بررسی الگوی پراکنش مکانی گیاه علفباغ (Dactylis glomerata L.) مبتنی بر شاخص های کوادراتی و فاصله ای در منطقه شکراب، پارک ملی تندوره

پیام:
چکیده:
الگوی پراکنش گیاهان یکی از مهم ترین ویژگی های جوامع گیاهی است که مفهوم آن، مربوط به شرایط قرار گرفتن یک گونه و توزیع آن در یک جامعه‏ گیاهی می باشد. هدف این پژوهش بررسی وضعیت و الگوی پراکنش گیاه علف باغ (Dactylis glomerata (L).) است، با فرض بر این که میزان تراکم این گیاه دارای یک روند می باشد. منطقه مورد مطالعه در شمال استان خراسان رضوی و در 30 کیلومتری جنوب شهرستان درگز واقع شده است. نمونه برداری به روش سیستماتیک تصادفی در سه دامنه رو به شمال انجام شد. ابتدا دامنه به سه زیردامنه، شامل تراکم زیاد، تراکم متوسط و تراکم کم (از بالا به پایین دامنه) می باشد. در هر زیر دامنه، نمونه برداری 5 پلات 1×2 به صورت تصادفی و 1 ترانسکت 30 متری که بر روی هر ترانسکت 10 نقطه به صورت تصادفی انتخاب شد، آماربرداری صورت پذیرفت. در مجموع از 45 پلات و 9 ترانسکت در منطقه فوق برای نمونه برداری استفاده شد. شاخص های استفاده شده در این تحقیق به ترتیب، شاخص فاصله ای جانسون- زیمر و شاخص ابر هارت و شاخص های کوادراتی موریسیتا و موریسیتای استاندارد است. بررسی و تحقیق انجام شده در منطقه شکراب پارک ملی تندوره نشان داد که الگوی پراکنش گیاه مذکور با هر دو شاخص جانسون- زیمر و شاخص ابرهارت دارای الگوی پراکنش کپه ای است. شاخص های موریسیتا و موریسیتای استاندارد الگوهای پراکنش متفاوتی از خود نشان دادند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
35
لینک کوتاه:
magiran.com/p1754860 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!