بررسی ریزساختاری پنجره فرسایشی آق دربند با بهره جویی از ویژگی های دگرریختی کانی کلسیت

پیام:
چکیده:
بی شک پنجره فرسایشی آق دربند که در شمال خاور ایران و جنوب خاور مشهد واقع شده است یکی از بهترین مکان ها برای مطالعه رخداد ایوسیمرین در ایران است. رخداد یادشده در زمان تریاس پسین تا ژوراسیک میانی حاصل بسته شدن کامل اقیانوس تتیس کهن و برخورد ایران و توران بوده است. در این پژوهش تلاش شده است با مطالعه ریز ساختاری واحدهای کربناتی رخنمون یافته در گستره (سازند سفیدکوه با سن تریاس پیشین و واحدهای متعلق به پالئوزوییک) تاثیرات این رخداد را از دیدگاه ریزساختاری مورد بررسی قرار دهیم. میانگین میزان بیضوی شدگی به دست آمده برای دانه های کلسیت 78/ 0 است که در بخش کرنش پخ یا کلوچه ای نمودار فلین قرار می گیرند. عدد کینماتیکی تاوایی برآورد شده 7/ 0- 6/ 0 است. همچنین همساختگی های کلسیت موجود در واحد های کربناتی رخنمون یافته در گستره، دمای 200-170 درجه سانتی گراد و اختلاف تنش 180-240 مگاپاسکال را در زمان دگرریختی آنها پیشنهاد می کند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
79
فایل متن این مقاله در مگیران وجود ندارد!
دسترسی به متن مقالات تنها در صورت اعلام موافقت و همراهی نشریات با مگیران امکان پذیر است.
شایان ذکر است خدمات مگیران به نشریات به صورت رایگان ارایه می‌شود. کافی است هر نشریه ضمن اعلام موافقت کتبی خود با این خدمات فایل PDF مقالات را در اختیار ما قرار دهد.
شما نیز می‌توانید با پیشنهاد استفاده از خدمات مگیران به نشریه‌ای که مقاله شما در آن منتشر شده‌است آن را از این طریق در اختیار کاربران این پایگاه مرجع قرار دهید.