الگوی هم تالیفی پژوهشگران ایرانی حوزه ی سم شناسی در پایگاه موسسه ی اطلاعات علمی طی سال های 1991 تا 2011

پیام:
چکیده:
مقدمه

هم تالیفی وسیع ترین شبکه ی اشتراک دانش و دخالت حقیقی پژوهشگران در تولید علم و توسعه ی علمی است. هدف از این پژوهش تعیین وضعیت هم تالیفی پژوهشگران ایرانی حوزه ی سم شناسی در نمایه ی استنادی علوم بین سال های 1991 تا 2011 بوده است.

روش بررسی

نوع پژوهش کاربردی است و از رویکرد علم سنجی بر پایه ی شاخص هم تالیفی استفاده شده است. داده ها با مراجعه به پایگاه استنادی موسسه ی اطلاعات علمی (ISI: Institute for Scientific Information) و جستجو از طریق نام کشور و حوزه ی سم شناسی انجام شد و تعداد 1160 مدرک در بازه ی زمانی 1991 تا 2011، جامعه ی پژوهش را تشکیل دادند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای Excel و BibExcel انجام شد.

یافته ها

بیش ترین میزان مشارکت در تولید مدارک دارای 3 نویسنده بوده است و بالاترین ضریب همکاری مربوط به سال 1997 با 75/0 بود که بیش ترین مشارکت در این سال در تولید مدارک 3 و 5 نویسنده ای بوده است. در کل ضریب همکاری در بازه ی زمانی مورد بررسی 61/0 محاسبه شد. هم چنین در بین موسسات و مراکز پژوهشی، دانشگاه های علوم پزشکی تهران (با 341 مدرک)، شهید بهشتی (135 مدرک) و جندی شاپور اهواز (105 مدرک) به ترتیب به عنوان پرکارترین دانشگاه های کشور در تولید مدارک علمی در حوزه ی سم شناسی، در رتبه های اول تا سوم قرار گرفتند. نتایج در مورد همکاری های بین المللی نیز مشخص شد که پژوهشگران ایرانی حوزه ی سم شناسی بیش ترین هم تالیفی را به ترتیب با پژوهشگران کشورهای کانادا (23 مدرک)، انگلستان (19 مدرک) و ایالات متحده امریکا (19 مدرک) دارند. هم چنین محمد عبداللهی با 106 مدرک به عنوان پرکارترین نویسنده شناخته شد.

نتیجه گیری

با توجه به تمایل بالای پژوهشگران ایرانی حوزه ی سم شناسی به تولید مدارک علمی با مشارکت پژوهشگران داخل و خارج از کشور، لازم است که بستر لازم برای مشارکت گسترده تر پژوهشگران این حوزه در سطح داخل و خارج از کشور فراهم شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
49 تا 59
لینک کوتاه:
magiran.com/p1281961 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!