بررسی عوامل خطرزای بیماری های قلبی و عروقی بر حسب فنوتیپ های سندرم تخمدان پلی کیستیک در دختران 18-14 ساله دبیرستانی شهر شیراز 1389

پیام:
چکیده:
مقدمه
در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک هیپرانسولینمی، مقاومت به انسولین، دیس لپیدمی و هیپرگلیسمی، احتمال افزایش خطر بیماری های عروق کرونر را دارند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطرزای بیماری های قلبی و عروقی بر حسب فنوتیپ های سندرم تخمدان پلی کیستیک در شیراز می باشد
روش بررسی
مطالعه ای توصیفی مقطعی بر روی 3200 دانش آموزان دختر 18-14 ساله انجام گردید. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، علایم بالینی افزایش اندروژن(اکنه، هیرسوتیسم، الوپسی)، سونوگرافی از نظر وجود کیست انجام گردید. آزمایشات شامل: پرولاکتین، دی هیدرواپی آندرستن دیون سولفات، قندخون ناشتا، قندخون دو ساعت بعد، تری گلیسرید، کلسترول و لیپوپروتئین باچگالی بالا بوده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS با version 11.5 و آزمون های آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج
میانگین سرمی کلسترول در 4 نوع فنوتیپ سندرم تخمدان پلی کیستیک با افراد غیرمبتلا ارتباط آماری معنی داری داشته است و میانگین سرمی کلسترول در فنوتیپ هیپرآندروژنیسم و الیگومنوره و تخمدان پلی کیستیک(28/30±09/195) بیش از سایر فنوتیپ ها بود. میانگین سرمی کلسترول و لیپوپروتئین با چگالی کم(LDL-C) بطور معنی داری در افراد مبتلا با فنوتیپ هیپرآندروژنیسم و تخمدان پلی کیستیک(27/26±046/130) و فنوتیپ هیپرآندروژنیسم و الیگومنوره و سندرم تخمدان پلی کیستیک(34/28±58/138) در مقایسه با افراد غیرمبتلا بالاتر است. میانگین سرمی قند خون دو ساعت بعد در تمام فنوتیپ ها بالاتر از افراد غیرمبتلا بوده است و در فنوتیپ الیگومنوره و تخمدان پلی کیستیک(98/20±03/89 در مقابل 97/12±51/87) ارتباط با افراد غیرمبتلا معنی دار شد.
نتیجه گیری
برخی عوامل بیوشیمیایی که خطر بیماری های قلبی و عروقی را بالا می برد در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک افزایش داشته است که در برنامه های پیشگیری از این بیماری ها باید مورد توجه قرار گیرند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
176
لینک کوتاه:
magiran.com/p1013995 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!