بررسی شیوع و علل گرایش به دخانیات در دانشجویان

پیام:
چکیده:
مقدمه
دانشجویان به عنوان افراد تحصیل کرده، الگوی مناسبی به عنوان فرد غیرسیگاری برای اطرافیان خود می باشند. پژوهش حاضر در سال 1389، به منظور بررسی علل شیوع و عوامل موثر بر مصرف دخانیات در بین دانشجویان دانشگاه های شاهرود انجام شده است.
مواد و روش ها
این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. داده ها ازطریق پرسش نامه ای حاوی 10 سوال عمومی و 15 سوال اختصاصی درزمینه مصرف دخانیات جمع آوری شده است. روایی پرسش نامه پس از تنظیم، مورد تایید استادان و متخصصان فن قرار گرفته و 1800 نفر از دانشجویان دانشگاه های شاهرود به صورت خودایفا تکمیل کردند.
نتایج
طبق نتایج به دست آمده میانگین سنی افراد 5/3±5/28 سال بود. 389 نفر (6/21%) از دانشجویان شرکت کننده در این مطالعه از دخانیات استفاده می کردند که اکثریت آن ها 80% مذکر بودند. سیگار بیشترین ماده مصرفی بود، پس از آن به ترتیب 122 نفر (31%) از قلیان و 19 نفر (5%) از پیپ استفاده می کردند. از میان عوامل موثر در گرایش به مصرف دخانیات؛ رابطه با دوستان سیگاری، استرس، دوری از خانواده و سرگرمی مهمترین علل بودند. بین مصرف دخانیات با جنس، مقطع تحصیلی، وضعیت تاهل، محل سکونت، سطح تحصیلات والدین و میزان درآمد آنان رابطه معناداری مشاهده گردید (001/0P<).
نتیجه گیری
باتوجه به شیوع نسبتا بالای مصرف دخانیات در بین دانشجویان، راه اندازی دفتر مشاوره و استفاده از همسالان آموزش دیده می تواند نقش بسزایی در کاهش مصرف دخانیات ایفا نماید.
زبان:
فارسی
صفحات:
107 تا 111
لینک کوتاه:
magiran.com/p1093817 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!