آرشیو دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، شماره ۶۰۰۸
بازرگانی
۵

خبر

نقش پررنگ رایزنان در توسعه تجارت با آفریقا

مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به دستاوردهای اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا 1403 از فراهم شدن زمینه های توسعه تجاری با این قاره خبر داد. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، لیلا باغبان، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در تقویت ارتباط با قاره آفریقا و آمریکای لاتین، گفت: نخستین اقدام برای تقویت و توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی، در زمستان1401 با اجلاس همکاری های ایران و غرب آفریقا رقم خورد. در این اجلاس که از سوی سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، مقامات دولتی و تجار بخش خصوصی از کشورهای غرب آفریقا شرکت کردند.

این مقام مسوول ادامه داد: فراهم کردن زمینه های تقویت روابط تجاری ایران با قاره آفریقا، در سال جاری با بر گزاری اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا پی گرفته شد. وی با اشاره به استقبال مقامات آفریقایی از این اجلاس، افزود: ایران میزبان بیش از 220مقام دولتی و هیات تجاری از بخش خصوصی قاره آفریقا بود. مقامات دولتی آفریقایی از جمله اعضای اتحادیه آفریقا، نخست وزیر بورکینافاسو و جمعی از وزیران و معاونان وزرای حوزه صنعت، معدن و تجارت کشورهای آفریقایی در این اجلاس حضور به عمل رساندند.

به گفته مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران این مقامات ضمن شرکت در برنامه های اجلاس، جلسات بسیاری با همتایان خود برگزار کردند که در این میان علی آبادی؛ وزیر صمت در محل سازمان توسعه تجارت، جلسات بسیار موثری با طرف های آفریقایی داشت.

باغبان دستاوردهای ارزشمند این جلسات را در راستای توسعه تعاملات تجاری در حوزه های مختلف به ویژه صنعت و معدن دانست و افزود: اتاق بازرگانی ایران، ملاقات های بسیار مهمی با همتایان خود برگزار کرد؛ در این میان تجار آفریقایی نیز در حوزه های مورد تقاضا از کارخانه های تولیدی ایرانی بازدید کردند. بنا به گفته وی؛ رایزنان بازرگانی جمهوری اسلامی ایران به همراه مراکز تجاری فعال در آفریقا، نقش بسیار ارزشمندی در ارتباط گیری موثر تجار ایفا کردند. باغبان در ادامه با برشمردن اهداف اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و قاره آفریقا، گفت: ایجاد ارتباط و توسعه همه جانبه روابط اقتصادی، تجاری و علمی با کشورهای قاره آفریقا، گسترش هماهنگی های بین المللی در سطح دوجانبه و چندجانبه و همچنین در صحنه های مشترک بین المللی در راستای توسعه و ثبات جهانی، ارتباط بدون واسطه میان فعالان بخش های اقتصادی دولتی و خصوصی ایران و آفریقا، شناخت و بررسی بازارهای هدف مشترک بین ایران و آفریقا و معرفی امکانات و توانمندی ها و ظرفیت های صنعتی، معدنی، انرژی، علمی و فنی ایران و قاره آفریقا از جمله مهم ترین اهداف این اجلاس بود.وی در پایان گفت: در این اجلاس 12 کمیته تخصصی و محتوایی تشکیل شد که مهم ترین آنها عبارتند از: کمیته فناوری های نوین و دانش بنیان، کمیته بهداشت و درمان، کمیته کشاورزی و صنایع غذایی، کمیته فناوری اطلاعات IT & ICT، کمیته علمی و آموزشی، کمیته بانکی و سرمایه گذاری، کمیته عمران و ساختمان، کمیته معدن و صنایع معدنی و کمیته نفت، گاز و پتروشیمی.

سهم 10 درصدی قاچاق در بازار پوشاک

سخنگوی ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه مشاهدات میدانی نشان می دهد حدود 10 درصد بازار پوشاک به کالای قاچاق اختصاص دارد، گفت: بخشی از لوازم خانگی کره ای موجود در بازار، تقلبی هستند و فروش کارتن خالی یخچال و فریزرهای کره ای حتی تا چندمیلیون تومان در فروشگاه های اینترنتی هم ادعای تقلبی بودن کالاها را تایید می کند.

