واکاوی تاثیر مولفه های جهت گیری کارآفرینانه بر نیت کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی شهرستان مرودشت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

نیت کارآفرینی به عنوان نقطه ی آغازین و پیش شرط فعالیت های کارآفرینانه تلقی می شود. استنباط می شود که نیات کارآفرینانه متاثر از جهت گیری کارآفرینانه افراد است. مقصود از جهت گیری کارآفرینانه میزان گرایش افراد به فرصت های کسب و کار، پیشگامی و ریسک پذیری، توفیق طلبی و استقلال طلبی است. از آنجا که آگاهی از نیت کارآفرینی افراد و شناخت عوامل اثرگذار بر آن در توسعه کارآفرینی بالاخص در مناطق روستایی نقش بسزایی دارد، لذا پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر مولفه های جهت گیری کارآفرینانه بر نیت کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی انجام شده است.

مواد و روش ها

این پژوهش به روش پیمایش انجام شده و جامعه آماری پژوهش، 150 نفر از کارآفرینان بخش کشاورزی شهرستان مرودشت بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای بود که روایی صوری آن از طریق نظرسنجی از اساتید صاحب نظر و پایایی آن از طریق مطالعه پیشاهنگ خارج از نمونه آماری تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد.

یافته ها

نتایج تحلیل عاملی تاییدی (CFA) روایی، پایایی و برازش متغیرهای نهفته پژوهش را تایید کرد. نتایج مدل سازی ساختاری نشان داد که مولفه های تمایل به ریسک، نیاز به موفقیت و نیاز به استقلال مهم ترین پیش بینی کننده های قصد کارآفرینی بودند. افزون بر این، 15 درصد از تغییرات واریانس نیت کارآفرینانه ی کارآفرینان کشاورزی مورد مطالعه از طریق مولفه های جهت گیری کارآفرینانه آن ها تبیین می شود. تجزیه و تحلیل همبستگی نشان داد که مولفه های استقلال، نیاز به موفقیت (توفیق طلبی) و ریسک پذیری کارآفرینان با نمرات قصد کارآفرینی در نمونه مورد مطالعه رابطه مستقیم و مثبتی دارند. با این حال، مولفه های شناسایی فرصت و پیشگامی، تغییراتی را در نیات کارآفرینی آن ها پیش بینی نکردند.

نتیجه گیری

جهت گیری کارآفرینانه ی قوی بر بروز عملکرد کارآفرینانه اثر دارد به شکلی که به سطوح بالایی از رفتارهای خلاقانه، اثرگذار و خطرپذیر می انجامد. کارآفرینان با جهت گیری کارآفرینی قوی افرادی هستند که این توانایی را دارند تا محیط نامطمین را به نفع خودشان تغییر دهند. تاثیر مستقیم مولفه های مورد مطالعه بر قصد کارآفرینی نشان می دهد که جهت گیری کارآفرینانه با ارتقای بستر تسهیل کننده مناسب برای آشنایی با فرصت های کارآفرینی محقق می شود. در نهایت نتیجه گیری در خصوص یافته ها به تعدادی پیشنهاد کاربردی در جهت تقویت نیت کارآفرینانه ی کارآفرینان کشاورزی برای کمک به مدیران و برنامه ریزان کشاورزی منجر شد.

زبان:
فارسی
صفحات:
86 تا 96
لینک کوتاه:
magiran.com/p2401304 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!