هیپرلیپیدمی در فنوتیپ های مختلف سندرم تخمدان پلی کیستیک در دختران دبیرستانی 18-14 ساله

پیام:
چکیده:
زمینه و اهداف
هیپر لیپیدمی از مهمترین علل بروز بیماری های قلبی می باشد. تری گلیسرید بالا و LDL پایین عامل خطرساز قوی برای انفارکتوس قلبی و مرگ در اثر بیماری های عروق کرونری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی هیپرلیپیدمی در فنوتیب های مختلف سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد.
روش بررسی
این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 3200 دانش آموزان دختر 18-14 ساله در دبیرستانهای دخترانه شیراز انجام شد که در آن که از هر ناحیه 800 دانش آموز به عنوان نمونه گرفته شد. ابزار گردآوری در این پژوهش پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، علائم بالینی افزایش اندروژن، اختلال قاعدگی بود و سونوگرافی لگن از نظر وجود کیست انجام گردید. آزمایشات حاوی پرولاکتین (برای رد هیپرپرولاکتینمی)، دی هیدرواپی آندرستن دیون سولفات (برای رد بیماری های آدرنال)، تستوسترون توتال و آزاد، هورمون محرکه تیروئید (برای رد هیپوتیروئیدی) انجام گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با توجه به اهداف پژوهش با استفاده از نرم افزار کامپیوتری اس پی اس اس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. آزمونهای مورد استفاده فیشر، کای اسکور و تی مستقل بود. کلیه تست های آماری با احتساب فاصله اطمینان 95 % و ضریب آلفای 05/0 انجام شدند.
یافته ها
میزان کلسترول بالا و تری گلیسرید وLDL پایین در فنوتیپ الیگومنوره و تخمدان پلی کیستیک، فنوتیپ هیپرآندروژنیسم بالینی و تخمدان پلی کیستیک، فنوتیپ هیپرآندروژنیسم بالینی و تخمدان پلی کیستیک و الیگومنوره بیشتر بود ولی تفاوت معنی دار نبود (05/0 P<) اما در فنوتیپ هیپرآندروژنیسم بالینی و الیگومنوره در مقایسه با افراد غیر مبتلا به هیپراندروژنیسم بالینی و الیگومنوره ارتباط معنی دار بود (05/0 P<). 11 نفر(6/25%) از افراد مبتلا به تخمدان پلی کیستیک و الیگومنوره دارای خطر متوسط هیپرکلسترولمی و 18 نفر (9/41%) دارای خطر زیاد هیپرکلسترولمی می باشند.
نتیجه گیری
در فنوتیپ های مختلف دختران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تری گلیسرید بالا و HDL پایین نسبت به افراد غیر مبتلا شیوع بیشتری داشته است. به منظور کاهش خطرات قلبی و عروقی و عوارض سندرم متابولیک در اینده دختران مبتلا باید بطورمنظم غربالگری مقیاس های شیمیایی خون انجام گیرد
زبان:
فارسی
در صفحه:
13
لینک کوتاه:
magiran.com/p1106804 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!