بررسی تطبیقی هنر ملیله سازی قبل و بعد از اسلام در ایران

پیام:
چکیده:
تنوع در طرح، اندازه و نقش آثار ملیله ای موجود در موزه ها و منابع مکتوب تاریخی، این پرسش را مطرح می سازد که کدامیک از دوره های هنری و تاریخی بیشترین تاثیر را در تغییر فرم و نقش آثار ملیله داشته اند و ملیله سازی به شکل امروزی آن، از چه دوره ای رایج شده است. برای پاسخ به پرسش هایی ازاین دست نگارندگان، دو حوزه زمانی ملیله سازی پیش از اسلام و بعد از اسلام را به دلیل شاخصه های خاص فرهنگی، مذهبی و سیاسی آن دو دوره، برگزیدند. پس از آن با تاکید بر تکنیک های اجرایی و تزئینی، فرم و نقش آثار موجود در این دو زمان را بطور جداگانه و در دو مقطع زمانی متفاوت (درزمانی) با روش تحلیلی- توصیفی بررسی و درنهایت، با یکدیگر مطابقت دادند.
یافته های این بررسی پس از مطابقت، افزون بر مستندساختن مراحل شکل گیری نقوش از هزاره سوم قبل از میلاد تا پایان دوره قاجار و بیان تکنیک ساخت آثار ملیله، این واقعیت بود که مفتول های تابیده و نتابیده به کاررفته در زیورآلات و اشیای تزئینی ایران باستان، با پشت سرگذاشتن تحولات بنیادی به عنوان هنری مستقل، به نام ملیله وارد عرصه هنر- صنعت گشته اند. پس از آن، این هنر مراحل شکوفایی و تکامل خویش را در دوره های صفوی، افشار و زند و قاجار سپری کرده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
119
لینک کوتاه:
magiran.com/p1320146 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!