تاثیر چگونگی هم جواری توده و فضا در بلو کهای ساختمانی بر رفتار حرارتی درون بنا

چکیده:
چگونگی قرارگیری ساختمان درون ساختگاه، موضوعی است که چندین دهه توجه معماران و شهرسازان را جلب کرده است. هدف از این مطالعه، تاثیر چیدمان واحدهای همسایگی بر میزان مصرف انرژی در داخل بنا است. در این تحقیق ساختمان ها به صورت مجزا در نظر گرفته نمی شوند، بلکه به منزله بخشی از یک بلوک شهری و با توجه به واحدهای همسایگی مطالعه می شوند. در این مقاله شش حالت از بلو کهای ساختمانی از نظر میزان مصرف انرژی سرمایشی در تابستان، انرژی گرمایشی در زمستان، و همچنین میزان انرژی لازم برای روشنایی با یکدیگر مقایسه م یشوند. برای مقایسه کیفی فضاها نیز به ارزیابی میزان دسترسی به نور روز در حالات مختلف پرداخته می شود. منطقه 7 شهر تهران به علت بافت فرسود هاش و تمایل ساکنین برای نوسازی برای انجام پژوهش انتخاب گردید. به کمک نرم افزار جی آی اس مساحت، نسبت طول به عرض، و جه تگیری زمی نها به صورت میانگین محاسبه گردید. نمودارهای این تحلیل به کمک نرم افزار دیزاین بیلدر و انرژی پلاس به دست آمد هاند.
پس از بررسی های انجام شده، ساختمان های با حیاط مرکزی از لحاظ دسترسی به نور روز و میزان مصرف انرژی برای روشنایی در زمستان و تابستان بهترین گزینه هستند. این در حالی است که از دیدگاه مصرف انرژی گرمایشی و سرمایشی، نمونه های خطی (حالت رایج ساخت وساز در ایران) بهترین گزینه انتخاب هستند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
35
لینک کوتاه:
magiran.com/p1669676 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!