مقایسه دیدگاه متخصصان و سالمندان پیرامون سالمندی موفق

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
هدف از مطالعه حاضر مقایسه دیدگاه سالمندان با متخصصان حوزه مطالعات سالمندی در خصوص سالمندی موفق است. با وجود ادبیات تحقیقاتی گسترده‏ در زمینه سالمندی موفق ولی کمتر به دیدگاه ذهنی و نظر سالمندان در مفهوم پردازی و سنجش سالمندی موفق پرداخته شده است.
مواد و روش کار
مطالعه حاضر در چارچوب روش تحقیق ترکیبی انجام شده است. ابتدا با استفاده از رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوای جهت دار، دیدگاه 60 نفر از سالمندان ساکن در شهر تهران پیرامون سالمندی موفق بررسی شد. یافته های کیفی با تکنیک تبدیل داده کمی سازی گردید و اولویت بندی طبقات و زیر-طبقات بر اساس پرتکرارترین موارد انجام شد. سپس از 12 نفر از متخصصان حوزه سالمندی خواسته شد که به مقولات بدست آمده از بخش کیفی، با توجه به اهمیت آن در سنجش سالمندی موفق امتیاز دهند. در نهایت نظر دو گروه در خصوص ابعاد سالمندی موفق بایکدیگر مقایسه گردید
یافته ها: تحلیل یافته های کیفی نشان داد که مفهوم سالمندی موفق از نظر سالمندان شامل 6 طبقه اصلی سلامت جسمانی، به زیستن روان‏شناختی، بهزیستن اجتماعی، معنویت و تعالی، امنیت مالی، محیط و بافتار اجتماعی دوستدار سالمند و 16 زیر طبقه است. بین دیدگاه سالمندان و متخصصان، تفاوتهایی در اولویت بندی ابعاد و زیر-مقولات سالمندی موفق مشاهده شد. در زیر-مقولات، متخصصان سلامت جسمانی و رضایت از زندگی را مهم‏ترین می‏دانستند، در حالی که سالمندان، صفات مثبت فردی و حمایت اجتماعی را در اولویت قرار داده بودند. کمترین اهمیت از نظر متخصصین مربوط به زیرطبقه های داشتن صفات مثبت و دینداری و برای سالمندان مربوط به زیر-طبقه های عدم تصورات قالبی منفی در جامعه و زندگی در محیط مناسب بود.
نتیجه‏ گیری: با توجه به تفاوت‏هایی که بین نظرات و دیدگاه های سالمندان و متخصصان در اهمیت ابعاد سالمندی موفق وجود دارد نیاز است که در سنجش و مداخلات در حوزه سالمندی موفق، دیدگاه سالمندان نیز وارد شده تا برنامه ریزی و سیاستگذاری های رفاهی دقیق‏تری برای سالمندان انجام شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
279 تا 290
لینک کوتاه:
magiran.com/p1747221 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!