ارتباط آنمی فقر آهن با بیماری تب و تشنج درکودکان 6 ماه تا 5 سال در مرکزآموزش درمانی حضرت فاطمه معصومه (س)، دانشگاه علوم پزشکی قم

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
تشنج ناشی از تب (FC)، شایع ترین اختلال تشنجی در کودکان است و در 5-2% کودکان کمتر از 5 سال دیده می شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط تشنج ناشی از تب با آنمی فقر آهن در کودکان انجام شد.
روش بررسی
در این مطالعه مورد - شاهدی، 65 کودک بستری مبتلا به تب و تشنج در مرکز آموزش درمانی حضرت فاطمه معصومه (س) قم در گروه بیمار و 65 کودک مبتلا به یک بیماری تب دار در غیاب تشنج، درگروه شاهد قرار گرفتند. پس از بهبود تب، از تمامی کودکان 2 میلی لیتر نمونه خون گرفته شد و آزمایشهای شاخص خون، میزان هموگلوبین و هماتوکریت اندازه گیری شد. آزمایشهای MCV، MCH، MCHC برای رد تالاسمی انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون کای مربع و تی تست در سطح معنی داری، کمتر از 05 /0 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
میزان آنمی فقر آهن به طور معنی داری در گروه تشنج ناشی از تب نسبت به گروه تب بدون تشنج در سطح پایین تری قرار داشت، به طوری که 8 /33% از کودکان در گروه تشنج ناشی از تب، دچار کم خونی بودند. این میزان در گروه شاهد 8 /53% گزارش شد که این مقادیر از نظر آماری معنی دار بود.
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه نشان داد آنمی فقر آهن در موارد تب و تشنج در مطابقت با گروه کنترل، کمتر شایع است و آنمی فقر آهن می تواند یک نقش محافظتی در بروز بیماری تب و تشنج داشته باشد، لذا باید برای تایید آن مطالعات بیشتری صورت گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
26 تا 32
لینک کوتاه:
magiran.com/p1480969 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!