اهمیت و نقش مشترکات و پیوندهای زبانی در آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‏زبانان (مطالعه ی موردی زبان‏ آموزان هندی و اردوزبان)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

مسیله‌ی آموزش زبان همواره براساس دستور یا واژه بوده است و این دو به مهارت‏های ارتباطی معنا می‌بخشند. ازآنجا که در فرایند یادگیری زبان دوم، وسعت دادن دایره‌ی واژگان تکنیک است، بنابراین آموزش هرچه بیشتر واژگان مشترک زبان اول و زبان دومی که زبان‏آموز قصد یادگیری آن را دارد، ضروری و در تسریع امر آموزش بسیار مهم است. بخش قابل‌توجهی از واژگان هندی (سانسکریت) و زبان میانجی اردو با زبان فارسی، مشترک و هم‏ریشه هستند. بنابراین، ریشه‏شناسی و یادگیری واژگان مشترک به افزایش دانش واژگانی اردوزبانان کمک می‏کند. شناخت تحولات زبانی در سطح آوایی، واجی و واژگانی زبان فارسی و شبه‏قاره نشان می‏دهد که چگونه شناخت ریشه‏ها و واژگان مشترک دو زبان، افرایش، کاهش و تغییر معنای آن‏ها در سیر تحولات تا به امروز در کاربرد واژه‏ها توسط زبان‏آموز، پس از یادگیری در فواصل مختلف بااهمیت و موثر است. ما چگونگی نحوه‌ی تولید آوا و انواع تلفظ را هم بررسی کردیم. جامعه‌ی آماری حدود ده نفر از زبان‌آموزان شبه‏قاره‌ی دانشگاه بین‏المللی قزوین بودند. واژگان از دو طریق ریشه‏شناسی و ارایه‌ی واژگان مشترک به آن‏ها تدریس شد. نتایج این بررسی نشان‌دهنده‌ی تاثیر قابل‌توجه واژگان مشترک در افزایش دانش واژگانی در حافظه‌ی کوتاه‏‏مدت و بلندمدت آن‏هاست.

زبان:
فارسی
صفحات:
307 تا 329
لینک کوتاه:
magiran.com/p2384183 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!