶
روند
۱۴
بازخوانی

نسبت اندک قیمت به فروش در «شاراک»

محمدامین خدابخش

دنیای اقتصاد: «شاراک» از جمله نمادهای قدیمی فعال در صنعت پتروشیمی است. این نماد که نخستین بار در هفتم فروردین ماه سال جاری و طی فرآیند عرضه اولیه به جمع نمادهای بورسی بازار سرمایه پیوسته است، تاکنون فراز و نشیب های بسیاری را روی تابلوی معاملات شاهد بوده و در ریزش اخیر قیمت ها نیز همسو با جو عمومی بازار سهام تغییرات گوناگونی داشته است. «شاراک» طی روز اخیر با افزایش 5 درصدی قیمت مواجه شد و به سطح 2653 تومان رسید. این در حالی است که اوج قیمت 3830 تومانی این نماد در تاریخ هشتم تیر ماه سال جاری به ثبت رسیده است.

بر این اساس «شاراک» 8 میلیارد و 64 میلیون سهمی روزهای گذشته را در حالی پشت سر گذاشته است که طی 30 روز معاملاتی اخیر به طور میانگین 7 میلیون و 470 میلیون سهم در این نماد دادوستد شده که ارزشی برابر با 18 میلیارد و 851 میلیون تومان در هر روز داشته است. به موجب افزایش قیمت در معاملات روز سه شنبه ارزش این شرکت در پایان معاملات روز گذشته به 21 هزار و 297 میلیارد تومان رسیده است. «شاراک» با سهمی بالغ بر 5/ 3 درصد از صنعت شیمیایی در بورس تهران نسبت به صنعت یادشده عملکرد ضعیف تری در کسب بازده در دارایی ها دارد. در حالی که ضریب یادشده در «شاراک» 23 درصد از کل دارایی ها است، صنعت به طور میانگین از دارایی های خود 38/ 39 درصد بازده کسب می کند. نسبت های قیمتی در این نماد حکایت از وضعیت خوب این نماد در مقایسه با بسیاری از نمادهای مورد معامله دارد. نسبت قیمت به درآمد 12 ماه گذشته در این نماد هم اکنون 25/ 22 واحد است که با توجه به ماهیت دلاری صنعت حکایت از وضعیت خوب نماد یادشده دارد.

همچنین نسبت قیمت به فروش در حدود 27/ 3 واحد است که در مقایسه با میانگین 61/ 7 واحدی بازار به نسبت معقول است. با این حال نسبت قیمت به ارزش دفتری دارایی ها بیش از دو واحد از میانگین صنعت و بازار کمتر است که نشان از به روزتر بودن تقریبی ارزش دفتری دارایی ها نسبت به میانگین بازار و صنعت شیمیایی دارد.