شناسایی ژن cdtB در میان باکتری های روده ای در بیماران مبتلا به گاستروانتریت و سندرم روده تحریک پذیر

پیام:
چکیده:
هدف
(CDTs) Cytholethal Distinding Toxinsاز جمله توکسین های باکتریایی است که تاکنون در برخی از باکتری های گرم منفی مانند اشرشیاکولی، گونه های سالمونلا و کمپیلوباکتر شناسایی شده است. این توکسین از سه ژن مجاور هم شامل cdtA، cdtB و cdtC تشکیل شده است. زیرواحد CdtBبخش کاتالیک توکسین بوده و موجب تخریبDNA سلول میزبان می شود. علی رغم تعیین حضور ژن cdtB در میان باکتری های مختلف، نقش آن ها در بروز بیماری هایی مانند گاستروانتریت حاد و سندرم روده تحریک پذیر، به خوبی مشخص نشده است. جهت روشن شدن این ارتباط، در این مطالعه فراوانی حضور واریانت های ژنیcdtB در باکتری های مختلف بیماران مبتلا به گاستروانتریت و سندرم روده تحریک پذیر در مقایسه با افراد غیر بیمار بررسی شده است.
مواد و روش ها
این مطالعه بر روی نمونه مدفوع جمع آوری شده از بیماران مبتلا به گاستروانتریت و IBS و افراد سالم (گروه کنترل) انجام شد. تمامی نمونه ها تحت استخراج DNA ژنومی قرار داده شدند. حضور ژن cdtB باکتری های کمپیلوباکتر،یرسینیا انترکولیتیکا، پروویدنسیا آلکالیفاسینز، سالمونلا انتریکا و اشرشیاکولی به روش PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بررسی گردید. در نهایت محصول های ژنی جهت تایید تعیین توالی شدند.
یافته ها
کمپیلوباکترهای کد کننده ژن cdtB به ترتیب در 5/7 (80/5) و 6/34 (150/52) درصد افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و گاستروانتریت شناسایی شد. هم چنین 14 درصد (100/14) بیماران با گاستروانتریت و 5 درصد (80/8) مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر حامل سالمونلاهای کدکننده cdtB بودند. هیچیک از نمونه های هر سه گروه مورد مطالعه ژن cdtB اشریشیاکولی و پروویدنسیا آلکالیفاسینز را نداشتند. بررسی توالی های ژنی حاصل هویت ژن های هدف در گونه های باکتریایی مختلف را تایید نمود.
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه حاکی از حضور باکتری های پاتوژن کدکننده CDT-B در دستگاه گوارش بیماران مبتلا به IBS و گاستروانتریت بود. با توجه به حضور بالای سالمونلا و کمپیلوباکتر کد کننده یcdtB در مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر، به نظر می رسد که ابتلا به این باکتری ها یکی از فاکتورهای خطر ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر-پسا عفونت در بیماران ایرانی باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
181 تا 187
لینک کوتاه:
magiran.com/p1925867 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!