تحلیل تنش دیرینه در سنگ های آذرین و رسوبی شمال قزوین در بازه زمانی ائوسن

پیام:
چکیده:
به منظور ارزیابی و تحلیل تنش دیرینه در منطقه مورد مطالعه، سطوح برشی دارای خش لغزش و صفحات گسلی اندازه گیری و تنسور تنش و تغییرات جهت تنش در واحدهای سنگی محاسبه شده است. برای این منظور 186 صفحه گسلی و خش لغزش های مربوط به آنها در 12 ایستگاه بررسی شد و پس از اندازه گیری آنها، تغییرات تنش از ائوسن و کمی پس از آن به کمک روش وارونه سازی آنژلیه (Angelier، 1991) بررسی شد. پس از گردآوری اطلاعات لازم، داده ها بر پایه رخدادهای زمین ساختی دسته بندی و با استفاده از نرم افزار آنژلیه، محورهای اصلی تنش و جهت مربوط به هر ایستگاه محاسبه شد؛ با توجه به این که تنش چیره در منطقه از نوع کششی است و با استفاده از نتایج حاصل از تحلیل داده ها می توان بیان کرد که در زمان ائوسن در این بخش از البرز باختری (شمال قزوین) جهت کشش چیره در سنگ های آذرین و رسوبی منطقه NE-SW است. این جهت یافتگی به وسیله دایک های موجود در منطقه نیز تایید می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
3
فایل متن این مقاله در مگیران وجود ندارد!
دسترسی به متن مقالات تنها در صورت اعلام موافقت و همراهی نشریات با مگیران امکان پذیر است.
شایان ذکر است خدمات مگیران به نشریات به صورت رایگان ارایه می‌شود. کافی است هر نشریه ضمن اعلام موافقت کتبی خود با این خدمات فایل PDF مقالات را در اختیار ما قرار دهد.
شما نیز می‌توانید با پیشنهاد استفاده از خدمات مگیران به نشریه‌ای که مقاله شما در آن منتشر شده‌است آن را از این طریق در اختیار کاربران این پایگاه مرجع قرار دهید.