ارزیابی تاثیر عوامل موثر بر انتشار گازهای گلخانه ای در کشورهای عضو اوپک با تاکید بر مصرف سوخت های فسیلی: کاربرد رهیافت غیرخطی رگرسیون انتقال ملایم پانلی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
شناخت عوامل تاثیرگذار بر انتشار دی اکسیدکربن در کشورهای در حال توسعه متکی به سوخت های فسیلی، نقش مهمی در طراحی سیاست های کنترل و کاهش انتشار آلاینده ها ایفا می کند. در همین راستا، هدف اصلی تحقیق حاضر، تحلیل درجه شهرنشینی، تولید ناخالص داخلی سرانه و مجموع مصرف فرآورده های نفتی، با لحاظ متغیر نسبت مصرف فرآورده های سنگین به کل به عنوان عامل ایجاد رابطه غیر خطی بر انتشار CO2 در هشت کشور عضو اوپک است. جهت تحلیل تجربی مدل از رهیافت رگرسیون انتقال ملایم پانلی (PSTR) برای دوره زمانی سال های1990 الی 2017 استفاده شده است. ضرایب برآورد شده در هر دو رژیم نشان می دهد، تولید ناخالص داخلی سرانه در هر دو رژیم اثر مثبتی بر انتشار CO2 داشته و میزان اثر مثبت آن بعد از عبور متغیر انتقال از حد آستانه ای کاهش یافته است. همچنین درجه شهرنشینی و مجموع تولیدات فرآورده های نفتی نیز اثر مثبتی بر انتشار CO2 در هر دو رژیم داشته و میزان اثر مثبت آن بعد از عبور متغیر انتقال از حد آستانه (40 درصد) در کشورهای مورد بررسی افزایش یافته است. یافته های این تحقیق می تواند دلالت های سیاستی برای برنامه ریزان حوزه انرژی و محیط زیست کشور فراهم آورد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1907 تا 1917
لینک کوتاه:
magiran.com/p2081756 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!