به گزارش «ایسنا» با توجه به اینکه محاسبه دقیق آمار کالای قاچاق ممکن نیست و صرفا برآوردهایی در این زمینه وجود دارد، عموما در برخی حوزه ها بر سر آمار قاچاق اختلاف نظر وجود دارد که در این میان این اختلاف بر سر میزان کالای قاچاق در بازار پوشاک بیشتر است؛ به طوری که تولیدکنندگان سهم کالای قاچاق از بازار پوشاک را 30 درصد عنوان می کنند، اما رقمی که از سوی ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز اعلام می شود، به مراتب کمتر است.

از سوی دیگر دست اندرکاران حوزه های مختلف از جمله پوشاک و دخانیات، فروش بخشی از کالاهای قاچاق را به دست فروشان نسبت می دهند و این در حالی است که ستاد معتقد است، دست فروشان بیشتر فروشنده کالای تقلبی هستند. به گزارش «ایسنا» حمیدرضا دهقانی نیا با اشاره به ادعاهای مطرح شده در رابطه با فروش کالاهای قاچاق از سوی دست فروش ها، تصریح کرد: اطلاعاتی مبنی بر اینکه دستفروش ها به صورت سازمان یافته کالای قاچاق عرضه کنند وجود ندارد و ما این موضوع را قبول نداریم. بیش از 95 درصد دستفروش ها، با جعل برند، کالای تقلبی عرضه می کنند و فروشنده کالای قاچاق نیستند. البته با فروش پوشاک دست دوم از سوی دست فروش ها به دلیل اینکه با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد باید برخورد شود.

وی با بیان اینکه شاخص تشخیص کالای قاچاق، شناسه کالا است، گفت: برخی تولیدکنندگان پوشاک هنوز شناسه کالا را بر روی محصولات خود درج نکرده اند. مشاهدات میدانی نشان می دهد حدود 10 درصد بازار پوشاک به کالای قاچاق اختصاص دارد، چراکه کالای تقلبی هم در این بازار زیاد است و بخش زیادی از کالاهایی که به عنوان قاچاق شناخته می شود، در اصل تقلبی است.

این مقام مسوول با بیان اینکه در حوزه لوازم خانگی هم این موضوع صدق می کند و بخشی از کالاهای کره ای، در اصل تقلبی هستند، گفت: در حال حاضر کارتن خالی یخچال و فریزرهای کره ای حتی تا چندمیلیون تومان هم در فروشگاه های اینترنتی فروخته می شود که ادعای تقلبی بودن کالاها را تایید می کند.

بدهی 23 همتی دولت به گندمکاران

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: از 10 فروردین تاکنون حدود 1.5میلیون تن گندم خریداری شده، ولی هنوز یک ریال هم بابت آن به گندمکاران پرداخت نشده است.

به گزارش «ایسنا» عطاالله هاشمی با بیان اینکه حدود 35روز است که خرید تضمینی گندم شروع شده است، گفت: این خرید از استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، فارس و جنوب کرمان یعنی مناطق گرمسیر آغاز شده و تا ماه های آینده به مناطق مرکزی و غرب کشور نیز می رسد. وی افزود: طبق قانون خرید تضمینی، خرید گندم تا پایان مهر ادامه دارد، ولی به صورت اجرایی خریدها تا پایان شهریور خواهد بود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: میزان خرید گندم تاکنون به حدود 1.5میلیون تن با همان قیمت 17 هزار و500 تومان رسیده، ولی هنوز ریالی به کشاورزان پرداخت نشده است.وی با اشاره به اینکه دولت 23 همت به کشاورزان بدهکار است، گفت: کشاورزان از این موضوع گلایه دارند زیرا طبق قانون خرید تضمینی باید 24 ساعت پس از تحویل گندم وجه آن پرداخت شود. هاشمی در پایان گفت: سال های قبل روال این بود که دولت به غیر از قیمت پایه گندم پاداشی نیز برای آن درنظر می گرفت. سال گذشته به ازای هر کیلو گندم 2 هزار تومان پاداش به کشاورزان پرداخت می شد، ولی امسال هنوز پاداشی اعلام نشده است.