آرشیو شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، شماره ۲۳۵۷۵
اقتصادی
۴

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: تولید گاز کشور روزانه 60 میلیون مترمکعب افزایش یافت

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز با عملیاتی شدن پالایشگاه سیزدهم پارس جنوبی، ظرفیت اسمی پالایش از روزانه یک میلیارد و 31 میلیون مترمکعب به حدود یک میلیارد و 93 میلیون مترمکعب در روز رسید و حدود 60 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید روزانه پالایشگاه های کشور افزوده شد.

به گزارش شانا، «مجید چگنی» روز پنج شنبه در نشستی خبری در حاشیه بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت با اشاره به عملکرد شرکت ملی گاز ایران، در سال 1402 گفت: گاز تحویلی به شرکت ملی گاز ایران حدود 25 میلیون مترمکعب در روز نسبت به سال 1400 افزایش یافته و تولید میعانات گازی هم از 198 میلیون بشکه در سال به 259 میلیون بشکه رسیده است. حجم گاز تحویلی به شبکه سراسری در سال 1400 نیز روزانه حدود 789 میلیون مترمکعب بود که در سال 1402 به 814 میلیون مترمکعب رسید.

وی افزود: پارسال شاهد افزایش ظرفیت پالایش گاز بودیم که با عملیاتی شدن پالایشگاه سیزدهم پارس جنوبی، ظرفیت اسمی پالایش و نم زدایی کشور از روزانه یک میلیارد و 31 میلیون مترمکعب به حدود یک میلیارد و 93 میلیون مترمکعب در روز رسید و حدود 60 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید روزانه پالایشگاه های کشور افزوده شد.

معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: صادرات گاز به دلیل مشکلاتی که ترکیه داشت در سال 1402 کاهش یافت و مجموع آن 16 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب بود.

موضوع تمدید قرارداد صادرات گاز به ترکیه

معاون وزیر نفت با اشاره به توسعه دیپلماسی انرژی توضیح داد: قرارداد صادرات گاز به عراق به مدت پنج سال دیگر تمدید شد. همچنین مذاکرات با ترکیه برای تمدید قرارداد در جریان و قرار است با تشکیل کارگروهی مشترک این موضوع پیگیری شود.

به گفته چگنی، ارمنستان نیز متقاضی دریافت گاز بیشتری از ایران است و مذاکرات در این حوزه در حال انجام است. همچنین پاکستان در چند ماه گذشته اعلام کرده که می خواهد قرارداد گازی با ایران را احیا کند و مذاکره هایی بین دو طرف انجام شده است.

راه اندازی سامانه تخصیص نفت گاز براساس اسناد حمل برخط

به گزارش تسنیم، «سیدمجید رضوی»، نماینده ویژه رئیس جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در آیین رونمایی از سامانه ثبت درخواست برخط کارت هوشمند سوخت که در حاشیه دومین روز برگزاری بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت برگزار شد، با اشاره به راه اندازی سامانه تخصیص نفت گاز براساس اسناد حمل برخط گفت: سامانه ای که امروز به طور رسمی افتتاح و استفاده می شود، زمینه ای را فراهم خواهد کرد تا به سمت کنترل و نظارت بهتر در زمینه حجم مصرف نفت گاز حرکت کنیم.

وی افزود: این سامانه قرار است سه هدف را دنبال کند که در گام نخست از انحراف روزانه حدود هشت میلیون لیتر فرآورده جلوگیری خواهد شد که آمار قابل توجهی است.

نماینده ویژه رئیس جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به حجم مصرف نفت گاز در ناوگان حمل ونقل اشاره کرده و گفت: در سال 1401 در بخش حمل ونقل رقمی روزانه معادل 57 میلیون لیتر نفت گاز در کشور مصرف شده است. حال آنکه این حجم مصرف در سال 1402 به روزانه 65 میلیون لیتر می رسد.

رضوی تصریح کرد: مزیت دیگر سامانه تخصیص نفت گاز براساس اسناد حمل برخط، جلوگیری از صدور بارنامه و باربرگ صوری است. به دنبال این هستیم از طریق سامانه یادشده بتوانیم این عرضه خارج از شبکه را تحت کنترل و نظارت داشته باشیم.

وی با اشاره به موضوع ممانعت از فروش کارت سوخت شخصی و با بیان اینکه وجود این سامانه می تواند چالش های اطراف این مسئله را حل وفصل کند، تصریح کرد: فروش کارت های سوخت با به کارگیری سامانه تخصیص نفت گاز براساس اسناد حمل برخط ردیابی خواهد شد. گاهی دیده می شود در استانی مانند آذربایجان غربی، یعنی در دورترین نقطه از شمال غرب کشور، کارت سوخت های استان سیستان وبلوچستان رویت شده است که با وجود این سامانه می توان مشکل مهاجرت کارت ها را نیز مدیریت کرد.

نماینده ویژه رئیس جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: اقدام مهم دیگر، جلوگیری از تخلیه سوخت در استان هایی است که در آن به وفور قاچاق سوخت انجام می شود. متاسفانه سه استان کشور در زمینه انحراف و قاچاق سوخت ازجمله سیستان وبلوچستان، کرمان و هرمزگان دارای بالاترین انحراف از رتبه هستند.

همچنین «جلیل سالاری»، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی هم دیروز در نشستی خبری در نمایشگاه بین الملی نفت گفت: با راه اندازی واحد آیزوماکس طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان روزانه حدود سه میلیون لیتر به ظرفیت نفت گاز و یک میلیون و 500 هزار لیتر به تولید روزانه بنزین این پالایشگاه افزوده خواهد شد.