بررسی چشم انداز حضور احزاب کرد در انتخابات پارلمانی اکتبر 0201 عراق

نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:

یکی از عوامل موثر در انتخابات عراق، جهت‌گیری‌های هویتی و قومی در این کشور است. سه گروه اعراب شیعی، کردها و اعراب سنی اضلاع اصلی مثلث هویتی این کشور را تشکیل می‌دهند؛ سه گروهی که علاوه‌بر رقابت جدی با دو گروه دیگر در داخل نیز با رقابت‌های شدید درون‌هویتی بین احزاب، جریان‌ها و گروه‌های مختلف مواجه‌اند.
کردها از بدو تشکیل دولت عراق و به‌خصوص طی برپایی نظام جدید (2005) یکی از ارکان موثر این کشور بوده‌اند. این مقاله ضمن تحلیل روند تاریخی تحولات کردها در عراق، به بررسی مهم‌ترین و تازه‌ترین تحولات داخلی احزاب و جریانات اصلی کرد، اعم‌از آرایش سیاسی کردها در انتخابات پیشین و انتخابات پیش رو و تاثیر آنها بر انتخابات زودهنگام پیش ‌رو در عراق خواهد پرداخت.
به‌نظر می‌رسد در انتخابات پیش رو، کردها به‌مانند دوره پیشین، دست‌کم 55 تا 63 کرسی را از آن خود خواهند کرد. پیروزی محتمل جناح بافل طالبانی در کنار تجربه تحت فشار اقلیم در سال‌های اخیر می‌تواند باعث افزایش همکاری‎های نمایندگان کرد در بغداد و احزاب اصلی با یکدیگر شود.
اینکه چه ایتلافی در میان شیعیان عراق به ائتلاف نخست تبدیل شود، تاحدی می‌تواند بر وضعیت و جایگاه کردها در آینده عراق اثرگذار باشد. طبیعی است حزب دموکرات کردستان عراق به‌طور جدی و ایتلاف اتحادیه میهنی و گوران هم به‌طور نسبی خواهان پیروزی جریان حامی مصطفی الکاظمی باشند؛ چراکه طی ماه‌های گذشته، کاظمی موفق شد سرانجام در رابطه با بخشی از اختلافات کردها درمورد بودجه به توافقی اولیه دست یابد و همچنین به‌مانند اکثریت جریان کردی، منتقد و مخالف قدرت‌گیری بیش‌ازپیش حشدالشعبی در عراق است.
توصیه‌هایی برای دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در عراق: 1. ضرورت حفظ ثبات در اقلیم کردستان عراق به‌عنوان وزنه تعادلی در مقابل دولت مرکزی عراق، 2. ضرورت تلاش جمهوری اسلامی ایران برای حفظ نظم مستقر دوستونی در شمال عراق، در شرایط وجود ضعف و اختلافات در حزب اتحادیه میهنی، 3. ضرورت افزایش نزدیکی و ایجاد گرمی روابط میان ایران و حزب دموکرات کردستان جهت افزایش قدرت و نفوذ ایران در اقلیم کردستان، 4. ضرورت اعمال نقش میانجی و برادر بزرگ ازسوی ایران جهت جلب همه طرف‌ها، اعم‌از: عرب، کرد، شیعه و سنی در اقلیم کردستان.

زبان:
فارسی
در صفحه:
41
لینک کوتاه:
magiran.com/p2330605 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!