بررسی کاربرد منابع دانش و تاثیر آن بر میزان موفقیت فارسی آموزان عرب زبان (راهبردهای استنباط معنی واژگان فارسی با ریشه عربی) .

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:

هدف از این پژوهش بررسی منابع دانش و راهبردهای استنباط معنی است که فارسی آموزان عربزبان در هنگام مواجهه با واژگان فارسی با ریشه عربی استفاده میکنند. همچنین، میزان موفقیت آنان در استنباط معانی این واژگان و رابطه آن با نوع وتعداد منابع دانش و راهبردهای استنباط معنی مورد استفاده آنها در این پژوهش بررسی شده است. برای این منظور، 64واژه فارسی با ریشه عربی، ابتدا خارج از بافت و سپس،در قالب یک داستان کوتاه به 10نفر فارسی آموز عرب زبان اهل کشور لبنان داده شد.بلند فکر کردن به آنها آموزش داده شد و منابع و راهبردهای مورد استفادهسپس، پروتکل آنها براساس منابع دانش، معرفی شده توسط هاستراپ  2008و راهبردهای ارایه شده توسط هو و نساجی  2014 ضبط، ثبت و بررسی شد. برای تعیین سطح این افراد، یکآزمون درک مطلب گرفته شد. نتایج نشان داد که این افراد از 18راهبرد استنباط معنی واژگان و شش منبع دانش جهت استنباط معنای واژگان فارسی دارای ریشه عربی استفاده کردند. به طور کلی، بافت متنی و دانش فرد از جهان خارج از عوامل تاثیرگذار در استنباط بودند و بین میزان موفقیت افراد در استنباط با نوع و تعداد راهبردهای استنباط معنی ومنابع دانشی که استفاده کردند رابطه معناداری مشاهده نشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
55 تا 74
لینک کوتاه:
magiran.com/p2283997 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!