تاثیر تنفس ریتمیک بر شاخص های قلبی- تنفسی بیماران سندروم حاد کرونری بستری در CCU

چکیده:
زمینه و هدف
بیماری عروق کرونر به عنوان شایع تریناختلال قلبی- عروقی، علت بسیاری از مرگ ومیرها در سراسر جهان به شمار می آید. جهت تسکین علائم در این بیماران از اقدامات درمانی دارویی و غیر دارویی مختلفی استفاده می شود. تنفس ریتمیک یکی از روش های غیر دارویی پیشنهادی است. هدف این پژوهش تعیین تاثیر تنفس ریتمیک بر شاخص های قلبی- تنفسی مبتلایان به سندرم حاد کرونری بود.
مواد و روش ها
در این کار آزمایی بالینی 80 بیمار با تشخیص سندرم حاد کرونری به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله تنفس ریتمیک به مدت 20 دقیقه هر 5 دقیقه یک بار و هر بار به مدت 1 دقیقه انجام شد. در گروه کنترل هیچ مداخله ای به جز اقدامات روتین درمانی که در هر دو گروه یکسان بود، انجام نشد. قبل و بعد از مداخله فشارخون، ضربان قلب، تنفس و درصد اشباع اکسیژنخون شریانی ثبت شد. ابزار گردآوری داده ها فرم ثبت اطلاعات دموگرافیک، بیماری و شاخص های فیزیولوژیک بود. داده های مطالعه در نرم افزار SPSS با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شد. مقادیر P در سطح کمتر از 05/0 معنادار لحاظ گردید.
یافته ها
بر اساس یافته ها بین دو گروه ازلحاظ فشارخون سیستولیک (0٫65 =P)، فشارخون دیاستولیک (0٫52 =P)، تعداد تنفس (12/0P=)، ریتم تنفس (74/0P=)، تعداد ضربان قلب (63/0P=)،ریتم ضربان قلب (3/0P=) و میزان اکسیژن اشباع خون شریانی (67/0P=) تفاوت آماری معناداری وجود نداشت.
نتیجه گیری
باوجود معنادار نبودن یافته های این مطالعه می توان با تعداد نمونه بیش تر و انجام تنفس ریتمیک در مورد سایر بیماری های قلبی- عروقی از فواید احتمالی آن سود برد.
زبان:
فارسی
صفحات:
377 تا 385
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1553644