مقایسه تاثیر چسب کینزیولوژی روی تعادل پویا و درد بین زنان و مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی یک طرفه

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
اهداف

 سندرم درد کشککی رانی یکی از شایع ترین مشکلات مفصل زانوست. کاهش حس عمقی، درد و تغییر در الگوی فعالیت عضلات واستوس داخلی و واستوس خارجی در این گروه از بیماران دیده شده است. هرکدام از این عوامل به نحوی در توانایی حفظ تعادل موثر هستند. تعادل یکی از فاکتورهای کلیدی در انجام فعالیت های روزمره مثل راه رفتن و دویدن است. یکی از روش های درمانی که باعث کاهش درد و بهبود تعادل در افراد مبتلا به سندرم درد کشککی رانی می شود، چسب کینزیولوژی است. با توجه به تفاوت های فیزیولوژیکی و آناتومیکی موجود بین زانوی زنان و مردان و اهمیت بررسی تاثیر چسب کینزیولوژی روی تعادل پویا در مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی، انجام پژوهشی در این راستا ضروری است. همچنین مطالعه ای که کاربرد و تاثیر چسب کینزیولوژی را در دو گروه زنان و مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی، روی تعادل پویا و درد مقایسه کرده باشد، یافت نشد؛ بنابراین هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر چسب کینزیولوژی روی تعادل پویا و درد، بین زنان و مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی یک طرفه است.

روش بررسی

30 مرد و 31 زن در گروه سنی 18 تا 40 سال با درگیری یک طرفه سندرم درد کشککی رانی و با روش نمونه گیری آسان در این مطالعه مداخله ای نیمه تجربی غیرتصادفی شرکت کردند. اندازه گیری تعادل قبل و بعد از اعمال چسب کینزیولوژی روی کشکک، توسط تست تعادل Y انجام شد. در مرحله اول، آزمودنی تست تعادل Y را با سه بار تکرار در هر جهت، انجام می داد؛ بیشترین مقدار عددی حاصل از سه بار اجرای حرکت مزبور در هر جهت، بر طول اندام تحتانی تقسیم شده و به عنوان نمره تعادل پویا و به صورت درصد در آن جهت ثبت می شد. در مرحله دوم پس از 5 دقیقه استراحت و انجام آزمون های اولیه، مرحله مداخله صورت می گرفت. در این مرحله، کشکک اندام درگیر، با هدف ایجاد لغزش داخلی به وسیله چسب کینزیولوژی با کشش 50 الی 75 درصد نسبت به طول اولیه آن، چسب زنی می شد. ملاک موثر بودن روش چسب زنی، با تست single leg squat سنجیده می شد. به این منظور قبل و بعد از چسب زدن، فرد به مدت 10 ثانیه روی پای درگیر و با 45 درجه خمیدگی زانو، چمباتمه می زد و میزان شدت درد، توسط مقیاس دیداری درد (VAS)، با استفاده از این تست ثبت و مقایسه می شد. در صورت کاهش تقریبی 50 درصد در میزان شدت درد، افراد وارد مرحله نهایی می شدند. در غیر این صورت، چسب زنی دوباره تکرار می شد تا میزان کاهش درد مورد نظر، به دست آید. در مرحله نهایی، افراد مورد مطالعه، تست Ybalance را مانند مرحله اول انجام می دادند.

یافته ها:

 مقایسه درون گروهی پارامترهای تعادل قبل و بعد از کاربرد چسب کینزیولوژی در افراد مبتلا، با استفاده از آزمون تی زوجی نشان دهنده افزایش مقدار عددی فاصله دست یابی روی خطوط رسم شده بر روی زمین در جهت قدامی، خلفی خارجی و خلفی داخلی تست تعادل Y بود که تاثیر چسب زنی کشکک در بهبود تعادل در آزمون Y balance را نشان داد (0/05>P). در مقایسه بین دو گروه قبل و بعد از مداخله، بر اساس آزمون تی مستقل، بین زنان و مردان تفاوت معنا دار در پارامترهای تعادلی استاندارد شده، مشاهده نشد (0/05<P). همچنین در هر دو گروه زنان و مردان، با استفاده از آزمون تی زوجی، میزان شدت درد به صورت معناداری نسبت به قبل از چسب زنی کاهش یافت (0/05>P)، در حالی که در مقایسه بین دو جنس کاهش شدت درد، معنا دار به دست نیامد (0/05<P).

نتیجه گیری: 

یافته های تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از چسب کینزیولوژی می تواند باعث بهبود تعادل پویا و درد در بیماران مبتلا به سندرم کشککی رانی شود، هرچند به نظر می رسد میزان تاثیرگذاری این روش در زنان و مردان یکسان است و تفاوتی ندارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
470 تا 487
لینک کوتاه:
magiran.com/p2272883 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!