ویژگی های جمعیتی، اجتماعی و بالینی بیماران سندرم روده تحریک پذیر

پیام:
چکیده:
مقدمه
اختلالات مزمن گوارشی، بار اقتصادی و فشار روانی زیادی را به جامعه و سیستم بهداشتی و درمانی تحمیل می کنند. از جمله این اختلالات مزمن می توان به سندرم روده تحریک پذیر اشاره کرد. هدف از انجام این تحقیق بررسی وضعیت اپیدمیولوژی سندرم روده تحریک پذیر در مشهد می باشد.
روش کار
این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1392 بر 323 بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر در مشهد انجام شد. روش نمونه گیری مبتنی بر هدف بود. داده های ثبت شده به نرم افزار آماری SPSS وارد و تجزیه و تحلیل شد. جهت توصیف آزمودنی ها از روش های آمار توصیفی و جهت مقایسه متغیر ها در زیرگروه ها، از آزمون های آنالیز واریانس و کروسکال والیس استفاده شد. میزان P کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
نتایج
زیر گروه مختلط بیشترین فراوانی و زیر گروه یبوست کمترین فراوانی را داشتند. نسبت زنان به مردان 5/1 به 1 بود و توزیع جنسیت در چهار زیر گروه تفاوت معناداری نداشت(1/0=p). طول مدت بیماری حدود 5/4 سال بود که در چهار زیر گروه به طور معناداری متفاوت بود(03/0= p). بیماران حداقل یکبار در ماه به پزشک مراجعه می کنند.
نتیجه گیری
ویژگی های الگوی بالینی و اجتماعی در زیر گروه ها تفاوت معناداری ندارد.تعدد مراجعات بیماران به پزشک، 12 نوبت مراجعه در سال به ازای هر بیمار است و همین روزهای از کار افتادگی، هزینه اقتصادی قابل توجهی را برای افراد، جامعه و نظام سلامت ایجاد می کند.
زبان:
فارسی
صفحات:
579 تا 586
لینک کوتاه:
magiran.com/p1293919 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!