مدل سازی و تعامل روانشناسی مثبت نگربا جهت گیری مذهبی و سلامت روان در دانشجویان دانشگاه های استان کهگیلویه و بویر احمد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

جهت گیری مذهبی برای بررسی کاربرد دین در زندگی افراد مطرح شده و سلامت روانی هم به حالتی از بهزیستی گفته میشودکه در آن فرد توانایی های خود را بشناسد و بتواند با فشارهای روانی بهنجار زندگی کنار آید و برای اجتماع خویش مفید باشد و در همین راستا، تعامل مذهب و سلامت روانی با روانشناسی مثبت نگر ازمفاهیمی هستند که بر توانایی ها و داشته های فرد برای ارتقاء سلامت عمومی کمک میکنند، لذا این مطالعه با هدف مدل سازی و تعامل روانشناسی مثبت نگر، جهت گیری مذهبی و سلامت روان در دانشجویان دانشگاه های استان کهگیلویه و بویر احمدانجام گرفته است.

روش بررسی

این مطالعه یک پژوهش توصیفی تحلیلی، از نوع طرح های همبستگی، با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری میباشد، که در آن 1843 نفر از دانشجویان دانشگاه های استان به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.ابزار مورد استفاده شامل 5 پرسشنامه بود. که بعد از توزیع پرسشنامه ها بین دانشجویان گروه نمونه و تکمیل آنهاتوسط دانشجویان، داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختا، تجزیه وتحلیلو نتایج به صورت جداول، نمودار نمایش داده شدند.

یافته ها

در این مطالعه مشخص شد که جهت گیری مذهبی بر مولفه های روانشناس مثبت نگر، ارتباط معنی داری داشتند(p<0.05).همچنین در این مطالعه با انجام تجزیه و تحلیل عاملی  مشخص شد که جهت گیری مذهبی مستقیما روی سلامت روانی دانشجویان اثرمثبت و معناداری ندارد، بلکه جهت گیری مذهبی بر روی مولفه های روانشناسی مثبت نگر تاثیر معناداری داشته و این اثرات منجر به بهبودی سلامت روانی میگردد.

نتیجه گیری

با توجه به ارتباط معنادار بین جهت گیری مذهبی و مولفه های روانشناسی مثبت نگر، و همچنین ارتباط مثبت و معنا دارغیر مستقیم بین جهت گیری مذهبی و سلامت روانی در دانشجویان دانشگاه ها.آموزش مولفه های روانشناسی مثبت نگر، مذهب و سلامت روان توسط متولیان فرهنگ و آموزش دانشگاه ها بیش از پیش مورد نظر باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
984 تا 997
لینک کوتاه:
magiran.com/p2084043 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!