الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از عفونت های ادراری زنان باردار. شهرستان سلماس 1398
عفونت مجاری ادراری به دلیل وجود و رشد میکروارگانیسم ها در مجاری ادراری ایجاد می شود و شاید شایع ترین عفونت های باکتریایی انسان است. زنان باردار به دلیل حساس بودن به راحتی به عفونت های مجاری ادراری آلوده می شوند. هدف از مطالعه حاضر بررسی مقاومت دارویی در زنان باردار مراجعه کننده به آزمایشگاه ستادی مرکز بهداشت شهرستان سلماس می باشد.
این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی بوده که 2285 نفر از زنان باردار که طی سال 98 به آزمایشگاه مراجعه کرده بودند. بعد از نمونه گیری و کشت در محیط های عمومی و اختصاصی، آنتی بیوگرام گردید. جهت تجزیه داده ها از Spss ورژن 21 استفاده گردید.
از مجموع 2285 نفر مراجعه کننده 357 نفر آلوده بودند که از این تعداد نمونه، بیشترین تعداد نمونه را اشریشیاکالی با 166 نمونه و استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس با 125 نمونه به خود اختصاص دادند. بیشترین میزان مقاومت دارویی در اشریشیا کالی با تتراسایکلین و در استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس با اوکسازالین بود. همچنین در بین گروه های سنی، گروه سنی 29-24 با 149 مورد ابتال به عنوان گروه پرخطر شناسایی شد.
میزان مقاومت ایجاد شده در پاتوژن های ادراری رو به افزایش می باشد و داشتن دانش الگوی مقاومت میکروبی برای پزشکان و عوامل درمانی یک امر ضروری است و بیش ترین مقاومت ایجاد شده در اشریشیا کالی همچنان به عنوان معضل درمانی حساب می شود.