رسانه های دگراندیش از رویکرد انتقادی تا مشارکت اجتماعی

پیام:
چکیده:
مبنای نظری رسانه های دگراندیش مفهوم ضدهژمونیک گرامشی و مفهوم صنعت فرهنگ مکتب فرانکفورت است. آنها با این مفاهیم به نقد کارکرد رسانه های جمعی جریان اصلی در توزیع و تقویت افکار سرمایه داری و هژمونی سرمایه داری در جامعه می پردازند. رسانه های جریان اصلی، رسانه های ایدئولوژیک، هژمونیک و غیرانتقادی هستند که در راستای حفظ نظام سرمایه داری، تقویت پروژه جهانی شدن و امپریالیسم فرهنگی فعالیت می کنند.
رسانه های دگراندیش در مقابل رسانه های جریان اصلی تعریف می شود، هدف رسانه های دگراندیش به چالش کشیدن اشکال سرمایه داری مسلط در حوزه محصول رسانه ای، ساختار رسانه ای، محتوا، توزیع و دریافت رسانه ای است. رسانه های دگراندیش به موضوعاتی نظیر جنبش های اجتماعی، رویکردهای پسامارکسیستی و مطالبات سیاسی جدید می پردازد. رسانه های دگراندیش در ادبیات نظری ارتباطات و فضای رسانه ای کشور شناخته شده نیست و نهادهای سیاسی و رسانه ای کشور سیاست مشخصی برای کاربست آن در دیپلماسی رسانه ای ندارند. پژوهش حاضر ضمن بررسی ابعاد نظری رسانه های دگراندیش رهیافت هایی برای استفاده از رسانه های دگراندیش در دیپلماسی رسانه ای ارائه می دهد. رسانه های دگراندیش به مثابه فرصتی برای نظام رسانه ای کشور به شمار می رود که می تواند از این پتانسیل به منظور بازنمایی خود و مدیریت افکار عمومی جوامع دیگر استفاده کند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
99
لینک کوتاه:
magiran.com/p1337283 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!