آرشیو شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، شماره ۲۳۵۷۵
اقتصادی
۴

معاون وزیر نفت اعلام کرد : سالانه 6/5 میلیارد دلار سرمایه گذاری دولت سیزدهم در بخش نفت

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای 15 میلیارد دلار قرارداد در دو و نیم سال دولت سیزدهم در بالادست صنعت نفت، گفت: به طور میانگین سالانه شش میلیارد و 500 میلیون دلار در این بخش سرمایه گذاری شده است.

به گزارش شانا، «محسن خجسته مهر» روزگذشته در حاشیه سومین روز از بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، با اشاره به اینکه عناصری مهم در پیشرفت اقتصادی کشور نقش دارد، اظهار کرد: موفقیت ها در صنعت نفت در کل زنجیره اتفاق افتاده، چشم انداز کشور رسیدن به رشد هشت درصدی اقتصاد است و در این میان سهم نفت و گاز تعیین کننده است.

وی با اشاره به برآورد ریسک در تولید بار اول افزود: در کنار ساخت این ابزار به همت سازندگان ایرانی، آزمایشگاه های مرجع برای بررسی این تجهیزات ایجاد خواهد شد.

احیای 750 چاه نفت توسط دانش بنیان ها

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه پیش از این نقش شرکت های دانش بنیان در اندازه کارهای پژوهشی و نظری بود، ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران پا را فراتر گذاشت و 750 چاه کم بازده و بسته را به این شرکت ها عرضه کرد. هزینه احیای هر چاه یک میلیون دلار است که با این اقدام، شرکت های دانش بنیان را وارد عرصه صنعتی کردیم.

خجسته مهر با اشاره به صندوق پژوهش و نوآوری، افزود: با بهره برداری از این صندوق، شرکت های دانش بنیان 40درصد از هزینه احیای چاه ها را دریافت می کنند و با امضای یک قرارداد، پنج میلیارد تومان اعتبارات اسنادی برای شرکت دانش بنیان باز می شود تا درگیر دریافت وجوه مربوط به خود نشوند.

وی با بیان اینکه در بخش بالادست و پایین دست صنعت نفت، از نظر تعداد، 85درصد از تجهیزات متکی به ساخت داخل است، گفت: اکنون تجهیزات راهبردی در کشور ساخته می شود که 350 میلیون دلار و سه هزار میلیارد تومان کار مربوط به ساخت بار اول و پژوهش های مختلف برای اکتشاف، تولید، بهره برداری و... در جریان است.

این مسئول با اشاره به افزایش تولید نفت و گاز در کشور تاکید کرد: پارسال 15 میلیارد دلار قرارداد امضا کردیم که بیشتر آن ها از سوی بخش خصوصی انجام می شود.

خجسته مهر افزود: شرکت ها و بخش خصوصی نیز باید به عنوان بخش عرضه، خود را برای حضور در طرح های شرکت ملی نفت آماده کنند. در گذشته تنها شرکت های اکتشاف و تولید می توانستند قرارداد امضا کنند، این شرکت ها توان فنی انجام پروژه را دارند، اما شاید سرمایه موردنیاز را نداشته باشند.

وی گفت: پارسال این موضوع اصلاح شد و توانستیم با بانک ها، با هدف تامین مالی، قرارداد امضا کنیم که نمونه آن قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان است. همچنین با هدف تکمیل زنجیره ارزش، مطالعه 20 مخزن نفتی و گازی را به شرکت های پتروشیمی واگذار کردیم که ارزش آن هفت میلیارد دلار است.

امضای 15 میلیارد دلار قرارداد

مدیرعامل شرکت نفت ایران تصریح کرد: از آنجا که میدان مشترک پارس جنوبی نیمی از ذخایر گازی کشور را به خود اختصاص داده است، باید در بخش مدیریت، توسعه و تولید از ظرفیت های موجود استفاده کنیم.

خجسته مهر به نگهداشت توان تولید این میدان مشترک با حفاری 35 حلقه چاه جدید اشاره کرد و گفت: این موضوع نشان می دهد شرکت های ایرانی باید دکل برای خود تامین کنند. با توجه به اینکه دکل بیکار در کشور وجود ندارد، هر شرکتی که دکل دریایی تامین کند، شرکت ملی نفت ایران خرید خدمت 5 ساله را تضمین خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر امضای 15 میلیارد دلار قرارداد در دو سال و نیم دولت سیزدهم در بخش بالادست صنعت نفت، افزود: به طور میانگین سالانه شش و نیم میلیارد دلار در این بخش قرارداد سرمایه گذاری امضا شده است.

درآمد 900 میلیارد دلاری برای کشور

خجسته مهر بیان کرد: براساس یک مطالعه جدید، یک بلوک توسعه ای جدید در این منطقه را کشف کردیم، یک چاه حفاری شده که نتایج خوبی داشته و با موفقیت حفاری چاه دوم، می توانیم یک سکوی 500 میلیارد فوت مکعبی را در آن منطقه مستقر کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه تعلل در توسعه فاز 11 پارس جنوبی سالانه 5/5 میلیارد دلار عدم النفع داشت، فشارافزایی در پارس جنوبی را تولد جدید این میدان دانست و گفت: جمع بندی نهائی فشارافزایی از طریق دریا انجام خواهد شد و از ظرفیت حداکثری توان داخل و توان شرکت های خارجی استفاده می کنیم. این طرح به لحاظ فنی، مهندسی، فناوری و اجرائی یک طرح بسیار بزرگ بوده و قرار است در اجرای آن، ظرفیت سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری را در اختیار پیمانکاران ایرانی قرار دهیم.

خجسته مهر با اشاره به ابعاد اقتصادی این طرح گفت: به گواه مطالعات مهندسی انجام شده، با اجرای طرح فشارافزایی حداقل 90 تریلیون فوت مکعب به برداشت گازی و بالغ بر دو میلیارد بشکه نیز به میزان برداشت میعانات گازی از پارس جنوبی اضافه خواهد شد که درآمد 900 میلیارد دلاری را برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد.